Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-09-02

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 02/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Ετσεβίτ, φέρεται να υποστηρίζει ότι οι Τουρκικές αρχές ανακάλυψαν τμήματα πυραύλων S-300 στην έρευνα, που έκαναν την περασμένη εβδομάδα σε ένα Αιγυπτιακό φορτηγό πλοίο το ``Αλ Κουσάιρ``.

    Μετ΄ εμποδίων η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου στα Πανεπίστημια,ενώ σήμερα οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφασίζουν αν θα προχωρήσουν σε απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

    Βρέθηκε ο τελευταίος ναυαγός της θαλαμηγού Γκολντ Φιν.


ΠΑΙΔΕΙΑ

Μετ΄ εμποδίων η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου στα Πανεπίστημια,ενώ σήμερα οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφασίζουν αν θα προχωρήσουν σε απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Σε αποχή διαρκείας από το διδακτικό και εξεταστικό έργο προχώρησαν από σήμερα οι καθηγητές των Πανεπιστημίων με αίτημα την άμεση κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ρύθμιση των αποδοχών τους.

Παράλληλα,σήμερα οι τοπικές ΕΛΜΕ των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης αναμένεται να επικυρώσουν την απόφαση της διοίκησης της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία εναντίον του νομοσχεδίου για την Παιδεία το οποίο εισάγεται σήμερα για συζήτηση στην ολομέλεια του 3ου θερινού Τμήματος της Βουλής.

Ολοκληρώθηκε εν τω μεταξύ η ανάρτηση των ονομάτων των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, και στα πιό απομακρυσμένα λύκεια της χώρας και μέσα στις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθεί η προθεσμία εγγραφής στις σχολές.

ΑΝΤΕΝΝΑ

Ο υπουργός Τύπου υπέγραψε απόφαση με την οποία επιβάλλεται στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ η ποινή της αναστολής λειτουργίας του σταθμού επί δέκα λεπτά της ώρας, για πέντε συνεχείς ημέρες, κάθε μεσημέρι καθώς και ποινή προστίμου εκατό εκατομμυρίων δραχμών.

Με την υπουργική αυτή απόφαση η κυβέρνηση επικυρώνει την σχετική απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για την εκπομπή "Κεντρί" που αφορούσε στην ιστορία μιάς ανήλικης κοπέλας.

Να θυμίσουμε ότι το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είχε επιληφθεί του θέματος έπειτα απο εντολή της κυβερνήσεως.

Οι νομικοί σύμβουλοι του ΑΝΤΕΝΝΑ θα προβούν στις προβλεπόμενες απο το νόμο ενέργειες, κατά της αποφάσεως.

ΝΤΑΙΑΝΑ

Σήμερα θα διατυπωθεί η επίσημη κατηγορία σε βάρος των επτά "παπαράτσι",που συνελήφθησαν αμέσως μετά την καταδίωξη του μοιραίου αυτοκινήτου της λαίδης Νταϊάνα, τη νύχτα του Σαββάτου.Εξάλλου, εντός της ημέρας θα ξεκινήσει και η επίσημη ανακριτική διαδικασία.

Οι επτά φωτογράφοι που κρατούνται από την ημέρα του δυστυχήματος θα παραπεμφθούν σε λίγες ώρες στην γαλλική δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ,όπως γράφει σήμερα Αραβική εφημερίδα, επικαλούμενη μαρτυρία στενού φιλου του Αλ Φαγιέντ,η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ σκόπευαν να παντρευτούν.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Ετσεβίτ, φέρεται να υποστηρίζει ότι οι Τουρκικές αρχές ανακάλυψαν τμήματα πυραύλων S-300 στην έρευνα, που έκαναν την περασμένη εβδομάδα σε ένα Αιγυπτιακό φορτηγό πλοίο το ``Αλ Κουσάιρ``.

Οι Τουρκικές αρχές διενήργησαν προληπτικό έλεγχο στο Αιγυπτιακό φορτηγό ενώ διέπλεε στο Βόσπορο στις 26 Αυγούστου και κατόπιν πληροφοριών των στρατιωτικών αρχών.

Ο Τουρκικός τύπος προσπαθεί να δημιουργήσει ατμόσφαιρα κρίσης για φημολογούμενη μεταφορά Ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο.

Τόσο οι Κυπριακές αρχές όμως , όσο και η κατασκευάστρια Ρώσικη εταιρία έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι οι πύραυλοι S-300 δεν θα μεταφερθούν στην Κύπρο πριν απο τον επόμενο χρόνο.

Εν τω μεταξύ από την Αγκυρα, ο προεδρεύων του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ζακ Πόος έθεσε ως προυπόθεση για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την διευκόλυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου.

ΝΑΥΑΓΟΙ

Βρέθηκε ο τελευταίος ναυαγός της θαλαμηγού Γκολντ Φιν.

Το πτώμα του Δημήτρη Θεωδορίδη εντοπίσθηκε στις 6 και μισή το πρωί απο το αλιευτικό Αγιος Δημήτριος, 8 ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά απο τα Βατερά Λέσβου.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στη Μυτιλήνη από όπου ανεμένεται να πάει στη Θεσσαλονίκη αργά το μεσημέρι για να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Στο μεταξύ, και το πτώμα του Ευάγγελου Μαυρίδη που βρέθηκε χθες, μεταφέρθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου και αναμένεται να γίνει νεκροψία- νεκροτομή.

ΥΠΕΧΩΔΕ

Φρενάρει και πάλι το Συμβούλιο της Επικρατείας το ΥΠΕΧΩΔΕ...

Συγκεκριμένα ,επέστρεψε σχέδιο προεδρικού διατάγματος για κατάργηση κοινόχρηστου χώρου στον Δήμο Κερατσινίου,με το αιτιολογικό ότι δεν είχε αξιοποιήθει,παρά την παρέλευση ευλόγου χρόνου.

Ομως το Συμβούλιο Επικρατείας στο σκεπτικό του τονίζει ότι δεν ειναι αρκετή αυτή η αιτιολογία για άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και πρέπει να συνεκτιμηθούν και άλλα στοιχεία και συνθήκες.

ΛΟΙΜΩΔΩΝ

Απεργία διαρκείας άρχισαν απο σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Λοιμωδών , αντιδρώντας στην υπαγωγή του νοσοκομείου τους στο σύστημα Γενικής Εφημερίας.

Τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Η περικοπή των κρατικών δαπανών προκειμένου να περιορισθεί το δημόσιο έλλειμμα, το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ύπο τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Επισης, ετοιμάζονται oι τελικές εισηγήσεις του οικονομικού επιτελείου προς τον Πρωθυπουργό, εν όψει της ομιλίας του Κώστα Σημίτη το Σάββατο στη διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΔΙΕΘΝΗ

Μουσουλμάνοι αντάρτες δολοφόνησαν στέλεχος αλγερινού τηλεοπτικού σταθμού σε προάστειο του Αλγερίου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Ζουμπίντα Μπερκάν, 27 χρόνων, μητέρα ενός μικρού παιδιού, σταμάτησε σε οδόφραγμα που είχαν στήσει οι αντάρτες κοντά στο Μπαμπ Εζουάρ, στο ανατολικό Αλγέρι, το βράδυ του Σαββάτου. Το πτώμα της βρέθηκε από περίπολο της χωροφυλακής.

Πολιτικό λόγο, διάρκειας 45λεπτών και υπό συνθήκες καταρρακτώδους βροχής, εξεφώνησε χθες, εξαφορμής της έναρξης του νέου σχολικού έτους στην Κούβα, ο ηγέτης της χώρας, Φιδέλ Κάστρο, ύστερα από πεντάμηνη αποχή του από τις δημόσιες εμφανίσεις, γεγονός που έδωσε λαβή για φήμες περί την υγεία του.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων σήμερα 2 Σεπτεμβρίου θα έχουν ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 282,2    289,9    285,5
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,4    159,7    157,2
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 453,9    466,3    459,2
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 188,8    194,0    191,0
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,1     47,4     46,7
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 233,6    240,0    236,3
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 203,1    208,7    205,5
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ. 206,2    211,9    208,6
    E.C.U............... 305,4    313,7    309,0

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Tuesday, 2 September 1997 - 16:08:46 UTC