Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-11-02

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Editorial: Ερχονται σήμερα οι ηγέτες των Βαλκανικών χωρών

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Νέα Δημοκρατία - Καποδίστριας
  • [02] Κόντρα Μητσοτάκη - Λαλιώτη
  • [03] Δαμανάκη
  • [04] Καστανίδης
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] ΙΚΑ - Γιατροί
  • [06] Πετρέλαιο
  • [07] Γερμανικές αποζημιώσεις
  • [08] Ναρκωτικά
  • [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [09] Δραχμή
  • [10] Φορολογική ενημερότητα
  • [11] Προυπολογισμός

  • [Α] Editorial: Ερχονται σήμερα οι ηγέτες των Βαλκανικών χωρών

    Last Updated: Sunday, 02-Nov-97 13:21:16
    Αρχίζουν να καταφθάνουν σήμερα στην Κρήτη, οι ηγέτες των Βαλκανικών χωρών για την Διάκεψη Κορυφής που αρχίζει αύριο και στο περιθώριο της οποίας έχουν προγραμματιστεί πολλές διμερείς συναντήσεις , με στόχο να υποχωρήσει η αμοιβαια δυσπιστία.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση Σημίτη -Γιλμάζ, η οποία συμφωνα με το σημερινό ΒΗΜΑ θα γίνει με βάση κείμενο που έχουν ετοιμάσει οι αμερικανοι και αποτελεί σχέδιο κοινής δήλωσης για επανάληψη του διαλόγου στο επίπεδο της επιτροπής των σοφών, ενώ αναμένεται ότι ο κ.Σημίτης θα κάνει αποδεκτή της πρόσκληση Γιλμάζ για επίσκεψη στην Αγκυρα.

    Την ίδια ώρα,όμως συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις,καθώς χθες τουρκικά F-16 παραβιασαν χθες 8 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, μεταξύ Ροδου, Λημνου και Καστελοριζου, ενω στο Αιγαιο πραγματοποιουνται ταυτόχρονα στρατιωτικες ασκησεις της Ελλαδας και Τουρκιας.

    Από την Νέα Υόρκη ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ σε αποκλειστική συνεντευξή του, στον Αntenna δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία και δεν έχει πρόθεση να αρχίσει έναν πόλεμο.

    Στην Αγκυρα ο κοινοτικός επίτροπος Χανς Βαν Ντε Μπρουκ κατέστησε σαφές πως "Πρέπει να δοθεί τέλος στην κατοχή της Κύπρου" και εξέφρασε την δυσφορία της Ευρωπαϊκης Ενωσης για την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία, ενώ έθεσε ευθέως το ερώτημα στο αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εάν την εξωτερική πολιτική της καθορίζουν οι πολιτικοί ή ο στρατός...

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνεντευξή του στο περιοδικό Ντερ Σπήγκελ ζητά απο την Διεθνή Κοινότητα ν' ασκήσει πιέσεις στην Αγκυρα για την επίλυση του Κυπριακού και τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

    Ο Κώστας Καραμανλής, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει στον Τούρκο ομολογό του ότι η Ελλάδα δεν θ' ανεχθεί καμμία προσβολή της εδαφικής της ακεραιότητας.

    Η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρασυρθεί και να αναβαθμίσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναβιώνοντας το πνεύμα της Μαδρίτης, σε βάρος της διαβαλκανικής συνεργασίας,τονίζει στο ΒΗΜΑ,ο Μιλτιάδης Εβερτ.

    Υπερ του διαλόγου με την Τουρκία, υπο προϋποθέσεις, τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντινος Μητσοτακης,με δηλώσεις του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Προσθέτει, ωστόσο, ότι δεν περιμένει ουσιαστικά αποτελέσματα από τη συνάντηση της Κρήτης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Sunday, 02-Nov-97 13:24:12

    [01] Νέα Δημοκρατία - Καποδίστριας

    Τοπικά δημοψηφίσματα θα κάνει ως κυβέρνηση η ΝΔ για το σχέδιο Καποδίστριας, δήλωσε από την Πάτρα ο Κώστας Καραμανλής και κατηγόρησε την κυβέρνηση γι'αυταρχισμό και αντιδημοκρατική νοοτροπία.

    Σε συνέντευξή του στον ΤΥΠΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, επαναλαμβάνει ότι η κυβερνηση της ΝΔ θα τροποποιήσει τον νομο για τις συνενώσεις και κατηγορεί την κυβερνηση για κακοδιαχείρηση,τονίζοντας ότι απαιτεί παραιτήσεις υπουργών για σκανδαλώδεις ρυθμίσεις αγροτικών χρεών.

    [02] Κόντρα Μητσοτάκη - Λαλιώτη

    Αντιπαράθεση προκλήθηκε στην Βουλή μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστα Λαλιώτη και του επιτίμου προέδρου της Ν.Δ, κ. Κωνσταντίνου Μητσοτακη,για την πορεια των αναπτυξιακων εργων.

    Ο κ Μητσοτακης κατηγγειλε οτι υπαρχει στο υπουργειο κομματικο κεντρο που αναθετει κατα το δοκουν τις μελετες και τα δημοσια εργα ενω ο κ Λαλιωτης απαντησε οτι η ΝΔ κρινει εξ ιδιων τα αλλοτρια και δεν υπηρξε δεν υπαρχει και δεν προκειται να υπαρξει οποιοδηποτε κεντρο για αναθεσεις εργων ή μελετων.

    Ο κ Λαλιωτης κατηγορησε την ΝΔ οτι επιδιδετε στη παραπληροφορηση στην σκανδαλολογια και στη κινδυνολογια και συμπληρωσε οτι ολα τα εργα προχωρουν κανονικα

    [03] Δαμανάκη

    Εντονη επίθεση της Μαρίας Δαμανάκη κατά του Αλέκου Παπαδόπουλου.Με ερωτησή της στη Βουλή κατηγορεί τον υπουργό ότι με την απόφαση του να μην χορηγείται φορολογική ενημερότητα σε όσους χρωστούν στους δήμους, νομιμοποιεί την παραναμία του Δημου Αθηναιων να αναθέσει σε ιδιωτες το έργο του ελέγχου της σταθμευσης.

    Τα χρέη από κλήσεις παρκοεταιρειών ,δεν θα συμπεριλαμβανονται στη ρύθμιση για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, διευκρινισε στον Αntenna, ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας.

    [04] Καστανίδης

    Σε πιέσεις ενδιάμεσων προμηθευτών,μεσολαβητών, πολιτικών και γελωτοποιών στο περιβάλλον του πρωθυπουργου, αποδίδει ο Χάρης Καστανίδης την αποχώρησή του απο το υπουργείο Μεταφορών, σε συνεντευξή του σε περιοδικό.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Sunday, 02-Nov-97 13:26:06

    [05] ΙΚΑ - Γιατροί

    Πενθημερη απεργια απο αυριο των νοσοκομειακων γιατρων ολης της χωρας.

    Σε Αθηνα και Πειραια θα κανουν στασεις εργασιας 11 το πρωι με 2 το μεσημερι και θα απεχουν απο τα εξωτερικα ιατρεια.

    Συνεχιζεται μεχρι τις 7 του μηνος η απεργια των γιατρων του ΙΚΑ.

    [06] Πετρέλαιο

    Τουλαχιστον 10 ημερες θα χρειστουν για να καλυφθουν οι αναγκες σε πετρελαιο θερμανσης στο λεκανοπεδιο,δηλωσε στον Αntenna, ο προεδρος της ενωσης βενζινοπωλών.

    [07] Γερμανικές αποζημιώσεις

    Η Γερμανία αρνειται να αποζημιωσει τους συγγενεις των εκτελεσθεντων στο Διστομο, απο τα Ναζιστικά στρατεύματα,θεωρωντας αντιθετη στο διεθνες δίκαιο σχετική απόφαση του δικαστηριου της Λειβαδιάς.Το θεμα αναμένεται να οδηγηθει στο Συμβούλιο της Ευρωπης.

    [08] Ναρκωτικά

    Στον κόσμο των ναρκωτικων παρέσερνε νεαρά κορίτσια ο 27χρονος τοξικομανης Ιωάννης Σημιτζής και στη συνεχεια τα εσπρωχνε στην πορνεια για να εξασφαλιζει τη δοση του.

    [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Sunday, 02-Nov-97 13:23:27

    [09] Δραχμή

    Νέα κερδοσκοπική επίθεση κατά της δραχμής αναμένει η κυβερνηση,με βάση πληροφορίες που έχει απο οικονομικά κέντρα του εξωτερικου.

    Κυβέρνηση και Τραπεζα της Ελλάδος, βρίσκονται σε επιφυλακή,με κύριο όπλο τα υψηλα επιτόκια,που δεν αποκλείεται-εάν χρειαστεί- να φθάσουν έως 170%.

    [10] Φορολογική ενημερότητα

    Μέσα από τις σελίδες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ θα ενημερώνουν οι Δήμοι και οι Νομαρχίες το Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών και τις Εφορίες, για τις οφειλές των πολιτών από τις κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και τα άλλα χρέη.

    Η Μαρία Δαμανάκη, επισημαίνει ότι με τη χθεσινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέκου Παπαδόπουλου να μη χορηγείται από τον Ιανουάριο του 1998 πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας σε όσους οφείλουν στους Δήμους πάνω από 100.000 δραχμές, νομιμοποιείται μία παρανομία.

    Η κυρία Δαμανάκη προτείνει να εξαιρεθούν με συμπληρωματική υπουργική απόφαση όλες οι κλήσεις των ιδιωτικών εταιρειών παρκομέτρων, μέχρι να τελεσιδικήσει το θέμα στο Συμβούλιο Επικρατείας.

    [11] Προυπολογισμός

    Την Τετάρτη στις 12 Νοεμβρίου θα κατατεθεί στη βουλή ο προυπολογισμό του 98 όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ποεδρος του κοινοβουλίου Απόστολος Κακλαμάνης.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Sunday, 2 November 1997 - 17:01:34 UTC