Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-07

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 07/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Την απόφαση του να συνεχιστεί χωρίς παρεκκλίσεις η οικονομική πολιτική εξέφρασε στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός ,δηλώνοντας χαρακτηριστικά οτι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να παίξει με τις τύχες της χώρας

    Η ώρα της ανανέωσης σήμανε για τη βρετανική μοναρχία που θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νταιάνα και να πλησιάσει το λαό, εκτιμά σήμερα, μια ημέρα μετά την ταφή της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, σύσσωμος σχεδόν ο βρετανικός τύπος.


ΣΗΜΙΤΗΣ

Την απόφαση του να συνεχιστεί χωρίς παρεκκλίσεις η οικονομική πολιτική εξέφρασε στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός ,δηλώνοντας χαρακτηριστικά οτι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να παίξει με τις τύχες της χώρας.

Ο κύριος Σημίτης, ο οποίος θα δώσει το μεσημέρι την καθιερωμένη εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου, προανήγγειλε σφιχτή εισοδηματική πολιτική και για τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε αυτής της πολιτικής υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για λιτότητα αφού απο το ΄94 έχουν γίνει πραγματικές αυξήσεις των εισοδημάτων 2,7%, αντίστοιχες δηλαδή, με την αύξηση του ΑΕΠ.

Για τα προσεχή δυο χρόνια έθεσε ως στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, την επιτυχή συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ, την ενισχυμένη της παρουσία στα Βαλκάνια, τον εκσυγχρονισμό της και την συγκρότηση ενος σύγχρονου κράτους δικαίου.

Ακόμη, ο κύριος Σημίτης ανέφερε οτι βασική οικονομική επιδίωξη της κυβέρνησης για το ΄98 είναι η πτώση του δημοσίου ελλείμματος αλλά και του πληθωρισμού κάτω του 3%.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ , Αρης Σπηλιωτόπουλος αμφισβήτησε τα στοιχεία που έδωσε ο Πρωθυπουργός και υποστήριξε οτι τα εισοδήματα των εργαζόμενων φαλκιδεύονται απο την φορολογία και τον πραγματικό πληθωρισμό, καθώς επίσης οτι οι δαπάνες του προυπολογισμού θα ξεπεράσουν το στόχο κατά 260 δισεκατομμύρια δραχμές.

Για μονότονη επανάληψη του ίδιου καταλόγου εξαγγελιών και υποσχέσεων που δεν μπορεί να συγκαλύψει την κυβερνητική αποτυχία έκανε λόγο ο ΣΥΝ, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό οτι αφήνει τη χώρα στη τύχη της.

ΝΤΑΙΑΝΑ

Η ώρα της ανανέωσης σήμανε για τη βρετανική μοναρχία που θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νταιάνα και να πλησιάσει το λαό, εκτιμά σήμερα, μια ημέρα μετά την ταφή της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, σύσσωμος σχεδόν ο βρετανικός τύπος.

Ολες η εφημερίδες δημοσιεύουν σήμερα πολυσέλιδα ειδικά ένθετα στη μνήμη της Λαίδης Ντί.

Οι Σάντει Τάιμς βλέπουν την απαρχή μιας βασιλικής επανάστασης. "Η χώρα θέλει πλέον μια πιό φυσική βασιλεία, αναφέρουν.

Ο Ομπζέρβερ γράφει στον τίτλο της πρώτης σελίδας το εντυπωσιακό "Το Εθνος ενώνεται ενάντια στην παράδοση", ενώ για την Ιντιπέντεντ "διακυβεύεται η επιβίωση της μοναρχίας"

Ολες οι εφημερίδες τονίζουν την νωθρότητα με την οποία η βασιλική οικογένεια αντέδρασε στο λαικό αίτημα να εκφράσει με πιό έντονο τρόπο το πένθος για το θάνατο της Πριγκίπισσας Νταιάνα.

Πολλές εφημερίδες αναρωτιούνται για το ρόλο του Καρόλου.Ο Ομπζέρβερ εκτιμά οτι θα πρέπει να παραιτηθεί της διαδοχής του θρόνου υπέρ του γιού του Ουίλιαμ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πανηγυρική εκδήλωση το βράδυ στο Ζάππειο για την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Στις εφτάμισι το απόγευμα επιστρέφει από τη Λωζάννη, η ελληνική αποστολή, η οποία με επικεφαλής την Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη θα επισκεφθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο.

Θα ακολουθήσει συναυλία με το Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου και άλλους καλλιτέχνες, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ηδη πάντως, ενώ η ευφορία απο την ανάληψη των Ολυμπιακών είναι ακόμη διάχυτη,ο προβληματισμός όλων στρέφεται στην επομένη ημέρα και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε η χώρα μας να ανταποκριθεί στην μεγάλη πρόκληση αλλά και να εκμεταλευτεί τις οικονομικές δυνατότητες που δημιουργούνται για να αλλάξει όψη.

ΔΑΡΑ

Η ελληνίδα Ισαβέλλα Δάρρα που είχε διακριθεί στον φετεινό διαγωνισμό του Αντεννα, ανακηρύχθηκε Μις Ευρώπη '97 σε καλλιστεία που έγιναν χθες το βράδυ στο Κίεβο.

Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο γάλλος ηθοποιός Αλαίν Ντελόν.

Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι υποψήφιες της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Κροατίας.

Η ελληνίδα νικήτρια και οι άλλες τέσσερις κοπέλες που διακρίθηκαν, θα μοιραστούν το βραβείο που αντιστοιχεί σε 30.000 δολλάρια.

ΔΙΕΘΝΗ

Την κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα συζητήσουν σήμερα στο Κάιρο ο προεδρος της Αιγύπτου Χοσνι Μουμπάρακ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, και ο ιορδανός μονάρχης Χουσέιν.

Την ερχόμενη εβδομάδα φθάνει στο Ισραηλ η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ.

Ενας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα σε επίθεση που πραγματοποίησε η οργάνωση Χεζμπολά εναντίον της "ζώνης ασφαλείας" που έχει εγκαθιδρύσει το Ισραήλ στο νότιο Λίβανο.

Ανδρες της φιλο-ιρανικής οργάνωσης επιτέθηκαν το πρωί με αυτόματα όπλα και αντιαρματικές ρουκέτες εναντίον θέσης των Ισραηλινών στο Ντάμπτσε. Το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε με περισσότερες από 70 οβίδες.

Οπως μεταδίδεται από την Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός έχει συλλάβει 170 Παλαιστίνιους στη Δυτική Οχθη μετά την τριπλή επίθεση αυτοκτονίας της περασμένης Πέμπτης.

Χιλιάδες προσκυνητές συνωστίζονται στους δρόμους της Καλκούτα, στην Ινδία, με δάκρυα στα μάτια, προσπαθώντας να πλησιάσουν το φέρετρο που μεταφέρει τη σωρό της Μητέρας Τερέζας απο την έδρα της ιεραποστολής της σε εκκλησία της πόλης, όπου θα εκτεθεί σε λαικό προσκύνημα επι μία εβδομάδα.

Αεροσκάφος τύπου Dornier 228 με 10 επιβαάτες, κατέπεσε και συνετρίβη αργά χθές το βράδυ στο Λαμπίρ Χίλ, κοντά στην πόλη Μίρι, στο μαλαισιανό τμήμα της νήσου Βόρνεο, όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το δικινητήριο αεροσκάφος είχε νοικιαστεί απο τις Βασιλικές Αερογραμμές του Μπρουνέι. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί, ακόμη όμως αγνοείται η τύχη των 8 επιβατών και των δύο μελών του πληρώματος.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Sunday, 7 September 1997 - 10:03:18 UTC