Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-09-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 24/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Στο δρόμο κινδυνεύει να μείνει η εκπαιδευτική μεταρύθμιση, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της.
  • Δεν θα δημεύονται πλέον στο μέλλον τα ΙΧ αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες των οδηγών που θα συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι.
  • Θέμα 8ωρου εργασίας θέτει από το παράθυρο η κυβέρνηση, ενώ αυτή την ώρα συναδριάζει η συντονιστική γραμματεία Κοινωνικού διαλόγου.


ΠΑΙΔΕΙΑ

...Στο δρόμο κινδυνεύει να μείνει η εκπαιδευτική μεταρύθμιση, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της.

Σε εγκύκλιό του, το Υπουργείο Παιδείας, χαρακτηρίζει προεραιτική την εκπαιδευτική μεταρύθμιση για την Α' Λυκείου και αναφέρει ότι οι αλλαγές, θα εφαρμοστούν υποχρεωτικά μονο στα περίπου 20 πειραματικά σχολεία της χώρας.

Σημειώνει επίσης ότι θα είναι προαιρετικά τα διαγνωστικά τεστ, οι συνθετικές δημιουργικές εργασίες και αυτοαξιολόγηση του μαθητή.

Συνάντηση μέ την επιτροπή τού ΠΑΣΟΚ γιά τήν παιδεία θά έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός.

ΡΩΜΑΙΟΣ

Δεν θα δημεύονται πλέον στο μέλλον τα ΙΧ αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες των οδηγών που θα συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι.

Οπως προανήγγειλε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ , στον νόο Κώδικα Οδικης Κυκλοφορίας, το μέτρο θα αντικατασταθεί με αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες με υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα, αφαίρεση διπλώματος και ακινητοποίηση των οχημάτων για μήνες.

Εν τω μεταξύ απο χθες εως σήμερα τα ξημερώματα σε 364 έλεγχους που διενεργήθηκαν από την Τροχαία διαπιστώθηκαν 16 περιπτώσεις μεθυσμένων οδηγών , ενώ κατασχέθηκαν 4 οχήματα

ΝΤΟΡΝΙΕ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια στον αέρα για τους 17 επιβάτες του Ντορνιέ της Ολυμπιακής Αεροπλοίας που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, ωστόσο υπάρχουν ερωτηματικά για τις συνθηκες ασφαλειας των αεροδρομίων.

Στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο το Ελληνικό είναι από τις 5 Σεπτεμβρίου εκτός λειτουργίας το σύστημα επιστρωσης αφρού που απαιτείται για τις αναγκαστικές προσγειώσεις όπως επίσης δεν λειτουργεί το σύστημα και στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ο υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης συνεχάρει τους πιλότους για τους χειρισμους τους ενω εδωσε εντολη να γίνει ερευνα σχετικά με το λογο που δεν λειτουργησε το σύστημα προσγείωσης του Ντορνιέ όπως επίσης και γιατί δεν λειτουργούσε το σύστημα επίστρωσης αφρού στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Για το τελευταίο έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του Πύργου Ελέγχου γιατί το Ντορνιέ προσγειώθηκε στην Τανάγρα και όχι στο Ελληνικό που τελικά στρώθηκε με αφρό από εφεδρικό μηχάνημα.

Οι 17 επιβατες του Ντορνιε μεταξυ των οποιων ειναι και ενα βρεφος μεταφερθηκαν ηδη στο Ελληνικο και θα αναχωρησουν για ΜΗΛΟ με αλλο αεροσκαφος.

Το Ντορνιέ της Ολυμπιακής Αεροπλοίας απογειώθηκε στις 07.05 το πρωί και μετά δέκα λεπτά ο χειριστής Γιώργος Πετράκης και ο συγκυβερνήτης Εμμανουήλ Ειρηναίος διαπίστωσαν ότι δεν λειτουργούσε το συστημα προσγείωσης και ζήτησαν από τον Πύργο Ελέγχου να επιστρέψουν.

Ομως και παλι δεν μπορουσαν να προσγειωθουν γιατι υπηρχε βλαβη και δεν κατεβαινε ο μπροστινος τροχος και ζητησαν αδεια για αναγκαστικη προσγειωση.

Απο το σημειο αυτο αρχιζει αλλη εμπλοκη καθως στο ελληνικο ηταν εκτος λειτουργιας το συστημα επιστρωσης του διαδρομου με αφρο,οπως επισης και στο αεροδρομιο της Ελευσινας. Τελικα οι χειριστες του Ντορνιε το προσγειωσαν στην Ταναγρα κατα ιδανικο τροπο οπως δηλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο διεθυνων συμβουλος της ΕΑΒ Γιωργος Πουλιος.

Οπως κατηγγειλε στο ραδιοφωνο του Αντεννα ο προεδρος των Πιλοτων Δημητρης Κατοχωριτης,το μηχανημα που γεμιζε αφρο τον αεροδιαδρομο για τις περιπτωσεις αναγκαστικης προσγειωσης στο Ελληνικό ηταν εκτος λειτουργιας απο τις 5 Σεπτεμβριου.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

Θέμα 8ωρου εργασίας θέτει από το παράθυρο η κυβέρνηση, ενώ αυτή την ώρα συναδριάζει η συντονιστική γραμματεία Κοινωνικού διαλόγου.

Ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας προανήγγειλε χθες εκ΄ βάθρων αναμόρφωση του υφιστάμενου καθεστώτος εργασιακών σχέσεων, κάνοντας λόγο για εισαγωγή της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο και εφαρμογή ελαστικού ωραρίου σε καθημερινή βάση στον Ιδιωτικό τομέα χωρίς να καταστρατηγείται το 40ωρο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαιωάννου διευκρίνισε ότι ο κοινωνικός πόρος υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων θα επιβληθεί μετά το 2000 και προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση ωστε να μην μειωθουν οι επικουρικες συνταξεις.

Την αντίθεσή του στο συνολο των κυβερνητικων προτάσεων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος

Προειδοποίηση να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία ως το τέλος του έτους διαφορετικά δεν θα πάρουν ασφαλιστική ενημερώτητα, απηυθυνε προς τις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαιωάννου,

ΛΙΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Ρωμαίου ο αρχηγός της Αστυνομίας Θανάσης Βασιλόπουλος διέταξε έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με λίστες και μίζες επίορκων αξιωματικών.

Τα δημοσιεύματα στηρίχθηκαν σε ανώνυμη επιστολή που έφθασε χθες σε πολλά ΜΜΕ συνοδευόμενη από ντοκουμέντα.

Οπως ισχυρίζονται οι ανώνυμοι επιστολογράφοι τα στοιχεία βρέθηκαν σε αυτοκίνητο αποταχθέντος αρχιφύλακα το οποίο διέρηξαν προκειμένου να αποκαλύψουν το κύκλωμα.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των ανωνύμων, ο αρχιφύλακας ήταν εισπράκτορας απο οίκους ανοχής, χαρτοπαικτικές λέσχες κ.α για λογαριασμό αξιωματικών, τα ονόματα των οποίων αναγράφονται στην επιστολή.

Αρκετοί στην αστυνομία πιστεύουν ότι η νέα υπόθεση εντάσσεται στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετό καιρό ανάμεσα σε αξιωματικούς της αστυνομίας.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Χωριστές συναντήσεις με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλιν Ωλμπραιτ, θα έχουν σήμερα στη Νέα Υόρκη οι κύριοι Πάγκαλος και Τζεμ οι οποίοι κατά τη χθεσινή τους συνάντηση δεν βρήκαν σημείο επαφής.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος προσπάθησε να αποσπάσει δέσμευση της Αγκυρας για προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης για το θέμα των Ιμιων, αλλά η στάση του Ισμαήλ Τζεμ επιβεβαίωσε την Τουρκική αδιαλλαξία.

Σημερα,θα υπαρξουν συναντησεις και Πάγκαλου -Χολμπρουκ και Ολμπράιτ - Κασουλίδη.

ΠΡΟΠΑΤΖΗΣ

Συνελήφθη απο την αστυνομία ο ιδιοκτήτης Πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, Παντελής Ξεζωνάκης, ο οποίος εμφάνιζε ως κερδισμένα πλαστά δελτία ΠΡΟΠΟ και ΛΟΤΤΟ σε καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας και τα εξαργύρωνε, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Ως συνενοχοι στην κομπινα συνεληφθησαν επισης,ο κουνιαδος του Κωνσταντινος Ζαχος και ο Ηλιας Τσαουσης.

Συνολικα,ειχαν παρει 17 εκατομμυρια δραχμες,ενω στο σπιτι του Ξεζωνακη βρεθηκαν και 12 κιλα χασις.

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Θα υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο έτος το κριτήριο του Μάαστριχτ που προβλέπει ότι το έλειμμα του προϋπολογισμού δεν θα ξεπερνά το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας , Γιάννος Παπαντωνίου στην ομιλια του στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Χονγκ Κονγκ.

"Τα πρώτα στοιχεία από τους πρώτους επτά μήνες του 1997 δείχνουν ότι ο προϋπολογισμός είναι σε σωστό δρόμο" τόνισε ο έλληνας υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι "τα επιτόκια πέφτουν γρηγορότερα από ότι προβλεπόταν στον προϋπολογισμό".

ΜΙΝΙΟΝ

Στάση Εργασίας και πορεία προς τη Βουλή προγραμματίζουν για την Παρασκευή από τις 9 το πρωϊ εώς τις 12 το μεσημέρι , οι εργαζόμενοι στο ΜΙΝΙΟΝ και ζητούν απο την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να μην κλείσει η επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν στους ιδιοκτήτες του ΜΙΝΙΟΝ, ευθύνες για το οικονομικό αδιέξοδο και μιλούν για κυκλώματα πολυεθνικών που προσπαθούν να αφανίσουν το βιώσιμο - όπως υποστηρίζουν- πολυκατάστημα.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Σπάει ο πάγος στις σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχίου και Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον πρώην αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ιάκωβο, επιβέβαιωσε τις πληροφορίες περί συνάντησης του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΠ

Νέες τιμές στα καύσιμα θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου, η τιμή διυλιστηρίου της βενζίνης μειώνεται κατά μία δραχμή το λίτρο ενώ οι τιμές των ντήζελ αυξάνονται κατά μία δραχμή και 50 λεπτά το λίτρο.

ΕΒΕΡΤ

- *Ο κόσμος που έρχεται *- τιτλοφορείται το βιβλίο του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ , το οποίο παρουσιάζεται σήμερα σε αίθουσα της παλαιάς βουλής.

Μιλώντας στην εκπομπη του ΑΝΤ1, " Ενοχοι και συνένοχοι", με τον Κώστα Παπανικολάου , ο συγγραφέας - πολιτικός αναφερόμενος στο περιεχόμενο του βιβλίου , που αφορά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και γενικότερα την εξωτερικη πολιτικη της χωρας μας ειπε οτι μπορει να αποτελεσει τη βαση για να ξεκινήσει διαλογος που μπορει να οδηγησει στη χαραξη ενιαιας Εθνικής στρατηγικής.

Αναφέρθηκε επίσης στη συρίκνωση του Ελληνισμού και στην ανάγκη να σταματήσει , καθώς τρέχουν οι εξελίξεις και η Ελλάδα μέσα από την Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να εξασφαλίσει την ισότιμη συμπόρευση.

Για τα Ελληνοτουρκικα ο κύριος Εβερτ επανελαβε οτι δεν υπαρχει μακροπροθεσμη πολιτικη και το θεμα των Ιμίων δεν περιοριζεται δυο βραχονησιδες , αλλα στις τουρκικες βλεψεις για κυριαρχια στα 130 ελληνικα νησια και τις βραχονησιδες.

U-2

Εξαντλήθηκαν στη Θεσσαλονικη τα 50 χιλιαδες εισιτηρια για τη μεγάλη συναυλία των U-2, την Παρασκευή το βράδυ.

Σε τέσσερα κεντρικά σημεία της πόλης στήνονται γιγαντο-οθόνες εν σε ολα τα ξενοδοχειαεια και τις πανσιον δεν υπάρχει αδειο δωματιο.

ΚΟΥΡΕΜΑ

Μπορει η μόδα να επιβαλλει το κοντοκουρεμενο μαλλι, ομως ο γυμνασιάρχης του 5ου Γυμνασιου Βολου , με το ζόρι ζητησε απο εξι μαθητες της πρωτης και τριτης ταξης να κοψουν τα μαλλιά τους και επειδη αρνηθηκαν να πειθαρχήσουν στην υποδειξή του τους απεβαλλε επ αόριστον.

Ο διευθυντης της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης κ. Γιωργος Λαρισαιος δηλωσε αναρμοδιος στους γονεις που διαμαρτυρηθηκαν λεγοντας οτι οι συλλογοι των καθηγητων οριζουν τους κανονες ευπρεπους εμφανισης και συμπεριφορας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

- Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα ενισχύσουν την Ολυμπιακή ιδέα επισημαίνει ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος σε συνεντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Αναφερει ακομη πως απο το 90 ειχε επαφες με τις επιτροπες διεκδικησης και πρόσθετει ότι συζητησε με το ζευγος Αγγελοπουλου όλα τα στρατηγικά σχέδια με τα οποία θα μπορούσαμε να εξασφαλισουμε την Ολυμπιάδα.

ΝΤΑΙΑΝΑ

Τα ευρήματα στο τουνελ της γεφυρας Αλμά εξετάζει η Γαλλικη Αστυνομια ωστε να ριξει φως στις συνθηκες θανατου της πριγκιπισσας Νταιανας, ενω εξετάζει επίσης και το ενδεχομενο να εμπλέκεται στο τροχαίο και ένα δεύτερο αυτοκίνητο, όπως έχουν καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες αλλα και ο μοναδικός επιζών-ο σωματοφύλακας Τρέβορ Ρις Τζόουνς.

ΤΡΑΥΜΑ-ΤΡΟΧΑΙΑ

- Απο τους 2.000 Ελληνες που χανουν καθε χρονο τη ζωη τους σε τροχαια οι 200 θα μπορουσαν να ειχαν σωθει.

Οπως επεσήμανε ο καθηγητης Χειρουργικης Γιωργος Ανδρουλακης και εξηγησε οι αδικοι αυτοι θανατοι οφειλονται σε καθυστερημενη μεταφορα των θυματων στα νοσοκομεια ελλειψη εξειδικευμενων μοναδων τραυματος και ανεπαρκους εκπαιδευσης των γιατρων για την αντιμετωπιση των περιστατικων αυτων.

ΔΙΕΘΝΗ

Διακοπή όλων των εχροπραξιών από την ερχόμενη Τετάρτη ανακοίνωσε η στρατιωτική πτέρυγα του Ισλαμικού Μετώπου Σωτηρίας, προκειμένου να αποκαλυφθουν οι πραγματικοί δράστες των μαζικών σφαγών στην Αλγερία.

Το χθεσινό νέο λουτρό αίματος σε προάστειο του Αλγερίου από φανατικούς ισλαμιστές της αντίπαλης- όπως πιστεύουν- οργάνωσης GIA στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 200 αμάχους και προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή.

Ενεργώτερο ρόλο του κράτους στη ρωσική οικονομία ζήτησε ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν μιλώντας σήμερα στη Βουλή, διευκρινίζοντας πάντως ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις που προσανατολίζονται στην ελεύθερη αγορά.

Σήμερα η ρωσική Ανω Βουλή ενέκρινε ομόφωνα το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές ελευθερίες,παρά τις αντιδράσεις του Βατικανού και διεθνών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να υπογραφεί τώρα από τον πρόεδρο Γέλτσιν.

Δύο άνδρες της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ σκοτώθηκαν και ένας ισπανός πολιτοφύλακας τραυματίσθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών τα ξημερώματα στο Μπιλμπάο.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 26 September 1997 - 1:56:29 UTC