Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-22

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 22/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Θα υπάρχουν εξετάσεις για τα ΑΕΙ,παρά την κατάργησή των Γενικών Εξετάσεων!.
  • Κλειστά είναι σήμερα το 10ο και 12ο δημοτικό σχολείο Πετρούπολης όπου εμφανίσθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας
  • Προβάδισμα περίπου τριών ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ για λογαριασμό του ΑNTENNA.


ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Θα υπάρχουν εξετάσεις για τα ΑΕΙ,παρά την κατάργησή των Γενικών Εξετάσεων!

Αυτό προκύπτει απο τις δηλώσεις του υφυπουργου παιδείας Γιάννη Ανθόπουλου,στο σημερινό ΕΘΝΟΣ,που αναμένεται να προκαλέσει νέα σύγχιση στο χώρο της Παιδείας.

Ο κ.Ανθόπουλος αναφέρει ότι στην 3η τάξη του Ενιαίου Λυκείου θα υπάρχουν δύο μαθήματα επιλογής, στα οποία η επίδοση των υποψηφίων θα λαμβάνεται υπ'όψιν για την εισαγωγή σε σχολές όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Ο υφυπουργός Παιδείας,δηλώνει ότι δεν γνωρίζει, εάν οι εξετάσεις αυτες θα είναι ξεχωριστές απο το αυτες του Εθνικού Απολυτηρίου και προσθέτει, ότι το θέμα αυτο θα διευκρινιστεί μέσα απο διάλογο με τους φορείς της εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Κλειστά είναι σήμερα το 10ο και 12ο δημοτικό σχολείο Πετρούπολης όπου εμφανίσθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε 150 μαθητές αλλά και το 2ο δημοτικό στην Καισαριανή μετά το θάνατο οκτάχρονου μαθητή απο οξεία μηνιγγίτιδα.

Δείγματα του νερού από τις βρύσες του δημοτικού στην Πετρούπολη που ενοχοποιούνται για τη γαστρεντερίτιδα έχουν σταλεί για εξέταση στο Γενικό χημείο του κράτους.

Στην Καισαριανή ανήσυχοι οι γονείς των μαθητών του 2ου δημοτικού έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στο προαύλιο του κτιρίου, ζητώντας να γίνει άμεσα ειδική απολύμανση.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Προβάδισμα περίπου τριών ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ για λογαριασμό του ΑNTENNA.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 30,6%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27,6%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5% ο ΣΥΝ με 4,7,το ΔΗΚΚΙ με 3,9% και η ΠΟΛΑΝ με 1,7%, ενω 20,8% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Ωστόσο,η εικόνα της κυβέρνησης για πρώτη φορά εμφανίζεται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με προηγουμενο γκάλοπ , συγκεντρώνοντας 34% θετικών κρίσεων έναντι 26% που την θεωρεί όσο κακή περίμενε και 35% χειρότερη απ' ότι περιμενε.

Την ίδια ώρα,σε δημοσκόπηση της PRC που δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ,το 41,4% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη,το 25, 6% τον Κώστα Καραμανλη και το 27, 7% κανέναν από τους δύο.

ΑΛΚΟΤΕΣΤ

Νέα πρόταση για νομοθετική ρύθμιση στο θέμα των αλκοτέστ και των κατασχέσεων αυτοκινήτων, κάνει ο Εισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αντέννα που θα μεταδοθεί στις 12 το μεσημέρι στην εκπομπή Ρουά Ματ του Θάνου Σιαφάκα, ο κ. Κανελλόπουλος προτείνει να γίνει νομοθετική ρύθμιση ωστε η κατάσχεση του οχήματος να γίνεται εφόσον ο οδηγός συλληφθεί για τρίτη φορά υπό την επήρρεια αλκοόλ και εφόσον τις προηγούμενες φορές του έχουν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα και αφαίρεση αδείας κυκλοφορίας.

Διευκρινίζει πάντως, ότι τώρα, ισχύει η εγκύκλιός του.

Μετά τις εγκλογές στις Εισαγγελείες, τη θέση του κ. Κανελλόπουλου, καταλαμβάνει ο κ. Γιώργος Κολιοκώστας, ο οποίος δήλωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τις απόψεις του για το θέμα των κατασχέσεων, μόλις αναλάβει καθήκοντα την πρώτη Οκτωβρίου.

ΝΕΡΑ

Οι εμπειρογνόμωνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης,θα καθορίσουν σήμερα το ανωτατο επιτρεπτό οριο των ιοντων βρωμίου στο πόσιμο νερό.

Υπενθυμίζεται, ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης με εγγραφό τυο προειδοποιούσε ότι σε πόσιμα νερά απο πάρακτιες περιοχες, υπάρχουν αυξημένες ποσότηγτες ιόντων βρωμίου που μπορεί να είναι καρκινογόνα.

Σε ανακοινωση του μετά τον θόρυβο που ξέσπασε,το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι δεν εχει τεκμηριωθεί και διερευνάται διεθνως η καρκινογεννεση στον ανθρωπο απο υψηλες περιεκτικότητες βρωμικών ιόντων.

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Η βομβιστική επίθεση κατά του νομάρχη Ρεθύμνου Μανώλη Λίτινα, θα είναι το αντικείμενο ευρειας συσκεψης στο Υπουργειο Δημοσιας Ταξης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ο κ. Λίτινας αποδίδει την επίθεση σε κυκλώματα εμπόρων ναρκωτικών, ζωοκλεπτών και εμπόρων όπλων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην Ασφαλεια Ρεθυμνου κρατούνται και ανακρίνονται δυο οικογενειες για τις οποιες υπαρχουν υπονοιες οτι ενεχονται στην επιθεση.

ΜΕΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

Σε αργούς ρυθμούς η κίνηση στην Πανεπιστημίου καθώς παραμένουν εκτός κυκλοφορίας οι δύο λωρίδες και η αρχή της Χαριλάου Τρικούπη, λόγω προβλημάτων στα έργα του ΜΕΤΡΟ.

Προβλήματα στην κυκλοφορία αναμένονται και από την πορεία των εργαζόμενων στον Ευαγγελισμό προς το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, που ζητούν την καταβολή δεδουλευμένων.

Σε μισή ωρα οι εργαζομενοι αρχίζουν τρίωρη στάση εργασιας και θα συγκεντρωθουν εξω απο το νοσοκομειο απο οπου θα ξεκινησει η πορεια.

ΑΘΗΝΑ 2004

Με την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων.

Σε επιστολή του προς τον κ.Σημίτη, ο Δημητρης Αβραμόπουλος ζητά τη συγκρότηση πενταμελούς εποπτικού οργανου, από δικαστές και τεχνοκράτες το οποίο θα εχει απόλυτες αρμοδιότητες στον ελεγχο των κονδυλίων και των δαπανών, της Ολυμπιαδας του 2004.

ΒΡΕΦΟΣ

Μαχη για την ζωη δινει στο νοσοκομειο Γεωργιος Γεννηματας της Θεσσαλονικης, το 53 ημερων κοριτσακι το οποιο έριξε από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην Τούμπα,η 32χρονη μητέρα του.

Η μητερα,που σύμφωνα με τον συζυγό της εχει ψυχολογικα προβλήματα,θα οδηγηθει σημερα στον εισαγγελεα.

ΨΑΡΑΣ

Ακαρπες οι ερευνες για τον εντοπισμο του ψαρα Στέφανου Πάτρα,ο οποιος αγνοείται από χθες τα ξημερώματα όταν ανετραπη λογω θαλασσοταραχής η βάρκα στην οποία επέβαινε μαζί με άλλα δύο άτομα,ανοιχτα της Σκιαθου.

ΝΤΕΡΜΠΙ

Πρόβλημα έχει προκύψει με τα εισιτήρια που εκλάπησαν το Σάββατο το βράδυ για το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ στις οκτώ το βράδυ στο Ολυμπιακό Σταδιο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καλεί τους φιλάθλους που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τις θύρες 7Α, 9Β, 11Α, 11Β, 8Α, 8Β, 12Α, 26Α και 26Β, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της ομάδας για να μην έχουν πρόβλημα με την είσοδό τους στο γήπεδο.

ΔΙΕΘΝΗ

- Νέα βλάβη στον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του ρωσικού διαστημικού σταθμού MIR παρουσιάστηκε σήμερα,για τέταρτη φορά από τα μέσα Αυγούστου.

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας της Βρετανίας Εμ Αι Φάιβ επιστρατεύεται στον αγώνα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής στον τομέα της κοινωνικής ασφάλειας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Γκάρντιαν.

Νικητής των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στη Πολωνία ανεδείχθη ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης- των δυνάμεων δηλαδή που συγκεντρώνονται γύρω από το κόμμα της Αλλυλεγγύης,ανοίγοντας μιά νέα περίοδο συγκατοίκησης, μετά απ' αυτήν της αριστεράς με πρόεδρο τον Λεχ Βαλέσα μεταξύ 1993-1995.

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος του Αμβούργου ύστερα από τα αποτελέσματα των χθεσινών τοπικών εκλογών,στις οποίες το σοσιαλδημοκρατικού κόμματος συγκέντρωσε ποσοστό 36,2% των ψήφων-το χαμηλότερο τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο Ζόραν Λίλιτς,στενός συνεργάτης του Μιλόσεβιτς και υποψήφιος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος, προηγείται με μεγάλη διαφορά στις χθεσινές προεδρικές εκλογές στη Σερβία και ακολουθεί ο ηγέτης του ακροδεξιού Ριζοσπαστικού Κόμματος Βόγισλαβ Σέσελι.

Εξι νεκροί και 140 τραυματίες σε σύγκρουση δύο επιβατηγών τραίνων, σήμερα το πρωί στη Μανίλα.

Επταετή φυλάκιση στον δευτερότοκο γιό του νοτιοκορεάτη Προέδρου, Κιμ Γιουνγκ Σάμ, για την κατηγορία της δωροληψίας και της φοροδιαφυγής, ζήτησαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές της Σεούλ.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων για σήμερα 22 Σεπτεμβρίου θα έχουν ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 278,1    285,7    281,4
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,9    160,2    157,8
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 446,9    459,1    452,1
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,4    194,6    191,6
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,4     47,7     46,9
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 228,4    234,7    231,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 199,9    205,3    202,2
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..199,8    205,3    202,1
    E.C.U............... 306,2    314,5    309,7

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 26 September 1997 - 2:03:37 UTC