Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Γενικές Εξετάσεις - Πέφτουν οι βάσεις

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] ΚΥΣΕΑ-Εξοπλιστικό πρόγραμμα
  • [02] Συνεχίζουν να απειλούν οι Τούρκοι
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Συνεχίζουν να καίνε οι εμπρηστές
  • [04] Θρήνος για τους άτυχους Πυροσβέστες
  • [05] 1 τόνος χασίς ερχόταν απ΄την Αλβανία
  • [06] Κατέθεσε ο μοναδικός μάρτυυρας στην υπόθεση Γιοβανούδα
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Κοσσυφοπέδιο:Εκκληση Ρουγκόβα να σταματήσει η αιματοχυσία
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Ιαπωνία:Ο Ομπούτσι διάδοχος του Χασιμότο
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [09] Χρηματιστήριο 24/7
  • [10] Αποστέλλονται 500 χιλιάδες εκκαθαριστικά
  • [11] Φοροδιαφυγή
  • [12] Το δρόμο της μερικής ιδιωτικοποίησης παίρνουν τα ΕΛΤΑ
  • [13] Οικονομική στήριξη στους νέους αγρότες υποσχέθηκε ο Κ.Σημίτης
  • [Ζ] Υγεία - Ειδήσεις

  • [14] Διαβητικοί-Καρδιακά προβλήματα
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Γενικές Εξετάσεις - Πέφτουν οι βάσεις

    Last Updated: Friday, 24-Jul-98 18:14:35
    Πτώση στις βάσεις ακόμη και στις σχολές που παραδοσιακά απαιτούν υψηλές βαθμολογίες, προοϊωνίζουν τα αποτελέσματα των γενικών εξετάσεων.

    Ακόμη και στις ιατρικές σχολές που διατηρούσαν πάντα υψηλές βάσεις, φέτος θα υπάρξει πτώση της τάξεως των 50 μορίων.

    Υποψήφιοι, μάλιστα, της πρώτης δέσμης που έχουν πάρει βαθμούς κάτω από τη βάση, ενδέχεται να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε κάποιο από τα ΤΕΙ. Τη μεγαλύτερη πτώση, που μπορεί να φθάσει και τα 200 μόρια θα έχουν οι Σχολές της δεύτερης δέσμης.

    Στην τρίτη δέσμη θα υπάρξουν μικρες αυξομειώσεις της τάξης των 50 μορίων. Αντιθέτως, αύξηση 100 μορίων αναμένεται στις βάσεις της τέταρτης δέσμης.

    Χαρακτηριστικό των φετεινών εξετάσεων είναι το γεγονός, ότι ακομα και οι υποψήφιοι που διεκδικούν πρωτιές δεν έχουν τους βαθμούς ρεκόρ που συγκέντρωναν τις προηγούμενες χρονιές άλλοι υποψήφιοι.

    Οι πίνακες με τους βαθμούς αναρτήθηκαν σήμερα και στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ενώ η ανακοίνωση των βάσεων αναμενεται στα τέλη Αυγούστου.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 24-Jul-98 18:15:40

    [01] ΚΥΣΕΑ-Εξοπλιστικό πρόγραμμα

    24 χρόνια σημπληρώνονται σήμερα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και το βράδυ η πολιτική ηγεσία το τόπου θα γιορτάσει με την καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό μέγαρο.

    Το πρωί στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) δεν ελήφθη καμία οριστική απόφαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα ενώ εξουσιοδοτήθηκε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να διαπραγματευτεί καλύτερες τιμές για τα αντιαρεπορικά συστήματα .

    Επίσης συμφωνήθηκε η προμήθεια εναέριων μέσων που έχει ανάγκη η πυροσβετική να γίνει μέσω του εξοπλιστικού προγράμματος, ενώ επιβεβαιώθηκε η απόφαση όλα τα πλοία που θα παραγγελθούν από το πολεμικό ναυτικό να ναυπηγηθούν από Ελληνικά ναυπηγεία.

    [02] Συνεχίζουν να απειλούν οι Τούρκοι

    "Η Κύπρος δεν θα γίνει δεύτερη Κρήτη," υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλλιέτ ισχυριζόμενος ότι η Κρήτη ήταν τουρκική και η χώρα του τη παραχώρησε -όπως λέει- στην Ελλάδα λόγω των διεθνών συγκυριών που επικρατούσαν την εποχή εκείνη.

    "Αυτές είναι ψυχώσεις που μας γυρνούν στο παρελθόν," σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις δηλώσεις Ντεμιρέλ.

    "Η Βόρεια Κύπρος είναι μια οντότητα," υποστήριξε στη συνέντευξή του ο Τουύκος Πρόεδρος, "ένα κράτος και οι άνθρωποι αυτοί, οι Τούρκοι όπως τους αναφέρει, έχουν σωθεί από την εθνική εκκαθάριση."

    "Αν πειράξετε," απειλεί ο Ντεμιρέλ," τη Βόρεια Κύπρο, είναι σαν να πειράζετε τη Τουρκία.

    Ο Τούρκος πρόεδρος αύριο μεταβαίνει στα Κατεχόμενα, ενώ στη Λευκωσία νέο γύρο συνομιλιών πραγματοποιεί ο Τόμας Μίλερ.

    Ταξιδιωτική οδηγία κατά της Κύπρου, εξέδωσε μετά τη Γερμανία και η Αυστρία, που συνιστά σε όσους θα επισκεφθούν το νησί να παρακολουθούν τις εξελίξεις.

    Για τις δηλωσεις των αμερικανών αξιωματούχων περί σύγκρουσης κοινοτήτων και όχι εισβολής στην Κύπρο , ο υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΗΠΑ, λέγοντας ότι λειτουργούν υπέρ του θύτη, ενώ χαρακτήρισε χονδροειδές ψέμα την υπόσχεση Κλίντον για επίλυση του Κυπριακού.

    Η αμερικανική ηγεσία ενθαρρύνει θερμό επεισόδιο, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη Γερμανική Κυβέρνηση.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος σε ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν σε κάτι τέτοιο, ενώ τόνισε ότι η Ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι οι αμερικανικές πρωτοβουλίες δεν έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια πιέσεων προς την Τουρκία.

    Για τις δηλώσεις Πάγκαλου ειδικά ο κύριος Ρέππας ανέφερε ότι όσα είπε ο κύριος Παγκαλος είναι αλήθεια.

    Εντος της ημέρας να κληθεί ο αμερικανός πρεσβευτής να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις Μακέρυ ζητεί σε δηλωσή του ο Μιλτιάδης Εβερτ.

    Η υποχωριτικότητα της κυβέρνησης Σημίτη δεν είναι άμοιρη ευθυνών τονίζει σε ανακοίνωσή της για τις δηλώσεις Ντεμιρέλ, η Νέα Δημοκρατία

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 24-Jul-98 18:15:07

    [03] Συνεχίζουν να καίνε οι εμπρηστές

    Στην περιοχή τράπεζας Αιγιαλείας ξέσπασε αργά το μεσημέρι πυρκαγιά σε δύο σημεία ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η πυροσβεστική και απειλεί μεγάλο πευκοδάσος ενώ βρίσκεται και κοντά και σε κατοικίες της κοινότητας Τράπεζα

    Στη περιοχή Αγία Παρασκευή Κασσανδρείας Χαλκιδικής η καταστροφική πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται για έβδομη ημέρα ενώ πυρκαγιά κατακαίει σήμερα και περιοχή Κρανιά στον Ολυμπο.

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε δασική στην περιοχή Κούβελος της Τριφυλλίας. Ενώ εξακολουθεί να καίει και η πυρκαγιά στην περιοχή κυλιομένου Αργοστολίου

    Περιορίστηκαν οι πυρκαγιές στην Καστοριά στην Εύβοια στην Αρραβωνίτσα και στην Πάτρα

    Δύο εισαγγελικές έρευνες στην Αττική, τόσο για για τα αίτια των πυρκαγιών όσο και για τις συνθήκες θανάτου των τεσσάρων ανθρώπων στον Υμμητο, ενώ εισαγγελέας θα εποπτεύσει πλέον την Πυροσβεστική στο προανακριτικό της έργο.

    Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Νέο Βουτζά, Νέα Πεντέλη και Πικέρμι, για τυχόν αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ μεγάλες φωτιές καίνε στην υπόλοιπη χώρα.

    [04] Θρήνος για τους άτυχους Πυροσβέστες

    Στο Τρίτο Νεκροταφείο Νίκαιας κηδεύτηκε ο πυροσβέστης Αλέξανδρος Διαβολής, και το απόγευμα στην Αμφισσα ο αρχιπυροσβέστης Θεμιστοκλής Μαυροειδής.

    Οσον αφορά τον τέταρτο νεκρό απο τη φωτιά στον Υμμητό, ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του, γεγονός που θα γίνει με εξέταση του DNA.

    Εκτιμάται πάντως ότι πρόκειται για νεαρό εθελοντή της Καισαριανής.

    Με αφορμή τις φωτιές, ξέσπασε έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

    [05] 1 τόνος χασίς ερχόταν απ΄την Αλβανία

    Και νέα μεγάλη επιτυχία των άνδρων της δίωξης ναρκωτικών στο τελωνείο της Κακαβιάς. Εντόπισαν και πάλι περισσότερο απο ένα τόνο χασίς που μετέφερονταν μέσα σε κρύπτη σε φορτηγό από την Αλβανία.

    [06] Κατέθεσε ο μοναδικός μάρτυυρας στην υπόθεση Γιοβανούδα

    Ο μοναδικός μάρτυρας στην υπόθεση Γιοβανούδα ο γιατρός Γκανάτσιος, που ήταν παρών στο επεισόδιο στην εισοδο της πολυκατοικίας της Μαρίας Καταβάτη κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Ο βουλευτής Χαλκιδικής μιλώντας στον Αntenna, έκανε λόγο για σαπουνόπερα, ενώ είπε ότι από Δευτέρα θα καταθέσει μηνύσεις σε βάρος όλων όσων παραποίησαν την αλήθεια.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 24-Jul-98 18:15:30

    [07] Κοσσυφοπέδιο:Εκκληση Ρουγκόβα να σταματήσει η αιματοχυσία

    Εκκληση στη Διεθνή Κοινότητα να καταβαλει κάθε προσπαθεια για να σταματησει η αιματοχυσία στο Κοσσυφοπεδιο, απηύθυνε ο ηγέτης των Αλβανόφωνων της σερβικής αυτής επαρχίας Ιμπραήμ Ρουγκόβα. Ταυτόχρονα, όμως, υποστήριξε οτι η μοναδική λύση στο πρόβλημα ειναι η πλήρης ανεξαρτησία της περιοχής.

    Ο Ρουγκόβα αναμένεται σήμερα να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας Ριτσαρντ Χίλ. Είναι πιθανόν να συζητήσουν το θέμα των πρόσφατων εκρήξεων στα Σκόπια και στο Κουμάνοβο, που αποδίδονται σε Αλβανούς αυτονομιστές.

    Η κατάσταση πάντως στο Κοσσυφοπέδιο, εξακολουθεί να παραμένει τεταμένη μετά τις προσφατες συγκρούσεις για τον ελεγχο της πόλης Οραχοβατς.

    Ο Ρουγκόβα, μάλιστα, κατηγόρησε τις σερβικές αρχές ότι εμποδίζουν τους Αλβανούς να ενταφιάσουν τους νεκρούς τους.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 24-Jul-98 18:15:49

    [08] Ιαπωνία:Ο Ομπούτσι διάδοχος του Χασιμότο

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Κέιζο Ομπούτσι εξελέγη σήμερα πρόεδρος του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, γεγονός που του εξασφαλίζει κατά πάσα πιθανότητα και την πρωθυπουργία της χώρας.

    Ο ηλικίας 61 ετών Ομπούτσι υπερίσχυσε των αντιπάλων του, Σεϊρόκου Καζιγιάμα, πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, και του υπουργού Υγείας Ζουνιχίρο Κοϊζούμι, στην μάχη για την διαδοχή του πρωθυπουργού Ριουτάρο Χασιμότο, ο οποίος τελεί υπό παραίτηση.

    Δεδομένης της πλειοψηφίας που διαθέτει το κόμμα του, στη Βουλή, την ονομαζόμενη Διαίτα, ο Ομπούτσι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εκλεγεί στις 30 Ιουλίου νέος πρωθυπουργός της χώρας. Την ίδια ημέρα ο Ριουτάρο Χασιμότο θα υποβάλει επίσημα την παραίτησή του.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 24-Jul-98 18:14:54

    [09] Χρηματιστήριο 24/7

    Με πτώση 3,30 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.699,09 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 58 δισεκατομμύρια 733 εκατομμύρια δραχμές.

    [10] Αποστέλλονται 500 χιλιάδες εκκαθαριστικά

    Αλλες 500 χιλιάδες εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας αποστέλλονται αυτή την εβδομάδα στους φορολογούμενους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα από αυτά είναι χρεωστικά, ενώ η αποστολή των εκκαθαριστικών σε μικρό χρονικό διάστημα έχει προκαλέσει και αύξηση των κρατικών εσόδων, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρύς.

    Μετά την ολόκληρη της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων αρχίζει η διασταύρωση των οικονομικών στοιχείων.

    [11] Φοροδιαφυγή

    Σε διασταυρώσεις οικονομικών στοιχείων θα προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φορολογικών δηλώσεων.

    Παράλληλα, προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή, ξεκινάει ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των τελωνείων.

    [12] Το δρόμο της μερικής ιδιωτικοποίησης παίρνουν τα ΕΛΤΑ

    Το δρόμο της μερικής ιδιωτικοποίησης παίρνουν τα ΕΛΤΑ, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την μετατροπή της επιχείρησης σε κερδοφόρα με περιορισμό των ελλειμμάτων και εξυγίανση.

    [13] Οικονομική στήριξη στους νέους αγρότες υποσχέθηκε ο Κ.Σημίτης

    Μέτρα για τους αγρότες εξήγγειλε ο πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την Επίδαυρο. Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι η ελληνική ύπαιθρος θα στηριχθεί οικονομικά και κοινωνικά, ενώ έκανε λόγο και για ειδικές φορολογικές ελαφρύνσεις στους νέους αγρότες.

    Στην αγροτική πολιτική τής κυβέρνησης, εξαγγέλοντας ταυτόχρονα μέτρα για τους αγρότες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, απο την Επίδαυρο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

    Ειπε ότι η αγροτική πολιτική αποτελεί στόχο προτεραιότητας για την κυβέρνηση και λαμβάνονται τα μετρα που απαιτούνται, ώστε η ελληνική ύπαιθρος να στηριχθεί οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά, με τρόπο που να εξασφαλίζεται η οικονομική δυναμική της.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ειδικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους νέους αγρότες, και μάλιστα νωρίτερα είχε επισκεφθεί μία πρότυπη μονάδα νέων αγροτών, που έχει χρηματοδοτηθεί με βάση τις ρυθμίσεις του νέου Νομου.

    Ο κ. Σημίτης ξεναγήθηκε απο το ζευγάρι των αγροτών στην μονάδα αυτή όπου καλλιεργούνται ντομάτες και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα, επιβραβεύοντας έτσι τις προσπαθειες τού ζευγαριού και δηλώνοντας ότι αυτό αποδεικνύει ότι και η γεωργία μπορεί να δώσει δουλειά, εάν γίνει σωστή εκμετάλλευση.

    [Ζ] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 24-Jul-98 18:15:18

    [14] Διαβητικοί-Καρδιακά προβλήματα

    Οι διαβητικοί αντιμετωπίζουν εξαπλάσιο κίνδυνο να πάθουν καρδιακή προσβολή, τις ίδιες πιθανότητες που αντιμετωπίζουν και οι μη διαβητικοί που έχουν ήδη πάθει μια καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση "New England Journal of Medicine".

    Τα αποτελέσμα της έρευνας, που βασίστηκε σε στοιχεία φιλανδικών ασφαλιστικών εταιριών, αναφέρονται μόνο σε εκείνους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, δηλαδή της μορφής εκείνης διαβήτη που εμφανίζεται σε ανθρώπους άνω των 40 χρόνων και μπορεί να ελεγχθεί με συγκεκριμένη δίαιτα.

    Πέντε ερευνητές του Κέντρου Υγείας και Επιστημών του πανεπιστημίου του Τέξας, στο Σαν Αντόνιο, με επικεφαλής τον Δρ Στίβεν Χάφνερ, μελέτησαν τα στοιχεία επτά χρόνων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό καρδικής προσβολής στους διαβητικούς είναι 20%, ενώ στους ανθρώπους που δεν πάσχουν από διαβήτη, αλλά έχουν πάθει μια καρδιακή προσβολή το ποσοστό είναι 19%. Στους ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 3,5%.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 24-Jul-98 18:16:24
    Σταδιακή εξασθένηση άρχισαν ήδη να παρουσιάζουν οι βοριάδες στο Αιγαίο, η οποία θα είναι πιο σημαντική απο τη Δευτέρα.

    Η θερμοκρασία σχετικά υψηλή, θα κυμαίνεται στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο απο 20 εως 38, ίσως την Κυριακή για λίγο τοπικά και 39 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου απο 24 μέχρι 34 βαθμους Κελσιου.

    Εντονη ηλιοφάνεια στην Αττική ενώ, καθώς οι βορειοανατολικοί άνεμοι εξασθενούν, μόνο τοπικά, ιδιαίτερα στα Ανατολικά θα φθάνουν τα 6 μποφώρ, η θερμοκρασία θα ανέβει 1 με 2 βαθμούς και θα κυμαίνεται στην Αθηνα απο 24 μέχρι 37 βαθμούς Κελσιου.

    Αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με βοριαδάκι που δεν θα ξεπερνά τα 4 μποφώρ και θερμοκρασία να κυμαίνεται στην πόλη απο 22 έως 36 βαθμούς.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 24-Jul-98 18:16:16
    Παρά τη σταδιακή εξασθένηση των ανέμων δεν θα λείψουν και το Σαββατοκύριακο κάποια προβλήματα στο Αιγαίο, τουλάχιστον για τα μικρά σκάφη, αφού οι βόρειοι άνεμοι τοπικά θα φθάνουν και τα 7 μποφώρ. Απο τη Δευτέρα πάντως, οι άνεμοι εξασθενούν περισσότερο και αυτό δικαιολογει την εποχιακή έξαρση που αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία, η οποία ευτυχως θα είναι μικρής διάρκειας, γιατί απο την Τετάρτη οι βοριάδες ενισχύονται και πάλι και η θερμοκρασία πέφτει.

    Κατά τ'άλλα το Σαββατοκύριακο ο καιρος παραμένει αίθριος σε όλη τη χώρα, με βόρειους- βορειοανατολικούς ανέμους γύρω στα 3 με 4 μποφώρ στα Δυτικά, 5 με 6 στα Ανατολικά και κατά τόπους την ημερα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και 7 μποφώρ, με τάση όμως να εξασθενήσουν περισσότερο απο την Κυριακή το βράδυ.

    Η θερμοκρασία σχετικά υψηλή, θα κυμαίνεται στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο απο 20 εως 38, ίσως την Κυριακή για λίγο τοπικά και 39 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου απο 24 μέχρι 34 βαθμους Κελσιου.

    Αίθριος και ζεστός ο καιρός τη Δευτέρα, αφού καθώς οι βόρειοι άνεμοι εξασθενούν αρκετά, μόνο πρόσκαιρα την ημέρα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφώρ, η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη λίγο και θα φθάσει στα ηπεριωτικά και το Ιόνιο στους 39, ίσως για λίγο τοπικά και στους 40 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 24 July 1998 - 17:35:56 UTC