Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-06-01

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ανοιχτή σε διάλογο η κυβέρνηση

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Sunday Times-Σενάρια πολέμου
  • [02] Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Σ.Βαγιωνής:Ηταν ατύχημα
  • [04] Τροχαίο με το βουλευτή Καραμηνά
  • [05] Ενταλμα σύλληψης στον Μαζαράκη
  • [06] Αλλοδαποί-Λευκή κάρτα
  • [07] Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων
  • [08] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [09] Μαυροβούνιο-Τζουγκάνοβιτς
  • [10] Τουρκία-Γαλλία-Αντίποινα
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Πακιστάν-Πυρηνικό πρόγραμμα
  • [12] Νταϊάνα-Μυστικές υπηρεσίες
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] Αυξάνονται τα θύματα στο Αφγανιστάν
  • [14] Πατατάκια Χίτλερ
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [15] Οικογενειακό επίδομα
  • [16] Χρηματιστήριο
  • [17] Εργατική Εστία
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [18] Θηλασμός
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ανοιχτή σε διάλογο η κυβέρνηση

    Last Updated: Monday, 01-Jun-98 19:22:26
    Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της Ιονικής τράπεζας, επαναβεβαιώθηκε σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής και της πολιτικής γραμματείας υπό τον πρωθυπουργό.

    Αμέσως μετά τόσο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσαν ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην Ιονική.

    Ο κ.Παπαντωνίου απήυθυνε έκκληση στους εργαζόμενους να προσέλθουν στο διάλογο και στην εργασία τους επισημαίνοντας ότι από την ιδιωτικοποίηση της Ιονικής θα βγούν κερδισμένοι οι ίδιοι, η Εμπορική Τράπεζα, τ' ασφαλιστικά ταμεία και οι συνταξιούχοι.

    Η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα επικρατήσει η λογική, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαντωνίου, διαφορετικά, πρόσθεσε, η αγορά ξέρει να δίνει λύσεις.

    Ο κ.Ρέππας χαρακτήρισε αφοριστικό τον αντίλογο για μη πώληση της Ιονικής και αναφερόμενος στις εσωκομματικές αντιδράσεις δήλωσε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση επισημάνθηκε η ανάγκη συνένωσης των κομματικών δυνάμεων στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

    Σε μία προσπάθεια ανατροπής του κλίματος αναταραχής, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον συνδικαλιστικο τομέα του κόμματος, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

    Αύριο στις 09.00 το πρωί το ζήτημα της Ιονικής θα εξετασθεί σε κοινή σύσκεψη του Προέδρου της ΓΣΕΕ με την ΟΤΟΕ και τον πρόεδρο των υπαλλήλων της Ιονικής Γιάννη Μαρκάκη, ο οποίος δήλωσε στον Αntenna, ότι οι εργαζόμενοι είναι ανοιχτοί σε διάλογο αλλά με τις δικές τους θέσεις.

    Αύριο αναμένεται και η δικαστική απόφαση για την προσφυγή της Διοίκησης της Ιονικής κατά της απεργίας της ΟΤΟΕ, ενώ οι εργαζόμενοι κατέθεσαν μήνυση κατά του διοικητή της Τράπεζας για τα εξώδικα που έστειλε σε εργαζομένους και τους καλεί να επιστρέψουν στην εργασία τους.

    Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από αύριο και οι εργαζόμενοι στον ΟΔΔΥ με στάσεις εργασίας από τις 11.30 το πρωί ως τις 14.30μ.μ και 24ωρη απεργία την Τετάρτη.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 01-Jun-98 19:27:48

    [01] Sunday Times-Σενάρια πολέμου

    Με την εκπόνηση σεναρίων πολέμου και αερομεταφοράς 250.000 Βρετανών και άλλων υποηκόων από την Κύπρο, παρεμβαίνει η Αγγλία στις συζητήσεις για το Κυπριακό.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, που επιβεβαίωσε το Foreign Office, η Βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης της Κύπρου από Αγγλους και άλλους ξένους υπηκόους καθώς, υπάρχει φόβος -όπως αναφέρεται- για πολεμική σύγκρουση στο νησί με αφορμή την παραλαβή και εγκατάσταση των S-300.

    Το δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο Θόδωρος Πάγκαλος, χαρακτήρισε το υποβολιμαίο το δημοσίευμα και σημείωσε ότι "είναι προφανής ο στόχος άσκησης πίεσης".

    Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ, Αρης Σπηλιωτόπουλος χαρακτήρισε το δημοσίευμα "πρωτοφανή ενέργεια στα χρονικά της Ευρωπαϊκης Ενωσης" και κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί σε αυστηρότατη καταγγελία και διάβημα τόσο στην Βρετανική κυβέρνηση όσο και στα κοινοτικά όργανα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών έχει δώσει εντολή στον πρεσβευτή μας στο Λονδίνο κ.Ζαφειρόπουλο να ζητήσει μέσω του Foreign Office, επίσημη επανόρθωση.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθηνα και συναντήθηκε στο Πεντάγωνο με τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο προσπάθησε να υποβάθμισει τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα και απέδωσε την παρουσιασή του σε πολιτικές σκοπιμότητες. "Αυτό όμως" - πρόσθεσε - "δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να ακολουθούμε το τί κανουν οι άλλοι".

    Από την πλευρά του ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέλαβε ότι ουδείς μπορεί να εμποδίσει την Κύπρο να θωρακιστεί αμυντικά.

    Την ίδια ώρα, ο Ραούφ Ντενκτάς, δηλώνει ότι η Τουρκία δεν θα επιτεθεί, κατ`ανάγκην εναντίον της Κύπρου, σε περίπτωση που εγκατασταθουν στο νησί οι πύραυλοι S-300. Related Sites:

    [02] Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

    Το Ενιαίο Λύκειο Αμπελόκηπων, επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    Σε διαπίστωση μαθητή ότι η ελευθεροστομία του θα έχει ενοχλήσει, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το στόμα του, διότι αυτά χρειάζεται ν' ακούει ο Ελληνικός λαός.

    Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και στο ΥΠ.ΕΞ με τον κ. Πάγκαλο, ο οποίος είπε ότι προσβλέπει στη συνεργασία τους για θέματα που αφορούν τις ομόθρησκες εκκλησίες.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 01-Jun-98 19:23:41

    [03] Σ.Βαγιωνής:Ηταν ατύχημα

    Μαραθώνια ήταν σήμερα η απολογία του Σήφη Βαγιωνή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στο οποίο μίλησε για τη ζωή του και τα προβλήματα της σχέσης του με την Ελένη Πίσχου.

    O Βαγιωνής, υποστήριξε ότι ο θανατός της ήταν ατύχημα, ενώ ο Εισαγγελέας του ζήτησε να κάνει αναπαράσταση για το πώς η Πίσχου έπεσε στο ξιφίδιο.

    Η δίκη διακόπηκε για τη Παρασκευή καί θα συνεχιστεί με αγορεύσεις συνηγορών.

    [04] Τροχαίο με το βουλευτή Καραμηνά

    Οι αερόσακοι έσωσαν τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμηνά και του συνοδηγού του, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε σάρωσε δένδρα και παρέσυρε σταθμευμένα αυτοκίνητα, πρίν καρφωθεί σε κολώνα.

    Από τη σύγκρουση δυστυχώς μία κοπέλα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια νεκρή.

    [05] Ενταλμα σύλληψης στον Μαζαράκη

    Ενταλμα συλληψης του 36χρονου δραπέτη των φυλακών Αλικαρνασσού, Ηλια Μαζαρακη εξεδωσε η 7η τακτικη ανακριτρια για την υποθεση της δολοφονιας του επιχειρηματια Γιώργου Νικολαϊδη και της φιλής του Σούλας Καλαθάκη .

    Ο Μαζαράκης σύμφωνα με τις αρχές είναι ο άνθρωπος με το παρατσούκλι "γιατρός" που φέρεται ότι συμμετείχε στη διπλή δολοφονία.

    [06] Αλλοδαποί-Λευκή κάρτα

    Ουρές σχηματίσθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων από τους αλλοδαπούς για την απόκτηση της λευκής κάρτας.

    [07] Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

    Απλές περιφράξεις κατεδάφισαν στο κτήμα Βεϊκου, οι μπουλντόζες της Νομαρχίας Αθηνών.

    Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων πήραν σιωπηρή παράταση για να προλάβουν να μεταφέρουν τις περιουσίες τους.

    [08] Αστυνομικό Δελτίο

    Τριάντα εκατομμύρια ήταν η λεία των τεσσάρων ένοπλων που λήστεψαν τη χρηματαποστολή της ιδιωτικής εταιρίας Group-4, έξω από την εφορία της Αργυρούπολης.

    Ληστεία είχαμε το πρωϊ και στην Αγροτική Τράπεζα στο Καλαμάκι με λεία 5 εκατομμύρια δραχμές.

    Στη Θεσσαλονίκη, αγροικίες όπου διέμεναν Αλβανοί λαθρομετανάστες, στην αγροτική περιοχή Μελισσοχωρίου χτύπησαν τρείς ομοεθνοί τους.

    Οπλισμένοι με Καλάζνικωφ και κυνηγετικές καραμπίνες άρπαξαν περίπου 200 χιλιάδες δραχμές και στη συνέχεια πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά ομοεθνή τους, που τους κατεδιωξε.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 01-Jun-98 19:24:22

    [09] Μαυροβούνιο-Τζουγκάνοβιτς

    Ο πρόεδρος τού Μαυροβουνίου Μίλο Τζουγκάνοβιτς είναι ο μεγάλος νικητής τών χθεσινών πρόωρων βουλευτικών εκλογών στό Μαυροβούνιο, σύμφωνα μέ τά πρώτα αποτελέσματα.

    Μέ καταμετρημένο περίπου τό 73% τών ψήφων, ο συνασπισμός Για μια καλύτερη ζωή του προέδρου του Μαυροβουνίου έλαβε 50,4% ενώ τό Σοσιαλιστικό Λαικό Κόμμα τού Μόμιρ Πέροβιτς μόλις τό 6,33%.

    Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν οτι ο συνασπισμός του Μίλο Τζουκάνοβιτς θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς απο τις 70 έδρες στη Βουλή εξασφάλισε τουλάχιστον 42, ενώ θα ορίσει τους περισσότερους βουλευτές στην Ανω Βουλή.

    [10] Τουρκία-Γαλλία-Αντίποινα

    Μία σου και μία μου, λένε οι Τούρκοι στη Γαλλία, και ετοιμάζουν επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αλγερινών απο τους γάλλους την περίοδο 1950- 62.

    Στόχος της Αγκυρας είναι να μην οριστικοποιηθεί η απόφαση που πήρε η Γαλλική Εθνοσυνέλευση να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων απο την Τουρκία το 1915.

    Προκειμένου να πάρει χαρακτήρα νόμου του γαλλικού κράτους η απόφαση της Εθνοσυνέλευσης, πρέπει να περάσει απο την Γερουσία όπου δεν αναμένεται να εγκριθεί, και τώρα οι Τούρκοι βουλευτές κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να επιτύχουν το τελευταίο.

    Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όμως και στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης όπου αλωνίζουν τα μέλη των Γκρίζων Λύκων. Πεντακόσια μέλη τους μαζεύτηκαν μάλιστα έξω απο το Γαλλικό Ινστιτούτο και φώναζαν συνθήματα εναντιον της Γαλλίας.

    Τα αντίποινα πάντως δεν θα σταματήσουν στο πολιτικό επίπεδο. Θα αφορούν εξίσου, τις εμπορικές και τις οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών, αφού οι γαλλικές εταιρείες θα ενταχθούν στην μαύρη λίστα της Αγκυρας.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 01-Jun-98 19:24:41

    [11] Πακιστάν-Πυρηνικό πρόγραμμα

    Την κατασκευή ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς με πυρηνική κεφαλή, που πολύ σύντομα θα βρίσκεται σε υπηρεσιακή ετοιμότητα, προετοιμάζει ήδη το Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο Δρ Σαμάρ Μομπάρικ Μάντ, ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες της χώρας.

    Ο Μαντ, που είναι επικεφαλής του προγράμματος κατασκευής πυραύλων του Πακιστάν, δήλωσε πως ο πύραυλος Σαχίν (Αετός) 2, με επιχειρησιακό βεληνεκές 2000 χλμ, θα είναι κατά τα φαινόμενα έτοιμος να δοκιμασθεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

    Παράλληλα τόνισε πως ένας άλλος πύραυλος του ιδίου τύπου, με βεληνεκές 700 χλμ, που και αυτός θα μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές, πρόκειται να δοκιμασθεί εντός των προσεχών ημερών. "Εχει τοποθετηθεί ήδη στον εκξτοξευτήρα, και αναμένουμε μόνον την έγκριση", δήλωσε σχετικά ο Μάντ.

    "Εχουν προηγηθεί δοκιμές στο έδαφος, που μας απέδειξαν πως ο πύραυλος δύναται να φθάσει στα 700 χλμ μέσα σε επτά δευτερόλεπτα", τόνισε ο Δρ Μαντ, που επίσης είναι μέλος της Επιτροπής Ατομικής Ενεργειας του Πακιστάν, υπό την επίβλεψη της οποίας πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι πυρηνικές δοκιμές της ασιατικής χώρας.

    [12] Νταϊάνα-Μυστικές υπηρεσίες

    Εννεα μηνες εχουν περασει από εκείνη την τραγική νυχτα της τριακοστής πρωτης Αυγούστου,όταν η Μερσεντες που μετεφερε την πριγκίπισσα Νταιάνα και τον συντροφο της Ντόντι Αλ Φαγιέντ προσεκρουσε σε καποιο από τα κολωνάκια της Πον Ντ' Αλμά στο Παρίσι. Εννεα μηνες και οι συνθηκες κατω από τις οποιες εγινε το δυστυχημα δεν έχουν εξακριβωθεί. Ο πατερας του Ντοντι Αλ Φαγιεντ από την πρωτη στιγμή ελεγε οτι δεν επροκειτο για ατυχημα αλλά για δολοφονία. Το ντοκυμαντερ που θα προβληθεί μεθαυριο Τεταρτη από το ιδιωτικό βρετανικό καναλι Αι Τι Βι ερχεται να στηριξει τους ισχυρισμούς του.

    Συμφωνα με τους παραγωγούς της εκπομπής ο θανατος της Νταιανα και του Ντοντι σχεδιαστηκε και εκτελέστηκε απο τις Μυστικές Υπηρεσίες της Βρετανίας και της Γαλλίας.

    Ο οδηγός της μοιραιας Μερσεντές Ανρί Πόλ ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στο ατύχημα,εργαζόταν για τις Μυστικές Υπηρεσίες της Γαλλίας. Το γεγονός αποδεικνυουν οι ανεξήγητες τακτικές μηνιαίες καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό του οδηγού,με το ποσό των 4.000 λιρών το μήνα. Οσο για τα υψηλά ποσοστά αλκοολ που ανιχνευθηκαν στο αιμα του Ανρι Πωλ,στην προκειμενη περίπτωση το χερι τους εβαλαν οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες,που νοθευσαν τα δειγματα αίματος με μεγαλη ποσοτητα αλκοόλ.

    Η εκδοχή αυτή ενισχύεται έμμεσα και απο την κατάθεση του σωματοφύλακα του Ντόντι Αλ Φάγιεντ,Τρέβορ Τζόνς, του μοναδικού επιζωντος από το ατύχημα,ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά οτι ο Ανρί Πόλ δεν φαινόταν να είναι μεθυσμένος οταν οδηγούσε τη στιγμή του ατυχήματος.

    Δύο ``παπαράτσι`` που μιλούν στην εκπομπή οι οποιοι μαλιστα ήταν αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος,υποστήριξαν οτι ο οδηγός Ανρί Πόλ τυφλώθηκε προσωρινά απο λέηζερ και δράστης ήταν κάποιος μυστηριώδης μοτοσυκλετιστής.

    Οι Γάλλοι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση,με επικεφαλής τον εισαγγελεα Ερβε Στεφαν, πιστεύουν ότι η μοιραία Μερτσέντες με τη Νταϊάνα και τον Ντόντι αλ-Φαγιέντ ίσως είχε συγκρουσθεί με ένα λευκό Φίατ Ούνο πριν συντριβεί πάνω στις διαχωριστικές μπάρες στη σήραγγα του Παρισιού,ενω για ένα λευκό αυτοκίνητο που βγήκε από τη σήραγγα την ώρα του δυστυχήματος έχουν μιλήσει και αυτόπτες μάρτυρες.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 01-Jun-98 19:23:53

    [13] Αυξάνονται τα θύματα στο Αφγανιστάν

    Μάχη μέ τόν χρόνο καί τό δύσβατο τής περιοχής δίνουν τά μέλη τών σωστικών συνεργείων στό βορειοανατολικό Αφγανιστάν πού προσπαθούν νά προσεγγίσουν μέ όσα μέσα διαθέτουν τίς περιοχές πού χτύπησε ο Εγκέλαδος.

    Οί τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οί νεκροί ξεπερνουν τούς τεσσερις χιλιάδες, ενώ οί άστεγοι ανέρχονται σέ πενήντα χιλιάδες.

    Τό βορειοανατολικό Αφγανιστάν θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή καί τά μέλη τών σωστικών συνεργείων καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες γιά νά καταφέρουν νά πλησιάσουν τίς επαρχίες πού επλήγησαν περισσότερο.

    Η περιοχή είναι δύσβατη σχεδόν απρόσιτη καί όμως εκεί ακριβώς βρίσκονται δεκάδες χωριά πού καταστράφηκαν ολοσχερώς.

    Οί εκτιμήσεις τών ανθρωπιστικών οργανώσεων είναι απελπιστικές.

    Οί νεκροί μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τούς 4 χιλιάδες όμως ο αριθμός αναμένεται νά αυξηθεί δραματικά καθώς κανείς δέν γνωρίζει ποιά είναι η κατάσταση σέ πολλές περιοχές.

    Περισσότεροι από 50 χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν άστεγοι στις περιοχές Ροστάκ και Σάμπ ενώ δέν υπάρχουν πληροφορίες γιά τίς συνέπειες τού σεισμού στήν επαρχία στήν επαρχία Σαρ-ε-Μποζούργκ,που επλήγη περισσότερο από τον Εγκέλαδο.

    Οι υπηρεσίες αρωγής απευθύνουν διαρκώς εκκλήσεις για φάρμακα, τρόφιμα και κουβέρτες για τους χιλιάδες σεισμόπληκτους.

    Τά σωστικά συνεργεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχουν δημιουργήσει πρόχειρα νοσοκομεία για την περίθαλψη των χιλιάδων τραυματιών.

    [14] Πατατάκια Χίτλερ

    Τι σχέση έχει ο Αδόλφος Χίτλερ με τα πατατάκια;

    Μια διαφημιστική εταιρεία στην Ταυλάνδη είχε την φαεινή ιδέα να συνδυάσει το προιόν με το πιο μισητό πρόσωπο στον πλανήτη και να επιχειρήσει να περάσει ένα μήνυμα ταχείας μεταλλαγής του δικτάτορα σε έναν ειρηνιστή που οφείλει φυσικά την απρόσμενη αλλαγή του στα δημοφιλή πατατάκια.

    Λάθος νούμερο ένα. Την διαφήμιση είδαν και μέλη εβραικών οργανώσεων. Και αντέδρασαν αναλόγως με αποτέλεσμα η εταιρεία να αρχισει τις απολογίες και να σκέφτεται να αποσύρει την διαφήμιση απο τον αέρα.

    Λάθος νούμερο δύο. Μετα το μπάχαλο, η εταιρεία προσπάθησε να δικαιολογήσει την επιλογή της, δίνοντας ένα μάθημα επικοινωνιακής λογικής στην επίσημη απολογία της.

    Ισχυρίζεται λοιπόν πως μετά απο το γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό του Χίτλερ εμπρός απο την κάμερα, το πλάνο αλλάζει, γυρίζει σε μια γυναίκα, που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας θέλει με πρακτικές βούντου να κάνει μάγια στον Χίτλερ την ώρα που τρώει τα πατατάκια.

    Αμέσως η ναζιστική σβάστικα μετατρέπεται στο λόγγο της εταιρείας και ... ο Χίτλερ σε έναν διαφορετικό άνθρωπο. Επειδή έφαγε τα πατατάκια. Σύμφωνα πάντως με την εταιρεία, το διαφημιστικό σκοπευε να δείξει στην Ταυλανδέζικη νεολαία πόσο καλύτερη θα μπορούσε να είναι μια κοινωνία εάν βασίλευε η ευτυχία.

    Το μόνο που κατάφερε πάντως η διαφήμιση ν'αποδείξει; Μια κοινωνία μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη, είδικά όταν την ευθύνη της τηλεοπτικής εκπαίδευσης της νεολαίας αναλαμβάνουν ηλίθιοι.

    Βέβαια υπάρχουν κι άλλες εκδοχές γύρω απο τις συγκεκριμένες επιλογες της εταιρείας. Δεδομένου οτι η αρνητική διαφήμιση έχει σκοπό να δημιουργήσει θόρυβο γύρω απο ένα προιόν, με σκοπό να το κάνει να πουλήσει πολλά κομμάτια, μην εκπλαγείτε εάν αυριο σας πούμε πως τα συγκεκριμένα πατατάκια ξεπουλάνε στην Ταυλάνδη, ειδικά ανάμεσα στην αμόρφωτη μάζα, η τους απανταχού αντισημίτες.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 01-Jun-98 19:21:35

    [15] Οικογενειακό επίδομα

    Υπέρ της χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους τάχθηκε ο εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Ανέφερε ότι το Σύνταγμα ορίζει την προστασία της οικογένειας και επομένως το επίδομα δεν μπορεί να δίδεται μονο στον ένα σύζυγο αφού και οι δύο συμβάλλουν στα οικογενειακά βάρη.

    Σύμφωνα με τον εισηγητή, το επίδομα αφορά αμοιβή που χορηγείται για παροχή εργασίας. Στο συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι όμως δεν παρέστησαν στη σημερινή συζήτηση.

    Η τελική απόφαση αναμένεται σε περίπου ένα μήνα και αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις αντιτιθέμενες αποφάσεις δύο τμημάτων του Ανωτάτου Δικαστήριου.

    [16] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 2,12%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.536,09 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 76 δισεκατομμύρια 955 εκατομμύρια δραχμές.

    [17] Εργατική Εστία

    Αρχίσαν από σήμερα οι προεγγραφές για τα εκδρομικά και πολιτιστικά προγράμματα της Εργατικής Εστίας .

    Οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται στον Οργανισμό και στα κατά τόπους γραφεία, από τις 08.00 - 13.00μμ.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 01-Jun-98 19:24:07

    [18] Θηλασμός

    Μειωμένη όραση και χαμηλότερο νοητικό επίπεδο έχουν τα μωρά που δεν θήλασαν ή πήραν συνθετικό γάλα που δεν ήταν εμπλουτισμένο σε πολυακόρεστα λιπίδια.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, το μητρικό γάλα περιέχει πλήθος κυττάρων, αντισωμάτων και πολυακόρεστων λιπίδιων, τα οποία βοηθούν στην σωστή άμυνα του οργανισμού και στην σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

    Οσον αφορά στην παιδική ημικρανία...

    Ενα στα δέκα παιδιά ηλικίας 7-15 ετών εμφανίζουν ημικρανία, ποσοστό που αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

    Οι επιστήμονες συνδέουν την πάθηση αυτή με νευρογενή ή ψυχογενή αίτια αλλά και το έλκος του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 01-Jun-98 19:25:28
    Αλλάζει ο καιρός τη Τρίτη κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας όπου αναμένονται τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρες καταιγίδες.

    Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός με λίγα σύννεφα προς το απόγευμα και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 16 εώς 31 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι καλός αλλά προς το απόγευμα θα συννεφιάσει και υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εώς 29 βαθμούς κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 01-Jun-98 19:25:16

    Παρά την πρόσκαιρη συννεφιά και τις λίγες βροχές το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά της βόρειας Ελλάδας, ο Ιούνιος στο ξεκινημά του μας φέρνει τα πρώτα μηνύματα του καλοκαιριού, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει σε πολλές περιοχές στους 31 ίσως και στους 32 βαθμούς Κελσίου.

    Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το απόγευμα θα συννεφιάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά και ίσως βρέξει πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά θα φθάνουν τα 4 με 5 και κατά τόπους στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τα 6 μποφωρ, ενώ η θερμοκρασια χωρίς αξιολογη μεταβολή θα πλησιάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 31 βαθμούς και στις νησιωτικες περιοχές στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 1 June 1998 - 17:09:27 UTC