Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-10-02

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 02/10/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Συνεχίζεται η οδύσσεια του ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑ στα εγκατα της Πανεπιστημίου, αλλά και των οδηγών στην επιφάνεια.
  • Απο 20 έως 50% ,μειώνονται οι τιμές σε βασικά φάρμακα όπως το Ανταλάτ, Κλαρισιντ και Οκμεντιν αλλά αυξανεται κατά δέκα δραχμες η Ασπιρίνη και το Ντεπό και κατά 60 δραχμές το Στεντόν.
  • Εντεκα κρατικές επιχειρήσεις μπαίνουν στό χρηματιστήριο τής Αθήνας , όπως ΔΕΠ, Χρηματιστήριο Αθηνών, Οργανισμος Λιμένος Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ, ΟΠΑΠ καί ιππόδρομος.


ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ

Συνεχίζεται η οδύσσεια του ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑ στα εγκατα της Πανεπιστημίου, αλλά και των οδηγών στην επιφάνεια.

Νέο σπηλαίωμα συνάντησε ο Μετροπόντικας, λίγα μέτρα μετά τη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη ενώ οι τρεις λωρίδες παραμένουν κλειστές.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Απο αύριο,οι νεες τιμές των φαρμάκων.

Απο 20 έως 50% ,μειώνονται οι τιμές σε βασικά φάρμακα όπως το Ανταλάτ, Κλαρισιντ και Οκμεντιν αλλά αυξανεται κατά δέκα δραχμες η Ασπιρίνη και το Ντεπό και κατά 60 δραχμές το Στεντόν.

Θα υπάρξουν σοβαρες ελείψεις στα νοισοκομεία, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων, εαν δεν διευκρινιστεί ο τρόπος που θα καθορίζονται οι τελικές τιμές.

Αντιδρουν και οι φαρμακοποιοί. "Για δύο μηνες μπορείτε να πωλείτε τα φάρμακα με τις παλιές τιμές", απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Τουλάχιστον 200 χιλιάδες φορολογούμενοι,θα κληθούν εντός του Οκτωβρίου από τις Εφορίες να πληρώσουν Φόρο Μεγάλης Ακινητης Περιουσίας.

Πάντως μέχρι χθες έφθαναν στο ΚΕΠΥΟ, μόλις 60 χιλιάδες έντυπα Ε9.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιωργος Δρυς ο οποίος επισκέπτεται σημερα την Εφορία Αμαρουσίου,ζητησε επιτάχυνση των ρυθμών στην αποστολή του Ε9.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Aυξήσεις στα επίπεδα του 4% σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και εισιτήρια της Ολυμπιακής προανήγγειλε η κυβέρνηση,σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Παράλληλα, οι αυξήσεις στους μισθούς δεν θα ξεπεράσουν το 2,5%, ενώ κόβονται υπερωρίες, συγχωνεύονται οργανισμοί και ιδιωτικοποιούνται Δημόσιες Επιχειρήσεις.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εντεκα κρατικές επιχειρήσεις μπαίνουν στό χρηματιστήριο τής Αθήνας , όπως ΔΕΠ, Χρηματιστήριο Αθηνών, Οργανισμος Λιμένος Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ, ΟΠΑΠ καί ιππόδρομος.

Επίσης, υπό συγχώνευση βρίσκονται περίπου 500 δημόσιοι φορείς.

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ

Στον 8ο τακτικό ανακριτή απολογούνται σημερα οι δυο αρχαιοκάπηλοι Ιωάννης Ευαγγέλλου απο την Καβάλα και Ριχάρδος Μπιτάρ από το Κάϊρο, που σχεδίαζαν να πουλήσουν στο εξωτερικό,εναντι ενός δισεκατομμυρίου, εναν ανεκτίμητο αρχαιλογικό θησαυρό,αρχαιοτερο ακομη και απ'αυτόν της Τροίας.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος με το δημοσίευμα της Ομπσέρβερ,το Στέητ Ντηπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπός του, Τζίμ Φόλεϊ δηλωσε ότι,οι ΗΠΑ λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όλες τις πληροφορίες αυτού του είδους'' και αναφερόμενος στην εκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία κατηγορησε την Ελλάδα ότι ανέχεται την παρουσία στην Αθήνα γραφείων δυο τρομοκρατικών οργανώσεων,δηλαδή του ΠεΚαΚα και της Ντεβ Σόλ.

Τέλος,χαρακτήρισε την πρόσφατη δήλωση του κ. Πάγκαλου περί ``δολοφόνων, βιαστών και ληστών`` μη χρήσιμη.

Στην Αθήνα,ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Μάϊκ Γκρόσμαν συνανται σημερα με τον Γιώργο Παπανδρέου , αναζητώντας διαυλο επικοινωνίας Σημίτη- Γιλμάζ.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αγκυρα.

Ως επίσημα έγγραφα του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κυκλοφόρησαν οι επιστολές που έστειλαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Κύπρου και της Ελλάδος στον Γενικό Γραμματεα διαμαρτυρομενοι για την τις Τουρκικές απειλές για την αγορά των S-300.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η αύξηση της ποσότητας των λαχανικών και των φρούτων στη διατροφή μπορεί να προλάβει το ένα πέμπτο των καρκίνων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης ιατρικής μελέτης ομάδας ειδικων.

Ο περιορισμός του αλκοόλ προλαμβάνει άλλο ένα 20% των καρκίνων του πεπτικού συστήματος, των εντέρων και του μαστού, ενώ η κακή διατροφή προκαλεί περίπου το ένα τρίτο των καρκίνων που οδηγούν στο θάνατο.

ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Εκτακτους ελέγχους στα ελληνικά σταφύλια διέταξε ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας, μετά τους ισχυρισμούς της Γερμανίας ότι τα ελληνικά σταφύλια είναι επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών επειδή περιέχουν χημικές ουσίες.

Ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας με επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του διαβεβαιώνει ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες στην εξαγωγή όλων των φρούτων από την Ελλάδα.

ΝΤΟΡΝΙΕ

Επεισοδιακή ηταν η συνεδριαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Ολυμπιακής ,με θέμα την απόδηση ευθυνών για την υπόθεση του Ντορνιέ. Η συνεδρίαση έληξε χωρίς αποτέλεσμα λογω ελλείψεως απαρτίας.

ΣΤΕΗΤ ΝΤΗΠΑΡΤΜΕΝΤ

Σε διαφορετικό μήκος κύματος απο τον Λευκό Οίκο,το Στέητ Ντηπάρτμεντ για το δημοσίευμα του Ομπσέρβερ.

Ο εκπρόσωπός του Τζίμ Φόλεϊ δηλωσε ότι,οι ΗΠΑ λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όλες τις πληροφορίες αυτού του είδους'' και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι συνεχίζει να ανέχεται την επίσημη παρουσία στην Αθήνα γραφείων δυο τρομοκρατικών οργανώσεων, του ΠεΚαΚα και της Ντεβ Σόλ.

Με τον Γιώργο Παπανδρέου θα συναντηθεί σημερα ο αμερικανό, υπουργό Μάϊκ Γκρόσμαν και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αγκυρα.

ΜΙΡΑΖ 2000

Απο πνιγμό και όχι απο την πτώση του Μιράζ 2000 μέσα στη θάλασσα, ενάμιση μίλι απο το αεροδρόμιο της Σκύρου, προήλθε τελικά ο θάνατος του άτυχου υποσμηναγού Δημητρη Στρατάκια, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Ο άτυχος πιλότος δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασόμενο κάθισμα.

ΔΙΕΘΝΗ

Η διατροφή με πολλά λαχανικά και φρούτα, μπορεί να αποτρέψει τουλάχιστον κατά 40% την εμφάνιση όλων των μορφών καρκίνων,σύμφωνα με μεγάλη ιατρική μελέτη που έγινε πρόσφατα.

Εν τω μεταξύ η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας υποστηρίζει πλήρως τις έρευνες που επιβεβαιώνουν ότι η ασθένεια των τρελών αγελάδων προκαλεί τη νέα μορφή της ασθένειας Κρόιτζφελντ-Γιάκομπ στους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η προοπτική δημιουργίας εμβολίου ή θεραπείας για το AIDS υποστήριξε σε επιστημονικό συνέδριο ο καθηγητής Ρόμπερτ Γκάλο, θεωρώντας τη θεράπεια με συνδιασμό φαρμάκων πολύ δύσκολη,αφού ο ασθενής πρέπει να παίρνει μέχρι και 40 χάπια ημερησίως χωρίς κανείς να γνωρίζει τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Στο Βελιγράδι νέες διαδηλώσεις έκαναν χθες βράδυ οι οπαδοί του καθαιρεθέντος δημάρχου Ζόραν Τζίτζιτς.Η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές και έκανε αρκετές συλλήψεις.

Τεταμένη η κατάσταση και στο Κοσσυφοπέδιο, όπου χθες η αστυνομία χρησιμοποίησε βία για να διαλύσει την ειρηνική διαδήλωση Αλβανόφωνων φοιτητών.Εντονες επικρίσεις από την Ε.Ε. και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη στάση της σερβικής αστυνομίας.

Κρίσιμες ώρες για τη κυβέρνηση συνασπισμού του Ιταλού πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι,καθώς απειλείται με κατάρευση,αν οι βουλευτές της κομμουνιστικής επανίδρυσης του Μπερτινότι,καταζηφίσουν το προϋπολογισμό.

Περίπου τρείς μήνες μετά την εντυπωσιακή προσεδάφιση του στον πλανήτη Αρη, οι μπαταρίες του διαστημόπλοιου Πάθφάιντερ τελειώνουν, προκαλώντας διακοπή της επικοινωνίας με τη Γή, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της ΝΑΣΑ.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 2 Οκτωβριου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 275,4    281,6    278,6
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 156,2    159,7    158,0
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 444,5    454,4    449,7
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,9    194,1    192,1
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,5     47,5     47,0
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 228,0    233,0    230,6
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 199,4    203,9    201,8
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..201,0    205,4    203,3
    E.C.U............... 306,2    314,5    309,7

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 2 October 1997 - 11:07:27 UTC