Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-02-06

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σημίτης-Νεολαία ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ελλάδα-Ιράκ
  • [03] Πανεθνική Δημοκρατική Ενωση
  • [04] Κύπρος-Εκλογές
  • [05] Βουλή-Ελληνοτουρκικά
  • [06] Ανακοινώσεις κομμάτων για Ν.Δ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [07] Κακοκαιρία
  • [08] Αγρότες
  • [09] Οπλοστάσιο
  • [10] Χαρτοβιομηχανία ΝΤΙΑΝΑ
  • [11] Ολυμπιακή
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [12] Τουρκία-Ορθόδοξες Εκκλησίες
  • [13] Τουρκία-Βάσεις
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [14] ΗΠΑ-Ιράκ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [15] Το πήρε στον..τάφο του
  • [16] Οι σωσίες της Μόνικα
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [17] Χρηματιστήριο
  • [18] Πανωτόκια
  • [19] Οικογενειακό επίδομα
  • [20] Αντικειμενικά κριτήρια
  • [21] Ε.Ε-Απάτες
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία

    Last Updated: Friday, 06-Feb-98 12:57:02
    Προσεκτικές κινήσεις απ΄ όλες τις πλευρές στη Ν.Δ, μετά τη σιωπή του τελευταίου 24ωρου.

    Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ζήτησε ο Μιλτιάδης Εβερτ, με επιστολή που απέστειλε το πρωί στο γραμματέα της Κ.Ο, κ.Σταύρο Δήμα.

    Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες και από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έχει σύσκεψη στη Ρηγίλλης με στενούς του συνεργάτες

    Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ. φέρεται αποφασισμένος να οξύνει την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στην οργανωτική δομή του κόμματος.

    Αύριο αναμένεται να λύσει τη σιωπή της και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής.

    Στο στρατόπεδο των διαγραφέντων, ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε το πρωί ότι ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για ανάκληση των διαγραφών και σύγκληση των οργάνων του κόμματος, οι αποφάσεις των οποίων θα γίνουν απ΄ όλους σεβαστές.

    Ο Γιώργος Σουφλιάς συνεχίζει τις επαφές με στελέχη της Ν.Δ, ενώ ο Στέφανος Μάνος μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο. Στο Λονδίνο βρίσκεται από χθες και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Δεν βλέπω πιθανή τη δημιουργία νέου κόμματος, δήλωσε στον Αntenna, ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο Δημήτρης Σταμάτης, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας στον Αntenna, χαρακτήρισε αυθαίρετες τις εκτιμήσεις περί ανοίγματος της Πολιτικής Ανοιξης προς την Νέα Δημοκρατία.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Αι-Καπ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που δημοσιεύεται σήμερα στον "Ελεύθερο Τύπο", το 47% των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, τάσσεται υπερ των διαγραφών και το 44% κατά, ενώ το 8,7% δεν απάντησε.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 06-Feb-98 13:41:28

    [01] Σημίτης-Νεολαία ΠΑΣΟΚ

    Να πάρουν τέλος οι διαφωνίες στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο πρωθυπουργος από τη γραμματέα της οργάνωσης Τόνια Αντωνίου, σε συναντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Πάντως το αδιέξοδο στη νεολαία συνεχίζεται και σήμερα θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Γραμματεία της Οργάνωσης.

    [02] Ελλάδα-Ιράκ

    Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να υπακούσει στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για το Ιράκ, αλλά δεν έχει αναλάβει καμμία δέσμευση για παραχώρηση των βάσεων του Ακτίου και της Σούδας, ούτε έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα εκ΄ μέρους των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης.

    [03] Πανεθνική Δημοκρατική Ενωση

    Την έντονη ανησυχία και απογοητευσή της για τα συμβαίνοντα στη πολιτική ζωή του τόπου εκφράζει η Πανεθνική Δημοκρατική Ενωση, με αφορμή την αντιδικία Πάγκαλου-Λυμπέρη για τα Ιμια αλλά και τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στα κόμματα.

    Σε ανακοινωσή της η Πανεθνική Δημοκρατική Ενωση, επισημαίνει την αγωνία της γιατί όπως αναφέρει οι λύσεις των κρίσιμων θεμάτων προωθούνται είτε από εξωγενείς παράγοντες είτε με γνώμονα τα κομματικά συμφέροντα.

    Καλεί δε τις πνευματικές, οικονομικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να ενεργοποιηθούν και να αναπληρώσουν το έλλειμα ευθύνης που υπάρχει στις ηγεσίες των κομμάτων.

    [04] Κύπρος-Εκλογές

    Πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών την Κυριακή στην Κύπρο. Επτά υποψήφιοι διεκδικούν το αξίωμα, με επικρατέστερους τον νυν πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου.

    [05] Βουλή-Ελληνοτουρκικά

    Δεν υπάρχει αλλαγή των θέσεων της χώρας μας για προσφυγή όλων των Ελληνο- τουρκών διαφορών στη Χάγη, είπε ο Σημίτης απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ, Βασίλη Μαγγίνα.

    Ο βουλευτής μετά την απάντηση του πρωθυπουργού εξεφρασε την ανησυχία του σημειώνοντας ότι απόψε ο πρωθυπουργός έδειξε να αποδέχεται την λογική για όλα τα ζητηματα στη Χαγη.

    [06] Ανακοινώσεις κομμάτων για Ν.Δ

    Η κρίση στη Νέα Δημοκρατία προοιωνίζεται από ευρύτερες ανακατατάξεις στην πολιτική ζωή της χώρας, αναφέρει ο Συνασπισμός.

    Σε πορεία εξάντλησης βρίσκεται ο δικομματισμος, διαπιστώνει η Αλέκα Παπαρήγα.

    Ως δικαίωση της θέσης του Αντώνη Σαμαρά ότι -οι διαφορές μέσα στα κόμματα είναι μεγαλύτερες από τις διαφορές ανάμεσά τους-εκτιμά τις εξελίξεις η Πολιτική Ανοιξη.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 06-Feb-98 13:47:01

    [07] Κακοκαιρία

    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης παραμένει ο νομός Εβρου καθώς από τις δυνατές βροχοπτώσεις η στάθμη του ποταμού έχει ξεπεράσει το όριο επικινδυνότητος και υπάρχει κίνδυνος τα νερά του ποταμού να πλημυρίσουν την περιοχή.

    Ωστόσο σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία και ο καιρός θα βελτιωθεί περαιτέρω από το απόγευμα.

    Η κακοκαιρία ήταν η αιτία να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα. Ενας στη Θάσο και ένας στο Κορφοβούνι Αρτας.

    Το πρωί χιόνισε και μέσα στη Θεσσαλονίκη.

    [08] Αγρότες

    Ανοιξαν σήμερα οι δρόμοι στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και το Στίβο που είχαν κλείσει με τα τρακτέρ τους οι αγρότες.

    Στη Θεσσαλία οι αγρότες ετοιμάζονται να κατευθύνθουν στα Τέμπη, όπου έχουν προγραμματίσει δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού από τις 15.00 μμ.

    Κλειστός ε ίναι ο δρόμος Καλαμάτας - Τρίπολης, από αγρότες της Μεσσηνίας.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος σε ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό τον καλεί να συναντηθεί με τους αγρότες και να μην κάνει -όπως αναφέρει- τα ίδια λάθη με τα περσυνά.

    [09] Οπλοστάσιο

    Πλήρες οπλοστάσιο είχαν στην κατοχή τους δύο αδέλφια που συνελήφθησαν το πρωί στην Κοζάνη.

    Πρόκειται για τους αδελφούς Μανώλη και Δημήτρη Καλογεράκη στο αυτοκίνητο των οποίων βρέθηκαν 62 Καλάζνικωφ, 17 ξιφολόγχες, 10.000 φυσίγγια και 58 γεμιστήρες.

    Οπως είπαν, τα αγόρασαν από Αλβανο έναντι ενός εκατομμυρίου δραχμών και θα τα πωλούσαν στην Κρήτη.

    [10] Χαρτοβιομηχανία ΝΤΙΑΝΑ

    Νέο εργατικό δυστύχημα στη Χαρτοβιομηχανία ΝΤΙΑΝΑ, λίγες εβδομάδες μετά τη φονική έκρηξη του καυστήρα.

    Νεκρός είναι ο 40χρονος ηλεκτρολόγος, Μιχάλης Κασαπίδης, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα πέφτοντας στους ιμάντες ηλεκτρικού μοτέρ, μετά από επιδιόρθωση βλάβης γερανού.

    [11] Ολυμπιακή

    Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία των επιβατών της Ολυμπιακής, καθώς υπάρχουν προβλήματα στις πτήσεις, λόγω έλειψης ιπταμένων συνοδών και φροντιστών.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 06-Feb-98 13:41:15

    [12] Τουρκία-Ορθόδοξες Εκκλησίες

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν σήμερα από την Τουρκία να βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις ορθόδοξες εκκλησίες της χώρας.

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε τις πρόσφατες επιθέσεις στην Κωνσταντινουπολη εγκληματικές ενέργειες και παρότρυνε τις τουρκικές αρχές να ερευνήσουν σε βάθος τα αίτια που τις προκάλεσαν.

    Ο Τζέιμς Ρούμπιν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι επιθέσεις τέτοιου είδους είναι δειλές και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τις καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

    [13] Τουρκία-Βάσεις

    Ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Ετζεβίτ υπογραμμίζει τον κίνδυνο να χρησιμοποιήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τη βάση Ιντζιρλίκ των Αδάνων δίχως τη συγκατάθεση της Τουρκίας. Στις αποκλειστικές του δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα ``Μιλλιέτ``, ο Ετζεβίτ υπογραμμίζει οτι ``η Τουρκία μπορεί να αντιμετωπίσει τετελεσμένα γεγονότα``.

    Η ``Μιλλιέτ`` δημοσιεύσε τις δηλώσεις Ετζεβίτ με τον πρωτοσέλιδο κύριο τίτλο ``Κίνδυνος τετελεσμένων γεγονότων``. Η εφημερίδα στον υπότιτλο της αναφέρει το εξής: ``Ιστορική προειδοποίηση απο τον Ετζεβίτ: Η Αμερική μπορεί να χρησιμοποιήσει τη βάση του Ιντζιρλίκ δίχως τη συγκατάθεση της Τουρκίας``.

    Στις δηλώσεις του ο Ετζεβίτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μειωμένο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την πρωτοβουλία της Αγκυρας στην κρίση λέει οτι ``δεν ενδιαφέρει και τόσο την Τουρκία το τί σκέφτονται οι ΗΠΑ ή άλλες χώρες στο θέμα της πρωτοβουλίας αυτής``. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Τούρκος αντιπρόεδρος λέει επίσης οτι ``οι πάντες στην Τουρκία συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών δεν επιθυμούν τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ``.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 06-Feb-98 13:41:42

    [14] ΗΠΑ-Ιράκ

    Οι ΗΠΑ ενισχύουν με αποβατικά σκάφη και 2000 πεζοναύτες τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στη περιοχή του Κόλπου, όπου έχουν ήδη καταπλεύσει τρία αεροπλανοφόρα, για μια πιθανή αναμέτρηση με το Ιράκ.

    Η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το εδαφός της, ενώ ο επικεφαλής του Πενταγώνου Ουίλλιαμ Κοέν αναχώρησε για το Μόναχο πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη και τις χώρες του Κόλπου. Την ερχόμενη Τετάρτη ο Κοέν θα επισκεφθεί τη Μόσχα, σε μια τελευταία προσπάθεια κατευνασμού των ρωσικών αντιδράσεων.

    Ο εισαγγελέας Κένεθ Στάρ που ερευνά τα σκάνδαλα του αμερικανού προέδρου απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων της Μόνικα Λεβίνσκι να της παραχωρηθεί δικαστική ασυλία για να συνεργαστεί στην έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη σχέση της με τον Μπίλ Κλίντον, γράφει η εφημερίδα Ουάσιγκτον Πόστ.

    Ο εισαγγελέας μάλιστα έθεσε προθεσμία μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας στη Λεβίνσκι για να παρουσιαστεί και να καταθέσει, ειδάλλως κινδυνεύει με πιθανή δίωξη. Οι δικηγόροι της νεαρής Μόνικα πρότειναν στον Στάρ να καταθέσει η πελάτισσα τους εάν της παραχωρηθεί ασυλία, αλλά οι συνεργάτες του ανεξάρτητου εισαγγελέα αποφάνθηκαν ότι η πρόταση αυτή δεν ήταν αρκετά ικανοποιητική ώστε να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας, καθώς περιείχε αντιφάσεις και ασάφειες για το άν ο πρόεδρος της ζήτησε να ψευδορκήσει.

    Το BBC σε μιά επιστημονική εκπομπή θα παρουσιάσει λεπτομερώς τα αποτελέσματα της ανάλυσης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και ανιχνευτή ψεύδους των δηλώσεων του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, όπου αρνείται ότι είχε σεξουαλική σχέση με τη Μόνικα Λεβίνσκι.

    Το συμπέρασμα από την ανάλυση της φράσης που ο Κλίντον δηλώνει πως "δεν είχα σεξουαλικές σχέσεις με αυτή την γυναίκα,την δεσποινίδα Λεβίνσκι",είναι πως ο αμερικανός πρόεδρος είπε την αλήθεια. Ομως ορισμένα στοιχεία στη φωνή του δείχνουν ότι "μέχρι ένα ορισμένο βαθμό είχε ένοχη συνείδηση", σύμφωνα με τον Αμίρ Λίμπερμαν, τον εφευρέτη του ανιχνευτή ψεύδους, ο οποίος διευκρίνισε πως υπήρχε κάτι το "μη φυσιολογικό" στην συμπεριφορά του Μπιλ Κλίντον, χωρίς όμως "ακρότητες".

    Εν τω μεταξύ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal ένας εργαζόμενος στο Λευκό Οίκο φέρεται να έχει δηλώσει ενώπιον του ομοσπονδιακού Σώματος των ενόρκων ότι είδε τον Κλίντον και την Λεβίνσκι να βρίσκονται μόνοι τους σε χώρο μελέτης δίπλα στο οβάλ γραφείο.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 06-Feb-98 14:00:37

    [15] Το πήρε στον..τάφο του

    Πολλές φορές λέμε ότι ο νεκρός πήρε τά μυστικά στόν τάφο του.

    Σ'αυτήν τήν περίπτωση όμως ο μακαρίτης δέν πήρε μαζί του επτασφράγιστα μυστικά αλλά ένα λαχείο πού κερδίζει ούτε λίγο ούτε πολύ δέκα εκατομμύρια δραχμές.

    Η οικογένεια του έχει αρχίσει αγώνα μέ τίς αρχές καί ζητάει τήν εκταφή τού νεκρού καί επειδή αυτό δέν επιτρέπεται, ζητούν τήν αποτέφρωση του, έτσι ώστε νά μπορέσουν νά ψάξουν μέ τήν ησυχία τους μέσα στό φέρετρο γιά νά βρούν τό πολυτιμο λαχείο.

    Η κοινή γνώμη τής μικρής ισπανικής πόλης έχει διχασθεί καθώς οί μέν ζητούν νά αφήσουν τόν μακαρίτη νά αναπαυθεί έν ειρήνη καί οί δέ νά προχωρήσει η διαδικασία γιά νά τούς λυθεί η απορία άν τό λαχείο βρίσκεται θαμμένο.

    Κανείς δέν γνωρίζει τί μέλλει γενέσθαι πάντως τό τοπικό δικαστήριο εξετάζει τήν υπόθεση καί σέ λίγες ημέρες θά ανακοινώσει τήν απόφαση του.

    Καί όλοι θά μάθουν άν οί συγγενείς θά καταριούνται η όχι τήν ψυχή τού μακαρίτη.

    [16] Οι σωσίες της Μόνικα

    Οί δημοσιογράφοι νόμιζαν ότι επιτέλους στρίμωξαν τήν Μόνικα Λεβίνσκι καί προσπάθησαν νά τής πάρουν κάποιες δηλώσεις γιά τό ρόζ σκάνδαλο τού Λευκού Οίκου.

    Η Μόνικα καλύπτοντας τό πρόσωπο μέ τό παλτό της φώναζε- δέν έχω νά πώ τίποτα, δέν κοιμήθηκα μέ τόν πρόεδρο.

    Λίγο μετά τά λαγωνικά τής αμερικανικής δημοσιογραφίας κατάλαβαν ότι είχαν μπροστά τους μία σωσία τής Μόνικα, η οποία θέλησε νά τούς κάνει ένα αστείο.

    Γιά μερικούς ανθρώπους, η ομοιότητα μέ κάποιον διάσημο είναι λαχείο.

    Από τότε πού η Μόνικα Λεβίνσκι κατηγόρησε τόν πλανητάρχη γιά ανομολόγητες πράξεις, η μορφή της ξεφυτρώνει παντού καί δέν εννοούμε φυσικά μόνο στά εξώφυλα τών περιοδικών.

    Οί σωσίες τής Μόνικα βρίσκονται παντού καί όλες τους, εκτός από τήν ομοιότητα μέ τήν πρώην γραμματέα τού Λευκού Οίκου, έχουν κάτι κοινό.

    Δηλώνουν ότι αμέσως μετά από τό ξέσπασμα τού σκανδάλου καί αφού οί φωτογραφίες τής αυθεντικής Μόνικα έκαναν τόν γύρο τού κόσμου, υιοθέτησαν τόν θρυλικό πλέον μπερέ.

    Η κυρία λέει ότι μπορεί νά μοιάζει στήν Λεβίνσκι αλλά ποτέ δέν είχε ερωτική σχέση μέ παντρεμένο.

    Αυτήν τήν ενοχλούν οί δημοσιογράφοι ενώ η άλλη κυρία ισχυρίζεται ότι ένας σερβιτόρος τής ζήτησε αυτόγραφο.

    Υπάρχουν και τά καλά.

    Η σωσίας τής Μόνικα κέρδισε κάποια χρήματα αφού

    ένα περιοδικό τής ζήτησε νά ποζαρει μπροστά από τόν Λευκό Οίκο.

    Και συμπληρώνει ότι τήν κολακεύει τό γεγονός ότι η Μόνικα Λεβίνσκι είναι πανέμορφη.

    Κάποιες άλλες μιλούν γιά συμπτώσεις ενώ οί πιό συντηρητικές Λεβίνσκι, ισχυρίζονται ότι ο εσωτερικός τους κόσμος δέν μοιάζει καθόλου μέ αυτόν τής Μόνικα.

    Οποιαδήποτε γυναίκα λοιπόν μοιάζει στήν Λεβίνσκι αυτόματα γίνεται στόχος τών δημοσιογράφων.

    Στόχος βέβαια γίνεται καί ο δημοσιογράφος όπως αυτός πού βλέπετε, πού ένοιωσε τήν ρόδα τού αυτοκινήτου τής αυθεντικής Μόνικα νά περνάει πάνω από τό πόδι του.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 06-Feb-98 14:01:00

    [17] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 2,45 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 1.464,12 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 20 δισεκατομμύρια 772 εκατομμύρια δραχμές.

    [18] Πανωτόκια

    Σε 15 μερες το αργοτερο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει το θεμα για τα πανωτόκια, δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Σημίτης δεν δεσμεύθηκε ότι οι ρυθμίσεις θα έχουν αναδρομική ισχυ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα.

    [19] Οικογενειακό επίδομα

    Οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους που εργάζονται σε ΔΕΚΟ, επιδίκασε για μια ακόμη φορά ο Αρειος Πάγος, αν και η κυβέρνηση αρνείται να το χορηγήσει.

    Το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρεί ότι το επίδομα πρέπει να χορηγείται ακόμη και αν δεν προβλέπεται από τη συλλογική συμβαση εργασίας του συγκεκριμενου Οργανισμού.

    Σύμφωνα με την απόφαση, ο περιορισμός στη χορήγησή του είναι αντίθετος στη διάταξη του Συντάγματος που προβλέπει την ισότητα των δύο φύλων και θεωρεί

    ότι δεν νοείται καμμία διάκριση αφού πρόκειται για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

    [20] Αντικειμενικά κριτήρια

    Ειδικά συνεργεία σε όλες τις εφορίες θα εξυπηρετούν μισθωτούς - συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες , ενώ από το 2.000 θα καταργηθούν τα αντικειμενικά κριτήρια.

    Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός, Γιώργος Δρύς, τονίζοντας ότι το έντυπο Ε3 δεν θα χρησιμοποιηθεί για επιβολή νέων φορολογιών.

    [21] Ε.Ε-Απάτες

    Το 5,4 % του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή ποσό 1,3 τρισεκατομύρια δραχμές καταλήγουν στις τσέπες απατεώνων ή ξοδεύονται άσκοπα.

    Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι οικονομικοί ελεγκτές σε εκθεσή τους που κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 06-Feb-98 11:58:03
    Βελτίωση θα παρουσιάσει απο το απόγευμα ο καιρός στα Δυτικά και Βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις με σποραδικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.

    Συννεφιά στην Αττική με βροχή κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει τους 14 βαθμούς.

    Συννεφιά με βροχή το πρωί και στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία στην πόλη θα φθάσει τους 6 βαθμούς.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Friday, 06-Feb-98 11:57:50
    Σταδιακή εξασθένηση των βροχών και των θυελλωδών νοτιάδων προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι γενικά καλός.

    Αύριο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και μόνο το πρωί ίσως βρέξει για λίγο στα Ανατολικά και Νότια.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφώρ στα Δυτικά, ενώ στα Ανατολικά θα φθάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο και τα 7 μποφώρ.

    Η θερμοκρασία πέφτει λίγο ακόμη και θα φθάσει το μεσημέρι τους 6 βαθμούς στα Βόρεια και τους 13 με 14 στην υπόλοιπη χώρα.

    Την Κυριακή, θα υπάρχει πρόσκαιρη συννεφιά στα Δυτικά και Νότια.

    Οι βορειοανατολικοί άνεμοι διατηρούνται με ένταση που τοπικά στο Αιγαίο θα φθάνει τα 6 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή θα φθάσει τους 6 βαθμούς στα βόρεια και τους 13 με 14 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 6 February 1998 - 12:35:27 UTC