Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-08-21

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 21/08/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Ο πονοκέφαλος του τρέχοντος Προϋπολογισμού,αλλά και το πως θα εξασφαλιστούν επιπλέον έσοδα περίπου 800 δισ για τον επόμενο, θα απασχολήσουν τη σύσκεψη που θα γίνει στις 2 το μεσημέρι υπο τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος θα ενημερώσει αυριο τον πρωθυπουργό.

    Η κυβέρνηση ανακοινώνει προσλήψεις στο δημόσιο και εντός των ημερών αναμένεται η σχετική προκήρυξη για τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού.

    Στα μαλακά πέφτουν οι βουλευτές και οι πολιτευτές που παραβίασαν τον εκλογικό νομο.

    Ξέσπασμα Λαλιώτη με επίθεση κατά της τοπικής αυτοδιοικησης και των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής,καθώς και με αιχμές κατά του τμηματος αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Ο πονοκέφαλος του τρέχοντος Προϋπολογισμού,αλλά και το πως θα εξασφαλιστούν επιπλέον έσοδα περίπου 800 δισ για τον επόμενο, θα απασχολήσουν τη σύσκεψη που θα γίνει στις 2 το μεσημέρι υπο τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος θα ενημερώσει αυριο τον πρωθυπουργό.

Η σύσκεψη γίνεται υπο την σκιά και της τυπικής υποβολής παράιτησης,του ειδικού Γραμματέα,αρμοδίου για θέματα Προϋπολογισμού Δημήτρη Δρίτσα,ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες,προβλέπει για τον φετινό Προϋπολογισμό, υστέρηση εσόδων κατά 450 δισεκατομυρια και υπέρβαση δαπανών κατά 250 δισεκατομυρια.

Την κυβέρνηση ανυσηχεί και η πορεία του πληθωρισμού,που τους τελευταίους μήνες παραμένει άκαμπτος στο 5,5%.

Ο κ.Παπαντωνιου αναμενεται να ζητήσει μεταξύ άλλων, πάγωμα προσλήψεων μέχρι το τέλος του χρόνουκαι δραστική περικοπή δαπανών στο δημόσιο για το επόμενο πεντάμηνο.

Να κατατεθεί το πόρισμα Δριτσα για την Οικονομία στη Βουλή,ζητούν Νέα Δημοκρατία και Συνασπισμός.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Την ίδια ώρα,πάντως,η κυβέρνηση ανακοινώνει προσλήψεις στο δημόσιο και εντός των ημερών αναμένεται η σχετική προκήρυξη για τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Τάσος Μαντέλης δήλωσε ότι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα προσληφθούν περίπου 3.000 άτομα.

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη εξαγγείλει άλλες 2800 προσλήψεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικησης.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Στα μαλακά πέφτουν οι βουλευτές και οι πολιτευτές που παραβίασαν τον εκλογικό νομο.

Στο γραφείο του εισαγγελέα του αρείου Πάγου βρίσκονται οι φάκελοι με τις υποθέσεις 15 εν ενεργία βουλευτών και 20 πολιτευτών που ξεπέρασαν το όριο των προεκλογικών δαπανών.

Τα ονόματά τους, όμως δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα,ενω για να δικαστούν οι βουλευτές θα πρέπει να αρθεί η βουλευτική τους ασυλία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης επέβαλε πρόστιμα σε 2.418 υποψηφίους για διαφορες παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Ξέσπασμα Λαλιώτη με επίθεση κατά της τοπικής αυτοδιοικησης και των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής,καθώς και με αιχμές κατά του τμηματος αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας.

Μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ και τον Δημήτρη Στάμμου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κατηγόρησε την τους φορείς της τοπικής αυτοδιοικησης και τους κατοίκους για ανευθυνότητα και εγκληματική αδιαφορία και αναφερόμενος στις 20 χωματερές που λειτουργούν στην περιοχή έκανε λόγο για τριτοκοσμική αθλιότητα.

Ο κ.Λαλιώτης αφησε αιχμές και κατά του τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας,λέγοντας ότι δεν ελαβε υπ'όψιν πορίσματα του Υπουργείου Γεωργίας,τα οποία ενοχοποιούν τια ανεξέλεγκτες χωματερές της περιοχής για πολλές πυρκαγιές και άλλες επιπτωσεις στο περιβάλλον.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ

Προβληματική αποδεικνύεται η διοργάνωση της Πανεπιστημιάδας από τη Σικελία, την οποία οι ιταλοί θεωρούν πρόκριμα για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2.004.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, υπάρχει προχειρότητα στην οργάνωση και έλλειψη αθλητικών χώρων ενώ οι αθλητές για να φτάσουν στα στάδια που θα αγωνιστούν χρειάζεται να μετακινηθούν ως και 250 χιλιόμετρα.

Η Ουάσιγκτον Πόστ, κατακρίνει την ιταλική υποψηφιότητα ενώ ο Κάρλο Ντι Μεάνα, μέλος επιτροπής που αντιδρά στην υποψηφιότητα της Ρώμης, δηλώνει ότι αν η Ρώμη πάρει τους Ολυμπιακούς, οι πολίτες θα ζήσουν ένα εφιάλτη.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Αρχή της σχολικής χρονιάς με κινητοποιήσεις, ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στην κατάργηση της επετηρίδας.

Ηδη, η ΟΛΜΕ αποφάσισε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ κρίσιμη θεωρείται η σύσκεψη όλων των φορέων της εκπαίδευσης που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα.

ΕΘΝΙΚΟ

Ευθύνες στην Τουρκοκυπριακή πλευρά για την αποτυχία των συνομιλιών της Ελβετίας για το Κυπριακό, επιρρίπτει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αντίθετα αποδίδει εύσημα στον πρόεδρο Κληρίδη για τη θετική του στάση και τονίζει ότι τα δύο μέρη πρέπει να παραμείνουν δεσμευσμένα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το μέλλον.

Για τη Μεγαλόνησο, ταξιδεύουν τρία ταχύπλοα σκάφη που μεταφέρουν την ιερή αθηναική φλόγα και χώμα από την αθηναική γή στους τάφους των Τάσου Ισαάκ και Σολωμόντα Σολωμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, τόνισε πως η δήλωση Ετσεβίτ ότι η Τουρκία μπορούσε να έχει πάρει στο παρελθόν τη Θεσσαλονίκη, τα νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο, δεν βοηθά στην εφαρμογή της συμφωνίας της Μαδρίτης.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά συνεχίζεται η αντιπαράθεση των δύο συζύγων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ, αντικείμενο της συγκρουσης είναι τα συνταξιοδοτικά διακαιώματα που ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε απο τη θητεία του σε Πανεπιστήμια, αλλά και ασφάλειες ζωής.

Η Δημητρα Παπανδρέου,κέρδισε της ασφάλεια ζωής στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών,ενω η Μαργαρίτα Παπανδρεου πηρε το συνταξιοδοτικό βοήθημα απο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

ΣΕΙΣΜΟΙ

Καταστροφικό σεισμό έως και 6 Ρίχτερ στο μέλλον προβλέπουν οι σεισμολόγοι, με επίκεντρο δύο νέα μεγάλα ρήγματα στο Πήλιο και την Αμοργό.

Την λήψη προληπτικών μέτρων με την κατασκευή,κυρίως, νέων κατοικιών, ζήτησε η ερευνήτρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Μαρία Σαχπατζή που εντόπισε τα ρήγματα.

ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ.

Τελικά επροκειτο για ερωτικό και όχι αστυνομικό- κατασκοπευτικό θρίλερ.

Στο Γύθειο,συντροφιά με μιά αγγλίδα βρέθηκε και συνελήφθη ο αμερικανός αξιωματικός Λάρι Γκονζάλες, που υπηρετούσε στη Βάση της Σούδας με ακρως απόρητη αποστολή.

Η εξαφάνισή του είχε προκαλέσει συναγερμό στις ελληνικές και αμερικανικές υπηρεσίας Ασφαλείας. Ο Γκονζάλες θα παραπεμφθεί για λιποταξία.

ΕΜΒΟΛΙΟ.

Ενα επαναστατικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού που παρασκεύασε η ομογενής ερευνήτρια από την Αυστραλία, Βάσω Αποστολοπούλου θα δοκιμασθεί σύντομα στη Μελβούρνη, σε γυναίκες που έχουν προσβληθεί από τη θανατηφόρο ασθένεια σε προχωρημένο στάδιο.

ΝΤΑΙΑΝΑ

Διακοπές τέλος από χθες για την πριγκήπισσα Νταιάνα στη χώρα μας.

Η τηλεόραση του Αντέννα, σε διεθνή αποκλειστικότητα την εντόπισε χθες στη Μαρίνα Ζέας όπου έφτασε με το σκάφος Ντέλα Γκράτσια, και κατέγραψε την αναχώρησή της με το αεροσκάφος του Ντόντι Αλ Φαγιέντ από το αεροδρόμιο.

ΔΙΕΘΝΗ

Τριανταέξι νεκρούς έχει ήδη αφήσει στο πέρασμά του απο τη δυτική Κίνα ο τυφώνας Γουίνι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τσάινα Ντέιλι, που επικαλείται επίσημες πηγές.

Τα πτώματα ενός άνδρα και μίας γυναίκας ανακαλύφθηκαν σήμερα το πρωί στα ερείπια στην αποθήκης σιλό που εξεράγη χθές στην πόλη Μπλέ, κοντά στο Μπορντό, καταπλακώνοντας 12 ανθρώπους.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έκρηξης είναι 3 νεκροί και 9 αγνοούμενοι.

Δάνειο ύφους 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενέκρινε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Ταϊλάνδη.

Ακόμα μία νίκη πέτυχε ο μετριοπαθής νέος πρόεδρος του Ιράν Μοχαμάντ Χατάμι, μετά την θριαμβευτική του εκλογή τον Μάιο, καθώς η Βουλή της χώρας έδωσε φήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 21 Αυγούστου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 290,0    286,7    293,0
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 156,5    154,7    158,1
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 463,1    457,7    467,9
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 190,0    187,8    192,0
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,4     45,9     46,9
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 245,9    243,1    248,5
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 207,8    205,4    210,0
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..215,6    213,1    217,9
    E.C.U............... 308,2    304,6    312,9

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 21 August 1997 - 11:25:12 UTC