Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-03-18

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αναστάτωση στην αγορά

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Πάγκαλος-Ολμπράιτ
  • [02] Πάγκαλος-Εuro
  • [03] Βουλή-Υποτίμηση
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Κακοκαρία
  • [05] Μηνιγγίτιδα
  • [06] Η δίκη του Ακη Πάνου
  • [07] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Κόσοβο-Διαδηλώσεις
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Κλίντον-Σκάνδαλα
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Σούσι με κλακέτες
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Αποσύρσεις-Αγορά Ι.Χ
  • [12] ΟΤΕ-Χρηματιστήριο
  • [13] Συντάξεις ΟΓΑ
  • [14] Φορολογικές δηλώσεις
  • [15] Χρηματιστήριο
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αναστάτωση στην αγορά

    Last Updated: Wednesday, 18-Mar-98 18:42:07
    Παρέμβαση εισαγγελέων για να αντιμετωπισθούν τα κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά αποφασίσθηκε σε κυβερνητική σύσκεψη, ενώ εντείνεται το σαφάρι των ράμπο της εφορίας σε επιχειρήσεις.

    Στην αγορά καταγγέλονται ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις καταναλωτικών αγαθών, όπως της τιμής στη ζάχαρη. Στον αστερισμό των αυξήσεων κινείται και η αγορά αυτοκινήτου, αφού τουλάχιστον 10 μεγάλες αντιπροσωπείες έχουν ανεβάσει τις τιμές από 300 χιλιάδες έως και 1 εκατομμύριο δραχμές.

    Η κυβέρνηση τώρα, επιταχύνει τις διαδικασίες μετοχοποιήσεων των ΔΕΚΟ και ρίχνει στο Χρηματιστήριο το τρίτο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ. Συνεδριάζει σήμερα και η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με αντικείμενο το μέλλον της Εταιρείας και τον νέο Κανονισμό Εργασίας, που ήδη προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στον εθνικό αερομεταφορέα.

    Την οδό της μερικής μετοχοποίησης ακολουθεί και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε στους εργαζομένους ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και συνεδριάζουν απόψε για να αποφασίσουν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, απεργία διαρκείας.

    Στη Σοφοκλέους τώρα, ο δείκτης τιμών των μετοχών σημείωσε νέα άνοδο 1,01%, ενώ οι συναλλαγές σημείωσαν ύψος ρεκόρ και έφθασαν τα 161 δισεκατομμύρια.

    Οι οικονομικές εξελίξεις συζητήθηκαν στη σύσκεψη των τομεαρχών της Νεας Δημοκρατίας και των προέδρων των ΟΚΕ υπό τον Κώστα Καραμανλή, που επεσήμανε πώς υπάρχουν σημαντικές πολιτικές ευθύνες για το πώς φθάσαμε στην υποτίμηση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε εντατικοποίηση της δράσης βουλευτών και στελεχών εντός και εκτός Βουλής, και τόνισε ότι άν και θα μπορούσε να υπάρξει ανάκαμψη της Οικονομίας με την υποτίμηση η κυβέρνηση δεν τολμά.

    Στο Press room, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του Μιλτιάδη 'Εβερτ και της Νέας Δημοκρατίας συνολικότερα, με αφορμή τις αιτιάσεις εναντίον του Γιάννου Παπαντωνίου. Ο κύριος Αθανασάκης έκανε λόγο για πλήρη ευτελισμό του αντιπολιτευτικού λόγου και για ριπές σκανδαλολογίας.

    Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται απόψε στη Βουλή, όπου ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το θέμα της υποτίμησης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 18-Mar-98 17:49:05

    [01] Πάγκαλος-Ολμπράιτ

    Η επικείμενη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μαντλίν Ολμπράιτ την Παρασκευή το απόγευμα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα καλύψει τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ενταξιακή πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, τόνισε χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέιμς Ρούμπιν.

    [02] Πάγκαλος-Εuro (17/03/98)

    Η Ελλάδα διά στόματος Θεόδωρου Πάγκαλου πρότεινε την δημιουργία συμμαχίας με την Βρετανία για να διασφαλιστεί ότι οι χώρες που δεν θα μετάσχουν στην πρώτη φάση του Ευρώ δεν θα τύχουν άνισης μεταχείρισης ή αποκλεισμού από τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων.

    Στην είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Reuter αναφέρεται πως ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την πρόταση αυτή κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, στο Λονδίνο.

    Ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως η Ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει την προσπάθεια για την συμμετοχή στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση στο επίκεντρο της εξωτερικής και οικονομικής μας πολιτικής", και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν μετέχει στην πρώτη φάση του Ευρώ γιατί δεν είναι έτοιμη από οικονομική άποψη, αλλά είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει τα κριτήρια της συνθήκης του Μάαστριχτ τον επόμενο χρόνο και να ενταχθεί στην ΟΝΕ το 2001.

    Σημείωσε μάλιστα ότι η Αθήνα και το Λονδίνο πρέπει να επιμείνουν ώστε όποια περιθώρια πολιτικών χειρισμών δοθούν στις χώρες που θα ενταχθούν στην πρώτη φάση του Ευρώ, θα πρέπει να επεκταθούν και στις χώρες που θα ενταχθούν αργότερα.

    Χαρακτηριστικό σχόλιο έκανε δε για αυτό λέγοντας:

    "Δεν με πειράζει άν το ποσοστό του ελλείμματος της Γερμανίας είναι 3,2%. Είμαι έτοιμος να κλείσω το ένα μάτι ή και τα δύο, αλλά δεν πρόκειται να αποδεχτώ, μόλις ξεκινήσει η πρώτη ομάδα των χωρών της ΟΝΕ και κλείσουν οι πόρτες, να πουν: στο εξής θα πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί με τους νεοεισερχόμενους", τόνισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών.

    [03] Βουλή-Υποτίμηση (17/03/98)

    Αντιδρασεις και μαλιστα με σκληρες δηλωσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αποδεικνύεται ότι κάποιοι για μακρύ διάστημα μας δούλευαν δήλωσε ο Στέλιος Παπαθεμελής και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα αμείλικτο ερώτημα, πως θα προστατευθεί το μεροκάματο του Ελληνα πολίτη. Αναγκαίο κακό χαρακτήρισαν την υποτιμηση οι κ.Γιννακόπουλος,Ιωαννίδης,Σπυρόπουλος, Κανελλόπουλος και Θ. Κατσανέβας.

    Την ιδια ωρα η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με επιστολητης προς τον προεδρο της Βουλης και τον πρωθυπουργο ζητα να γινει συζητηση σε επιπεδο αρχηγων κομματων για την υποτιμηση της δραχμης και τα συνοδευτικα μετρα για τα οποια η κυβερνηση δεσμευθηκε απεναντι στην ΕΕ.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 18-Mar-98 18:29:56

    [04] Κακοκαρία

    Υποχωρεί η κακοκαιρία και σταδιακά αποκαθίστανται, τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Νέα επιδείνωση αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής.

    Στην Αττική, κλειστοί παραμένουν μόνο οι δρόμοι από Αγιο Μερκούριο και από Βαρυμπόμπη προς Κατσιμίδι.

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω και στην Παλαιά Πεντέλη προς Διόνυσο. Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα προς Κάλαμο, Ωρωπό, Αγιο Στέφανο, Ανοιξη και Λίμνη Μαραθώνα.

    Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας.

    Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε Βαρυμπόπη, Θρακομακεδόνες, Νέα Ερυθραία, Αγιο Στέφανο, Ανοιξη, Δροσιά, Διόνυσο, Αυλώνα, Κάλαμο, Καπανδρίτι, Κρυονέρι, Ωρωπό.

    Αύριο λόγω των καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν τα Τοσίτσεια-Αρσάκεια Σχολεία Εκάλης Δημοτικά-Γυμνάσια -Λύκεια.

    Υποχωρούν και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον χιονιά στην Εύβοια, όπου όμως, κυρίως στις νότιες περιοχές πολλά χωριά έχουν αποκλεισθεί.

    Υποχώρηση των καιρικών φαινομένων υπάρχει και σε Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο.

    Διακοπές στην κυκλοφορία γίνονται στην στην εθνική Τριπόλεως-Λεβιδίου- Νεμέας, απο 35ο εώς 45ο χλμ. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων.

    [05] Μηνιγγίτιδα (17/03/98)

    Πανικός στην Μεγαλόπολη μετά το δεύτερο θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδας, μέσα σε ένα μήνα.

    Η 16χρονη Κρινιώ Κανελλοπούλου, μαθήτρια του Γενικού Λυκείου μεταφέρθηκε το βράδυ με υψηλό πυρετό από το Τοπικό Κέντρο Υγείας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

    Από εκεί, στις 07.30 το πρωί πλέον, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες αργότερα.

    Το τραγικό συμβάν έχει προκαλέσει πανικό στους κατοίκους της Μεγαλόπολης, καθώς η άτυχη κοπέλλα είναι το τρίτο θύμα της μηνιγγίτιδας τον τελευταίο μήνα, στην περιοχή.

    [06] Η δίκη του Ακη Πάνου

    Σε σύγκρουση με τις καταθέσεις της μητέρας του και της αδελφής του ήταν τα όσα δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο ο 16χρονος γιος του Ακη Πανου, Δημητρης, στη δίκη του πατέρα του.

    Δήλωσε πώς οταν πηγε να ειδοποιησει την αδελφη του Ελευθερια να ελθει στο εξοχικο της οικογενειας, την ενημερωσε για την παρουσία του πατέρα τους.

    Η κορη του Ελευθερία, καταθετοντας, χθες, στο Κακουργιοδικείο Καβαλας, δεν απεδωσε προθεση στον πατέρα της για τη δολοφονία του Σωτήρη Γιαλαμά, οπως αρχικώς είχε υποστηρίξει. Κατηγγειλε επισης οτι δέχθηκε πιέσεις ακομη και απειλές απο βαρυποινίτες για να "κάψει" τον πατέρα της.

    [07] Αστυνομικό δελτίο

    Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στην Θεσσαλονίκη,με ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και διαρρηκτών, αλλα και με κινητοποίηση των ΕΚΑΜ. Ολα ξεκίνησαν όταν η Αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 2 τη νύκτα για διάρρηξη.

    Οι αστυνομικοί που κατεφθασαν στο διαμέρισμα της οδού Αισχύλου, δέχθηκαν τα πυρά των δυο διαρρηκτών οι οποιοι ήταν ακόμη μέσα. Οι ανδρες της αστυνομιας ζητησαν τη συνδρομη των ΕΚΑΜ,αποκλειοντας τις εξοδους διαφυγής. Ομως οι διαρήκτες κατορθωσαν να περασουν απο τον ημιόροφο στον ακάλυπτο και εξαφανίσθηκαν.

    Σπείρα παραχαρακτών, η οποία ήταν έτοιμη να ρίξει στην αγορά 180εκατομμύρια δρχ. εξαρθρώθηκε μετά από έφοδο της δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε διαμέρισμα στη Λεωφόρο Συγγρού 132

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 45χρονο, Διονύση Βάδεν, ο οποίος με ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή και με έγχρωμο εκτυπωτή κατασκεύαζε πλαστά χαρτονομίσματα των 5.000, 10.000 δρχ. και των 100 δολλαρίων.

    Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι μαζί με άλλα άτομα διέθεσε στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 33εκατομμυρίων δρχ.

    Θύματα απάτης, υποστηρίζουν ότι έπεσαν εικοσιένας Ελληνοπόντιοι που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους τους σε δύο επιχειρηματίες, για να παίξουν στο Χρηματιστήριο.

    Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, παρέδωσαν 150 εκατομμύρια στους Νικόλαο Αντωνόπουλο καί Θρασύβουλο Κυριακίδη, χωρίς να πάρουν καμμία απόδειξη, με αποτέλεσμα να αναζητούν τα χρηματά τους.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 18-Mar-98 17:48:52

    [08] Κόσοβο-Διαδηλώσεις

    Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Αλβανόφωνοι του Κοσσυφοπεδίο στην Πρίστινα και άλλες πόλεις, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από σερβικά πυρά, όπως καταγγέλουν στην πόλη Πετς ένας 50χρονος ομοεθνής τους. Ειρηνικά έληξε στην Πρίστινα η συγκέντρωση που διοργάνωσε η νεολαία του Δημοκρατικού Συνδέσμου Κοσσυφοπεδίου.

    Η προετοιμασία για τις επικείμενες παράνομες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Κυριακής έχει διχάσει τα πολιτικά κόμματα στο Κοσσυφοπέδιο και το μόνο κόμμα που επιμένει στη διεξαγωγή τους είναι ο Δημοκρατικός Σύνδεσμος του Ιμπραήμ Ρουγκόβα.

    Από τη Σόφια όπου βρίσκεται ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ κατηγόρησε το Βελιγράδι για συνοπτικες εκτελέσεις και εθνικές εκκαθαρίσεις στο Κοσσυφοπέδιο.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 18-Mar-98 17:49:19

    [09] Κλίντον-Σκάνδαλα

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες το αποκαλούν φαινόμενο Κλίντον. Παρά τα ρόζ σύννεφα ποιυ σκιάζουν το Λευκό Οίκο οι Αμερικανοί δείχνουν ικανοποιημένοι με τα έργα και τις ημέρες του προέδρου τους.

    Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του CBS οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν πως ο Κλίντον είχε σεξουαλικές σχέσεις με άλλες γυναίκες κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Λευκό Οίκο ενώ τα 2/3 εγκρίνουν το έργο του στην προεδρία της χώρας.

    Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για το ποιός πιστεύει τί. Οι γυναίκες σε ποσοστό 52% πιστεύουν τον πρόεδρο Κλίντον ενώ οι άνδρες σε ποσοστό 55% την Γουίλι. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών είναι ρεπουμπλικάνοι και υποστηρίζουν τους κατήγορους του Κλίντον ενώ μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών είναι με το δημοκρατικό κόμμα και υποστηρίζουν Κλίντον.

    Η δημοσκόπηση επηρέασε και τη στρατηγική του Λευκού Οίκου. Τα γράμματα της Γουίλι προς τον πρόεδρο βγήκαν στον τύπο γιατί σύμφωνα με τον Μάκ Κέρρυ έπρεπε να δοθεί ένα σαφές πλαίσιο της σχέσης του προέδρου με τη Γουίλι. Την ίδια ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν το Λευκό Οίκο για τις τακτικές που ακολουθεί, νέα στοιχεία εμφανίζονται τώρα σε σχέση με τα κίνητρα της Κάθλην Γουίλυ.

    Τους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου ότι τα κίνητρα της πρώην υπαλλήλου Κάθλην Γουίλυ είναι οικονομικά επιβεβαιώνει τώρα, ένας εκδότης που λέει ότι η Γουϊλυ ήθελε να εκδώσει την αυτοβιογραφία της.

    Επεδίωκε μάλιστα συμβόλαιο ύψους 300.000 δολλαρίων, σύμφωνα με τον εκδότη, που όμως δεν ενδιαφέρεται να εκδόσει το βιβλίο της.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 18-Mar-98 18:30:10

    [10] Σούσι με κλακέτες

    Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ακόμη καί ένα εστιατόριο μέ εξωτική κουζίνα κοντεύει νά θεωρηθεί ξεπερασμένο καθώς ο τρόπος πού σερβίρεται τό φαγητό αλλά καί τά ίδια τά εδέσματα καταντούν μονότονα.

    Γιά παράδειγμα ο τρόπος πού σερβίρεται τό σούσι, πρίν από μερικά χρόνια ήταν κάτι τό εξωπραγματικό καί οί οπαδοί τής εξωτικής κουζίνας, στήν παρούσα περίπτωση τής ιαπωνικής, τόν απολάμβαναν μετά μανίας.

    Τό σόου λοιπόν ανέκαθεν υπήρχε στά σούσι μπάρ, όμως έφθασε η εποχή τής ανανέωσης.

    Ετσι σέ ένα εστιατόριο μέ εξωτική κουζίνα στό Λός Αντζελες, οί σούσι σέφς όπως λέγονται έγιναν σέφς πού

    χορεύουν κλακέτες.

    Η ιδέα νά αναβαθμισθεί τό σόου τού μαγαζιού κατέβηκε στόν Ιάπωνα ιδιοκτήτη πρίν από επτά χρόνια, όταν παρακολούθησε μιά αμερικανική ταινία, όπου οί πρωταγωνιστές χόρευαν κλακέτες.

    Εμαθε ο ίδιος, εκπαίδευσε καί τό προσωπικό του εστιατορίου.

    Ετσι λοιπόν μετά από κάθε παραγγελία, σειρά έχουν οί κλακέτες.

    Η ανανέωση τού συστήματος τού εστιατορίου δέν περιορίσθηκε μόνο στό σόου πού προσφέρεται αλλά ο ιδιοκτήτης προχώρησε ακόμη πιό πολύ, επιτρέποντας στήν εκλεκτή πελατεία του νά τρώει μέ τά παπούτσια, πού άν λάβουμε υπ'όψιν τίς αυστηρές γιαπωνέζικες παραδόσεις, σίγουρα αποτελεί μεγάλη παραχώρηση.

    Καί επειδή οί άνθρωποι βρίσκονται κοντά στήν Μέκκα τού κινηματογράφου, δέν είναι λίγοι οί σούσι σέφς πού ονειρεύονται καριέρα μπροστά από τίς κάμερες.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 18-Mar-98 17:48:31

    [11] Αποσύρσεις-Αγορά Ι.Χ

    Αναβάλλεται για του χρόνου το μέτρο της απόσυρσης των παλαιών Ι.Χ, ενώ στην αγορά παρατηρούνται ήδη αυξήσεις στις τιμές των αυτοκινήτων, λόγω της υποτίμησης

    Το υπουργείο Οικονομικών με κατεπείγουσα εγκύκλιο, επιχειρεί να διαλύσει την σύγχυση που υπάρχει, σχετικά με τις φορολογίες των ήδη εισαχθέντων αυτοκινήτων.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όσα αυτοκίνητα εκτελωνίστηκαν έως και τις 13 Μαρτίου ημέρα της υποτίμησης, ανεξάρτητα άν δεν τα έχουν παραλάβει οι ιδιοκτήτες θα δωθούν με την παλιά τιμή.

    Αντίθετα για όσα εκτελωνιστούν έως τις 25 του μηνός θα πληρωθεί ο ίδιος εισαγωγικος δασμος και ΦΠΑ που ίσχυε πριν από την υποτίμηση, αλλά ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα υπολογιστεί με βάση τη νέα ισοπτιμία της δραχμής.

    [12] ΟΤΕ-Χρηματιστήριο

    Το τρίτο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ κοντά στο 10% ρίχνει στο Χρηματιστήριο η κυβέρνηση.

    Για τον ΟΤΕ έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου και την συμμετοχή του υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη και εκπροσώπων του ΟΤΕ.

    Επίσης σύσκεψη έγινε και στην Ολυμπιακή για το θεμα της εξυγίανσης της εταιρίας και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

    [13] Συντάξεις ΟΓΑ

    Οι αυξήσεις του 3,7% που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τους συνταξιουχους του ΟΓΑ, αυτές θα δοθούν αναδρομικά τον Μάιο. Τον Απρίλιο θα δοθούν τα επιδόματα των πολυτέκνων.

    Ο Διοιηκητής του ΟΓΑ Σπυρος Γιαννοπουλος, κατέγγειλε φαρμακοποιούς, γιατρούς και εταιρίες ότι με παράνομες συνταγογραφήσεις επιβαρύνουν τις φαρμακευτικές δαπάνες του Οργανισμού.

    [14] Φορολογικές δηλώσεις

    Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στις εφορίες και τα Ταχυδρομεία για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων μετά την παράταση της προθεσμίας έως την Παρασκευή.

    [15] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 1,01 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 1754,93 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 161 δισεκατομμύρια 014 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 18-Mar-98 17:50:09
    Συννεφιασμένος καιρός τη Πέμπτη στις κυκλάδες και στην Κρήτη το πρωί ενώ από το απόγευμα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια την νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν χιόνια ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια.

    Στην Αττική συννεφιασμένος την Πέμπτη ο καιρός με θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 2 εώς 13 βαθμούς αλλά στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Συννεφιασμένος ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 4 εώς 11 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Wednesday, 18-Mar-98 17:49:57
    Σχετική βελτίωση θα παρουσιάσει τις επόμενες 24 ώρες ο καιρός, όχι όμως για πολύ, γιατί από την Παρασκευή επιδεινώνεται και πάλι και μάλιστα περισσότερο την Κυριακή και τη Δευτέρα με χιόνια ή χιονόνερο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

    Συγκεκριμένα, μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχουν μόνο λίγα σύννεφα. Το απόγευμα όμως, στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια θα αυξηθούν και ίσως χιονίσει τη νύχτα, κυρίως στα Βόρεια.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι, με ένταση όμως που μόνο το πρωί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φθάνει τα 6 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει γύρω στους 2 με 3 βαθμούς και θα κυμαίνεται στα Βόρεια από -7 μέχρι 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο απο -3 έως 14 και στο Αιγαίο από 2 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου.

    Την Παρασκευή, χαλάει και πάλι ο καιρός στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια με χιόνι ή χιονόνερο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε να βρέξει ή να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα από το απόγευμα. Πάντως, μετά το μεσημέρι στα Κεντρικά και Βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι στα Δυτικά και Βόρεια θα είναι βόρειοι μετριοι 4 με 5 και αργότερα στο Ιόνιο 6 με 7 μποφώρ, στην υπόλοιπη όμως χώρα θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοι γυρω στα 5 με 6 μποφώρ.

    Η θερμοκρασία πέφτει λίγο στα Βόρεια, όπου η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, στις άλλες ομως περιοχες θα πλησιάσει στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

    Το Σάββατο, αρχικά στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα θα έχουμε χιόνι ή χιονόνερο και πρόσκαιρες καταιγίδες στα Νοτιοανατολικά, σιγά-σιγά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα τα λίγα σύννεφα που θα υπάρχουν το μεσημέρι σταδιακά θα πυκνώσουν και θα χιονίσει πρώτα στα Βόρεια και μέχρι το βράδυ και σε νοτιότερες περιοχές.

    Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί 5 με 6 και κατά τόπους στα δυτικά και νότια πελάγη 7 μποφώρ και η θερμοκρασία πέφτει παντού 2 με 3 βαθμους και θα πλησιάσει στα Βορεια στους 7 με 8 και στους 10 με 11 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 18 March 1998 - 19:05:00 UTC