Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-03-30

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Με το φόβο ενός νέου μπλάκ-άουτ

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] ΚΥΣΕΑ-Εξοπλιστικό πρόγραμμα
  • [02] Ε.Ε-Χώρες υπό ένταξη
  • [03] Δημοτικές Εκλογές
  • [04] Ντ.Μπακογιάννη-Φορολογική Δήλωση
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Εισαγωγικές εξετάσεις
  • [06] ΕΚΑΒ-Ελικόπτερα
  • [07] Δημόσια Νοσοκομεία
  • [08] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [09] Ανατιμήσεις στην αγορά
  • [10] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [11] Χρηματιστήριο
  • [Ε] Καιρός - Σήμερα

    [ΣΤ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Με το φόβο ενός νέου μπλάκ-άουτ

    Last Updated: Monday, 30-Mar-98 16:48:17
    Κανονικά ηλεκτροδοτείται πλέον η Αττική , όπως και τα Κύθηρα. Μόνο 50 χωριά του νομού Αρκαδίας δεν έχουν ρεύμα λόγω κακοκαιρίας.

    Ωστόσο το ενδεχόμενο για ένα νέο μπλάκ-άουτ στο Λεκανοπέδιο είναι ανοιχτό, καθώς η ηλεκτροδότηση γίνεται από μία γραμμή μεταφοράς. Για την επισκευή των κατεστραμμένων πυλώνων θα χρειασθούν τουλάχιστον είκοσι μέρες .

    Ο Δήμαρχος Αλιβερίου, απειλεί τη ΔΕΗ με μήνυση και την κατηγόρησε, μέσω δηλώσεων του στον Αntenna, ότι ματαίωσε την επέκταση του ενεργειακού Κέντρου Αλιβερίου, ενώ είχε ενταχθεί στο δεκαετές πρόγραμμα της ΔΕΗ.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη, υπεύθυνη του τομέα Ενέργειας και Ανάπτυξης στη Ν.Δ, ζήτησε την παραίτηση της Βάσως Παπανδρέου για το μπλάκ-άουτ της ΔΕΗ , τονίζοντας ότι στοιχειώδης πολιτική ευθιξία θα το απαιτούσε καθώς έχει την πολιτική ευθύνη.

    Η κυρία Μπακογιάννη , όπως και ο Προκόπης Παυλόπουλος , με επίκαιρες ερωτήσεις τους προς τον πρωθυπουργό , καταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση για έλλειψη ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού και απουσία κατάλληλης υποδομής στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

    Η επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων στο ρέμα Ευπερείδων, στην περιοχή Λίμνη των Ανω Λιοσίων, όπως και στην Ελευσίνα τη Μαγούλα και την Μάνδρα ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά τη σύσκεψη με τους Δημάρχους των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία.

    Από αύριο αρχίζει στα Ανω Λιόσια η καταγραφή των ζημιών από συνεργεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της Νομαρχίας και του Δήμου, ενώ στους πληγέντες θα καταβληθεί το επίδομα των 200.000 δραχμών.

    Χρηματική ενίσχυση αναμένεται να δοθεί και απ' τη Νομαρχία.

    Συνεργεία του Δήμου εξακολουθούν να καθαρίζουν δρόμους και σπίτια, ενώ αύριο θα ανοίξει το γραφείο νομικης προστασίας των πολιτών και αναμένονται μαζικές αγωγές κατά της ΕΥΔΑΠ.

    Ο Δήμαρχος των Ανω Λιοσίων, ανακοινώνει τα πρώτα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 30-Mar-98 18:45:15

    [01] ΚΥΣΕΑ-Εξοπλιστικό πρόγραμμα

    Τις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την επιλογή και αγορά μαχητικών αεροσκαφών, αλλά και για την επιλογή αντιαεροπορικού συστήματος που θα θωρακίσει τη χώρα συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δεν απέκλεισε την αγορά από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μαχητικών αεροσκαφών και αντιαεροπορικού συσηματος πέραν του ενός τύπου.

    Οσον αφορά τις επιπτώσεις της υποτίμησης στο εξοπλιστικό πρόγραμμα ο κ.Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για παρέμβαση και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα έως το τέλος του χρόνου ωστε να εκτιμηθεί η κατάσταση.

    [02] Ε.Ε-Χώρες υπό ένταξη

    Σήμερα ξεκινάμε μια διαδικασία με την οποία θα αφήσουμε πίσω μας τη διαίρεση της Ευρώπης . Ηταν τα λόγια του Ρόμπιν Κούκ, κατά την πανηγυρική έναρξη στις Βρυξέλλες των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου και 10 κρατών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στην Ε.Ε.

    Το απόγευμα οι 15 υπουργοί Εξωτερικών θα συνεδριάσουν για ζητήματα της διεύρυνσης και τις οικονομικές παραμέτρους.

    Το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Θόδωρος Πάγκαλος θα έχει συνάντηση με τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα για το θέμα υιοθετησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.

    Στα κατεχόμενα βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζέμ, εν' όψει του αυριανού Συμβουλίου Σύνδεσης του ψευδοκράτους με την Τουρκία.

    [03] Δημοτικές Εκλογές

    Στην τελική ευθεία για την προετοιμασία των δημοτικών εκλογών, μπαίνουν τα κόμματα. Η Μαρία Δαμανάκη ανακοίνωσε χθές και επισήμως την υποψηφιότητά της παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα ανακοινώσει έως τις 10 Απριλίου, τα πρόσωπα που θα στηρίξει σε όλους τους Δήμους.

    [04] Ντ.Μπακογιάννη-Φορολογική Δήλωση

    Διαψεύδει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΟΥΣΙΑ, ότι η περσινή της φορολογική δήλωση ήταν γεμάτη λάθη και δεν έχει ακόμη εκκαθαριστεί.

    Η κ.Μπακογιάννη επισημαίνει ότι δεν της επιστράφηκε για διόρθωση η φορολογική δήλωση και σύμφωνα με το εκκαθαριστικό που έλαβε υποχρεούται να πληρώσει το ποσό των 110.434 δραχμών.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 30-Mar-98 18:45:41

    [05] Εισαγωγικές εξετάσεις (24/03/98)

    Δεύτερο γύρο εισαγωγικών εξετάσεων μέσα στα ΑΕΙ, από το 2.000, προαναγγελει, ο υπουργός Παιδείας, μεσω της εφημεριδας τα ΝΕΑ.

    Ο κ. Αρσένης σημειώνει ότι όλοι οι απόφοιτοι λυκείου θα εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε επτά γενικές κατευθύνσεις, αλλά η επιλογή για τις περιζητητες σχολές θα γίνεται με κριτήριο την απόδοσή τους στα δύο πρώτα έτη των πανεπιστημιακών σπουδών.

    Οσον αφορά την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ, ο κ.Αρσενης χαρακτήρισε " γεροντοκρατικό" το παλαιό σύστημα της επετηρίδας.

    Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει για την Παρασκευή, 24ωρη απεργία.

    Δύσπιστοι αλλά όχι και αδιάφοροι δηλώνουν οι φοιτητές δυο εικοσιτετράωρα πριν από τις φοιτητικές εκλογές.

    Σύμφωνα με έρευνα του τμήματος επικοινωνίας και ΜΜΕ του πανεπιστημίου Αθηνών που δημοσιεύει σήμερα η Ελευθεροτυπία το 87,7% εκφράζει δυσπιστία αλλά μόνον το 9% δηλώνει αδιάφορο για την πολιτική

    Σε ποσοστό 75% οι φοιτητές θεωρούν ότι αυτοί που εκλέγονται στο κοινοβούλιο χάνουν γρήγορα την επαφή τους με τον κόσμο ενώ περίπου 8 στους 10, θεωρούν τα κόμματα ψηφοσυλλετικούς μηχανισμούς

    [06] ΕΚΑΒ-Ελικόπτερα (24/03/98)

    Προκηρύχθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Κώστα Γείτονα, οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί για την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων πάντως καιρού και δύο αεροσκαφών του ΕΚΑΒ.

    Το ύψος της προμήθειας για την αγορά των αεροπορικών αυτών μέσων που θα χρησιμοποιηθούν για την επείγουσα προνοσοκομειακά αερομεταφορά ασθενών από το ΕΚΑΒ, ανέρχεται σε εννέα δισεκατομμύρια δραχμές.

    Η χρηματοδότηση θα γίνει από το το δεύτερο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

    Η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια των ελικοπτέρων σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σιούφας σημαίνει ότι υπάρχει βάσιμη πιθανότητα μέχρι την είσοδο του 21 ου αιώνα να ΜΗΝ έχει το ΕΚΑΒ στη διάθεσή του αεροπορικά μέσα.

    Για τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνεται η καλύτερη και ταχύτερη λύση είναι η μίσθωση αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

    [07] Δημόσια Νοσοκομεία

    Πεντάωρη στάση εργασίας από τις δέκα το πρωί, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιεί αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ενώ στην υπόλοιπη χώρα πραγματοποιείται 24ωρη απεργία με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

    Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσουν πορεία αύριο στις 11.30πμ από την πλατεία Μαβίλη πρός το υπουργείο Οικονομικών.

    Την ίδια ώρα η πορεία στην Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει από την καμάρα εώς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

    [08] Αστυνομικό δελτίο

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες από χτες τα ξημερώματα ο ληστής των ασανσέρ, ο άνθρωπος που επί βδομάδες τρομοκράτησε δεκάδες γυναίκες στις οποίες επιτίθετο την ώρα που έμπαιναν στο ασανσέρ της πολυκατοικίας τους, τις γρονθοκοπούσε και τις λήστευε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθη στο μπαρ όπου εργαζόταν στο κεντρο της Αθήνας, ο 25χρονος Χρήστος Γκίλης,που φέρεται ως ο δράστης των επιθέσεων.

    Τα ξημερώματα , άλλος ένας οδηγός ταξί έπεσε θύμα ληστείας.

    Πρόκειται για τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, 32 ετών, στο ταξί του οποίου επιβιβάστηκαν δύο ζευγάρια ώς πελάτες και όταν έφτασαν Λένορμαν και Κηφισσού στο Περιστέρι τον αναισθητοποίησαν , τον φίμωσαν και του άρπαξαν 50 χιλιάδες δρχ.

    Λεωφορείο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έκαψαν άγνωστοι στην Πολυτεχνειούπολη.

    Η φωτια προκαλεσε στο λεωφορείο ζημιές υψους 15 εκατομμυριων δραχμων.

    [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 30-Mar-98 18:45:58

    [09] Ανατιμήσεις στην αγορά

    Προβληματίζεται η κυβέρνηση από τις ανατιμήσεις στην αγορά, που αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στη μείωση του πληθωρισμού.

    Οι ανατιμήσεις σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης -όπως τα οπωροκηπευτικά- είναι μέχρι στιγμής μικρές και αναμενόμενες, λόγω των καταστροφών από την πρόσφατη θεομηνία.

    Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον Γιάννο Παναντωνίου και αποφασίσθηκε η εισαγωγή προϊόντων για να καλυφθεί η ζήτηση.

    [10] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Υστατη προσπάθεια καταβάλλουν Διοίκηση και εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή για συμφωνία στο νέο κανονισμό εργασίας.

    Απ' το πρωί η διοίκηση συζητά με τους ιπταμένους συνοδούς και φροντιστές, ενώ ένταση δημιουργήθηκε όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στην αίθουσα των συνεδριάσεων περίπου 100 αεροσυνοδοί.

    Η διοίκηση δεσμεύθηκε στους ιπταμένους συνοδούς να μην ισχύει το μετρό των ατομικών συμβάσεων για τους ήδη υπηρετούντες.

    Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να καταθέσει απόψε στη Βουλή πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την αποτυχία του πρώτου προγράμματος εξυγίανσης.

    [11] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 1%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.083,89 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 79 δισεκατομμύρια 680 εκατομμύρια δραχμές.

    [Ε] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 30-Mar-98 17:01:55
    Περαιτέρω βελτίωση του καιρού αναμένουμε απο σήμερα παρόλα αυτά οι άνεμοι διατηρούνται βόρειοι ισχυροί στο Αιγαίο.

    Στην Αττική λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και θερμοκρασία στην Αθήνα ως 16 βαθμούς.

    Συννεφιά και στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία ως 14 βαθμούς.

    [ΣΤ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Monday, 30-Mar-98 17:02:07
    Η σχετική βελτίωση τις τελευταίες δύο μέρες σίγουρα δεν αλλάζει τη διαπίστωση, ότι ο φετεινός Μάρτιος ήταν πραγματι ασυνήθιστος, με αρκετά κρυα, βροχές και χιόνια και κυρίως με ψυχρούς θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Ο Απρίλιος πάντως, θα μας θυμίσει, αργά βέβαια αλλά σταθερά, ότι επιτέλους μπαίνουμε στην Ανοιξη.

    Πιο αναλυτικά το επόμενο 24ωρο σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, που κατά διαστήματα θα είναι περισσότερα με ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας, κυρίως στα ηπειρωτικά.

    Οι ανεμοι στα Δυτικά από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφώρ, ενώ στα Ανατολικά παραμένουν βόρειοι 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαιο 6 μποφώρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμαίνεται, στα Βόρεια από -1 έως 11 βαθμούς, στα Δυτικά από 1 έως 16 και στην υπολοιπη χώρα από 2 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου.

    Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι πιο καλός με λίγα σύννεφα, που πρόσκαιρα μόνο στα Ανατολικά και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα θα είναι κάπως περισσότερα με κάποια πιθανότητα να βρέξει για λιγο στα Νοτια.

    Οι άνεμοι στα Δυτικα θα είναι ασθενείς, στα ανατολικά όμως παραμένουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Νότιο Αιγαιο ισχυροί και η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή θα πλησιάσει στους 12 βαθμούς στα Βόρεια και στους 15 με 16 στην υπόλοιπη χώρα.

    Και την Πέμπτη το σκηνικό δεν αλλάζει, λιγα σύννεφα που το απόγευμα στα Δυτικά κατά τόπους θα είναι πιο πολλά, ενώ οι άνεμοι θα πνεουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση όχι μεγαλύτερη από 4 μποφώρ και η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο και θα φθάσει το μεσημέρι στους 13 με 14 βαθμούς στα Βόρεια και στις άλλες περιοχές στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 30 March 1998 - 17:54:11 UTC