Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-09-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 11/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Αλλαγές στους φόρους προκειμένου να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα και να ενισχυθεί ο προυπολογισμός σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    Επιστροφή στα θρανία και τα προβλήματα από σήμερα για τους μαθητές.

    Κίνητρα σε όσους συνταξιοδοτούνται για να συνεχίσουν να εργάζονται παρέχει η κυβέρνηση.


ΦΟΡΟΙ

Αλλαγές στους φόρους προκειμένου να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα και να ενισχυθεί ο προυπολογισμός σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Εώς και 35% αναμένεται να αυξηθούν απο τον Ιανουάριο του ΄98 οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ενώ θα αυξηθούν επίσης τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης για τους ελευύερους επαγγελματίες και ο φόρος στα ομόλογα και τα έντοκα του δημοσίου.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αναμένεται να συμπαρασύρει προς τα επάνω εώς και 70%, μια σειρά από φόρους οι οποίοι σχετίζονται με τα ακίνητα.

Θα αυξηθούν, οι φόροι κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών. Ανοδικά θα κινηθούν, ο φόρος μεταβίβασης, ο φόρος ακίνητης περιουσίας, ο φόρος ιδιοκατοίκησης και ο φόρος τεκμαρτού εισοδήματος.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Επιστροφή στα θρανία και τα προβλήματα από σήμερα για τους μαθητές.

Η νέα σχολική χρονάα άρχισε με νέα δεδομένα, καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι πρόσφατες ρυθμίσεις Αρσένη. Παράλληλα, όπως κατήγγειλαν πριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, μεγάλες είναι και πάλι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και αίθουσες.

Στην ανάγκη όλοι οι μαθητές να πηγαίνουν σχολείο τις πρωινές ώρες και να έχουν εύκολη πρόσβαση στην Πληροφορική αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής που επισκέφθηκε το 7ο Λύκειο Περιστερίου.

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης δήλωσε οτι η έναρξη της σχολικής χρονιάς φανέρωσε τη δραματική εξέλιξη δύο εθνικών προβλημάτων που είναι το δημογραφικό και η ερήμωση της υπαίθρου. Την τελευταία τριετία έχουν μειωθεί οι μαθητές κατά 130.000 ενώ υπάρχουν 70 σχολεία λιγότερα από πέρσυ

Υπο δοκιμασία τίθεται από σήμερα και η εκπαιδευτική μεταρύθμιση που αρχίζει από τους μαθητές της Α' Λυκείου οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν τό νέο σύστημα εισαγωγής σέ ΑΕΙ καί ΤΕΙ, χωρίς εξετάσεις.

Στοίχημα για μια σύγχρονη εκπαίδευση χαρακτήρισε την εκπαιδευτική μεταρύθμιση ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης που επισκέφθηκε μαζί με το Δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο τους μαθητές του Βαρβάκειου.

Πάντως, στην 1η τάξη των Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων και των Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων δεν έχει ακόμη διανεμηθεί νέο βιβλίο αρχαίων, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Δημήτρης Σκαμνάκης επεσήμανε ότι υπάρχουν ελλείψεις στα κτίρια και ανέφερε ότι εώς το τέλος του μήνα θα παραδοθούν 140 νέες αίθουσες και εώς το τέλος του χρόνου άλλες 120.

Σε όλη τη χώρα 170 δημοτικά σχολεία καταργούνται ή συγχωνεύονται λόγω έλειψης μαθητών, ενώ 6.060 σχολεία της επικράτειας να συστεγάζονται, λόγω έλειψης κτιρίων.

Τα σχολεία της Καστοριάς θα ανοίξουν τη Δευτέρα, λόγω του προβλήματος μόλυνσης στο πόσιμο νερό της πόλης.Η απολύμανση των σχολείων θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο.

Εν τω μεταξύ, οι καθηγητές τών ΤΕΙ ανέστειλαν τίς κινητοποιήσεις τους μέχρι τίς 18 τού μηνός, ενώ οι Πανεπιστημιακοί θά πάρουν οριστικές αποφάσεις εντός τής εβδομάδας.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Κίνητρα σε όσους συνταξιοδοτούνται για να συνεχίσουν να εργάζονται παρέχει η κυβέρνηση.

Σε διευκρινιστική εγκύκλιο προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Φαρμάκης, αναφέρει ότι δεν θα ισχύουν οι ρύθμισεις του Νόμου Σιούφα για όσους ασφαλισμένους θα έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας έως τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαιωάννου έδωσε στη δημοσιότητα τα μέτρα που εισηγείται στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, για την ασφάλιση.

Προτείνει μεταξύ άλλων, κατώτατο όριο σύνταξης στις 100 χιλιάδες, επέκταση τού επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης και σε ηλικίες κάτω των 65, και πάγωμα τής Διάταξης για τη μείωση των Επικουρικών Συντάξεων.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων είχε από το πρωί η Πανθεσσαλική επιτροπή η οποία διαμαρτύρεται για τις αγωγές του ΟΣΕ και του Ταμείου Οδοποιίας που εκδικάζονται την Τρίτη και ζητείται από τους αγρότες αποζημίωση 1,8 δισεκατομμυρίων δραχμών.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η Κύπρος πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ ως μια ενιαία χώρα που θα περιλαμβάνει και τις δύο κοινότητες με μορφή διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας, δήλωσε χθες ο Αμερικανός Προεδρικός απεσταλμένος για το Κυπριακο, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Ο ειδικός συντονιστής του Στέητ Ντηπάρντμεντ για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ, που φθάνει στην Αθήνα προερχόμενος από την Αγκυρα, θα έχει σε μια ώρα συνάντηση με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Επτάμιση το απόγευμα ο κ.Μίλερ θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη, ενώ επόμενος σταθμός της περιοδείας του είναι η Λευκωσία.

Σήμερα το θέμα των πυραύλων S-300 θα συζητηθεί και στη σύσκεψη που θα έχει στην Αγκυρα το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Τουρκική Κυβέρνηση.

ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ

- Ραδιενεργό υλικό πολύ επικίνδυνο για την υγεία αυτών που το κατέχουν, εκλάπη από αγνώστους από το εργοστάσιο ΑΡΙΠΛΑΣΤ στα Φίχτια Αργολίδος.

Σε ανακοίνωση της η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας αναφέρει ότι το υλικό αυτό δεν έχει καμμία οικονομική αξία και καλεί όποιον το έχει να το παραδώσει στις αστυνομικές αρχές.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ

Συνάντηση με το σωματείο Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών θα έχει το απόγευμα ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Σταύρος Μπένος για το θέμα που έχει προκύψει με την άρνηση τους να εργαστούν ορισμένα ρεπό με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια της Ολυμπιακής.

Χθες υπήρξαν καθυστερήσεις μέχρι και 6 ώρες ενώ σήμερα η πτήση για Παρίσι έγινε με μια ώρα καθυστέρηση.

ΣΠΕΙΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Πολυμελή σπείρα εμπόρων ναρκωτικών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αθηνών και κατέσχεσε 200 κιλά χασίς και μικρή ποσότητα κοκαίνης.

2004

Δείπνο προς τιμήν της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων θα παραθέσει απόψε το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης όπου δεν αποκλείεται να δώσει το στίγμα των προθέσεων του για το ποιος θα αναλάβει την Οργάνωση των αγώνων.

Για το θέμα της Ολυμπιάδας θα συναντηθούν στις 2:30 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής με τον δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Εν τω μεταξύ εξαιρετικά αυστηροί και άκρως δεσμευτικοί για τη χώρα μας είναι οι όροι του συμβολαίου που υπεγράφει στη Λωζάνη και το οποιο δημοσιευεται σημερα σε εφημεριδες.

GREEN PEACE

Εκδήλωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της Γκρίνπις για την προώθηση της ηλιακής ενέργειας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αντώνης Παπαθανασόπουλος τους δήλωσε ότι θα προτείνει στην κυβέρνηση το Ολυμπιακό Χωριό να κατασκευαστεί με ηλιακά συστήματα.

ΚΑΛΛΑΣ

Η μνήμη της Μαρίας Κάλλας, 20 χρόνια μετά το θανατό της , τιμάται με διέθνες συνέδριο που αρχίζει σήμερα στο Ζάππειο, με γενικό τίτλο "Από την αρχαία τραγωδία στην οπερα και μετα τί;".

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τρεις χιλιάδες νέους τίτλους περιλαμβάνει η Εκθεση Βίβλιου που ανοίγει αύριο τις πύλες της στο Πεδίο του Αρεως.

Συνολικά, στην έκθεση συμμετεχούν 300 εκδότες με 40.000 βιβλία.

Στο περιθώριο της έκθεσης θα γίνονται κάθε μέρα μουσικές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ πληροφορίες για την έκθεση έχουν καταχωρηθεί και στο Ιντερνετ.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Οι έρευνες των επιστημόνων για τη μακροζωία και τη σεξοουαλική ζωή των ανθρώπων δεν σταματούν ποτέ

Οι ερεύνητες της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ επιβεβαίωσαν οτι η ικανότητα παραγωγής ωαρίων στις μεγάλες ηλικίες ειναι ένδειξη ζωτικότητας του οργανισμού της γυναίκας.

Οι γυναίκες λοιπόν που αποκτούν παιδιά σε μεγάλη ηλικία, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Τα γονίδια που επιτρέπουν μια γυναίκα να αποκτήσει παιδί σε μεγάλη ηλικία την καθιστουν λιγότερο ευάλωτη σε ασθένειες που συνδέονται με τα γηρατειά.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα ανακοίνωση επιστήμονα είναι ενός Βρετανού βιολόγου, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με ευμεγέθεις όρχεις, κάνουν πιο συχνά έρωτα και εχουν καλυτερη σεξουαλικη ζωη.

ΔΙΕΘΝΗ

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας,Αντζελα Ιγκλ, παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλοφιλη, σε συνέντεξή της, που δημοσιεύεται στο σημερινό "Ιντιπέντεντ".

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια ομολογία μέλους του βρετανικού κοινοβουλίου ότι ανήκει στο "τρίτο φύλο". Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ επιθυμεί να απαλλάξει τον δημόσιο βίο από το ταμπού της ομοφυλοφιλίας, διορίζοντας υπουργό Πολιτισμού τον Κρις Σμιθ, δεδηλωμένο ομοφυλόφιλο.

Ενώ η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών,Μαντλίν Ολμπράιτ, εχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα προέτρεπε τον Γισερ Αραφάτ να πατάξει την τρομοκρατία, η χήρα του δολοφονημένου πρωθυπουργού του Ισραήλ, Γιτζάκ Ραμπίν, δήλωσε σήμερα ότι δε θα πρέπει να περιμένει κανείς από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Γιάσερ Αραφάτ να επιτύχει απόλυτα στην προσπάθειά του να πατάξει την "τρομοκρατία".

Στην κεντρική Ιαπωνία, τριάντα εφτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, από τους οποίους οι έξι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ύστερα από έκρηξη, που συγκλόνισε συγκρότημα διαμερισμάτων δεκατριών ορόφων.Η έκρηξη προκλήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από διαρροή αερίου.

Τον επικεφαλής της οργάνωσης Ενοπλη Ισλαμική Ομάδα και εβδομήντα οχτώ ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν οι αλγερινές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικών τους επιχειρήσεων.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 11 September 1997 - 14:28:46 UTC