Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-08

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία
  • [02] Συνεχίζει η Αγκυρα τις προκλήσεις στην Κύπρο
  • [03] Κατηγορίες Σαμαρά για το Σκοπιανό
  • [04] Εκκλησία-Εξεταστική επιτροπή για τα οικονομικά
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Επ' αυτοφώρω πιάστηκε εμπρηστής
  • [06] Βραδυφλεγείς βόμβες οι ανεξέλεγτες χωματερές
  • [07] Αστυνομικό δελτίο
  • [08] Δώθηκε άδεια στην Ε.Λαμπαδά
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [09] Κατηγορίες Χόλμπρουκ κατά Μιλόσεβιτς
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [10] Νιγηρία-Θάνατος Αμπιόλα
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [11] Καψόνια στο Ρωσικό στρατό
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Εξυγίανση των Αστικών Συγκοινωνιών
  • [13] Συνάντηση Δρυ-Παχτά για τον προϋπολογισμό
  • [14] Μισθοί-Ερευνα Ε.Ε
  • [15] Τιμές των καυσίμων
  • [16] Χρηματιστήριο
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [17] Βρετανία-Βιάγκρα
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Editorial

    Last Updated: Wednesday, 08-Jul-98 18:29:42
    Μειώσεις κατά 7% στις τιμές 29 φαρμάκων, ώστε να μπουν στην ειδική λίστα και να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

    Παράλληλα αυξάνονται κατά 4% οι τιμές άλλων 87 φαρμάκων.

    Η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ελέγχου των τιμών σε όλο το φάσμα της αγοράς καθώς ο πληθωρισμός δεν υποχωρεί και κινείται στο 5,2%.

    Η κυβέρνηση εξετάζει παράλληλα και τη μείωση φόρων που επηρεάζουν καύσιμα και αυτοκίνητα, ενώ επισημαίνεται ότι τα αγαθά στα σούπερ μάρκετ πρέπει ν'αναφέρουν τις ενδεικτικές τιμές πώλησης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 08-Jul-98 18:35:59

    [01] Διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία

    Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τη διαφθορά στην αστυνομία που ερευνά ο εισαγγελέας κ.Γεράκης.

    Στα χέρια του εισαγγελέα έφτασε φάκελλος με στοιχεία που συγκροτούν ένα πλήρες πελατολόγιο με τα ονόματα των αλλοδαπών, αυτών που έδωσαν την εντολή για νομιμοποιησή τους και το ονομά του αστυνομικού που διεκπεραίωσε την υπόθεση.

    Ο φάκελλος βρέθηκε σε τηλεφωνικό θάλαμο της Ευελπίδων μετά από τηλεφώνημα αγνώστου.

    [02] Συνεχίζει η Αγκυρα τις προκλήσεις στην Κύπρο

    Την Παρασκευή θα επισκευθεί τα κατεχόμενα ο αρχηγός του Τουρκικού στρατού, Ισμαήλ Χακί Καρανταγί.

    Νομικά αστήρικτες και ιστορικά απαράδεκτες χαρακτήρισε τις Τουρκικές απόψεις ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, τις διαμαρτυρίες των Τούρκων για την παρουσία στρατιωτών στα Ελληνικά νησιά. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος από την Αμερική έκανε λόγο για ατυχέστατη Τουρκική πρωτοβουλία.

    [03] Κατηγορίες Σαμαρά για το Σκοπιανό

    Επίθεση από τον Αντώνη Σαμαρά κατά της κυβέρνησης και προσωπικώς κατά του υπουργού Εξωτερικών για το θέμα των Σκοπίων. Τον κατηγόρησε ότι μέσα στο καλοκαίρι προσπαθούν να κλείσουν το θέμα της ονομασίας με τρόπο δυσμενή για τα Εθνικά μας συμφέροντα.

    Ο κύριος Σαμαράς κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Την ίδια έκκληση απηύθυνε και προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και προς την Εκκλησία.

    [04] Εκκλησία-Εξεταστική επιτροπή για τα οικονομικά

    Διαχειριστικές ευθύνες σε λαϊκούς, υπαλλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας καθώς και ευθύνες βαρύτατης αμέλειας και επιπολαιότητας σε κληρικούς επιρρίπτει το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη διαχείριση των οικονομικών της Εκκλησίας από το 1989 έως το 1996.

    Οπως αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, οι λαϊκοί υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας που εμπλέκονται σε ατασθαλίες οφείλουν εντός 48ωρου μετά από την κοινοποίηση σχετικού εγγράφου να επιστρέψουν τα οφειλόμενα.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτη Σερρών Μάξιμο, το οφειλόμενο ποσό είναι πάνω από 10 εκατομύρια δραχμές, ενώ οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι -που δεν κατονόμασε- είναι λιγότεροι από δέκα.

    Παράλληλα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα όλους τους λαϊκούς που κατονομάζονται στο πόρισμα και εξακολουθούν να έχουν την ιδιότητα του εκκλησιατικού υπαλλήλου της οικονομικής υπηρεσίας.

    Το πόρισμα θ'αποσταλεί στην 10η ειδική ανακρίτρια.

    Ο Μητροπολίτης Μάξιμος είπε ακόμη ότι η μελέτη του πορίσματος θα συνεχιστεί καθώς υπάρχουν πτυχές που δεν έχουν διαλευκανθεί.

    Εκκλησιαστικές πηγές έλεγαν χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1: "Θα παλεύουμε χρόνια και είναι τελικά αμφίβολο αν θα βγάλουμε άκρη".

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 08-Jul-98 18:34:17

    [05] Επ' αυτοφώρω πιάστηκε εμπρηστής

    Επ' αυτοφώρω συνελήφθη εμπρηστής στο Πήλιο που προσπάθησε να κάψει το πανέμορφο δάσος στις Μηλιές.

    Πρόκειται για τον Κλεάνθη Καπσιανό 33 χρόνων, αγρότη που συνελήφθη από κατοίκους της περιοχής στις 02.00 τη νύχτα να ανάβει φωτιές στο δάσος στον συνοικισμό Μπούφα στις Μηλιές του Πηλίου.

    Ο εμπρηστής που έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα Βόλου είχε ανάψει 16 εστίες φωτιάς που ευτυχώς σβήστηκαν από την πυροσβεστική που έσπευσε επιτόπου με 3 οχήματα.

    Εντος της ημέρας θα γίνει στο αυτόφωρο Βόλου και η δίκη του Θεμιστοκλή Τουφεξή που συνελήφθη προχθές κατηγορούμενος για εμπησμό από πρόθεση.

    [06] Βραδυφλεγείς βόμβες οι ανεξέλεγτες χωματερές

    Ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής επέρριψε ο Κώστας Λαλιώτης για τις ανεξέλεγκτες χωματερες της περιοχής τις οποίες χαρακτήρισε βραδυφλεγείς βόμβες.

    Εν' τω μεταξύ από έρευνα του εργαστηρίου περιβαλλοντικής Μηχανικής τοπυ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι μισές χωματερές στο Νομό Θεσσαλονίκης λειτουργούν σε χώρο που επέλεξε ανεξέλεγκτα η κοινότητα που τις χρησιμοποιεί.

    [07] Αστυνομικό δελτίο

    Σάκοι με χιλιάδες σφαίρες και φυσίγγια αλβανικής προέλευσης εντοπίστηκαν στη μεθόριο με την Αλβανία, από ελληνική περίπολο.

    Τους σάκους μετέφεραν άτομα που όταν έγιναν αντιληπτά από την περίπολο, τους εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή.

    Ληστεία το μεσημέρι στην Αγροτική Τράπεζα Κυψέλης. Οι δύο οπλοφόροι άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό κι εξαφανίστηκαν πεζοί.

    Απόπειρα ληστείας σε super market ξενοδοχειακής μονάδας της Χαλκιδικής, από δύο δραπέτες των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας.

    Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Χαϊδάρογλου, 34 χρόνων, ενώ ο Βασίλης Αγγελίδης 28 χρόνων επέστρεψε αυτοβούλως στη φυλακή.

    [08] Δώθηκε άδεια στην Ε.Λαμπαδά

    Με νόμιμη άδεια θα πουλά πλέον τα κουλούρια της η Ευθαλία Λαμπαδά, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που παραλίγο να βρεθεί στη φυλακή, επειδή δεν είχε χρήματα για να πληρώσει το πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

    Εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι της δόθηκε άδεια, η οποία όμως δεν έχει φθάσει ακόμα στα χέρια της.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 08-Jul-98 18:35:43

    [09] Κατηγορίες Χόλμπρουκ κατά Μιλόσεβιτς

    Δριμύ κατηγορώ κατά του γιουγκοσλάβου Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς εξαπέλυσε αργά χθες βράδυ ο αμερικανός απεσταλμένος και διορισμένος πρέσβυς στον ΟΗΕ, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, προσάπτοντάς του ότι εκείνος είναι η αιτία της κυριαρχούσας βίας στην σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου.

    "Εκείνος είναι η αιτία του προβλήματος. Εκείνος και η κυβέρνησή του στο Βελιγράδι έχουν καταργήσει τα δικαιώματα του αλβανικού λαού στο Κοσσυφοπέδιο και με τον τρόπο ετούτο προκάλεσαν την έκρηξη της βίας που σήμερα εκφράζεται με τον ένοπλο αγώνα", δήλωσε ο Χόλμπρουκ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Υποδεικνύοντας ότι η κατάσταση που επικρατούσε πριν το Ντέιτον και η σημερινή είναι ολότελα διαφορετικές, ο Χόλμπρουκ τόνισε εντούτοις ότι και στις δύο καταστάσεις "πρωταίτιος ήταν ο ίδιος άνθρωπος, ο κύριος Μιλόσεβιτς".

    Αντίστοιχα ο αμερικανός διπλωμάτης στηλίτευσε και τις διεκδικήσεις για ανεξαρτησία του Κουσσυφοπεδίου, υπογραμμίζοντας πως η διεθνής κοινότητα δεν υποστηρίζει τέτοιου είδους απαιτήσεις.

    "Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε γενικευμένο πόλεμο, καθώς και στην αναδιάταξη των συνόρων στη νοτιοανατολική Ευρώπη", τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως η Τουρκία και η Ελλάδα, αμφότερες μέλη του ΝΑΤΟ, κινδυνεύουν να παρασυρθούν με τη σειρά τους στη σύρραξη.

    Ο Χόλμπρουκ μόλις περαίωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο, τη διαμεσολαβητική αποστολή του στη Γιουγκοσλαβία και το Κοσσυφοπέδιο, όπου συνατήθηκε με την ηγεσία και των δύο αντιπαρατιθέμενων πλευρών.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 08-Jul-98 18:36:32

    [10] Νιγηρία-Θάνατος Αμπιόλα

    Ο θάνατος του Μοσούντ Αμπιόλα βύθισε στο πένθος τον νιγηριανό λαό για τον οποίο αποτελούσε την ελπίδα εκδημοκρατισμού της χώρας, προκάλεσε απογοήτευση σε όλη την αφρικανική ήπειρο και ανησυχία στον δυτικό κόσμο που βλέπει να αυξάνεται η ρευστότητα στη Νιγηρία.

    Η σημαία της Νότιας Αφρικής θα κυματίσει μεσίστια για επτά ημέρες έξω από το κτίριο της κυβέρνησης προς τιμήν του αποθανόντος ηγέτη και ο αντιπρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τάμπο Μπέκι θα επισκεφθεί αύριο τη Νιγηρία για να μεταφέρει τα συλλυπητήρια του Νέλσον Μαντέλα στην οικογένεια του Αμπιόλα.

    "Ο Αρχηγός Αμπιόλα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημοκρατική διαδικασία στη Νιγηρία και ο θάνατός του θα αποτελέσει απώλεια για τη χώρα", ανέφερε η δήλωση που εξέδωσε ο πρόεδρος Μαντέλα.

    Εκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε προς τον λαό της Νιγηρίας η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, η οποία έχει επαφές με τον νεοδιορισμένο αρχηγό του νιγηριανού κράτους στρατηγό Αμπντουλασλάμ Αμπουμπακάρ για την αντιμετώπιση της "εξαιρετικά πολύπλοκης κατάστασης", η οποία προέκυψε μετά τον θάνατο του Αμπιόλα.

    Εκκληση για αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα έκανε και ο Οργανισμός Αφρικανικής Ενότητας, ο οποίος χαρακτήρισε τον θάνατο του Αμπιόλα "μεγάλη ήττα για τον λαό της Νιγηρίας".

    "Η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να του αποδώσουμε είναι να διασφαλίσουμε την αποκατάσταση μιας δημοκρατικής κυβέρνησης στη Νιγηρία το συντομότερο δυνατόν", αναφέρει στο ανακοινωθέν ο ΓΓ του ΟΑΕ, Σαλίμ Αχμέντ Σαλίμ και προσθέτει: "πιστεύω ότι η παρούσα κυβέρνηση στη Νιγηρία έχει συνείδηση της πρόκλησης που τίθεται και ότι θα σταθεί στο ύψος των προσδοκιών του νιγηριανού λαού".

    Θλίψη για την απώλεια του Αμπιόλα που ενσάρκωνε τις δημοκρατικές προσδοκίες μιας μεγάλης μερίδας του νιγηριανού λαού, εξέφρασε η Γαλλία, δια του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

    Εκκληση για ηρεμία απηύθυνε στους Νιγηριανούς και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ.

    "Το μεγάλο έργο που προσέφερε ο Αμπουμπακάρ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συμφιλίωση και την ανανέωση, τις λίγες εβδομάδες που είναι στην εξουσία, δεν πρέπει να απειληθεί από μια αφρονα και επικίνδυνη αναταραχή", είπε ο Κίνκελ.

    Τέλος, το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου ζήτησε τη διενέργεια άμεσων ερευνών από διεθνή ομάδα ιατροδικαστών για τον θάνατο του Μοσούντ Αμπιόλα.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 08-Jul-98 18:34:54

    [11] Καψόνια στο Ρωσικό στρατό

    Η βαναυσότητα με την οποία εκπαιδευονται οι νεαροί Ρώσοι νεοσύλεκτοι είναι πράγματι τρομακτική.Την ιδεά να απαθανατίσουν τα αναδραγαθήματα τους με μία βιντεοκάμερα είχαν τρείς Ρώσοι στρατιώτες, που ήθελαν φεύγοντας απο το στρατό να έχουν μαζί τους ενα ενθύμιο. Το βίντεο όμως αυτό προβλήθηκε απο τη ρωσική τηλεόραση και δείχνει ανάγλυφα τι υφίστανται οι νεαροί νεοσύλλεκτοι ηλικίας 19-20 ετών μόλις φθάσουν στο στρατό.

    Τα καψόνια έγιναν σε στρατόπεδο εκπαίδευσης, έξω απο την Μόσχα και οι στρατιωτικές αρχές της Μόσχας διεξάγουν έρευνες για τον απλούστατο λόγο ότι το βίντεο παίχθηκε από την τηλεόραση. Κατα γενική ομολογία τα καψονία αυτού του είδους αποτελούν θεσμό στο ρωσικό στρατό.

    Κάθε χρόνο στη Ρωσία χανουν τη ζωή τους 5000 νεαροί στρατιώτες.Οι οργανωσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας ισχυρίζονται ότι κύρια αιτία των θανάτων αυτών, ειναι τα καψόνια, αφού αρκετοί νεοσύλλεκτοι μη μπορώντας να τα αντέξουν αυτοκτονούν ενώ πολλοί υποκύτπουν στα τραύματα τους.

    Ο Γενικός εισαγελλεάς του Στρατού δηλώνει μετά την δημοσιοποίηση ότι δύο από τους τρείς στρατιώτες που εκαναν το βίντεο συνελήφθησαν.

    Οι μητέρες ωστόσο των στρατιωτών, μια οργάνωση που έχει δημιουργηθεί με σκοπό την προστασία των παιδιών τους, θεωρούν οτι οι συλλήψεις είναι σταγόνα στον Ωκεανό. Η περίπτωση του Κόστια Λαβρόφ είναι χαρακτηριστική. Πριν ένα χρόνο σε ηλικία 18 ετών πήγε να υπηρετήσει, αλλά οκτώ μήνες αργότερα επέστρεψε μέσα σ' ένα φέρετρο. Ο στρατός είπε στην οικογενειά του ότι αυτοκτόνησε. Ο πατέρας του όμως είχε διαφορετική γνώμη.

    Οταν άνοιξε το φέρετρο διαπίστωσε ότι τα πόδια του ήταν μελανιασμένα , το κεφάλι του σπασμένο και έφερε δύο ανοιχτές πληγές στο λαιμό του.

    Εξαιτίας της κατάστασης αυτής χιλιάδες νεαροί ρώσοι λιποτακτούν κάθε χρόνο απο το στρατό ή δεν πηγαίνουν να παρουσιασθούν, γεγονός που ανάγκασε για πρώτη φορά στην ιστορία του το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας να θεσπίσει ένα πρόγραμμα αμνηστίας για τους λιποτάκτες

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 08-Jul-98 18:33:37

    [12] Εξυγίανση των Αστικών Συγκοινωνιών

    Με συνοπτικές διαδικασίες προχωρά η εξυγίανση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών.

    Η κυβέρνηση αποφάσισε την διαγραφή των χρεών ύψους περίπου 900 δισεκατομμυρίων δραχμών και τη δημιουργία συστήματος επιδότησης του εισιτηρίου για να μην προκύψουν νέα ελλείματα.

    Τα ανατοκισμενά χρέη που αγγίζουν τα 900δις χρειάζονται λογιστική τακτοποίηση και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην διαγραφή τους, αφού αποτελούν τόκους δανειοδότησης προς τράπεζες με εγγυήσεις δημοσίου.

    Επίσης, ο κ.Παπαντωνίου υποστηρίζει οτι επόμενο βήμα μετά την εξυγίανση τους δεν θα είναι η μετοχοποίηση αλλά η συνδεσή τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Παρόλα αυτά τόσο το επιχειρησιακό όσο και το εργασιακό παραμένουν εκκρεμή και αφορούν μεταξύ άλλων το σπαστό ωράριο, τη πολυαπασχοληση, τις προσλήψεις και την αναδιάρθρωση της διοικητικής πυραμίδας.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπογράψει με τον ΟΑΣΑ συμβόλαιο διαχείρισης για την εξάλειψη των ζημιών σε διάστημα 4 ετών. Οι δεσμεύσεις θα είναι αμοιβαίες και πέραν του χρονοδιαγράμματος των 4 ετών η οικονομική κάλυψη του Δημοσίου σταματά.

    Η πλήρης συμφωνία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τον κ.Παπαντωνίου δεν αναμένεται συνολική επιβάρυνση του τιμολογίου που σημαίνει ότι το κόστος για ενάμιση χρόνο θα παραμείνει ώς έχει. Παρόλα αυτά ο κ.Μαντέλης κάνει λόγο για επιδότηση εισιτηρίου χωρίς όμως να δεσμεύεται ότι δεν θα αυξηθεί.

    [13] Συνάντηση Δρυ-Παχτά για τον προϋπολογισμό

    Ο προϋπολογισμός του '99, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν το πρωϊ, οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Παχτάς και Γιώργος Δρυς. Αύριο θα αναοικοινωθεί ο πληθωρισμός του Ιουνίου.

    [14] Μισθοί-Ερευνα Ε.Ε

    Τους πιο χαμηλούς μισθούς μεταξύ των χωρών μελών της Ε.Ε έχουν οι Ελληνες εργαζόμενοι σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν

    Ακόμα και οι μέσοι Ελληνικοί μισθοί είναι χαμηλότεροι από τους κατώτερους του Λουξεμβούργου.

    Την ίδια ώρα οι Ελληνικές βιομηχανίες παρουσιάζουν σημαντικά κέρδη όπως δείχνει έρευνα της εταιρίας ΑΙΚΑΠ.

    [15] Τιμές των καυσίμων

    Αυξάνονται από τα μεσάνυχτα οι τιμές της βενζίνης και μειώνονται του πετρελαίου.

    Η τιμή της βενζίνης αυξάνεται κατά 2,30 δραχμές το λίτρο και του πετρελαίου μειώνεται κατά 0,20 λεπτά το λίτρο.

    [16] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 1,20%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.628,40 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 80 δισεκατομμύρια 49 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 08-Jul-98 18:35:19

    [17] Βρετανία-Βιάγκρα

    Ακριβά αναμένεται να στοιχίσει στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας το θαυματουργό χάπι για την ανδρική ανικανότητα Βιάγκρα, καθώς τα ποσά για τη συνταγογράφησή του αναμένεται να ξεπεράσουν και το ένα δις λίρες (1.64 δις δολάρια), ιδιαίτερα δε εάν οι δικαιούχοι αρχίσουν να υπερβάλλουν στη χρήση του, προειδοποιεί ομάδα ειδικών γιατρών.

    'Oπως υποστήριξαν οι ίδιοι ειδικοί, κατά την ετήσια σύνοδο της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρείας στο Κάρντιφ, η συνταγογράφηση του Βιάγκρα στους πάσχοντες από ανδρική ανικανότητα (περίπου ένας στους δέκα Αγγλους) ενδεχομένως να "καταπιεί" το ένα πέμπτο του προϋπολογισμού του συστήματος υγείας που ανέρχεται σε 5.5 δις λίρες.

    Μάλιστα ο ουρολόγος Δρ Ντέρεκ Μέιτσιν προειδοποιεί πως το Βιάγκρα μπορεί να αποτελέσει "το κατ'εξοχήν χρησιμοποιούμενο καθ'υπερβολήν φάρμακο".

    "Δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος που να πιστοποιεί ότι κάποιο άτομο πάσχει από ανικανότητα. Κατά συνέπειαν θα υπάρξει πολύς τρελλός κόσμος που, δίχως να έχει πραγματικά προβλήματα, θα θελήσει να βελτιώσει τις σεξουαλικές του επιδόσεις", υπογράμμισε ο ίδιος.

    Η διάθεση του Βιάγκρα θα επιτραπεί στη Βρετανία από τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 08-Jul-98 18:37:54
    Τοπικές βροχές κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για τη Πέμπτη σε όλη την χώρα από την Ε.Μ.Υ.

    Στην Αττική λίγες νεφώσεις και πιθανόν να βρέξει στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη ο ίδιος καιρός με αυτόν της Αττικής με πιθανότητα βροχής τις πρωϊνές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 08-Jul-98 18:37:35
    Παρά τη συννεφιά και τις σποραδικές βροχές που θα σημειωθούν στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται και θα παραμείνει καλός για τις επόμενες 3-4 μέρες.

    Την Παρασκευή αρχικά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Τις απογευματινές όμως ώρες στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί.

    Η θερμοκρασία που δεν θα μεταβληθεί θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 28 με 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 29.

    Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφώρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 με 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 30 στα νησιά.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 8 July 1998 - 16:14:34 UTC