Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-08-12

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 12/08/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα Κληρίδης -Ντενκτάς στο Μοντρέ της Ελβετίας, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Ελέγχους με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αρχίζουν οι ράμπο της Εφορίας, σε επιχειρήσεις που έχουν ανέλεγκτες χρήσεις από τον Ιανουάριο του 1993.

    Στον Εισαγγελέα Πειραιά θα οδηγηθούν σήμερα τέσσερα άτομα που είχαν στην κατοχή τους ποσότητες ναρκωτικών.

    Στην προτελευταία θέση όσον αφορά στο επίπεδο ζωής σε σχέση με τους μισθούς βρίσκεται η Ελλαδα, σύμφωνα με ερευνα που δημοσιευθηκε στο Ρόιτερ.


ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα Κληρίδης -Ντενκτάς στο Μοντρέ της Ελβετίας, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

Προηγήθηκαν δύο συναντήσεις χθες, παρουσία αξιωματούχων του ΟΗΕ και του γενικού γραμματέα του Οργανισμού που δήλωσε ότι η συμφωνία Αγκυρας- τουρκοκυπρίων δε βοηθάει τις διαπραγματεύσεις αλλά εξέφρασε την ελπίδα να μην αποτελέσει εμπόδιο στην πρόοδο των συνομιλιών.

Ο ειδικός συμβουλος του γενικού γραμματέα, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, απέρριψε πάντως, πρόταση του Γλαύκου Κληρίδη να συζητηθούν οι βασικές πτυχές του Κυπριακού, με την αιτιολογία ότι συζητούνται τα τελευταία 23 χρόνια και δεν έχει βρεθεί λύση καθώς και ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε πέντε μέρες.

Ο κ. Κόρντοβεζ, φέρεται διατεθειμένος να θέσει κάποια συγκεκριμένα θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών και να ζητήσει την τοποθέτηση των δύο πλευρών.

Συνάντηση με τον γιουγκοσλάβο ομόλογό του, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Ελέγχους με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αρχίζουν οι ράμπο της Εφορίας, σε επιχειρήσεις που έχουν ανέλεγκτες χρήσεις από τον Ιανουάριο του 1993.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εφοριακών και ζήτησε μεγαλύτερη κινητοποίηση.

Παράταση των θερινών εκπτώσεων που λήγουν στο τέλος Αυγούστου στα εμπορικά καταστήματα, ζητούν οι καταστηματάρχες που επισημαίνουν ότι αν και οι τιμές είναι αρκετά μειωμένες, η κίνηση στην αγορά είναι χαμηλή.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Στον Εισαγγελέα Πειραιά θα οδηγηθούν σήμερα τέσσερα άτομα που είχαν στην κατοχή τους ποσότητες ναρκωτικών.

Στο λιμάνι του Πόρου, συνελήφθησαν δύο εικοσιπεντάχρονοι, ο Ιωάννης Στρατής και ο Ευστάθιος Κώνστας, τη στιγμή που παραλάμβαναν από το πλήρωμα Ιπτάμενου Δελφινιού, ασυνόδευτο δέμα με εξήμισυ γραμμάρια κοκαϊνης.

Στην πλατεία Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό, άνδρες του αστυνομικού τμήματος Νίκαιας, έπιασαν επ' αυτοφόρω τον 39χρονο Νικόλαο Στέλλα και τον Αλβανό υπήκοο Κώστα Δήμα, λίγα λεπτά πριν πουλήσουν 10 κιλά ινδικής κάναβης αντί τεσσάρων εκκατομυρίων.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του Στέλλα, βρέθηκαν κι άλλα 43 κιλά χασίς, ένα πιστόλι 9 χιλιοστών και 60 φυσίγγια.

12ΧΡΟΝΟΣ

Με τα αποτυπώματα δύο ανηλίκων Αλβανών, που είχαν συλληφθεί και επαναπροωθηθεί στη χώρα τους, ταυτίζονται τα αποτυπώματα του 12χρονου παιδιού των φαναριών, που παρασύρθηκε από Ι.Χ. πριν από έξι ημέρες στη Θεσσαλονίκη και ξεψύχησε χωρίς ταυτότητα σε νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις αρχές, το μικρό αγόρι, περνούσε τα ελληνοαλβανικά σύνορα με διαφορετικά στοιχεία κάθε φορά.

ΕΡΕΥΝΑ

Στην προτελευταία θέση όσον αφορά στο επίπεδο ζωής σε σχέση με τους μισθούς βρίσκεται η Ελλαδα, σύμφωνα με ερευνα που δημοσιευθηκε στο Ρόιτερ.

Σύμφωνα με την έρευνα που περιλαμβάνει 24 χώρες, στην Ελλάδα ο καθαρός ωριαίος μισθός του μέσου μισθωτού φτάνει στα έξι δολλάρια.

Στο Λουξεμβούργο, την Αυστρία και την Ιρλανδία οι εργαζόμενοι έχουν το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ευρωπαική Ενωση, ενώ τελευταία, μετά την Ελλάδα, έρχεται η Πορτογαλλία.

ΔΙΩΞΗ

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, για το θάνατο από μηνυγγίτιδα, της επτάχρονης στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας Ταυγέτου.

Η δίωξη ασκήθηκε κατά του αγροτικού γιατρού και της νοσοκομας της περιοχής, καθώς και του υπευθύνου της κατασκήνωσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Δεν θα γίνονται δεκτά για εγγραφή στην πρώτη δημοτικού, παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει τα έξι τους χρόνια.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, απέρριψε αίτηση γονέων ενός μικρού κοριτσιού που ζητούσαν να εγγραφεί το παιδί τους στην πρώτη δημοτικού στα πεντέμιση χρόνια του. Ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει απο το υπουργείο Παιδειας και το όριο εγγραφής έχει οριστεί στα εξι χρόνια.

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Σε ισχυ απο αυριο τα εκτακτα μετρα του κεντρικου λιμεναρχειου Πειραια για την εξοδο του Δεκαπενταυγουστου.

Ειδικα για Πεμπτη και Παρασκευη,εχουν δρομολογηθει για τις Κυκλαδες και ιδιαιτερα για Τηνο και Παρο, πανω απο 40 πλοια συνολικα.

ΧΑΛΑΖΙ

Μέσα στις επόμενες 12 μέρες θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις για αποζημίωση, όσοι αγρότες επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση στη Θεσσαλία.

Ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας δηλωσε οτι θα δοθουν αποζημιώσεις πανω απο τρια δισεκατομμυρια δρχ. στους παραγωγούς με προτεραιότητα σ'αυτούς με ευπαθείς καλλιέργειες. Παράληλα, η ΑΤΕ θα διευκολύνει τους αγρότες με αναστολή πληρωμών μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων από τον αρμόδιο φορέα.

ΔΙΕΘΝH

- Σφοδρή κριτική στα περιοριστικά μέτρα που έθεσε σε εφαρμογή το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, μετά τη διπλή βομμβιστική επίθεση στην αγορά της Ιερουσαλήμ, έκανε χθές βράδυ ο αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή, Ντένις Ρός.
* Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πόλη του Σικάγου προετοιμάζει μια ειδική ιατρική ομάδα, έτοιμη να επέμβει σε πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις με βιολογικά, χημικά ή πυρηνικά όπλα.
* Ο ισχυρός άνδρας της Καμπότζης,δεύτερος πρωθυπουργός της χώρας, Χουν Σεν συναντάται σήμερα στο Πεκίνο με το βασιλιά Νοροντόμ Σιχανούκ επιδιώκοντας τις πολιτικές ευλογίες του μονάρχη για την κατάληψη της εξουσίας, τον περασμένο μήνα, και την ανατροπή του πρώτου πρωθυπουργού, πρίγκηπα Νοροντόμ Ραναρίντ.
* Ομάδα αυτονομιστών κατέλαβε σήμερα το κυβερνείο της νήσου Μοχέλι του αρχιπελάγους των Κομόρων και διόρισε πρόεδρο και πρωθυπουργό, αφού προηγουμένως ζήτησε την επανενσωμάτωσή της στη Γαλλία.
* Η Παγκόσμια Οργάνωση Προστασίας των Ζώων κάλεσε σήμερα την Ινδία να θέσει υπό απαγόρευσιν την χρησιμοποίηση αρκούδων για "ψυχαγωγία" από ορισμένα άτομα που τις εκμεταλλεύονται για λόγους βιοπορισμού και τις εκπαιδεύουν για τον σκοπό αυτό με βάρβαρες μεθόδους.
* Συνομιλίες μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, πρετοιμάζουν για τον ερχόμενο μήνα οι ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για την κρίση στον θύλακο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
*

Φωλιά που περιέχει τουλάχιστον δέκα αυγά δεινοσαύρων ανακαλύφθηκε στην καναδική Πολιτεια της Αλμπέρτας, όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ η παλαιοντολόγος Κάρελ Σλόμποντα.

Τα αυγά που ανακαλύφθηκαν είναι δυνατόν να ανήκουν σε αδρόσαυρους, ένα ερπετό που είχε ρύγχος σαν της πάπιας, ή σε ένα κερασφόρο ζώο, γνωστό με το όνομα κερατοπσιανός.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 12 Αυγούστου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 287,4    293,8    290,7
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 154,6    158,0    156,4
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 457,7    467,9    463,1
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 188,9    193,1    191,1
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  45,9     46,9     46,4
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 247,9    253,4    250,8
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 206,2    210,8    208,6
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..211,7    216,4    214,2
    E.C.U............... 304,3    312,6    307,9

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Tuesday, 12 August 1997 - 11:12:23 UTC