Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-12-18

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Τραγωδία στον αέρα

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σημίτης-Διαφωνούντες
  • [02] Σκανδαλίδης
  • [03] ΗΠΑ για Τουρκία
  • [04] Κίνκελ
  • [05] Σαμαράς
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Απεργίες
  • [07] Κακοκαιρία
  • [08] Σατανιστές
  • [09] Καθολική εκκλησία
  • [10] Ωνάση
  • [Δ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [11] Ο πόλεμος του τσάγιου
  • [12] Μηχανή με χιονόμπαλες
  • [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [13] Πρόυπολογισμός
  • [14] Καύσιμα
  • [15] Αντικειμενικές αξίες
  • [16] Πόθεν Εσχες
  • [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Τραγωδία στον αέρα

    Last Updated: Thursday, 18-Dec-97 14:30:41
    Μεταξύ των χωριων Συκιάς και Σφηκιάς στα σύνορα των νομών Ημαθίας και Πιερίας έχει πέσει το Ουκρανικό αεροσκάφος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

    Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι είδαν καπνό να βγαίνει απο χαράδρα και προς τα εκεί κατευθύνονται όλα τα σωστικά συνεργεία

    Οπως δήλωσε στον Αntenna, ο υπεύθυνος των ειδικών Δυνάμεων η περιοχή είναι δύσβατη λόγω των καιρικών συνθηκών και θα χρειαστεί μετά από κάποιο σημείο να προχωρήσουν με τα πόδια.Το σημείο είναι σε 1200 μετρα υψόμετρο και το χιόνι ξεπερνά τα 70 εκατοστά δήλωσε στον Antenna ο γραμματέας της κοινότητας Σφηκιάς, Αθανάσιος Χειμώνας.

    Η κ.Βούλα Οικονόμου κάτοικος της περιοχής, ανέφερε ότι γύρω στις 21.30 χθες βράδυ άκουσε θορύβους απο λαμαρίνες που σπάζουν.

    Το μοιραίο αεροσκάφος των Ουκρανικών αερογραμμών μετέφερε 72 επιβάτες από τους οποίους οι 42 Ελληνες. Οι 22 από τους Ελληνες και η σύζυγος του ενός εργάζονταν στην τεχνική εταιρία ΜΗΧΑΝΙΚΗ και επέστρεφαν για τις γιορτές.

    Αναχωρησε για τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης ενώ πολλά είναι τα ερωτηματικά για την ασφάλεια του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.

    Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος κατήγγειλε ότι τα ραντάρ που έχουν αγοραστεί βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια στις αποθήκες του αεροδρομίου και ανάλογοι κίνδυνοι υπάρχουν και για τα άλλα επαρχιακά αεροδρόμια.

    Οι λογοι της τραγωδιας ειναι μεχρι στιγμης αγνωστοι και απο τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Μακεδονία αποκλείεται το ενδεχόμενο οποιασδήποτε βλάβης στο αεροσκάφος, γιατί κάτι τετοιο δεν αναφέρθηκε από τον πιλοτο.

    Συμφωνα με πληροφορίες,στην τελευταία του επικοινωνία,ο πιλότος που φαίνεται ότι είχε χάσει το στίγμα του,ζητησε σύνδεση με το ραντάρ προσέγγισης.Του δόθηκε απάντηση,ότι δεν υπάρχει τετοιο ρανταρ και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους.

    Τά ονόματα τών Ελλήνων επιβατών είναι:

    * ΛΑΓΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
    * ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.
    * ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Π.
    * Οικογένεια Λόμπα, ζευγάρι με ένα παιδί.
    * Ιβανοβα Μπίλσκα ΚΑΛΤΣΙΔΗ με ενα βρέφος
    * ΛΑΓΟΣ Κ.
    * Οικογένεια ΜΑΥΡΙΓΟΠΟΥΛΟΥ με δύο παιδιά
    * ΤΣΙΑΚΜΑΚΗ
    * ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ Β.
    * ΠΕΤΣΗΣ Ε.
    * ΓΑΛΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
    * ΤΕΡΖΙΔΗΣ Γ.
    * ΚΑΡΑΦΥΛΛΟΥΔΗ Γ.
    * ΠΑΡΤΣΙΝΕΒΕΛΟΣ Κ.
    * ΚΟΝΤΟΣ Γ.
    * ΓΚΑΙΤΑΤΖΗΣ Α.
    * ΣΤΑΜΟΣ Ν.
    * ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ.
    * ΚΑΡΕΛΑΣ Ν.
    * ΚΥΡΟΥ ΓΙΩΤΑ
    * ΠΕΛΕΚΑΣ Ζ.
    * ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ Ε.
    * ΒΑΡΣΑΜΗΣ Δ.
    * ΝΑΤΖΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.
    * ΛΕΠΙΔΗΣ Α.
    * ΜΠΙΚΑΣ Α.
    * ΝΙΚΟΛΑΣ Λ.
    * ΧΑΤΖΙΡΤΖΗΣ Λ.
    * ΖΑΡΚΑΔΑΣ Δ.
    * ΖΑΡΚΑΔΑΣ Ι.
    * ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Λ.
    * ΚΟΝΤΗΣ Σ.
    * ΟΣΙΜΠΙΑΔΗΣ Ε.
    * ΚΟΗΣ Μ.
    * ΑΔΑΜΙΔΗΣ Γ.
    * ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Ε.
    * ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Μ.

    Οι συγγενείς των αγνοουμένων που αρχικά είχαν συγκεντρωθεί στο Αεροδρόμιοτης Θεσσαλονίκης κατευθύνονται τώρα προς την Κατερίνη για να παρακολουθήσουν απο κοντά τις έρευνες για την τύχη των δικών τους.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 18-Dec-97 14:20:54

    [01] Σημίτης-Διαφωνούντες

    Υψώθηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που τελείωσε πρίν από λίγο.

    Αφορμή στάθηκε η φράση του πρωθυπουργού ότι "αν κάποιος θεωρεί ότι έχει καλύτερη πρόταση, η πόρτα είναι ανοιχτή να την εκφράσει δημόσια και να κριθούμε από το λαό".

    "Δεν υπαρχουν στο ΠΑΣΟΚ λιγοτερο ή περισσοτερο πατριωτες", δηλωσε χαρακτηριστικα. Προσθεσε δε οτι, αισθανεται μειωση και οργη καθε φορα που στο ΠΑΣΟΚ κυριαρχει εσωστρέφεια, αντι το κομμα να συμπορευεται με το λαο.

    Ο κ. Γιαννης Καψής αντέδρασε έντονα, λεγοντας χαρακτηριστικά ότι "πρέπει να τιμούμε τα παντελόνια μας", ενώ ζήτησε διευκρινίσεις για το τί σημαινει η δηλωση περί "ανοιχτης πόρτας".

    Ο Στελιος Παπαθεμελής υπογραμμισε ότι "ο διασυρμός της έννοιας του πατριωτισμού είναι εθνικά επικίνδυνος".

    Ο πρωην υπουργός Χαρης Κατσανίδης ανεφερε ότι είναι απαράδεκτο μελη του υπουργικου συμβουλιου να μιλουν για ακροδεξιους και ο πρωθυπουργός να μην παρεμβαίνει.

    Υπερ των θεσεων που ανεπτυξε ο Κωστας Σημιτης τοποθετηθηκαν πολλοι βουλευτες. Ανάμεσά τους και ο Αλεκος Ακριβακης, ο οποίος ζητησε να γίνει ευρεία συζητηση για να διευκρινιστεί εάν μπορούν όλοι να συνυπαρξουν στο ίδιο κόμμα.

    Στη δευτερολογία του πάντως, ο κ. Σημίτης έριξε τους τόνους, λέγοντας ότι ουδείς απαγόρευσε την έκφραση διαφορετικής άποψης μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πάντως την ανάγκη της συλλογικότητας.

    [02] Σκανδαλίδης

    Δικαιώθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης από τα δικαστήρια, σχετικά με την φερόμενη ως επιστολή του προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό Μέν.

    Το περιοδικό υποχρεώνεται να παραδώσει εντός δύο ημερών την επιστολή στη γραμματεία του Πρωτοδικείου.

    [03] ΗΠΑ για Τουρκία

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν δια του εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ ότι επιθυμούν την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως πλήρες μέλος.

    Ο κ. Φόλεϊ τόνισε ακόμη ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας,καθώς και την την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας.

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ενημερώσει σήμερα ο πρωθυπουργός για τα αποτελέσματα της Συνόδου κορυφής στο Λουξεμβούργο.

    [04] Κίνκελ

    Ο γερμανός υπουργός εξωτερικών Κλάους Κίνκελ αποδέχθηκε την πρωτοβουλία διαμεσολάβησης των ΗΠΑ για την εξομάλυνση της κρίσης στις σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαικής Ενωσης και της Τουρκίας, μετά τη σύνοδο κορυφής του Λουξεμβούργου, θεωρώντας ότι "μπορεί να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί".

    "Η Ευρωπαϊκή Ενωση - και, ειδικότερα, η Γερμανία - δεν επιζήτησε τη διαμεσολαβητική πρωτοβουλία των ΗΠΑ, αλλά ο υπουργός εξωτερικών προφανώς δεν είναι αντίθετος" - διευκρίνησε διπλωματική πηγή, παραπέμποντας σε αλλεπάλληλες δηλώσεις του Κλάους Κίνκελ από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας (χθές) της συνόδου των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

    Ο Κίνκελ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, δήλωσε ότι "την βρίσκω καλή", "γιατί όχι, την χαιρετίζω μάλιστα..."

    Οι δηλώσεις αυτές μεταδόθηκαν χθές βράδυ από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Η ίδια πηγή απέρριψε την ερμηνεία που δόθηκε σε τοποθέτηση του Κίνκελ το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με την οποία ο γερμανός υπουργός συγκρούστηκε με την ομόλογό του Μαντλίν Ολμπράϊτ, απορρίπτοντας την αμερικανική διαμεσολάβηση.

    Ο Κίνκελ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η ΕΕ θα ήταν διατεθειμένη να "βελτιώσει" την προσφορά της προς την Τουρκία, ύστερα από την αρνητική απάντηση της Αγκυρας, είχε τοποθετηθεί αρνητικά, λέγοντας ότι "δεν είμαστε μία ΕΕ-Μπανανία που μπορεί κανείς να της αποσπάσει εκ των υστέρων τα πάντα κατά βούληση...

    "Ανεξαρτήτως πάντως του αν ο "παραλήπτης" της δήλωσής αυτής ήταν γενικώς οι ΗΠΑ ή επρόκειτο "αυστηρά" περί απάντησης στις αξιώσεις της Αγκυρας, γεγονός είναι ότι ο Κίνκελ ερωτώμενος ευθέως για την αμερικανική πρωτοβουλία δεν την απέρριψε.

    Γεγονός όμως είναι επίσης ότι η αποδοχή της αμερικανικής πρωτοβουλίας διαμεσολάβησης ήταν λίγο-πολύ "αναγκαστική": Αφενός προκειμένου να αποφευχθεί μία "μετωπική" σύγκρουση με τις ΗΠΑ εν μέσω της συνόδου του ΝΑΤΟ και, αφετερου - με δεδομένο ότι ούτως ή άλλως ο Τούρκος πρωθυπουργός θα βρίσκεται αύριο στην Ουάσιγκτον και ότι στις συνομιλίες Κλίντον-Γιλμάζ το θέμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας βρίσκεται εξ αντικειμένου στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης - προκειμένου να αξιοποιηθεί στο πνεύμα της αποδοχής από την Αγκυρα της προσφοράς του Λουξεμβούργου, ως πρώτο βήμα και όχι για την ανατροπή της προσφοράς αυτής.

    Στην κατεύθυνση αυτή παραπέμπει και το γεγονός ότι ο "χαιρετισμός" της αμερικανικής πρωτοβουλίας από τον Κίνκελ συνοδεύεται απο την εμμονή στη θέση ότι "η προσφορά μας ήταν έντιμη και αξιοποιήσιμη" και, ταυτόχρονα, από την έκφραση της ελπίδας ότι "οι ΗΠΑ, μιλώντας με την Τουρκία, θα συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης..."

    [05] Σαμαράς

    Ο πρωθυπουργός ενημερωσσε τον πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης κ.Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κορυφης του Λουξεμβουργου.

    Μετά τη συνάντηση που διήρκησε μισή ώρα ο κ.Σαμαράς, είπε ότι απαιτείται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, να μην υπαρξουν υποχωρήσεις αλλά και εθνική συνεννόηση. Τόνισε ότι η στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία ήταν αυτονόητη και υποχρεωτική, και προέβλεψε ότι θα ενταθούν οι προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, για Θράκη Πατριαρχείο Αιγαίο και Κύπρο.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 18-Dec-97 14:20:14

    [06] Απεργίες

    Συλαλλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στον προυπολογισμό σήμερα στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή ενώ ανάλογη συγκέντρωση θα γίνει και στο εργατουπαλληλικό κέντρο Θεσσαλονικης.

    Στα Προπύλαια θα συγκεντρωθούν φοιτητές και μαθητές.

    Αθήνα και Πειραιάς είναι αποκλεισμένες πόλεις καθως εως τα μεσανυχτα δεν κυκλοφορουν τα μαζικα μεσα μεταφορας καθως οι εργαζομενοι συμμετεχουν στην 24ωρη απεργια ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ . Πάντως ο δακτύλιος στην Αθηνα ισχύει κανονικά.

    Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζομενοι στις αστικες συγκοινωνιες θα κανουν τετραωρη σταση εργασιας απο τις 12.00μμ.

    Σε ολόκληρη τη χωρα εχουν προγραμματισθει μονο 13 δρομολογια τρενων ενω λογω της αεροπορικης τραγωδιας ανεσταλησαν οι απεργιακες κινητοποιησεις στα αεροδρομια .

    Απο το πρωι υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ εχουν προχώρησει σε συμβολική κατάληψη του Υπουργείου,ενω οι εργαζόμενοι στα διόδια δεν εισπράτουν σήμερα το αντίτιμο των διοδίων.

    [07] Κακοκαιρία

    20 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από τήν κακοκαιρία στούς νομούς Ξάνθης καί Καβάλας, ενω εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων έχουν κλεισει οι πορθμιακες γραμμες Ρίου - Αντιρίου και Καβαλας-Θασου.

    Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στο δρόμο από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη στη θέση Καστανιά, προς Λάρισσα στις περιοχές Μεταξάς και Λιβαδερό, και από Κοζάνη προς Ιωάννινα στην περιοχή Πεντάλοφος.

    Στην Καστοριά χρειάζονται αλυσίδες στη θέση Κλεισούρα προς Αμύνταιο, και στα Γρεβενά σε όλο το οδικό δίκτυο.

    Στη Χαλκιδική, από Αγιο Πρόδρομο προς την Αρναία, και από Πολύγυρο προς Ταξιάρχη. Εξασθένηση των ανέμων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο.

    [08] Σατανιστές

    Με τις απολογίες των αλλων δυο κατηγορουμένων,του Μανου Δημητροκάλλη και της Δημητρας μαργέτη συνεχίζεται σημερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη των σατανιστών της Παλλήνης.

    Χθες ο Ασημάκης Κατσούλας εμφανίστηκε ψυχραιμος κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

    Παραδέχθηκε μόνο τη δολοφονία της 28χρονης Γαρουφαλιας Γιουργα -χωρις να υπεισελθει σε λεπτομερειες - ενώ εμμέσως απέδωσε στον Μανώλη Δημητροκάλλη τη δολοφονία της 14χρονης , Δώρας Συροπούλου.

    [09] Καθολική εκκλησία

    Καταδικαστική απόφαση για την Ελλάδα από το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για διακρίσεις εις βάρος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Θα καταβάλει αποζημίωση πέντε εκατομμυρίων δραχμών για προκατάληψη και έξι εκατομμυρίων για δικαστικά έξοδα, επειδή με απόφαση του ο Αρειος Πάγος δεν επιτρέπει στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος να προσφεύγει στα ελληνικά δικαστήρια για τα περιουσιακά της δικαιώματα.

    [10] Ωνάση

    Ανατρέπει το σενάριο για απόπειρα απαγωγής της Αθηνάς Ωνάση, άρθρο Ελβετικού περιοδικού, στο τεύχος του, που κυκλοφορεί σήμερα.

    Το περιοδικό γράφει ότι σύντομα θα παραδοθεί στην ελβετική δικαιοσύνη το πόρισμα των ισραηλινών Αρχών, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο για απόπειρα απαγωγής.

    [Δ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 18-Dec-97 14:20:26

    [11] Ο πόλεμος του τσάγιου

    Ο πόλεμος τού τσαγιού αναβίωσε στήν Βοστώνη τών Ηνωμένων Πολιτειών.

    Πρόκειται γιά ένα έθιμο πού κρατάει 224 χρόνια από τήν εποχή τού πολέμου τής ανεξαρτησίας τών αμερικανών.

    Οί κατοικοι τής Βοστώνης αναβιώνουν τό μεγάλο γεγονός πού οδήγησε στήν ανεξαρτησία τών Ηνωμένων Πολιτειών.

    Φορούν τίς ίδιες στολές πού φορούσαν οί πρόγονοι τους τό 1773 όταν ο βασιλιάς τής Αγγλίας Γεώργιος ο τρίτος αποφάσισε νά φορολογήσει τά πάντα στήν Βοστώνη γιά νά βγάλει τά έξοδα από τόν νικηφόρο πόλεμο εναντίον τών Γάλλων πού μόλις είχε τελειώσει.

    Μετά από πιέσεις ο βασιλιάς τής Αγγλίας απέσυρε όλους τούς φόρους εκτός από έναν αυτόν τού τσαγιού.

    Οποιοδήποτε πλοίο μετέφερε τσάι από η πρός τήν Βοστώνη φορολογείτο σκληρά.

    Ορισμένοι αποφασισμένοι πατριώτες όμως μόλις μπήκε στό λιμάνι τό πρώτο πλοίο μέ τσάι, τό κατέλαβαν καί πέταξαν τό εμπόρευμα στήν θάλασσα.

    Καί τό λιμάνι τής Βοστώνης μετατράπηκε στήν μεγαλύτερη τσαγιέρα τού κόσμου.

    Τό επεισόδιο οδήγησε στήν διακήρυξη τής Ανεξαρτησίας τού 1774 καί στόν νικηφόρο πόλεμο τών αμερικανών εναντίον τών Αγγλων πού τελείωσε τό 1780.

    Αυτό ακριβώς τό γεγονός γιορτάζουν καί στίς ημέρες μας οί κάτοικοι τής Βοστώνης μέ αποκορύφωμα τήν στιγμή πού πετούν τό τσάι στήν θάλασσα.

    [12] Μηχανή με χιονόμπαλες

    Είπαν νά κάνουν ένα δώρο στά παιδιά τού Λός Αντζελες καί τό έκαναν.

    Οί άνθρωποι τού ζωολογικού κήπου ήθελαν νά δοκιμάσουν μιά μηχανή πού φτιάχνει χιονόμπαλες καί ποιός άλλος από τά παιδιά θά μπορούσε νά κάνει τήν καλύτερη δοκιμή.

    Βλέπετε θέλουν νά δημιουργήσουν τήν χιονισμένη χώρα τών θαυμάτων.

    Τά παιδάκια τό γλέντησαν μέ τήν ψυχή τους άν καί μερικά πίστεψαν ότι τό χιόνι τρώγεται.

    Βέβαια καί οί γονείς πού πήγαν εκεί φρόντισαν νά ενημερωθούν γιά τίς προοπτικές τής τής μελλοντικής χώρας τών θαυμάτων από ειδικά φυλλάδια πού τούς μοίρασαν.

    Κανένας δέν γνωρίζει πόσο θά κρατήσει ακόμη τό χιόνι στό Λός Αντζελες όμως οί χαμηλές θερμοκρασίες πού αποτελούν καί ρεκόρ γιά αυτήν τήν εποχή συνηγορούν ότι μάλλον οί άνθρωποι τού ζωολογικού κήπου θά περάσουν λευκά Χριστούγεννα.

    [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 18-Dec-97 14:19:54

    [13] Πρόυπολογισμός

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Ιάσων Στράτος χαρακτήρισε τον προυπολογισμό του ΄98, τον θετικότερο των τελευταίων χρόνων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΕΒ να συμφωνησει με τη ΓΣΕΕ σε αυξησεις μισθων ανω του 2,5%,στον ιδιωτικο τομεα.

    Ο Υπουργος Εργασιας Μιλτιάδης Παπαιωάννου ανακοίνωσε σχέδιο νόμου για τις εργασιακές σχέσεις και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής της ωραρίου εργασίας.

    [14] Καύσιμα

    Μειώνονται απο σήμερα οι τιμές του λίτρου όλων των τύπων βενζίνης, κατα μία δραχμη και ενενήντα λεπτά. Το λίτρο που πετρελαίου θέρμανσης θα πωλείται φθηνότερα κατά δύο δραχμές και 80 λεπτά και του πετρελαίου κίνησης κατα μιάμιση δραχμή.

    [15] Αντικειμενικές αξίες

    Να αναβληθει για την 1η Φεβρουαριου η αυξηση των αντικειμενικων αξιων ζητουν η ομοσπονδια ιδιοκτητων ακινητων και οι συμβολαιογραφοι, προκειμενου οι ενδιαφερομενοι να προολαβουν να καταρτισουν συμβολαια με τις παλιες αντικειμενικες αξιες.

    [16] Πόθεν Εσχες

    Διαψευδει η κυβερνηση τα περί ποθεν εσχες για την απόκτηση πρωτης κατοικίας. Ποθεν εσχες πολλαπλων ταχυτητων ζητουν οι εφοριακοί. Ουρές στις εφορίες για τις μεταβιβάσεις ακινήτων πριν από την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών.

    [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 18-Dec-97 10:45:45
    Διατηρούνται και σήμερα οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και οι χαμηλές θερμοκρασίες. ενώ τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και στα πεδινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

    Στην Αττική νεφώσεις με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 8 βαθμούς.

    Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στη Θεσσαλονίκη βαθμιαάα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ,και θερμοκρασία ως 4 βαθμούς.

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Thursday, 18-Dec-97 10:45:32
    Τσουχτερό κρύο και βοριάδες σήμερα, αλλά οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα είναι λίγες και ασθενείς.

    Αύριο περιορίζονται ακόμη περισσότερο, ενώ παράλληλα οι άνεμοι, ιδιαίτερα το Σάββατο, εξασθενούν αρκετά και βαθμιαία γίνονται νότιοι, έτσι η παγωνιά των τελευταίων ημερών σταδιακά υποχωρεί.

    Αύριο Παρασκευή στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη υπάρχει και πάλι κάποια πιθανότητα για ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας, κυρίως στα Κεντρικά και Βόρεια.

    Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στα Δυτικά γύρω στα 4 με 5 μποφώρ, ενώ στα Ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφώρ με βαθμιαία όμως εξασθένηση και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα φθάσει στους 4 στα Βόρεια και στους 10 με 11 στις άλλες περιοχές της χώρας. Το πρωί ωστόσο και το βράδυ θα σχηματιστεί και πάλι παγετός, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά της Βόρειας Ελλάδας, προκαλώντας προβλήματα από την ολισθηρότητα στους δρόμους.

    Το Σάββατο ο καιρός θα είναι πιο καλός με τοπική συννεφιά που θα είναι περισσότερη στα Δυτικα, όπου ενδέχεται να βρέξει κυρίως στα Βορειοδυτικά.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στη Δυτική Ελλάδα παραμένουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφώρ.

    Οσο για τη θερμοκρασία, παρότι τη νύχτα και νωρίς το πρωί παραμένει χαμηλή, στη διάρκεια της ημέρας ανεβαίνει λίγο και θα φθάσει το μεσημέρι στα Βόρεια στους 6 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 18 December 1997 - 14:55:45 UTC