Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-03

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πυρπόλησε ο καύσωνας ολόκληρη τη χώρα

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Συνεχίζεται η κόντρα Λαλιώτη-Αβραμόπουλου
  • [02] Διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία
  • [03] Τσοχατζόπουλος-Κοσσυφοπέδιο
  • [04] Κύπρος-Θα καθυστερήσουν οι S-300
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Πύρινα μέτωπα σ' ολη τη χώρα
  • [06] Κύκλωμα πολυτελών αυτοκινήτων
  • [07] Θύμα τροχαίου ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Συνεχίζονται οι μάχες στο Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Κίνα-Κλίντον-δημοκρατία
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Καύσωνας και στην Ιταλία
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Χρηματιστήριο
  • [12] Νομοσχέδιο για την Ενεργειακή πολιτική
  • [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Πυρπόλησε ο καύσωνας ολόκληρη τη χώρα

    Last Updated: Friday, 03-Jul-98 18:38:58
    Πυρπόλησε ο καύσωνας ολόκληρη τη χώρα σήμερα, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους από θερμοπληξία, δύο στη Θεσσαλονίκη και άλλος ένας στην Πέλλα. Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν εκατοντάδες άτομα, ύστερα από λιποθυμίες και συμπτώματα θερμοπληξίας.

    Ο υδράγυρος ανέβηκε στην Αθήνα στους 42 βαθμους, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία του νέφους. Και στις υπόλοιπες πόλεις, όμως, είχαμε υψηλές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να αγγίζει στην Λάρισα τους 43 βαθμους.

    Τα έκτακτα μέτρα στους χώρους υγείας θα συνεχιστούν, ενώ οι γιατροί συνιστούν να περιοριστούν όσες μετακινήσεις δεν είναι απαραίτητες.

    Την Κυριακή, αναμένεται κάποια ουσιαστική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ η ΔΕΗ κάνει επιλεκτικές διακοπές, προκειμένου να αποφύγει κίνδυνο μπλάκ άουτ. Την κατάσταση χειροτερεύουν προβλήματα στα υπόγεια καλώδια.

    Κύμα καύσωνα πλήττει, όμως, τίς τελευταίες δύο ημέρες και τήν , μέ θερμοκρασίες πού πλησιάζουν τούς 45 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να έχουν χάσει τήν ζωή τους.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 03-Jul-98 17:15:51

    [01] Συνεχίζεται η κόντρα Λαλιώτη-Αβραμόπουλου

    Σε οξύ ύφος ο υπουργός περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης συνέχισε και σήμερα μέσω του Αntenna, τις επικρίσεις κατά του δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου τον οποίο κατηγόρησε ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα του υπουργείου για την Αθήνα

    Νέα αντίδραση από πλευράς του δημάρχου δεν υπήρξε ωστόσο ο βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Βαρβιτσιώτης σε δηλώση του, κάνει λόγο, για "γκαιμπέλικες" μεθόδους που επιστρατεύει το ΠΑΣΟΚ στην προσπαθειά του να στηρίξει τη Μαρία Δαμανάκη.

    [02] Διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία

    Θέμα ημερών η άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων για τη διαφθορά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

    Διευρύνεται, εν' τω μεταξύ, ο αριθμός των μαρτύρων, που καταθέτουν στον εισαγγελέα κ.Γεράκη. Στα χέρια του βρίσκονται ήδη, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες , λίστα με "μαύρο ταμείο," καθώς και άδειες παραμονής αλλοδαπών με πλαστή υπογραφή του Γιώργου Ρωμαίου.

    Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ,η έρευνα δεν αφορά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

    Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, επετέθη με σφοδρότητα εναντίον των συνδικαλιστών αξιωματικών οι οποίοι ζήτησαν την παραίτηση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

    Ο κ. Βασιλόπουλος κατήγγειλε φαινόμενα σκανδαλολογίας, λασπολογίας και αλληλοκαρφώματα φατριών.

    Για μετακύλιση ευθυνών στους συνδικαλιστές, έκανε λόγο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας, κ.Βλαχογιάννης.

    [03] Τσοχατζόπουλος-Κοσσυφοπέδιο

    Η λύση στο Κόσσοβο δεν μπορεί να είναι στρατιωτική αλλά πολιτική και διπλωματική, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Ακης Τσοχατζόπουλος και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον Ιμπραήμ Ρουγκόβα.

    [04] Κύπρος-Θα καθυστερήσουν οι S-300

    Σαφέστατο και αποστομωτικό μήνυμα προς την Αγκυρα και τον Ραούφ Ντενκτάς, απο τον προεδρεύοντα στη Ε.Ε καγκελάριο της Αυστρίας, ο οποίος τόνισε έτι δεν αλλάζει τίποτε στις αποφάσεις του Λουξεμβούργου.

    Την αναβολή της εγκατάστασης των πυραύλων ΕΣ 300 στην Κύπρο για τα τέλη του φθινοπώρου, ανακοίνωσε απο την Αγκυρα ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 03-Jul-98 18:31:40

    [05] Πύρινα μέτωπα σ' ολη τη χώρα

    Σε εξέλιξη πέντε πυρινά μέτωπα σ'ολόκληρη τη χώρα. Στην Καλαμάτα μαίνεται η πυρκαγιά κοντά στο χωριό Καρτερόλι. Στάχτη έγινε ένα εργοστάσιο λαδιού, και πολλές αγροικίες και απειλούνται σπίτια.

    Αποφεύχθηκαν όμως τα χειρότερα όταν κινδύνευσε να τυλιχθεί στις φλόγες αποθήκη που περιείχε φιάλες υγραερίου.

    Σε εξέλιξη και η φωτιά στη Μεγαλόπολη κοντά στο Λεοντάρι, στη Θήβα κοντά στο χωρίο Πρόδρομος, στο Βατάλαγγο Χανιών και στη Μεσάριστα Αγρινίου.

    Υπό έλεγχο η φωτιά στο Δερβένι Κορινθίας, αφού έκαψε χίλια στρέμματα πευκοδάσους. Φόβοι για αναζωπύρωση της φωτιάς στο Σοφικό Κορινθίας, λόγω των πολλών μικρών εστιών σε δύσβατες περιοχές.

    [06] Κύκλωμα πολυτελών αυτοκινήτων

    Κύκλωμα που διακινούσε πολυτελή αυτοκίνητα εξάρθρωσαν οι ράμπο του ΣΔΟΕ στην Αττική.

    Σε συνεργαίο στην Καλλιθέα εντοπίστηκαν 19 πολυτελή αυτοκίνητα, για τα οποία πιστεύεται ότι έχουν κλαπεί από το εξωτερικό. Οι αριθμοί των πλαισίων θα σταλούν και στην ΙΝΤΕΡΠΟΛ,για περαιτέρω έρευνες.

    [07] Θύμα τροχαίου ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας

    Σκοτωθηκε την νυχτα σε τροχαιο στην εθνικη Αθηνων Θεσσαλονικης, ο δημαρχος Πτολεμαϊδας Πετρος Τοττης, 63 ετων.

    Το αυτοκινητο στο οποιο επεβαινε συγκρουσθηκε με μοτοσυκλετα, στο υψος της αερογεφυρας Σινδου, κοντα σε τοπικό αρδευτικό κανάλι. Νεκροί είναι επίσης, ο οδηγός του αυτοκινήτου του και μία κοπέλα που οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 03-Jul-98 17:15:40

    [08] Συνεχίζονται οι μάχες στο Κοσσυφοπέδιο

    Οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας έσπασαν σήμερα το πρωί τον αποκλεισμό των Αλβανών αυτονομιστών στο χωριό Κίεβο, το οποίο επί ένα μήνα πολιορκούσαν άνδρες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου. Στο χωριό είχαν μείνει περίπου 100 οικογένειες Σέρβων,οι οποίοι αμύνονταν με όπλα που τους είχε παράσχει η σερβική αστυνομία της περιοχής.

    Οι σερβικές δυνάμεις,για έναν ολόκληρο μήνα, εφοδίαζαν με ελικόπτερα τους πολιορκημένους και χτυπούσαν τους Αλβανούς πολιορκητές.

    Οι διεθνείς παρατηρητές εκτιμούσαν ότι η σύγκρουση στο Κίεβο μπορούσε να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα,που θα προκαλούσε ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή.

    Ο ίδιος ο Αμερικανός απεσταλμένος στην περιοχή, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ,είχε χαρακτηρίσει πριν από μερικές ημέρες το Κίεβο ως το πλέον επικίνδυνο σημείο της Ευρώπης.

    Στο μεταξύ,βόμβα εξερράγη σήμερα το πρωί στην αγορά της Πρίστινα,χωρίς να αναφερθούν θύματα,αλλά προκαλώντας υλικές ζημιές.

    Πρόκειται για την πρώτη έκρηξη βόμβας στην Πρίστινα,από τις αρχές του χρόνου,όποτε οι σερβικές δυνάμεις άρχισαν την εκστρατεία καταστολής των Αλβανών αυτονομιστών στη νότια επαρχία της Σερβίας.

    Σήμερα,εξάλλου,φθάνει στο Βελιγράδι ο Αμερικανός απεσταλμένος στην περιοχή, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ,και θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς,σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί εκεχειρία και επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Σέρβων και Αλβανών και, μάλιστα,με τη συμμετοχή του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

    Την ίδια ώρα,ο πρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας,Κίρο Γκλιγκόροφ,έθεσε χθες σε κατάσταση υψίστου συναγερμού το στρατό στα σύνορα της χώρας του με τη Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία,για να αποτραπούν ενδεχόμενες απόπειρες μεταφοράς όπλων και διείσδυσης ανταρτών στο Κοσσυφοπέδιο.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 03-Jul-98 17:16:04

    [09] Κίνα-Κλίντον-δημοκρατία

    Η δημοκρατία, όπως την εννοεί η Δύση, θα υπάρξει μια μέρα στην Κίνα, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία γι'αυτό.

    "Ω ναι, πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει δημοκρατία στην Κίνα και πιστεύω ότι θα υπάρξει", δήλωσε ο Κλίντον σε συνέντευξη Τύπου κατά την τελευταία ημέρα της ιστορικής εννεαήμερης περιοδείας του στη χώρα αυτή.

    "Θα ήθελα προφανώς να υπάρξουν και άλλες απελευθερώσεις κρατουμένων", πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

    Ο Κλίντον ζήτησε από την Κίνα να αναθεωρήσει το δικαστικό σύστημά της, ιδιαίτερα όσον αφορά τους διαφωνούντες.

    Οταν ρωτήθηκε αν έχει κάποιο μηνυμα για τους κινέζους πολιτικούς κρατουμένους, απάντησε: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στο πλευρό σας και κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε".

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 03-Jul-98 18:31:51

    [10] Καύσωνας και στην Ιταλία

    Φονικός καύσωνας με 45 βαθμούς πλήττει και την κεντρική και νότια Ιταλία, με αποτέλεσμα το θάνατο επτά ανθρώπων, ενώ γιγάντιες πυρκαγιές καταστρέφουν δάση στην Σαρδηνία και στην Σικελία.

    Λες και ανήκει όμως σε άλλο κόσμο, η Βόρεια Ιταλία σαρώνεται από μεγάλες πλημμύρες.

    Επτά νεκρούς προκάλεσε ο καύσωνας που πλήττει την κεντρική και νότια Ιταλία, τα τελευταία δύο 24ωρα. Πρόκειται για έξι ηλικιωμένα άτομα και ένα μικρό κοριτσάκι,που βρέθηκε νεκρό στην περιφέρεια της Ρώμης. Ομως, η Ιταλία παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα στο Βορρά, καθώς καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στην Βαλτελίνα και πτώση της θερμοκρασίας.

    Χθές πάντως οι θερμοκρασίες στο Νότο έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ,καθως το θερμόμετρο στην Κατάνη και το Μπάρι άγγιξε τους 45 βαθμούς Κελσίου. Σικελία και Απουλία ειναι κυρίως οι περιοχες,οπου σημειώθηκαν υψηλότερες θερμοκρασίες,αλλά και στη Ρώμη, Φλωρεντία, Μιλάνο, Νάπολη, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου.

    Ταυτόχρονα πυρκαγιές ξέσπασαν και στη Σαρδηνία, οπου καταστράφηκαν δυομισι χιλιάδες εκτάρια δάσους. Στο Παλέρμο τριακόσια άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς,που ξέσπασε στην περιφέρεια της πόλης.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 03-Jul-98 17:15:21

    [11] Χρηματιστήριο

    Σταθεροποίηση σήμερα στο χρηματιστήριο μετά την μεγάλη χθεσινή άνοδο των τιμών.

    Συγκεκριμένα, με πτώση 0,90%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.507,05 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 84 δισεκατομμύρια 251 εκατομμύρια δραχμές.

    [12] Νομοσχέδιο για την Ενεργειακή πολιτική

    Αυξήσεις 3% στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 15 Ιουλίου ανακοίνωσε η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την ενεργειακή πολιτική.

    Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες από το 2001. Το ρεύμα που θα παράγεται δεν θα διατίθεται στην ευρεία κατανάλωση αλλά σε επιλεγμένους καταναλωτές.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 03-Jul-98 17:16:38
    Θα μας ταλαιπωρήσει και τις επόμενες 24 ώρες ο καύσωνας των τελευταίων ημερών, καθώς το θερμομετρο θα διατηρηθεί και πάλι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ευτυχώς όμως, από το Σάββατο το μεσημέρι οι ενισχυμένοι βοριάδες που θα αρχίσουν να φυσούν, θα ρίξουν σταδιακά τη θερμοκρασία, κατά 4 με 6 βαθμούς και τη Δευτέρα θα φθάσει στα κανονικά επίπεδα, δηλαδή στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

    Την Κυριακή στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου θα υπάρχει τοπική συννεφιά με πρόσκαιρες καταιγίδες το απόγευμα στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι παντού βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφώρ και η θερμοκρασία θα πέσει 3 με 4 βαθμούς και θα πλησιάσει στα βόρεια στους 32 με 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 35 με 36 και στα νησιά στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

    Αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα, με τοπική συννεφιά το απόγευμα, μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφώρ, με εξασθένιση από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα θα φθάσει το μεσημέρι στα βόρεια και τις νησιωτικές περιοχές στους 32 με 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 3 July 1998 - 23:39:21 UTC