Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-02-26

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σημίτης-Ελληνοτουρκικά
  • [02] Δημοτικές Εκλογές
  • [03] Ρέππας-Εβερτ-Ελληνική οικονομία
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ
  • [05] Νεαρός καουμπόυ
  • [06] Πταισματοδίκης
  • [07] Ηλεκτρικά οχήματα στην Αθήνα
  • [08] Επιδημία γρίππης
  • [Δ] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Η κρίση στον Περσικό
  • [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Το 8ο θαύμα του κόσμου
  • [11] ΗΠΑ-κακοκαιρία
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Ελληνική οικονομία
  • [13] Συντάξεις
  • [14] Χρηματιστήριο
  • [15] Φορολογικές δηλώσεις
  • [Ζ] Υγεία - Ειδήσεις

  • [16] Ακμή
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι

    Last Updated: Thursday, 26-Feb-98 19:28:24
    Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στη Νέα Δημοκρατία κατέβαλε ο Κώστας Καραμανλής, μετά τη ρήξη στις σχέσεις του με τον Κων/νο Μητσοτάκη, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα.

    Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη, κεφάλαιο, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να αποκλεισθεί από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, αλλά θα αξιοποιηθεί.

    Τόνισε ακόμη ότι η οριοθέτηση της σχέσης με τον επίτιμο πρόεδρο είναι πρός όφελος και των δύο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτό θα το αντιληφθεί και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι το κόμμα που έχει απομείνει δεν έχει καμμία σχέση με τη Ν.Δ. και έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη ανασυγκρότησης της παράταξης.

    Δεν βλεπω φώς για νέο κόμμα τόνισε ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 26-Feb-98 17:34:17

    [01] Σημίτης-Ελληνοτουρκικά

    Τη θέση για βήμα προς βήμα προσέγγιση με την Τουρκία με στόχο την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την υφαλοκρηπίδα επανέλαβε ο πρωθυπουργός κατά την πρό ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για τα εθνικά θέματα.

    Ο κ. Σημίτης είπε πώς η χώρα μας δεν μπορεί να βρεθεί απομονωμένη και τόνισε πώς οι κανόνες του διεθνούς δικαίου είναι δεσμευτικοί για όλους.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ενθαρρύνει με τη στάση της την τουρκική προκλητικότητα και φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο κρίσης.

    Για προειλημμένες αποφάσεις στο Αιγαίο έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο Δημήτρης Τσοβόλας είπε πώς η κυβέρνηση άλλαξε το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής.

    [02] Δημοτικές Εκλογές

    Δεν εντάσσονται σε προεκλογική εκστρατεία για το Δήμο της Αθήνας, εξαγγελίες για τα νέα υπόγεια γκαράζ και τις παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό της Αθήνας, δήλωσε στον Αntenna, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο νύν Δήμαρχος επανέλαβε ότι θα ανακοινώσει το Μαϊο άν θα είναι και πάλι υποψήφιος και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, η προεκλογική εκστρατεία για την Αθήνα θ΄ αρχίσει το Σεπτέμβριο

    Την ίδρυση του Συνδέσμου "Για τη βιώσιμη ανάπτυξη προς το μέλλον" ανακοίνωσαν σήμερα 21 Δήμαρχοι και κοινοτάρχες του βορειοανατολικού τομέα της Αθήνας.

    Σκοπός του φορέα είναι όπως ανέφεραν η συλλογικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των περιοχών τους.

    Το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αύριο θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη για να του εκθέσουν τα προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική αυτοδιοίκηση.

    [03] Ρέππας-Εβερτ-Ελληνική οικονομία

    Επίθεση εναντίον του Μιλτιάδη Εβερτ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με δηλώσεις του πρώην αρχηγού την Ν.Δ για την ύπαρξη δυσμενέστατης έκθεσης για την Ελληνική οικονομία .

    Λυπούμεθα που ο κ.Εβερτ μετατρέπεται έναντι πινακίου δημοσιότητας σε φερέφονο ξένων οργανισμών βλάπτοντας τις προσπάθειες της χώρας μας για τη διατήρηση της ισοτιμίας της δραχμής, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 26-Feb-98 19:22:29

    [04] Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ

    Στάσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ενώ τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα.

    Η λοιμωξη, οπως αναφερεται στο ιατρικο ανακοινωθεν του Λαικου Νοσοκομειου, αντιμετωπιζεται με αντιμικροβιακη χημειοθεραπεια. Ωστοσο το μικροβιο δεν εχει ακομη εντοπισθει. Ο Αρχιεπισκοπος, περιοδικα, υποστηριζεται απο τεχνητο νεφρο, ενω, οπως δηλωσε ο Προεδρος του Νοσοκομειου,ο κ. Σεραφειμ εχει επαφη με το περιβαλλον.

    Αυτο διαπιστωσαν και ο Προεδρος της Δημοκρατιας, οπως και οι Υπουργοι Παιδειας και Υγειας που επισκεφθηκαν τον Αρχιεπισκοπο.

    Τον ειδα, μιλησα μαζι του, ειναι καλα και εχει διαυγεια δηλωσε ο κ.Στεφανοπουλος. Χαρηκε που μας ειδε τονισαν οι κυριοι Αρσενης και Γειτονας, που του μετεφεραν και τις ευχες του Πρωθυπουργου.

    [05] Νεαρός καουμπόυ

    Η εφηβία είναι μια επικίνδυνη ηλικία, ειδικά όταν οπλοφορείς.

    17χρονος μαθητής μετά από καβγά με συμμαθητές του τους πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο, στελνοντάς δύο νεαρούς στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

    Συνέβη στο 23ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 17χρονος, σημειωτέον γιός δικαστή, υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε το όπλο γιατί οι δύο συμμαθητές του χτες τον είχαν ξυλοκοπήσει.

    [06] Πταισματοδίκης

    Δίωξη για απάτη είς βάρος του δημοσίου και για υπεξαίρεση ασκήθηκε σε βάρος πταισματοδίκη από τη Δράμα. Ο δικαστικός λειτουργός φέρεται ότι έπαιρνε μίζες από καταδικασθέντες για αδικήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας για να σβήνει τις ποινές και τα πρόστιμα.

    [07] Ηλεκτρικά οχήματα στην Αθήνα

    Την δρομολόγηση είκοσι τριών οχημάτων αντιρυπαντικής τεχνολογίας στο κέντρο της Αθήνας ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Αθηναίων.

    Τα πρώτα ηλεκτρικα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα εκτελούν διαδρομές στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας.

    Η χρήση από τους πολίτες θα είναι ελεύθερη ενώ η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από ευρωπαικά προγράμματα και έσοδα του δήμου Αθηναίων.

    Ακόμη ο δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύθηκε ότι εντός 30 μηνών θα έχουν τεθεί σε λειτουργία 6 υπόγειοι χώροι στάθμευσης σε ισάριθμα διαμερίσματα της πόλης συνολικής χωριτικότητας 2.260 αυτοκινήτων.

    [08] Επιδημία γρίππης

    Από επιδημία γρίππης δοκιμάζεται τελικά η χώρα μας όπως πιστοποίησε το ινστιτούτο Παστέρ.

    Ο ιός είναι επικύνδυνος για τα βρέφη και τους ηλικιωμένους καθώς και για όσους πάσχουν από άσθμα, καρδιοπάθειες, ανεπάρκεια του ανοσποιητικού και διαβήτη.

    Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο εμβολιασμός, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός και προτείνουν για τις ευαίσθητες ομάδες ακόμη και προληπτικώς φάρμακα κατά των ιών αλλά όχι αντιβιοτικά.

    [Δ] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 26-Feb-98 17:56:23

    [09] Η κρίση στον Περσικό

    Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι πιλότοι των αμερικανικών και των βρετανικών αεροσκαφών στον Κόλπο.

    Τα αμερικανικα Φ-15 και τα βρετανικά Τορνέιντο πραγματοποιούν συνεχώς πτήσεις πάνω από το νότιο Ιράκ

    Η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να πείσουν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο απόφασης με το οποίο θα εγκρίνεται η συμφωνία του Κόφι Αναν με τη Βαγδάτη, αλλά παράλληλα θα διατυπώνεται η απειλή ότι εάν η ιρακινή ηγεσία υπαναχωρήσει θα υποστεί στρατιωτική επίθεση.

    Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει η Βρετανία, που έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και προσδοκά ότι θα έχει και την ιαπωνική στήριξη.

    Ο βρετανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, Σερ Τζον Γουέστον δήλωσε ότι σήμερα είχε επαφές με όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. "Είμαι πεποισμένος ότι θα συνταχθεί ένα σχέδιο απόφασης.

    Εάν τα πράγματα πάνε καλά μπορεί να κυκλοφορήσω το σχέδιο μέχρι το τέλος της ημέρας ή πιθανώς αύριο", δήλωσε ο Σερ Τζον Γουέστον.

    Η Γαλλία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει τη διατύπωση μίας προειδοποίησης προς το Ιράκ ότι θα αντιμετωπίσει "σοβαρές συνέπειες" εάν παρεμποδίσει τις επιθεωρήσεις στα οπλοστάσιά του.

    Ωστόσο ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Εθνη, Αλέν Ντεζαμέτ δήλωσε ότι το Παρίσι δεν θα δεχθεί την αυτόματη χρήση στρατιωτικής ισχύος χωρίς τη λήψη άλλης απόφασης από την πλευρά του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Πάντως εάν οι ΗΠΑ και η Βρετανία θελήσουν να χρησιμοποίησουν την στρατιωτική ισχύ τους έναντι του Ιράκ, μία νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με την οποία θα διατυπώνεται προειδοποίηση προς τη Βαγδάτη για "σοβαρές συνέπειες" εάν παρεμποδισθούν οι επιθεωρήσεις, θα τους δώσει ισχυρότερα νομικά ερείσματα και θα βοηθήσει την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο να εξασφαλίσουν πιο εύκολα την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας σε μία τέτοια ενέργεια.

    Διπλωμάτες επισημαίνουν ότι μία οποιαδήποτε σοβαρή παραβίαση της συμφωνίας της Βαγδάτης με τον Αναν θα φέρει πλέον τους Ιρακινούς αντιμέτωπους με το σύνολο των Ηνωμένων Εθνών και η αντιπαράθεση θα ξεφύγει από το στενό πλαίσιο μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Βαγδάτης.

    Ωστόσο ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η συμφωνία του Αναν αποτελεί νομικό έγγραφο και δεν είναι απαραίτητη η έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Σε ρεπορτάζ του ΣιΜπιΕς αναφέρει ότι το Ιράκ έχει επιχειρήσει να μετατρέψει ένα εκπαιδευτικό αεροπλάνο Ελ-29 σε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είναι σε θέση να μεταφέρει στις δεξαμενές του νευροπαραλυτικό αέριο και τον βάκιλλο του άνθρακα. Ενα αεροπλάνο Ελ-29 συνετριβη πρόσφατα στην διαρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

    Το αεροσκαφος που θέλουν να κατασκευάσουν οι Ιρακινοί θα έχει εμβέλεια 800 χιλιομέτρων,αρκετή για να φτάσει σε στόχους στο Κουβέϊτ,τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ.

    Σύμφωνα με το ΣιΜπιΕς,το Ιράκ έχει παραδεχθεί ότι πριν το 1991 είχε προσπαθήσει να μετατρέψει ένα Μιγκ 21 ώστε να μεταφέρει βιολογικά και χημικά όπλα κάτω από τα φτερά του.

    Τα ανεπάνδρωτα αεροπλάνα θα λειτουργούσαν δηλαδή σαν πύραυλοι για την εκτόξευση αυτών των όπλων.Το Ιράκ έχει υποχρεωθεί να καταστρέψει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που διέθετε αλλά τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών δεν αναφέρουν τίποτα για μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

    Η αμερικανική κεντρική υπηρεσία πληροφοριών CIA ετοιμάζει ένα νέο σχέδιο ανατροπής του ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσέιν, γράφουν σήμερα οι "Τάιμς της Νέας Υόρκης".

    Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο αυτό που είναι ακόμα υπό μελέτη, προκαλεί σκεπτικισμό στους συμβούλους του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, ο οποίος θα πρέπει να το εγκρίνει.

    Το περιβάλλον του προέδρου εκτιμά ότι το σχέδιο αυτό έχει τις ίδιες πιθανότητες να είναι αποτελεσματικό όσο και τα άλλα τέσσερα που έθεσε σε εφαρμογή η CIA μετά τον πόλεμο του Κόλπου, προσθέτει το δημοσίευμα.

    Το νέο αυτό σχέδιο προβλέπει τη στρατολόγηση κούρδων και μουσουλμάνων σιιτών γιά να καταστρέψουν ή να προκαλέσουν ζημιές σε σημαντικούς στόχους της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας στο Ιράκ, όπως εργοστάσια ή κυβερνητικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

    Το σχέδιο της CIA προβλέπει επίσης την αύξηση της πολιτικής πίεσης προς τη Βαγδάτη μέσω προπαγανδιστικών εκπομπών από τον ραδιοσταθμό "Ελεύθερο Ιράκ".

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος του σχεδίου αυτού είναι να αποδυναμωθεί ο Σαντάμ "εμφανιζόμενος στον ιρακινό λαό ως μη αήττητος, με ισχυρούς αντπάλους στο εσωτερικό της χώρας και με την προσδοκία να προκληθεί ανταρσία στο άμεσο περιβάλλον του."

    [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 26-Feb-98 19:22:39

    [10] Το 8ο θαύμα του κόσμου

    Το όγδοο θαύμα του κόσμου φιλοδοξεί να χτίσει ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλαίρ για το λαό του και πιθανώς ν'αφήσει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας δίπλα σ'εκείνα του Περικλή και του Ραμσή.

    Σύμβολο λοιπόν της βρετανικής αυτοπεποίθησης θα είναι κατα τον μπλαίρ το μέγαρο σε σχήμα θόλου στο Γκρήνουιτς, που θα αρχίσει να δέχεται επισκέπτες απο τα μεσάνυχτα της τριακοστής πρώτης Δεκεμβρίου του 1999.

    Μέσα στο μέγαρο θα χτιστεί μια καθιστή ανδρόγυνη φιγούρα, ψηλότερη απο το άγαλμα της Ελευθερίας...

    [11] ΗΠΑ-κακοκαιρία

    Οχι, δεν είδε σκηνές από τη Βαγδάτη. Ο πλανητάρχης δεν επισκέφθηκε τα ερείπια της ιρακινής πρωτεύουσας, αλλά τη Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εικόνα βεβαίως θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή. Είναι όμως ό,τι άφησαν πίσω τους οι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν την αμερικανική πολιτεία. Ο Κλιντον επισκέφθηκε τη Φλόριντα με ελικόπτερο και συναντήθηκε με τους πληγέντες, στους οποίους εξέφρασε τη συμπάθειά του.

    Οι εικόνες που κατεγράφησαν από το χτύπημα των στοιχείων της φύσης δεν χρειάζονται περιγραφή. Ενας από τους ανεμοστρόβιλους σάρωσε την κεντρική Φλόριντα με ανέμους που είχαν ταχύτητα 335 χιλιομέτρων την ώρα. Εξαιτίας αυτών των καιρικών

    φαινομένων έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 38 άνθρωποι και αγνοείται η τύχη αλλων τεσσάρων.

    Ιδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στην άλλη άκρη των Ηνωμένων Πολιτειών και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, όπου οι καταιγίδες που προκάλεσε το φαινόμενο Ελ Νίνιο έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον έξι ανθρώπων και ζημιές ανυπολόγιστες.

    Το οδικό δίκτυο στο Λος Αντζελες, το Μαλιμπού και τη Λακγούνα Μπιτς έχει αποκλεισθεί σε πολλά σημεία, οι κατολιισθήσεις είναι εκτεταμμένες και στο Σαν Ντιέγκο τα κύματα χτυπούν ανελέητα τις ακτές.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 26-Feb-98 17:03:19

    [12] Ελληνική οικονομία

    Σε συμφέροντα εκτός Ελλάδος που επιδιώκουν κέρδη, απέδωσε ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θόδωρος Καρατζάς, τις εκθέσεις που διοχετεύονται, όπως είπε, για την Ελληνική οικονομία.

    Ο κ. Καρατζάς τόνισε πως όσα ακούγονται για υποτίμηση της δραχμής, ίιναι προθέσεις άλλων, εκτός Ελλάδος. Χαρακτήρισε ικανοποιητική τη πορεία της οικονομίας καί την εξέλιξη των δεικτών.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε καί ο Διοικητής της Τράπεζας Πίστεως, κ.Κωστόπουλος. Για τα επιτόκια καί οι δυο εκτίμησαν οτι θα υποχωρήσουν.

    Ακόμη σήμερα, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκης υπέγραψε στη Νέα Υόρκη δάνειο ύψους 500 δισ. δραχμών για να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς πιέσεις στο εθνικό μας νόμισμα.

    [13] Συντάξεις

    Αυξήσεις 3,7% στις συντάξεις ανακοίνωσε τελικώς ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους των συνταξιούχων που τον χθες συνάντησαν στο Μαξίμου.

    Οι αυξήσεις αυτές αφορούν στις συντάξεις μέχρι 200χιλιάδες δραχμές, ενώ στις μεγαλύτερες συντάξεις θα δωθεί η αύξηση 2,5% που προβλέπει η εισοδηματική πολιτική.

    Σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση από τον προβλεπόμενο πληθωρισμό θα χορηγηθεί διορθωτικό ποσό.

    Στους αυτοαπασχολούμενους οι αυξήσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 3,7% και να φθάσουν μέχρι και 9% αναλόγως με τις δυνατότητες του ταμείου τους.

    Επίσης αυξάνονται κατά 10% τα επιδόματα αναπηρίας.

    Για τους ασφαλισμένους στο ΝΑΤ θα υπάρξουν ειδικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις αυξήσεις που ισοδυναμούν ουσιαστικά με 130 δραχμές την ημέρα και εξήγγειλαν κινητοποιήσεις για τα μέσα Μαρτίου.

    [14] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 1,47%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 1.402,44 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 18 δισεκατομμύρια 71 εκατομμύρια δραχμές.

    [15] Φορολογικές δηλώσεις

    Τα ΕΛΤΑ, για καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων που θα αποστείλουν ταχυδρομικώς τις δηλώσεις τους, καθιερώνουν ενιαίο τέλος 540 δραχμών για τη συστημένη αποστολή των εντύπων ασχέτως βάρους, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης.

    [Ζ] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 26-Feb-98 17:56:43

    [16] Ακμή

    Σοβαρότατες παρενέργειες, από κατάθλιψη μέχρι και ψύχωση, μπορεί να προκαλέσει το φάρμακο καταπολέμησης της ακμής ΑΡ-Ακιουτάν, σύμφωνα με την Αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, που επιβάλλει την αναγραφή των παρενεργειών αυτών, στο έντυπο χρήσης.

    Το φαρμακο αυτο κυκλοφορει και στη χωρα μας σε μορφη καψουλας ενδεικνυται για σοβαρες περιπτωσεις ακμης και διδεται μονο κατοπιν ιατρικης συνταγης.

    Συμφωνα με τον αντιπροεδρο του ΕΟΦ Παναγιωτη Μαχαιρα ο οργανισμος ηλθε σε επαφη με την εταιρεια ΡΟΣ που παρασκευαζει το φαρμακο ωστε να αναγραφουν και στην χωρα μας οπως και στην Αμερικη οι νεες παρενεργιες στην συσκευασια.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 26-Feb-98 16:40:39
    Οι πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή.

    Στην Αττική θα έχουμε αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εώς 15 βαθμούς κελσίου.

    Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις που το πρωί θα ειναι παροδικά αυξημένες.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εώς 15 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Thursday, 26-Feb-98 16:40:26
    Η μεταβολή που παρουσίασε ο καιρός, πέραν των προβλημάτων που δημιουργεί στα πελάγη, μας υπενθυμίζει ότι ο χειμώνας δεν έφυγε ακόμα. Για το τριήμερο πάντως της Καθαράς Δευτέρας που ακολουθεί οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες, αφού με μικρή μόνο εξαίρεση την Κυριακή, που ενδεχομένως σημειωθούν λίγες βροχές μικρής διάρκειας στα Βόρεια, ο καιρός θα είναι γενικά καλός με αρκετή ηλιοφάνεια, ανέμους όχι πάνω από 5 με 6 μποφώρ και άνοδο της θερμοκρασίας.

    Αναλυτικότερα, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία όμως θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με λιγα μόνο σύννεφα.

    Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν αρχικά βόρειοι- βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφώρ στα Δυτικά, 6 με 7 στα Ανατολικά και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 8 μποφώρ, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία, χωρίς σημαντική αλλαγή, θα κυμανθεί στα Βόρεια από -2 έως 15 βαθμούς, στα Δυτικά από 9 έως 17 και στην υπόλοιπη χώρα από 6 ώς 15 βαθμούς Κελσίου.

    Το Σάββατο θα έχουμε καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με λιακάδα, ανέμους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφώρ στα πελάγη και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φθάσει έτσι τους 16 βαθμούς στα Βόρεια, τους 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 17 στα νησιά.

    Την Κυριακή αρχικά η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, βαθμιαία όμως στα Δυτικά, Κεντρικά και τα Βόρεια θα συννεφιάσει κατά τόπους, και δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα στη Βόρεια Ελλάδα. Από το βράδυ πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφώρ, αλλά στα Δυτικά και Βόρεια βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοι με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία τέλος, θα παραμείνει στα επίπεδα του Σαββάτου με μέγιστητιμή τους 16 βαθμούς στα Βόρεια και τους 17 με 19 στις υπόλοιπες περιοχές.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 26 February 1998 - 18:14:45 UTC