Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-09-12

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 12/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Το τεράστιο πρόβλημα της υπογενητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας έφερε στην επιφάνεια η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    Η ταλαιπωρία σήμερα των επιβατών της Ολυμπιακής για το εξωτερικό δεν φαίνεται να έχει τέλος.

    Σκληρές απαντήσεις απο Αθήνα, Λονδίνο και Μόσχα στο παραλήρημα Γιλμάζ για μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου αν εγκατασταθούν οι πύραυλοι S-300 και προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης στην Ευρωπαική Ενωση.


ΣΧΟΛΕΙΑ

Το τεράστιο πρόβλημα της υπογενητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας έφερε στην επιφάνεια η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι μαθητές μειώθηκαν κατά 220 χιλιάδες, δηλαδή κατά 25% τα τελευταία δέκα χρόνια.

Την ίδια περίοδο έκλεισε περίπου το 20 % των σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Οσον αφορά τις ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες ο πρόεδρος του Ο.Σ.Κ Δημήτρης Σκαμνάκης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ ότι τετρακόσιες είκοσι νέες αίθουσες σχολείων θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, στην Αττική ενώ ανάλογος θα είναι και ο αριθμός των νέων αιθουσών στην περιφέρεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Η ταλαιπωρία σήμερα των επιβατών της Ολυμπιακής για το εξωτερικό δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Πολύωρες καθυστερήσεις στα δρομολόγια καθώς δεν συμπληρώνεται ο αναγκαίος αριθμός μελών των πληρωμάτων.

Οι Ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές εφαρμόζωντας τον κανονισμό εργασίας τους αρνούνται να εργαστούν συμπλρωματικά σε κάποια από τα ρεπό τους.

Ζητούν να μην υπάγονται στο νόμο 2190 περί προσλήψεων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει το σωματείο των φροντιστών και συνοδών ώστε να αποφασίσει την περαιτέρω στάση τους.

Στις 3 η Διοίκηση της Ολυμπιακής θα συναντηθεί με τον υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη και θα τον ενημερώσει για θέματα της εταιρείας και το πρόβλημα με τους ιπτάμενους φροντιστές και συνοδούς.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους την πολιτική που έχει χαράξει, απεύθηνε ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής, με αφορμή τις αντιδράσεις ορισμένων βουλευτών του κόμματος για το νέο οργανωτικό σχήμα.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής ο οποίος θα μεταβεί και θα μιλήσει αύριο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, διευκρίνισε ότι δεν είναι δυνατον να αποφασίζει με βάση τις φιλίες και τις προσωπικές σχέσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, τα τεκμήρια διαβίωσης, καθώς επίσης και του φόρου στα έντοκα γραμμάτια και τα ομόλογα του δημοσίου θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να αυξήσει τα κρατικά έσοδα και να καλύψει το έλλειμα του προυπολογισμού.

Να αναβληθεί για ένα χρόνο η αύξηση των ανικειμενικών αξιών των ακινήτων ζητά η Ενωση Ιδιοκτητών, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ ο πρόεδρός της Ενωσης, κ. Στράτος Παραδιάς.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

Θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας.

Κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε θανάτους από τροχαία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 5ο Συμπόσιο Φυσιατρικής και Φυσικοθεραπείας που έγινε στην Κεφαλλονιά.

Ακόμη η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης όπου αυξάνονται τα τροχαία δυστυχήματα αντί να μειώνονται. Μεταξύ 1975 και 1994 τα τροχαία έχουν αυξηθεί κατά 20%.

Οπως αναφέρθηκε στο Συνέδριο η χρήση της ζώνης ασφαλείας απο οδηγούς και επιβάτες θα είχε σαν αποτέλεσμα 400 νεκρούς λιγότερους.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Σκληρές απαντήσεις απο Αθήνα, Λονδίνο και Μόσχα στο παραλήρημα Γιλμάζ για μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου αν εγκατασταθούν οι πύραυλοι S-300 και προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης στην Ευρωπαική Ενωση.

Ισχύει αυτομάτως το Κάζους Μπέλι σε περίπτωση που η Τουρκία χτυπήσει την Κύπρο με αφορμή την εγκατάσταση των S-300 δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Περιοδικό Σελίδες και τόνισε ότι, η Κύπρος είναι σε πλήρη προστασία απο την πλευρά της Ελλάδας.

Η πολιτική της Αγκυρας είναι αδιέξοδη και την οδηγεί σε απομόνωση και μακριά από την Ευρωπαική Ενωση, δήλωσε, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

Αδικαιολόγητες χαρακτήρισε τις Τουρκικές απειλές ο υπουργός Εξωτερικών της Βρεττανίας Ρούμπιν Κουκ και επεσήμανε ότι αν η Τουρκία προχωρήσει σε προσάρτηση των κατεχόμενων τότε θα βρει αντιμέτωπη και την Ευρώπη.

Πρόσθεσε δε ότι, οι διαδικασίες ένταξης θα προχωρήσουν ανεξάρτητα από τη λύση του Κυπριακού.

Το πρόβλημα δεν είναι οι πύραυλοι S-300, αλλά η παράνομη κατοχή τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία, δήλωσε στη Μόσχα ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος συναντάται αυτη την ώρα με τον Αλβανό ομολογό του Πασκάλ Μίλο.

Το πρωί ο κ. Μίλο συναντήθηκε και με τον Πρωθυπουργό.

Στη Λευκωσία βρισκεται απο σήμερα ο αμερικανός συντονιστής για το Κυρπιακό Τόμας Μίλερ, ο οποίος είχες χθες συνομιλίες στην Αθήνα, με τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Κρανιδιώτη.

ΑΘΗΝΑ 2004

Αργούν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι απόφαση για το σχήμα και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων.

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά το χθεσινό δείπνο που παρέθεσε στην Επιτροπή Διεκδίκησης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και ανέθεσε στον υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα να διαμορφώσει πρόταση για τη μορφή του φορέα, καθώς και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την διοργάνωση.

Θα χρειαστούμε επιπλέον δάνειο 320 δισεκατομυρίων δραχμών, λόγω Ολυμπιάδας, δηλώνει στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος.

Ο.Ε.Κ

Νομοσχέδιο για τη διάθεση σπιτιών με το σύστημα Λίζινγκ και φθηνό ενοίκιο μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προωθεί σύντομα στη Βουλή το Υπουργείο Εργασίας.

Οπως δήλωσε στον ΑΝΤ 1 ο πρόεδρος του Οργανισμού Θανάσης Χανακούλας προβλέπεται η κατασκευή εργατικών κατοικιών, οι οποίες θα ενοικιάζονται στους δικαιούχους, κυρίως χαμηλών εισοδημάτων που δεν πληρούν τους όρους που θέτουν οι τράπεζες.

Η εκμίσθωση θα είναι πενταετής με χαμηλό ενοίκιο, ενώ στη συνέχεια ο δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα αγοράς της κατοικίας, καταβάλλοντας τη διαφορά μεταξύ της αρχικής τιμής και του ποσού που έχει καταβληθεί μέσω των ενοικίων.

Επίσης ο κ.Χανακούλας ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη διετία θα διατεθούν 400 δις για παροχές του Οργανισμού.

ΑΑΓΗΣ

Εκτός των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου τέθηκε από χθες η εταιρία ΑΑΓΗΣ μετά απο καταγγελίες πελατών της ότι τους οφείλει περίπου δύο δισεκατομμύρια δραχμές.

Την καταγγελία κατά της εταιρίας έκανε ομάδα επενδυτών από την Κρήτη.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Μαραθώνια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου από τις 10, με αντικείμενο το σχέδιο Καποδίστριας για τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων που εχει προκάλεσει έντονες αντιδράσεις.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια τον Οκτώβριο.

ΔΙΕΘΝΗ

Ποσοστό 74,3 τοις εκατό των ψηφοφόρων του χθεσινού δημοψηφίσματος ενέκρινε την πρόταση της κυβέρνησης των Εργατικών του Τόνι Μπλέρ, να αποκτήσει η Σκωτία το δικό της κοινοβούλιο, μετά από 300 χρόνια διακυβέρνησης από το Λονδίνο. Ανάλογο δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου και στην Ουαλία.

Αγνωστοι επιτέθηκαν με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον αστυνομικών τμημάτων σε πέντε πόλεις του Κοσσυφοπεδίου, όπως μετέδωσε ραδιοσταθμός του Βελιγραδίου. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Την αναστολή της ανέγερσης νέων εβραϊκών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη από τη πλευρά του Ισραήλ και την πάταξη των εξτρεμιστικών οργανώσεων από τη πλευρά των Παλαιστινίων ζήτησε η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, Μαντλήν Ολμπράϊτ, προκειμένου να ξαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία.

Τολμηρή έκκληση για πολιτικές μεταρρυθμίσεις,όχι όμως για δημοκρατία δυτικού τύπου, απηύθυνε ο αρχηγός του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Ζιανγκ Ζεμίν, κηρύσσοντας την έναρξη του 15ου συνεδρίου του κόμματος σήμερα στο Πεκίνο.

Ενθουσιασμένοι οι Αμερικανοί επιστήμονες για το επίτευγμα τους να θέσουν ένα μικρό σκάφος- ρομπότ σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη. Αποστολή του θα είναι η χαρτογράφηση της επιφάνειας του πλανήτη Αρη,για να εντοπισθούν σημεία, όπου είναι πιθανή η προσεδάφιση επανδρωμένων διαστημοπλοίων.

Ρεκόρ πωλήσεων αναμένεται να κάνει το τραγούδι "Κερί στον Ανεμο", με το οποίο ο Ελτον Τζόν αποχαιρέτισε τη πριγκήπισσα Νταϊάνα στη κηδεία της.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 12 September 1997 - 14:17:22 UTC