Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-06-26

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Μεγάλα πακέτα μετοχών, πωλούν ξένοι επενδυτές

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Συνέντευξη τύπου Βαρβιτσιώτη-Παυλόπουλου
  • [02] Στεφανόπουλος-Ελληνοτουρκικά
  • [03] Χριστόδουλος-Περιοδεία στη Β.Ελλάδα
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Με μολότωφ έλυσαν τις ποδοσφαιρικές διαφορές
  • [05] Ασύλληπτοι οι δολοφόνοι του ταμία
  • [06] Εφυγε το κορίτσι του Λούνα Πάρκ
  • [07] Εξελίξεις στην υπόθεση Κουσουρή
  • [08] Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών
  • [09] Γενικές Εξετάσεις
  • [10] Αρχίζουν οι εκπτώσεις
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Χόλμπρουκ-Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Κίνα-Κλίντον-Ανησυχία για τις συλλήψεις διαφωνούντων
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [13] Αδασμολόγητα Ι.Χ
  • [14] Νεό συστημα πληρωμής συντάξεων
  • [15] Ιονική τράπεζα
  • [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Μεγάλα πακέτα μετοχών, πωλούν ξένοι επενδυτές

    Last Updated: Friday, 26-Jun-98 18:54:02
    Μεγάλα πακέτα μετοχών, πωλούν ξαφνικά μεγάλοι ξένοι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών -όπου σήμερα σημειώθηκε πτώση 1,10%.-

    Οπως εκτιμούν, έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες της Σοφοκλέους, παραμένουν υψηλά τα επιτόκια στα ομόλογα, με δεδομένες τις εξελίξεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, στην Ιονική και την Ολυμπιακή.

    Την ίδια ώρα στο Τόκυο, κλονίζεται και πάλι το τραπεζικό σύστημα, καθώς άλλη μία τράπεζα βρίσκεται προ των θυρών της πτώχευσης, γεγονός που είναι πιθανόν να συμπαρασύρει καί την οικονομία της Κίνας.

    Στη Ρωσία τα οικονομικά προβλήματα από το τεράστιο δημόσιο χρέος, εντείνονται και οι εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο ενισχύουν την αβεβαιότητα.

    Πιο συγκεκριμένα σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώθηκε πτώση του 1,10% του γενικού δείκτη

    Εφθασε τις 2.393,69 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 57 δισεκατομμύρια 756 εκατομμύρια δραχμές.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 26-Jun-98 18:56:23

    [01] Συνέντευξη τύπου Βαρβιτσιώτη-Παυλόπουλου

    Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσαν σήμερα, με αφορμή την απόρριψη της πρότασης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, οι Γιάννης Βαρβιτσιώτης και Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Ο κ.Βαρβιτσιώτης, έκανε λόγο για παλαιολιθικές απόψεις, οπισθοδρόμηση και αναχρονιστικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα κάλεσε τον Κώστα Σημίτη και την κυβέρνηση να δεσμευτούν από τώρα για τον εκλογικό νόμο.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο πρωθυπουργός κατά του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας ότι με αυτό ο κ.Σημιτης έδειξε την αμηχανία του.

    [02] Στεφανόπουλος-Ελληνοτουρκικά

    Δεύτερη ημέρα σήμερα της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κύπρο και απόψε ο κ.Στεφανόπουλος θα μιλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Την ίδια ώρα, η Τουρκία, ανοίγει μια παρένθεση - όπως φαίνεται - στην πολιτική των προκλήσεων που ακολουθεί. Οπως έγινε γνωστό, ο τούρκος πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ο οποίος είχε προγραμματίσει να επισπεύσει την αφιξή του στα κατεχόμενα και να φτάσει εκεί την Κυριακή, σαν απάντηση στην επίσκεψη Στεφανόπουλου, τελικά μετέβαλε το προγραμμά του και ανέβαλε για λίγες ημέρες την επίσκεψη αυτή.

    Εν' τω μεταξύ, η Βρετανία επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία προέβη σε επίσημο διάβημα για την Κύπρο και την καλεί να ενεργήσει, ώς εγγυήτρια δύναμη, ώστε να μειωθεί η ένταση στο νησί με την εγκατάσταση των S-300.

    Ο εκπρόσωπος πάντως του Foreign Office τόνισε πως η Βρετανία αναγνωρίζει το δικαίωμα της Κυπριακής Κυβέρνησης να παίρνει αμυντικά μέτρα , θα προτιμούσε όμως οι S-300 να μην τεθούν σε ετοιμότητα.

    Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, καλεσμένος του Αμερικάνικου Κολλέγιου Ντηρί, ενώ αναβλήθηκε η συνάντηση του με τον Κώστα Καραμανλή λόγω παράτασης της επίσκεψης του στο Κοσυφοπέδιο.

    [03] Χριστόδουλος-Περιοδεία στη Β.Ελλάδα

    Με την απονομή βραβείων στον Ολυμπιονίκη, Γιαννη Μελισσανίδη, καθώς και σε παιδιά των ειδικών σχολείων της Ημαθείας που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακους αγώνες για άτομα με ειδικές ανάγκες, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Βορειο Ελλάδα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.

    Αισθηση προκάλεσαν οι πύρινοι λόγοι τού προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τα εθνικά μας θέματα, αλλά και οι αναφορές του στην ειρηνική επανάσταση που επαγγέλεται.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 26-Jun-98 18:55:44

    [04] Με μολότωφ έλυσαν τις ποδοσφαιρικές διαφορές

    Με μολότωφ επεχείρησαν να λύσουν τις ποδοσφαιρικές διαφορές τους νεαροί στη Νικαια.

    Στο πάρκο Νεαπολεως στον Πειραιά άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότωφ εναντίον δυο νεαρών, με αποτέλεσμα να πάρουν τα ρούχα τους φωτιά.

    Ο 17χρονος Μιχάλης Δεμερτζής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, με εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα.

    Εκτος κινδυνου νοσηλευεται ο 19χρονος Κυριάκος Κοκοράκης.

    [05] Ασύλληπτοι οι δολοφόνοι του ταμία

    Ασύλληπτοι παραμένουν οι δύο αδίστακτοι δολοφόνοι του ταμία στον ΟΤΕ Αμαρουσίου, ενώ η Ασφάλεια προσπαθεί να φτιάξει τα σκίτσα των δύο εκτελεστών, σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα.

    Η Αστυνομία εκτιμά ότι η γυναίκα που μετείχε στη δολοφονική επιθεση είναι αδίστακτη και εχει πάρει μέρος και σε άλλες ληστείες.

    Ο άτυχος ταμίας Λυκουργος Λατζούνης, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να αποτρέψει τη ληστεία, κηδεύεται σε λίγο απο το Νεκροταφείο Αμαρουσίου.

    [06] Εφυγε το κορίτσι του Λούνα Πάρκ

    Στην τελευταία της κατοικία, στο νεκροταφείο Βύρωνα, οδηγήθηκε πριν απο λίγο η ηθοποιός Ρένα Παγκράτη, που έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή της, μη αντέχοντας τη μοναξιά, την ανεργία και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

    Ο θάνατός της έχει προκαλέσει σοκ και συγκίνηση στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και στο πανελλήνιο για το κορίτσι του Λούνα Πάρκ.

    [07] Εξελίξεις στην υπόθεση Κουσουρή

    Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης κατά του 23 χρονου φοιτητη Δημητρη Κουσουρη.

    Ο Εισαγγελέας κ.Μαρκογιαννάκης άσκησε ποινική δίωξη κατά πάντος υπευθύνου αστυνομικού για παραβίαση υπηρεσιακού απόρρητου, μετά τη διαρροή της προανακριτικής δικογραφίας, στην εφημερίδα "ΠΟΝΤΙΚΙ."

    Τη Δευτέρα, ο Δημήτρης Κουσουρής θα καταθέσει μήνυση κατά του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου, στελέχους της Χρυσής Αυγής, που υπέδειξε ώς υπεύθυνο για τη κακοποιησή του. Την ίδια ημέρα η ανακρίτρια θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες για την υπόθεση.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για πρώτη φορά παραδέχθηκε σήμερα, πως ενδέχεται η δολοφονική επίθεση εναντίον του φοιτητή είναι έργο της Χρυσής Αυγής.

    [08] Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

    Διαστάσεις έχει πάρει η διάδοση των ναρκωτικών στη χώρα μας και συγκλονιστικά τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, οι θάνατοι από ναρκωτικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυξήθηκαν κατά 185%.

    [09] Γενικές Εξετάσεις

    Αυλαία σήμερα στις εξετάσεις των βασικών μαθημάτων για τους υποψηφίους της 1ης,2ης και 3ης Δέσμης. Βατά βρήκαν τα θέματα των Λατινικών, εύκολη τη θεωρία αλλά δύσκολες τις ασκήσεις στη Χημεία.

    Αύριο ολοκληρώνονται οι εξετάσεις και για τους υποψηφίους της 4ης δέσμης με το μάθημα των μαθηματικών.

    [10] Αρχίζουν οι εκπτώσεις

    Εκπτώσεις από 1ης Ιουλίου φέτος για τα εμπορικά καταστήματα μετά από απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων της Αττικής .

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 26-Jun-98 18:56:12

    [11] Χόλμπρουκ-Κοσσυφοπέδιο

    Ο αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ συνέχισε σήμερα τις ειρηνευτικές του προσπάθειες γιά την επίλυση της κρίσης συναντώμενος στην Πρίστινα με τον Αντέμ Ντεμάτσι, κύριο αντίπαλο του ηγέτη των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα.

    Χθες ο Χόλμπρουκ είχε συνομιλίες στο Βελιγράδι με τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Ο Χόλμπρουκ θα έχει αργότερα σήμερα συνομιλίες στην Πρίστινα με τον Ρουγκόβα, ο οποίος επέστρεψε από τη Βόνη όπου συναντήθηκε με τον γερμανό καγκελάριος Χέλμουτ Κολ και με τον υπουργό Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ.

    Ο Χόλμπρουκ είχε γιά πρώτη φορά συνάντηση την Τετάρτη με μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK), συνάντηση την οποία η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε καρποφόρα.

    Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε χθες την ελπίδα να υπάρξουν επαφές με το UCK στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών γιά την αποτροπή ενός γενικευμένου πολέμου.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 26-Jun-98 18:56:34

    [12] Κίνα-Κλίντον-Ανησυχία για τις συλλήψεις διαφωνούντων

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον πού βρίσκεται από χθές γιά επίσημη επίσκεψη στήν Κίνα δήλωσε σήμερα ανήσυχος με τις συλλήψεις κινέζων διαφωνούντων.

    Πρόσθεσε όμως ότι η ενέργεια αυτή δεν θα θέσει σέ κίνδυνο την πολιτική του διαλόγου με το Πεκίνο.

    Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι συζήτησε γιά τό θέμα τών συλλήψεων μέ τόν πρεσβευτή τών Ηνωμένων Πολιτειών στήν κίνα καί κατόπιν τού ζήτησε νά συζητήσει τό θέμα μέ τίς κινεζικές αρχές.

    Ο πλανητάρχης τόνισε στούς δημοσιογράφους ότι η επίσκεψη του στήν Κίνα έχει σκοπό τήν ενίσχυση τών δεσμών ανάμεσα στά δύο έθνη.

    Περισσότεροι από 1000 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου τής κινεζικής πόλης Σιαχέ για να υποδεχθούν τον πρόεδρο Κλίντον, ο οποίος τους απηύθυνε χαιρετισμό από το μπαλκόνι του κτιρίου.

    Ο αμερικανός πρόεδρος τό βράδυ θά μεταβεί στό Πεκίνο και αύριο θα έχει την πρώτη συνάντησή με τον κινέζο ομόλογό του, Ζιάνγκ Ζεμίν.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 26-Jun-98 18:55:27

    [13] Αδασμολόγητα Ι.Χ

    Το πράσινο φώς για την ελεύθερη κυκλοφορία αδασμολόγητων Ι.Χ αυτοκινήτων και στην Ελλάδα, έδωσε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ενέκρινε Πρόταση Οδηγίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επανακαθορίζει το φορολογικό καθεστώς των οχημάτων που κινούνται στις χώρες- μέλη της κοινότητας.

    Με βάση τις νέες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην οδηγία της ΕΕ και σε ό, τι αφορά την Ελλάδα, το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας αδασμαλόγητων ΙΧ αυτοκινήτων, σε πρώτη φάση, θα το έχουν: * Οι παλλινοστούντες Ελληνες που, μαζί με την κατοικία και τις οικοσκευές τους, μεταφέρουν μόνιμα στην Ελλάδα, από τη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπου διέμεναν το αυτοκίνητό τους. * Οι Ελληνες υπάλληλοι εταιριών, οι οποίες έχουν την έδρα τους σε άλλη χώρα- μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. * Οι Ελληνες υπήκοοι που έχουν στην κυριότητά τους αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας άλλης χώρας- μέλους της ΕΕ, το κυκλοφορούν προσωρινά στην Ελλάδα και τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, μεταβαίνουν μ` αυτό στη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου έχουν εκδοθεί οι πινακίδες και έχει επιβληθεί η σχετική φορολογία.

    Η χώρα μας φωτογραφίζεται στην αιτιολογική έκθεση που ``συνοδεύει`` το Νομοθετικό Ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μία από τις χώρες-μέλη της ΕΕ που μετέτρεψαν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης επί των αυτοκινήτων σε τέλη ταξινόμησης και απαίτησαν από πρόσωπα που εργάζονται στο έδαφός τους να καταβάλουν επιπλέον φόρους μετά τη λήξη της εξάμηνης προθεσμίας κυκλοφορίας των αδασμολόγητων αυτοκινήτων τους.

    Στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι να αρθούν τα εμπόδια που υπάρχουν στην ελέυθερη κυκλοφορία ΙΧ αυτοκινήτων εξαιτίας της επιβαλλόμενης διπλής φορολογίας και να επανακαθορισθούν οι βασικοί κανόνες που διέπουν την φορολόγηση οχημάτων, στις περιπτώσεις ατόμων που μετακινούνται μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [14] Νεό συστημα πληρωμής συντάξεων

    Από τις 350.000 συνταξιούχων οι οποίοι επέλεξαν την αυτόματη πληρωμή μέσω τραπέζης, οι 310.000 δεν είχαν κανένα πρόβλημα, αλλά οι 40.000 είχαν ουσιαστικά προβλήματα στην πληρωμή. Διαπιστώθηκε ότι άλλη τράπεζα είχαν δηλώσει και από άλλη πληρώνονταν.

    Οπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκης σύντομα θα διευθετηθούν όλα τα προβλήματα.

    [15] Ιονική τράπεζα

    Αύριο αναμένεται η απόφαση του πρωτοδικείου για τη νέα αίτηση της διοίκησης της Ιονικής που ζητά να μη συμμετέχουν στην επικείμενη Γενική συνέλευση 123 εκπρόσωποι των εργαζομένων για τον κίνδυνο επεισοδίων ανάλογα με αυτά που σημειώθηκαν πρόσφατα στο Κάραβελ.

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 26-Jun-98 18:57:20
    Ευεργετικοί οι βόρειοι άνεμοι, που αναμένεται να φυσήξουν τις επόμενες δύο μέρες, αφού, έστω και για λίγο θα μας ανακουφίσουν από τη ζέστη των τελευταίων ημερών. Πέφτει λοιπόν 2 με 3 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, αλλά από τη Δευτέρα, καθώς οι άνεμοι εξασθενούν και πάλι, θα αρχίσει σιγά σιγά να ανεβαίνει.

    Κατά τ' αλλα ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι αρκετά καλός, με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα.

    Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς στα δυτικά, πιο ενισχυμενοι στα ανατολικά, θα φθάνουν τα 5 με 6 και μετά το μεσημέρι αύριο στο Αιγαίο και τα 7 μποφώρ, αλλά από την Κυριακή αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία πεφτει 2 με 3 βαθμόυς και θα κυμαίνεται στα βόρεια από 17 μέχρι 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 μέχρι 34 και στα νησια από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Τη Δευτέρα, αλλά και μέχρι τα μέσα της αλλης εβδομάδας, ο καιρός παραμένει αίθριος.

    Οι βόρειοι άνεμοι εξασθενούν και μόνο τοπικά στο Αιγαίο, θα φτάνουν μέχρι τα 4 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο θα πλησιάσει τη Δευτέρα στα βόρεια στους 32 με 33 βαθμους, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στου 34 με 35 και στα νησια στου 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 26 June 1998 - 16:06:37 UTC