Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-17

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ανοίγει ο φάκελος "Βουλευτική ασυλία"

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Αιχμηρός κατά της νομοθετικής εξουσίας ο Αρχιεπίσκοπος
  • [02] Ολα του γάμου έτοιμα!
  • [03] Νέοι αντιπρόεδροι του Α.Πάγου
  • [04] Για τους S300 μίλησαν Καρανταγί-Μπέϊκον
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Δύο ακόμα οδηγοί ΤΑΞΙ στα χέρια τής Αστυνομίας
  • [06] Αδειάζει η Αθήνα
  • [07] Ελυσε τις διαφορές του με χειροβομβίδες
  • [08] Βεντούρης:Δεν έπεισαν οι μάρτυρες
  • [09] Επανεξετάζεται η ποινή της Μαργέτη
  • [Δ] Πολιτική - Διεθνή

  • [10] Ρωσία-Ταφή του τελευταίου τσάρου
  • [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

  • [11] Ο πρώτος άνθρωπος που θα κολυμπήσει τον Ατλαντικό
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Χρηματιστήριο 17/07
  • [13] Ενιαίο Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ανοίγει ο φάκελος "Βουλευτική ασυλία"

    Last Updated: Friday, 17-Jul-98 18:46:25
    Η ερμηνεία και εφαρμογή των συνταγματικών διατάξεων για τη βουλευτική ασυλία, είναι στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων, τοποθετήσεων και αντιδράσεων για την απρεπή συμπεριφορά των βουλευτών της Ν.Δ, Γιακουμάτου - Γιοβανούδα.

    Ο Απόστολος Κακλαμάνης θα εισηγηθεί προς τους πολιτικούς αρχηγούς την τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής, ώστε οι ψηφοφορίες για την άρση της ασυλίας των βουλευτών να είναι φανερές και ο καθένας να αιτιολογεί την ψήφο του.

    Ο κ.Κακλαμάνης ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρειου Πάγου να αποσταλεί εγκύκλιος προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας να προχωρούν στην προκαταρκτική εξέταση των αιτήσεων άρσης ασυλίας πριν τις στείλουν στην Βουλή ώστε να αποφεύγεται η εξέταση αβάσιμων αιτήσεων από το Κοινοβούλιο.

    Επίσης ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε εντολή να περνάνε όλοι απο τα μηχανήματα ανίχνευσης της εισόδου και να κρατούνται τα όπλα.

    Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, που ζητά σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Βουλής, συναντήθηκε με τον Απόστολο Κακλαμάνη κι αμέσως μετά δήλωσε ότι δεν μπορούν ορισμένοι να περιφέρουν τη γραφικότητά τους πίσω από τη βουλευτική ασυλία.

    Στο μεταξύ η 25χρονη πρώην φίλη του Βαρσάμη Γιοβανούδα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ανακάλυψε μιλώντας στον Αntenna και πολιτική υπονόμευση πίσω από την υπόθεση.

    Ο κ.Γιοβανούδας μάλιστα εξηγεί τα περί πολιτικών σκοπιμοτήτων σήμερα σε περιοδεία του στη Χαλκιδική.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 17-Jul-98 19:44:16

    [01] Αιχμηρός κατά της νομοθετικής εξουσίας ο Αρχιεπίσκοπος

    Αιχμηρός κατά της νομοθετικής εξουσίας ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος ανέφερε πως οι νομοθετούντες νομοθετούν είς βάρος των διδαγμάτων του χριστιανισμού και έρχονται σε αντίθεση με ότι διδάσκει το Ευαγγέλιο, υπονοώντας νομοθετήματα όπως εκείνο για τις αμβλώσεις .

    "Οι νομοθετούντες νομοθετούν είς βάρος των διδαγμάτων του χριστιανισμού και έρχονται σε αντίθεση με ότι διδάσκει το Ευαγγέλιο, ενώ ο Απόστολος Παύλος τον πρώτο μετά Χριστό αιώνα έγραψε για την ισοτιμία και την ισότητα των δύο φύλων, μία εποχή όπου η γυναίκα δεν ειχε δικαιώματα και ήταν πρωτοποριακός και πρωτότυπος. Η εκκλησία απευθύνεται στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, όποιος θέλει την ακούει και όποιος δεν θέλει δεν την ακούει."

    [02] Ολα του γάμου έτοιμα!

    Σχεδόν δύο 24ωρα απέμειναν έως το γάμο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή με τη Νατάσα Παζαϊτη και οι προετοιμασίες στην Πρώτη Σερρών έχουν φθάσει στο αποκορύφωμα.

    Ολα είναι έτοιμα εκτός από το κοστούμι του γαμπρού καθώς ο κ.Καραμανλής δεν έχει ακόμη καταλήξει ποιο θα είναι το κοστούμι που θα φορέσει στο γάμο του.

    [03] Νέοι αντιπρόεδροι του Α.Πάγου

    Σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου προάγονται με κυβερνητική απόφαση οι κύριοι Λυμπερόπουλος , Παπαλάκης και Κρουσταλάκης.

    Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας ορίζονται οι κύριοι Στεργιόπουλος και Παπαδημητρίου. Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζεται ο κύριος Κοκκινάτος.

    [04] Για τους S300 μίλησαν Καρανταγί-Μπέϊκον

    Οι ρωσικοί πύραυλοι S-300 ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Τουρκου στρατηγού Καρανταγί με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας την Πέμπτη, στο Πεντάγωνο.

    Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Κεν Μπέικον δήλωσε ότι το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα αποτελεί πρόβλημα και πρέπει να ληφθούν μέτρα για την εκτόνωση της έντασης στην Κύπρο. Αντίθετος με την εγκατάσταση των πυραύλων στην Κύπρο εμφανίστηκε και ο γραμματέας του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 17-Jul-98 19:43:08

    [05] Δύο ακόμα οδηγοί ΤΑΞΙ στα χέρια τής Αστυνομίας

    Αλλοι δύο πολυμήχανοι ταξιτζήδες, που είχαν "φτιάξει" τα ταξίμετρά τους," έπεσαν στα χέρια τής Αστυνομίας.

    Ο ένας συνελήφθη στο Ανατολικό και ο άλλος στο Δυτικό αεροδρόμιο.

    Ειχαν εγκαταστήσει μηχανισμούς με τους οποίους μπορούσαν να επηρεάζουν τα ταξίμετρα και να γράφουν διπλές ταρίφες για τις διαδρομές που έκαναν.

    [06] Αδειάζει η Αθήνα

    Μεγάλη κίνηση από σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά. Μέχρι την Κυριακή θα εκτελεστούν 100 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Τα εισιτήρια για καμπίνες και αυτοκίνητα έχουν εξαντληθεί, ενώ αυξημένη κίνηση παρατηρείται και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

    [07] Ελυσε τις διαφορές του με χειροβομβίδες

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 57χρονος δάσκαλος πολεμικών τεχνών, Βασίλης Ζαχόπουλος, που εισέβαλε τη νύχτα της Πέμπτης στο σπίτι της φίλης του στο Μπραχάμι και επιχείρησε να λύσει τις διαφορές του με την οικογενειά της, πυροβολώντας και ρίχνωντας δύο χειροβομβιδες.

    Σοβαρά τραυματίστηκε η μητέρα της φιλης του, Ευγενία Λύτρα, και ελαφρότερα ο αδελφός της Ευθύμιος, οι οποίοι νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό.

    [08] Βεντούρης:Δεν έπεισαν οι μάρτυρες

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Βεντούρης. Εισαγγελέας και ανακριτής μετά τη μαραθώνια απολογία του, αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του για την απόπειρα δολοφονίας του πλοιοκτήτη, Κώστα Αγαπητού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Βαγγέλης Βεντούρης όσο και οι μάρτυρες που κατέθεσαν ότι τη νύχτα της επίθεσης ήταν μαζί στο σπίτι του, έπεσαν σε αντιφάσεις.

    [09] Επανεξετάζεται η ποινή της Μαργέτη

    Αντιμέτωπη με νέα δίκη βρίσκεται η Δήμητρα Μαργέτη. Ο Αρειος Πάγος κρίνει μικρή την ποινή των δεκαεπτάμισυ χρόνων που της επιβλήθηκε και προτείνει να αναιρεθεί η απόφαση και να ξαναδικαστεί.

    [Δ] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 17-Jul-98 19:44:34

    [10] Ρωσία-Ταφή του τελευταίου τσάρου

    Στον Καθεδρικό Ναό του Πέτρου και Παύλου στη Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετη ταφής των λειψάνων του τελευταίου τσάρου Νικολάου του 2ου και της οικογενειας του.

    Η νεκρωσιμος ακολουθία άρχισε στις 11 το πρώι ώρα Ελλάδος παρουσία του Ρωσου προεδρου Μπορίς Γιέλτσιν της συζυγου του καθώς και αρκετών συγγενων της τελευταιας τσαρικής οικογένειας. Παρευρεθησαν επίσης διπλωμάτες απο πενηντα χώρες του κσομου καθώς και ο πριγγκηπας Μιχαήλ του Κέντ,ο οποίος ως μελος της βασιλικής οικογνενειας έχει μακρυνούς δεσμούς με την τσαρική οικογένεια.

    Απών απο την νέκρωσιμο ακολουθία ο Πατριαρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιος ο δευτερος ο οποίος δεν αναγνωρισε την αυθεντικότητα των οστών που επιβεβαιωσαν βρετανοί , αμερικανοί και Ρωσοι επιστημονες. Αυτος ειναι ισως και ο λογος που κατά την νεκρώσιμο ακολουθία δεν αναφερθηκαν τα ονοματα των μελών της τσαρικής οικογένειας.

    Μετα την νεκρωσιμο ακολουθία αρχισε η σεμνη τελετή της ταφής των οστών του τσαρου Νικολάου του Δευτερου των μελών της οικογενειας του και των τεσσάρων υπηρετών τους, μεσα στον ναό των Αγιων Πέτρων και Πάυλου στον ίδιο ακριβώς ναό που εχουν ταφεί και οιπρώην τσαροι μεταξύ των οποίων ο Μεγας Πέτρος και η Μεγάλη Αικατερινη.

    Η τελετή της ταφής ολοκληρώθηκε υπο τους πένθιμους ηχους της καμπανας του ναου αλλα των ομοβροντιών που απότισαν τον υστατο φόρο τιμής στην οικογενεια των τελευταιων τσάρων.Η σημερινή Ρωσία με την επαναταφή των οστών των τσάρων επιχειρησε να απαοκαταστήσει την ιστορική συνεχεία που διεκόπη με την επανασταση των Μπολεσβικων του 1917.

    Ομως για τον Μπορίς Γιέλτσιν ήταν μια ευκαιρία να ζητησει τη συμφιλιωση του ρωσικού λαού απο το βήμα της εκκλησίας σε μια ανασφαλή περίοδο, τόσο σε οικονομικό όσο και πολιτικό επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε τέλος και εκείνους τους Ρώσους που αποκάλεσαν τη σημερινή τελετή ένα παιγνίδι πολιτικών σκοπιμοτήτων.

    [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 17-Jul-98 19:43:39

    [11] Ο πρώτος άνθρωπος που θα κολυμπήσει τον Ατλαντικό

    Φιλοδοξεί να γράψει ιστορία ένας νεαρός Γάλλος, ο οποίος θέλει να είναι ο πρώτος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό.

    Το παράτολμο σχέδιό του μπήκε ήδη σε εφαρμογή.

    Ονομάζεται Μπεν Λεκόμτ, είναι μόλις 31 χρόνων και τα σχέδιά του είναι μεγαλεπήβολα. Θέλει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα περάσει κολυμπώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό, καλύπτοντας την απόσταση που χωρίζει τις αμερικανικές από τις γαλλικές ακτές.

    Ο Μπεν Λεκόμτ άρχισε το παράτολμο ταξίδι του από τις ακτές της Μασσαχουσέτης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί έδωσε μία συνέντευξη Τύπου εξηγώντας ότι με το εγχείρημά του επιθυμεί να συγκεντρώσει χρήματα που θα τα διαθέσει στην έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

    Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι νοιώθει αρκετά νευρικός, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όταν ριχτεί στην αγκαλιά της θάλασσας θα ηρεμήσει.

    ``Ηταν ένα όνειρο για μένα, μία πρόκληση``, εξήγησε ο Μπεν Λεκόμτ και μετά αγκάλιασε τη φίλη του για να την αποχαιρετίσει. Τότε της έκανε και μία έκπληξη που σίγουρα θα τη θυμάται σ`όλη της τη ζωή- της έκανε πρόταση γάμου. Κι εκείνη την αποδέχθηκε χωρίς να το πολυσκεφτεί.

    Μετά ο Μπεν χαιρέτισε τους φίλους του κι έπεσε στο νερό. Αν όλα πάνε καλά υπολογίζει πως θα φθάσει στις γαλλικές ακτές, τον Οκτώβριο.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 17-Jul-98 18:47:24

    [12] Χρηματιστήριο 17/07

    Μια ανάσα, από τις 3.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους.

    Με άνοδο 0,96τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.738,68 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 61 δισεκατομμύρια 231 εκατομμύρια δραχμές.

    [13] Ενιαίο Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων

    Με νομοθετική ρύθμιση στο μίνι-ασφαλιστικο θα γίνει το Ενιαίο Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας.

    Θα αναζητηθεί επίσης η καλύτερη δυνατή λύση για τις εισφορές που χάνει το ΙΚΑ, λόγω της ένταξης 30.000 τραπεζουπαλλήλων στο νέο ταμείο.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 17-Jul-98 18:48:10
    Τα μποφώρ το πιο σημαντικό στοιχείο του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο, τα οποία όμως, χωρίς να προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα στα πελάγη θα συγκρατήσουν τη θερμοκρασία τουλάχιστον για 4 - 5 μέρες ακόμη σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

    Κατα τα άλλα το Σαββατοκύριακο ο καιρός σε όλη τη χώρα παραμένει σχεδόν αίθριος.

    Στην Αττική, αίθριος καιρός, με βορειοανατολικούς ανέμους που η έντασή τους κατά τόπους την ημέρα στο Νότιο Ευβοϊκό θα φθάνει και τα 6 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στην Αθήνα από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τοπική συννεφιά μόνο το απόγευμα, κυρίως στα γύρω ορεινά.

    Οι άνεμοι βορειοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 και τοπικά στα ανοιχτά του Θερμαϊκού 6 μποφώρ και η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα θα κυμαίνεται στην πόλη από 20 έως 31 βαθμούς.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 17-Jul-98 18:48:00
    Συνεχίζεται το μελτέμι, τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας, με ένταση όμως, που δεν θα προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα στα πελάγη, ενώ παράλληλα θα συγκρατεί ολες αυτές τις ημερες τη θερμοκρασία γύρω στους 34 με 35 βαθμούς.

    Καμμία αλλαγή τη Δευτέρα. Σχεδόν αίθριος καιρός, οι άνεμοι βορειοι- βορειοανατολικοί ασθενείς στα Δυτικά πιο ενισχυμένοι στα Ανατολικά θα φθάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και τα 7 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά φθάνοντας το μεσημέρι στους 34 με 35 βαθμούς, στο Αιγαιο όμως, με τους βορειάδες δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 17 July 1998 - 17:06:54 UTC