Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-21

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 21/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Βόμβα απο το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τα εμφιαλωμένα νερά.

    Καθησυχάζουν οι γιατροί και Υπουργείο Υγείας τους γονείς και μαθητές του 2ου δημοτικου σχολείου Καισαριανής,μετά την αναστάτωση που προκάλεσε ο θάνατος του οκτάχρονου μαθητή, Χρήστου Στυλιανού από οξεία μηνιγγίτιδα.

    Εως το απόγευμα, θα συνεχισθεί η ταλαιπωρία των οδηγών στην Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τους εκπροσωπους του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.


ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ

Βόμβα απο το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τα εμφιαλωμένα νερά.

Σύμφωνα με το σημερινό ΒΗΜΑ, από τον περασμένο Μάϊο, με έγγραφό του προς το Υπουργείο Υγείας,το Πανεπιστημιο Κρητης είχεπροειδοποιήσει,ότι ορισμένα πόσιμα νερά, που προέρχονται κυρίως από παράκτιες περιοχές της χώρας, εμπεριέχουν ιόντα βρωμίου που θεωρούνται καρκινογόνα.

Συμφωνα με τους επιστήμονες, τα ιόντα αυτά γίνονται πιό επικίνδυνα στα εμφιαλωμένα νερά,καθώς μεταλλάσονται σε επικίνδυνα βρωμικά ιόντα,στη φάση του καθαρισμού τους απο τις εταιρείες,με την διαδικασία της οζονίωσης

Στην επιστολή τονίζεται ακόμα,ότι πιθανότατα οι εταιρείες δεν γνωρίζουν το γεγονός αυτό και καλούνται οι αρμόδιοι να πάρουν αμέσως μέτρα.

Δειγματα νερου απο τις βρύσες του 10ου και 12ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης, θα πάρει σήμερα συνεργείο της ΕΥΔΑΠ για έλεγχο από το Γενικό Χημείο του κράτους.

Εκατον πενήντα μαθητές υπέστησαν γαστρεντερίτιδα και οι γονείς και οι υπεύθυνοι των Δημοτικών, υποπτεύονται ότι τα παιδιά ήπιαν μολυσμένο νερό από τις βρύσες των σχολείων,που βρισκονται κοντα στις τουαλετες.

ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ

Καθησυχάζουν οι γιατροί και Υπουργείο Υγείας τους γονείς και μαθητές του 2ου δημοτικου σχολείου Καισαριανής,μετά την αναστάτωση που προκάλεσε ο θάνατος του οκτάχρονου μαθητή, Χρήστου Στυλιανού από οξεία μηνιγγίτιδα.

Για προληπτικούς λόγους πάντως χορηγείται προαιρετικά αντιβιοτικό χάπι στους συμμαθητές και το οικογενειακό περιβάλλον του οκτάχρονου.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Εως το απόγευμα, θα συνεχισθεί η ταλαιπωρία των οδηγών στην Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τους εκπροσωπους του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Οι δύο λωρίδες της Πανεπιστημίου και το τμήμα της Χαριλάου Τρικούπη τέθηκαν από την Τροχαία,εκτός κυκλοφορίας, λόγω εσωτερικής καθίζησης, από τις εργασίες του ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑ.

ΔΕΚΟ

Την καταργηση των προνομίων των εργαζομένων σε πολλές ΔΕΚΟ, θα θέσει, σύμφωνα με πληροφορίες,η κυβέρνηση την Τετάρτη, στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου.

Πρόκειται για τις δωρεάν τηλεφωνικές μονάδες των υπαλλήλων του ΟΤΕ, τις εκπτώσεις στα εισιτήρια των εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία, τη δωρεάν παροχή κιλοβατορών από πλευράς ΔΕΗ και άλλους είδους προνόμια, τα οποία χορηγούνται προς τους εργαζομένους στο Δημόσιο τομέα.

Τα συνδικάτα έχουν τονίσει στο παρελθόν, ότι δέχονται την κατάργηση αυτή, αρκεί να συμπληρωθεί από αντίστοιχο μισθό.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Στο Αυτόφωρο θα οδηγούνται οι φοροφυγάδες.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Δημόπουλος, με εγκύκλιό του ζητά η ανάκριση και εκδίκαση των υποθέσεων φοροδιαφυγής που εντοπίζονται πρέπει να γίνεται μέσα σε δύο μήνες και σε περίπτωση αναβολής, σε ένα μήνα.

Υπερ της απόφασης τάχθηκε ο πρόεδρος των εφοριακών Ανδρέας Μακρυπίδης.

Αντιθετα,ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Αντώνης Ρουπακιώτης δηλωσε στον ΑΝΤ-1,ότι η αποφαση ειναι σε λάθος χρονική στιγμή, καθώς εκκρεμεί το θέμα των κατασχέσεων αυτοκινήτων.

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘEΣΗ

Προς κάθε κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για την μαφιόζικη βομβιστική επίθεση στο διαμέρισμα του Νομάρχη Ρεθύμνου Μανώλη Λίτινα, που προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιες, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.

Ο κ.Λιτινας απέδωσε την επίθεση στα κυκλωματα των παρανόμων,που θιγονται απο τις προσπάθειές του να επιβάλλει την έννομη τάξη στην περιοχή.

ΤΡΟΧΑΙΟ

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ'αμελείας, εγκατάλειψη και οδήγηση σε κατάσταση μέθης άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του 60χρονου Ιωάννη Κουφογιάννη που παρέσυρε με το φορτηγό του και εγκατέλειψε στη Χαμοστέρνας το 42χρονο μοτοσυκλετιστή Ιωάννη Μιχαλακόπουλο,ο οποίος πεθανε στον Ευαγγελισμό.

ΕΓΚΛΗΜΑ

Φονικό για ασήμαντη αφορμή στο Χαλάνδρι, με θύμα έναν 18χρονο.

Ο 22χρονος Ξενοφών Τσαπάρας, τραυμάτισε βαρύτατα με ξιφολόγχη στη βουβονική χώρα τον Αλέξανρο Αθανασόπουλο, 18 χρόνων, ο οποίος υπέκυψε στο Σισμανόγλειο.

ΠΑΣΟΚ

Με τρία όχι και δέκα αποχες σε σύνολο 140 εγκρίθηκαν οι θέσεις του πρωθυπουργου για τα εθνικά θέματα.

Η έντονη αντιπαράθεση Πάγκαλου με την εσωκομματική αντιπολίτευση για τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα, χαρακτήρισε παντως,τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του επέκρινε εμμεσως την εσωκομματικη αντιπολιτευση κατηγορώντας της ότι ακολουθεί πολιτική ακινησίας και της αποστασιοποίησης από τις εξελίξεις.

Απο την ομιλία του πρωθυπουργού απουσίαζε το συγκεκριμένο και πλεόναζε το ασαφές, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Είναι προφανές ότι ο κ. Σημίτης είναι δέσμιος μιας πολιτικής που του έχουν έξωθεν επιβάλλει, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Σε εκπροσωους των παραγωγικών τάξεων θα μιλήσει στις 10 και μισή το πρωί,ο Κώστας Καραμανλης,ο οποίος ασκησε χθες οξεια κριτική στην κυβέρνηση για το σχέδιο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

Χαρακτήρισε το σχέδιο των συνενώσεων πρόχειρο και χωρίς μελέτη και τονισε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με την κυβέρνηση.

ΚΥΠΡΟΣ

Πρέπει να συνεχιστεί η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αντιδράσεις, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Αντρου Αθενς.

Τα Ηνωμένα Εθνη εκφράζουν αμφιβολίες, κατά πόσο θα αρχίσει ο διάλογος για θέματα ασφάλειας, εάν δεν γίνει η πρώτη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς την ερχόμενη εβδομάδα,λόγω της ασθένειας του Ντεκτας.

Στο χορό των τουρκικών απειλών κατά της Κύπρου, μπήκε και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Ισμαήλ Χακκί Καρανταγί ο οποίος δηλωσε οτι θα ληφθούν έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα για αποτροπή εγκατάστασης των πυραύλων S-300 στην Κύπρο.

Συμφωνα με τουρκοκυπριακές εφημερίδες,οι τουρκοι στρατηγοί αποφάσισαν να ενισχυθεί αριθμητικά ο τουρκικός κατοχικός στρατός, να ιδρυθούν ναυτική και αεροπορική βάση και να εγκατασταθούν πύραυλοι και νέα συστήματα αεράμυνας με σύγχρονα ραντάρ για την επισήμανση των ρωσικών πυραύλων.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Τους συνέδρους που μετέχουν στο Συμπόσιο για το Περιβάλλον,την Επιστήμη και την Θρησκεία, στη Μαύρη Θάλασσα, επιχειρησαν να προπηλακίσουν οι "Γκρίζοι Λύκοι" στην Τραπεζούντα.

Στο συνέδριο μίλησε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Εν τω μεταξύ,"Πράσινο Πατριάρχη" χαρακτηρίζει τον κυριο Βαρθολομαίο το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Ασσοσιέητεντ Πρες,τονίζοντας στην ανταπόκρισή του ότι η οικολογική εκστρατεία του Βαρθολομαίου, έχει μεγαλύτερη απήχηση από την ανάλογη του Πάπα.

ΔΙΕΘΝΗ

- Δύο τούρκοι δουλέμποροι και εικοσιεννέα ιρακινοί και κούρδοι λαθρομετανάστες, συνελλήφθησαν νωρίς το πρωί από δυνάμεις του Λιμενικού στη Μυτιλήνη, όπου βγηκαν με μικρό πλοιάριο.

Ενας εκ των λαθρομεταναστών,μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με καρδιολογικά προβλήματα.

Ανοιξαν το πρωί οι κάλπες στην Σερβία και 7 εκατομύρια ψηφοφόροι θα πρέπει να εκλέξουν Πρόεδρο και τους 250 αντιπροσώπους στην Βουλή της Σερβίας.

Εκλογες και στην Πολωνία,για το Κοινοβούλιο,με αντιπάλλους,τους σοσιλαδημοκρατες, πρώην Κομμουνιστες που βρίσκονται πάλι στην εξουσία και την Κεντροδεξία,με κορμό το συνδικάτο Αλληλεγγύη.

Ουδέν σχόλιον είναι η απάντηση των Γαλλικών αρχών, αλλά και του Μπάκινγχαμ στις αποκαλύψεις του αμερικανικού περιοδικου Time, ότι η Νταιάνα ήταν έγκυος έξι εβδομάδων όταν σκοτώθηκε στο τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 22 Σεπτεμβρίου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 278,1    285,7    281,4
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,9    160,2    157,8
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 446,9    459,1    452,1
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,4    194,6    191,6
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,4     47,7     46,9
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 228,4    234,7    231,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 199,9    205,3    202,2
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..199,8    205,3    202,1
    E.C.U............... 306,2    314,5    309,7

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Sunday, 21 September 1997 - 14:53:25 UTC