Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-06

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αντιπαράθεση δασικών-πυροσβεστικής και κυβέρνησης-αντιπολίτευσης πυροδότησαν οι πυρκαγιές.

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Συνάντηση Σκανδαλίδη-Σημίτη
  • [02] Επίσκεψη Τσοχατζόπουλου στις ΗΠΑ
  • [03] Περιοδεία Βενιζέλου στον Καναδά
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Εθνικό κτηματολόγιο
  • [05] Απεργίες
  • [06] Οικογενειακό δράμα στη Χαλκιδική
  • [07] Συνάντηση Α.Ωνάση με τον Αρχιεπίσκοπο
  • [08] Την γυναίκα του κατηγορεί ο Α.Μπάρκουλης
  • [09] Αναβλήθηκε η δίκη της Γιαννακοπούλου
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Χόλμπρουκ-Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Ρωσία-Κανζασκτάν-πετρελαϊακά αποθέματα της Κασπίας
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [12] ΗΠΑ-Πυρκαγιές
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [13] Ενοποιούντε ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ
  • [14] Χρηματιστήριο 06/07
  • [15] Επαγγελματικές μισθώσεις
  • [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αντιπαράθεση δασικών-πυροσβεστικής και κυβέρνησης-αντιπολίτευσης πυροδότησαν οι πυρκαγιές.

    Last Updated: Monday, 06-Jul-98 18:05:26
    Δύο νέες φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη, η μία στην περιοχή Καριά στα Καμμένα Βούρλα και η δεύτερη στις Θερμοπύλες. Και οι δύο καίνε δασικές εκτάσεις και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    Σε επιφυλακή είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές του Αυλώνα της Πάρνηθας και αλλού για τυχόν αναζωπύρωση των πυρκαγιών.

    Ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας μιλώντας στον Αntenna, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί το νομοσχέδιο για την δασοπυρόσβεση κατατέθηκε στη Βουλή το Μάϊο και αφού είχε αρχίσει η αντιπυρική περίοδος και επιτέθηκε στους δασολόγους λέγοντας ότι αντιδρούν γιατί χάνουν υπερωρίες ύψους 3 με 4 δισεκατομμύρια το χρόνο.

    Κατά τον υπουργό το πρόβλημα θα λυθεί με το δασικό ενώ θα βοηθήσει όπως είπε και το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί για τον καθορισμό των δασικών εκτάσεων.

    Κατά γενική εκτίμηση πάντως, η λειτουργία της πυροσβεστικής κρίνεται ικανοποιητική και αποτελεσματική, αφού είχε να αντιμετωπίσει 180 μέτωπα πυρκαγιών από τα οποία τα 125 εκδηλώθηκαν σε διάστημα μιάς ώρας.

    Για ολιγωρία των πυροσβεστικών δυνάμεων έκανε λόγο μιλώντας στον Αntenna, ο πρόεδρος των δασικών υπαλλήλων κ.Κανελλόπουλος, και υποστήριξε ότι στο νομοσχέδιο για τη δασοπυρόσβεση δίνεται έμφαση στην κατάσβεση και όχι στην πρόληψη. <center><hr size="1" width="200" color="Blue"></center>

    Ικανοποιημένη, δηλώνει η κυβέρνηση από την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξέσπασαν από το Σάββατο, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμών.

    Ο κ.Ρέππας αποκάλυψε ότι στην περιοχή του Δήλεσι βρέθηκε ρολόι που εξετάζεται αν ήταν μέρος εμπρηστικού μηχανισμού, ενώ σε ορισμένους δασικούς δρόμους είχαν τοποθετηθεί εμπόδια όπως κορμοί δένδρων και πέτρες προκειμένου να παραμποδιστεί η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι θα δωθεί άμεσα στους πληγέντες το βοήθημα των 200 χιλιάδων δραχμών και ότι θα τους παρασχεθεί στέγη καθώς και άτοκα μακροπρόθεσμα δάνεια.

    Επίσης τόνισε ότι οι καμμένες περιοχές κηρύχθηκαν αναδασωτέες και χαρτογραφούνται προκειμένου ν'αποτραπεί η καταπάτησή τους.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 06-Jul-98 18:07:18

    [01] Συνάντηση Σκανδαλίδη-Σημίτη

    Συνεργασία διάρκειας μιας ώρας είχε σήμερα το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη.

    Ο κ.Σκανδαλίδης είπε ότι ήταν η τακτική επαφή του Γραμματέα με τον πρόεδρο του κινήματος για τον προγραμματισμό της δράσης των επόμενων εβδομάδων μέχρι τις διακοπές.

    Την Πέμπτη θα συνέλθει η Πολιτική Γραμματεία για να συζητήσει τα θέματα που αφορούν τις διαρθρωτικές αλλαγές επί της ουσίας και την άλλη Τρίτη θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο.

    [02] Επίσκεψη Τσοχατζόπουλου στις ΗΠΑ

    Από σήμερα ξεκινά το επίσημο μέρος της επίσκεψης Τζοχατζόπουλου στην Ουάσιγκτον, όπου μέσα στις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομολογό του, Ουίλλιαμ Κοέν.

    Σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, θα παρακαθήσει σε πρόγευμα που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό, Επιχειρηματικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων.

    [03] Περιοδεία Βενιζέλου στον Καναδά

    Με την επίσκεψη στην ελληνική παροικία του Τορόντο, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ολοκλήρωσε την επταήμερη περιοδεία του στον Καναδά, αφού παρέστη χθες στο αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου.

    Ο κ. Βενιζέλος είχε επαφές, τόσο με την ελληνική κοινότητα του Τορόντο, όσο και με το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο και την Ομοσπονδία, όπου ανέπτυξε τα θέματα της πολιτικής για τον Απόδημο, της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, καθώς και της Ολυμπιάδας του 2004.

    Συνομιλίες, εξάλλου, είχε και με το Μητροπολίτη Τορόντο, κ.Σωτήριο, ο οποίος τον περιήγησε στο νεοαποκτηθέν μέγαρο της Ιεράς Μητρόπολης, όπου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει Ιερατική Σχολή, μια προσπάθεια που η ελληνική κυβέρνηση έχει ενισχύει με 75.000 δολάρια.

    Στο μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος είχε συναντήσεις και συζήτησε με τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές του Καναδά, Τζόν Κάννη και Τζίμη Καρήγιαννη, καθώς και με τους ομογενείς δημοτικούς συμβούλους του δήμου του Τορόντο, ενώ παραχώρησε δυο συνεντεύξεις στις μεγάλες καναδικές εφημερίδες ``Globe and Mail`` και ``Toronto Star``.

    Τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας, σε συνάντησή του με το Σύλλογο Θεσσαλονικέων του Τορόντο, υποσχέθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πλαισιώσει και θα ενισχύσει το νέο πολιτιστικό κέντρο τους, που θα αποτελέσει πυρήνα επιμόρφωσης των Καναδών συμπολιτών τους για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

    Από σήμερα, ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται στη Λισαβόνα, όπου θα παραστεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στα εγκαίνια της διεθνούς ``Εξπό``.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 06-Jul-98 18:06:36

    [04] Εθνικό κτηματολόγιο

    "Η εφαρμογή του Εθνικού κτηματολογίου θα βάλει τέλος στην αυθαιρεσία." Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας, Ιωάννη Μπαντέκα. Ο κ.Μπαντέκας τόνισε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου να υποβάλλει αίτηση είναι αυξημένο, ενώ σε 2 χρόνια ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του Κτηματολογίου το οποίο εκτιμάται ότι συνολικά θα είναι έτοιμο σε 15 χρόνια.

    Παράλληλα με το κτηματολόγιο ορίζεται και το δασικό κτηματολόγιο. Καθορίζονται δηλαδή, οι δασικές εκτάσεις σε τι κατάσταση ήταν κατά το παρελθόν και πως τελικά βρέθηκαν. Με το κτηματολόγιο επίσης καθορίζεται ο περιβάλλον χώρος των κτισμάτων καθώς και οι εκτάσεις προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις αυθαιρεσιών. Οποιος δεν υποβάλλει αίτηση στα γραφεία Κτηματολογίου για τις περιοχές που κάθε φορά εξαγγέλλονται τότε ο ιδιοκτήτης θα χάνει τον τίτλο ιδιοκτησίας.

    [05] Απεργίες

    Εώς τις 7.30 θα απέχουν από τα ιατρεία του ΙΚΑ οι γιατροί του Ιδρύματος σε Αθήνα και Πειραιά, ζητώντας να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι συναδελφοί τους.

    Μόνο οι αμαξοστοιχίες Κοινωνικών Αναγκών θα κυκλοφορήσουν αύριο στο δίκτυο της Πελοποννήσου, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ Πελοπονήσσου.

    Στο υπόλοιπο δίκτυο τα τρένα θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

    [06] Οικογενειακό δράμα στη Χαλκιδική

    Στο φως φέρνουν το οικογενειακό δράμα που ζούσαν, οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις των τριών κοριτσιών από τη Χαλκιδική που δηλητηριάστηκαν με φυτοφάρμακο.

    Τα παιδιά αποκάλυψαν ότι η μητέρα τους που πέθανε πριν από λίγες μέρες στον Ευαγγελισμό, είχε κάνει αλλη μια απόπειρα αυτοκτονίας με φάρμακα και ότι πριν συμβεί το περιστατικό τα είχε απειλήσει ότι θα τα δηλητηριάσει.

    [07] Συνάντηση Α.Ωνάση με τον Αρχιεπίσκοπο

    Την Αθηνά Ωνάση δέχθηκε το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μετά απο επιθυμία της οικογένειας της μικρής.

    Η Αθηνά συνοδευόταν από τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ και τη θεία της Καλλιρόη Πατρονικόλα.

    Στη συνάντηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρουσέλ, συζητήθηκαν θέματα Ελληνισμού και Ορθοδοξιας, αλλά και θέματα της οικογένειας Ωνάση.

    [08] Την γυναίκα του κατηγορεί ο Α.Μπάρκουλης

    Τη γυναίκα του κατηγόρησε ώς υπεύθυνη για τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαίτειο, ο Ανδρέας Μπάρκουλης μιλώντας στον Αntenna και το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

    Ο Α.Μπάρκουλης ζήτησε να επανεξετασθούν οι τρόποι και οι συνθήκες υπό τους οποίους οδηγείται κάποιος σε εγκλεισμό στο Δημόσιο Ψυχιατρείο.

    [09] Αναβλήθηκε η δίκη της Γιαννακοπούλου

    Αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου η δίκη της Κάτιας Γιαννακοπούλου, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Ανθιμου Ελευθεριάδη.

    Οι συνήγοροι της επικαλέσθηκαν λόγους υγείας της κατηγορούμενης.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 06-Jul-98 18:07:07

    [10] Χόλμπρουκ-Κοσσυφοπέδιο

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ολοκλήρωσε σήμερα την ειρηνευτική αποστολή του στην επαρχία του Κοσσυφοπεδίου, ανακοινώνοντας πάντως ότι σύντομα θα επιστρέψει.

    Ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ο ηγέτης των Κοσοβάρων, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα ζήτησαν από τον αμερικανό διπλωμάτη να συνεχίσει την αποστολή του, όπως δήλωσε ο Χόλμπρουκ μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον Μιλόσεβιτς.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Beta, μετέδωσε ότι και οι δύο πλευρές στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχισθούν οι συνομιλίες μέσω του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

    Ο αμερικανός διπλωμάτης χαρακτήρισε τις συνομιλίες που είχε στην Πρίστινα και στο Βελιγράδι "πολύ χρήσιμες" και εξέφρασε την υποστήριξή του στην αλλαγή του καθεστώτος στο Κοσσυφοπέδιο εντός των ορίων της Γιουγκοσλαβίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Beta.

    Πρόσθεσε πάντως ότι "αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί από τους ίδιους τους Αλβανούς και τους Σέρβους".

    Ο Χόλμπρουκ έφθασε χθες το βράδυ στο Βελιγράδι μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Νικολάι Αφανασιέφσκι, μετά τη συζήτηση που είχαν οι δύο διπλωμάτες με θέμα τη δημιουργία Αποστολής Παρατηρητών στο Κοσσυφοπέδιο, που θα επιφορτισθεί με την παρακολούθηση των εξελίξεων στη σερβική αυτή επαρχία.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 06-Jul-98 18:07:29

    [11] Ρωσία-Κανζασκτάν-πετρελαϊακά αποθέματα της Κασπίας

    Οι πρόεδροι της Ρωσίας και του Καζακστάν, Μπόρις Γέλτσιν και Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ υπέγραψαν σήμερα στη Μόσχα συμφωνία για την κατανομή των πετρελαϊκών αποθεμάτων στο βόρειο τμήμα της Κασπίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ιτάρ Τας.

    Τον περασμένο Απρίλιο ο Γέλτσιν και ο Ναζαρμπάγιεφ είχαν συμφωνήσει να μοιράσουν την υφαλοκρηπίδα της βόρειας Κασπίας σε εθνικούς τομείς και να εκμεταλλευτούν από κοινού τα θαλάσσια κοιτάσματα.

    Η Ρωσία προηγουμένως ζητούσε την από κοινού εκμετάλλευση των κοιτασμάτων τόσο στην υφαλοκρηπίδα όσο και στην ανοικτή θάλασσα.

    Τα πετρελαϊκά αποθέματα της Κασπίας υπολογίζονται σε 12 ως 15 δισεκατομμύρια τόνους.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 06-Jul-98 18:06:47

    [12] ΗΠΑ-Πυρκαγιές

    Μιά βροχή θά τούς σώσει.

    Στά στοιχεία τής φύσης έχει τοποθετήσει όλες τίς ελπίδες του ο κυβερνήτης τής Φλόριντα καθώς η πύρινη λαίλαπα έχει αποτεφρώσει μέχρι στιγμής περίπου δύο εκατομμύρια στρέμματα δασικής καί καλλιεργήσιμης έκτασης.

    Οί μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι στά μέσα τής εβδομάδας η περιοχή θά πληγεί από τροπική καταιγίδα που αναμένεται από την Καραϊβική.

    Η προαναγγελία τής καταιγίδας αυξάνει τις ελπίδες για ολοκληρωτική κατάσβεση των πυρκαγιών ως τα μέσα της εβδομάδος.

    Κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία εμφανίσθηκαν τό Σαββατοκύριακο όταν η αλλαγή της διεύθυνσης των ανέμων και η αυξημένη υγρασία βοήθησαν τους περίπου 5000 πυροσβέστες να θέσουν υπό έλεγχο αρκετές από τις πύρινες εστίες.

    Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας ανέφερε ότι 60 νέες πυρκαγιές ξέσπασαν το Σάββατο και πολλές απ` αυτές βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

    Σαραντα πέντε χιλιάδες κάτοικοι τής κομητείας Φλάγκλερ έχουν λάβει εντολή εκκένωσης τών σπιτιών τους ενώ σέ ισχύ βρίσκεται παρόμοια εντολή καί γιά τούς κατοίκους ορισμένων περιοχών της γειτονικής κομητείας Βολούσια, στις ακτές του Ατλαντικού.

    Οί εκτιμήσεις τών ζημιών από τόν πύρινο εφιάλτη αναφέρουν ότι τό κόστος έφθασε στά πεντακόσια εκατομμύρια δολλάρια.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 06-Jul-98 18:06:21

    [13] Ενοποιούντε ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ

    Στους συνταξιούχους βιοτέχνες, αυτοκινητιστές και εμπόρους παρέδωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας τη διάταξη για την ενοποίηση ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ σε Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

    Στο νέο οργανισμό, ώς βάση υπολογισμού των κατώτατων συντάξεων για το μεταβατικό διάστημα των δύο χρόνων, θα λαμβάνεται η κατατώττη σύνταξη του ΤΕΒΕ.

    Η ρύθμιση θα βελτιώσει τις κατώτατες συντάξεις του ΤΣΑ, αλλά γεννά ερωτηματικά για το τι θα γίνει, μετά τη μεταβατική περίοδο, με τις συντάξεις του ΤΑΕ. Οι κατώτατες συντάξεις των εμπόρων είναι υψηλότερες από του ΤΕΒΕ.

    Οι διατάξεις του μικρού πακέτου για το ασφαλιστικό θα τεθούν στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο τέλος του μήνα και το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

    Μέσα στις ρυθμίσεις θα περιληφθεί σύμφωνα με τις προθέσεις του υπουργείου και η συγχώνευση των 47 ταμείων Πρόνοιας των Δικηγόρων Επαρχίας, 12 ταμείων Αρωγής Δημοσίων Υπαλλήλων και τα 9 προβληματικά ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης.

    [14] Χρηματιστήριο 06/07

    Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο χρηματιστήηριο Αθηνών.

    Με άνοδο 0,99%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.531,84 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 69 δισεκατομμύρια 880 εκατομμύρια δραχμές.

    [15] Επαγγελματικές μισθώσεις

    Ο Αρειος Πάγος ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις επαγγελματικές μισθώσεις.

    Η αναπροσαρμογή του ενοικίου για την επαγγελματική στέγη πρέπει να είναι ανάλογη με την αξία της περιοχής, ακόμη και αν υπάρχει διαφορετική συμφωνία.

    Η απόφαση θ'αποτελέσει "πιλότο" για όλες τις σχετικές περιπτώσεις, όπου έχει συμφωνηθεί το ενοίκιο να είναι ανάλογο με τα κέρδη της επιχείρησης του ενοικιαστή.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 06-Jul-98 18:08:05
    Τοπικές και βροχές και λίγες καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα στα μέσα της εβδομάδας, ενώ οι άνεμοι στρέφονται σταδιακά σε νότιους με αποτέλεσμα τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Απο την Παρασκευή όμως ο καιρός βελτιώνεται, οι βόρειοι ανεμοι θα επικρατήσουν και πάλι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

    Την Τετάρτη στη δυτική, κεντρική και βόρεια χωρα θα υπάρχει λίγη συννεφιά που στα βορειοδυτικά θα είναι αυξημένη και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χωρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοδυτικοι 5 με 6 μποφωρ, αλλα απο το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει τους 33 με 36 βαθμούς.

    Την Πέμπτη στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ωρες στα ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφωρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ιδια ένταση, που βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

    Η θερμοκρασια θα σημειώσει πτωση και δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 6 July 1998 - 16:06:49 UTC