Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-31

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ικανοποίηση στην Ουάσιγκτον απ' τις εξηγήσεις Πάγκαλου

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Αρνήται η Τουρκία την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • [02] Τουρκία-Επίσκεψη νομάρχη&δημάρχου Ανδριανούπολης
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Αρχισε η "μεγάλη φυγή"
  • [04] Πυρκαγιές
  • [05] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [06] Τουρκία-Επίσκεψη Αραφάτ
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [07] Συνομιλίες Ινδίας-Πακιστάν
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [08] Εξευρευνητική αποστολή στον Τιτανικό
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [09] Μίνι Ασφαλιστικό
  • [10] Χρηματιστήριο 31/7
  • [11] Φοροαπαλλαγή στα αναδρομικά των Δικαστικών
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ικανοποίηση στην Ουάσιγκτον απ' τις εξηγήσεις Πάγκαλου

    Last Updated: Friday, 31-Jul-98 17:37:26
    Την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για τις εξηγήσεις Πάγκαλου στον Νίκολας Μπέρνς, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντηπάρτμεντ.

    Ο Τζέϊμς Ρούμπιν ανέφερε ότι ο κ.Πάγκαλος διαβεβαίωσε τον Αμερικανό πρεσβευτή πώς η Ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την ισχυρότερη δυνατή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και σέβεται βαθύτατα τον πρόεδρο Κλίντον.

    Στο μεταξύ η τελευταία κρίση μεταξύ Ουάσιγκτον και Αθηνών απασχόλησε και το ειδησιογραφικό πρακτορείο Ασσοσιέητεντ Πρέςς, το οποίο επιχειρεί και κριτική του ΥΠΕΞ, Θεόδωρου Πάγκαλου.

    Ο συντάκτης του πρακτορείου, Πάτρικ Κουήν αποκαλεί τον κ.Πάγκαλο έναν διπλωμάτη διόλου διπλωματικό, υπενθυμίζει τα "υβριστικά σχόλια" για την Γερμανία και τα φραστικά επεισόδια με τον τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ, ενώ ισχυρίζεται πως η Ελληνική διπλωματία πάσχει απο σύμπλεγμα κατωτερότητας, λόγω των εθνικών καταστροφών που υπέστη η χώρα το 44, το 67 και το 74, καταστροφών για τις οποίες οι Ελληνες θεωρούν υπεύθυνες τις Μεγάλες Δυνάμεις.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 31-Jul-98 17:40:38

    [01] Αρνήται η Τουρκία την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Ακόμη και με αποπομπή από το Συμβούλιο της Ευρώπης κινδυνεύει η Τουρκία μετά την άρνησή της να δεχθεί την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Η απόφαση αυτή επιδικάζει αποζημίωση 300 χιλιάδων λιρών στην Ελληνοκύπρια Τιτίνα Λουϊζίδου, για την απώλεια χρήσης της περιουσίας της μετά την τουρκική εισβολή.

    Η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αφορά την υπόθεση Λοϊζίδου, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εωξτερικών που εξεδόθη σήμερα στην Aγκυρα.

    Η απόφαση, που εξεδόθη , καταδικάζει την Τουρκία ως υπεύθυνη για την παρεμπόδιση της κας Τιτίνας Λοϊζίδου στην άσκηση των δικαιωμάτων της επί της περιουσίας της στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου, μετά την τουρκική εισβολή, το 1974.

    "Η Τουρκία θεωρεί τις αποφάσεις του Δικαστηρίου για την κα. Λοϊζίδου, ως στερούμενες δυνατότητας εφαρμογής και εκτέλεσης", αναφέρει η ανακοίνωση.

    Η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι πλέον αμετάκλητη και επιβεβαιώνει προηγούμενη απόφαση, για την ίδια υπόθεση, όπου είχε εκδοθεί στις 18 Δεκεμβρίου 1996. Η χθεσινή απόφαση εκδόθηκε μετά την εξέταση των ενστάσεων που υπέβαλε η Τουρκία στην απόφαση του 1996.

    Δεν είναι σαφές πως η Τουρκία μπορεί ν`αρνηθεί να εκτελέσει την απόφαση, όσο εξακολουθεί να είναι μέλος του Ευρωπαϊκού συστήματος.

    Η απόφαση, πάντως, έχει προκαλέσει σοκ στην γκυρα, γιατί αποτελεί σοβαρή αποδοκιμασία των όσων κάνει η Τουρκία στην Κύπρο.

    Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτύρεται, γιατί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν αναγνώρισε "το γεγονός ότι η ΤΔΒΚ (Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου) είναι ανεξάρτητο κράτος στη Βόρεια Κύπρο" και πληροί όλες τις προϋποθέσεις του "κράτους στο Διεθνές Δίκαιο". Η Τουρκική ανακοίνωση επικαλείται, μάλιστα, τα κριτήρια περί "κράτους", που περιέγραψε η "Επιτροπή Μπαταντέρ".

    "Η υπόθεση Λοϊζίδου είναι ζήτημα μεταξύ της ενάγουσας και της ΤΒΔΚ" και "η Τουρκία δεν έχει τίποτα να κάνει στη περίπτωση" , ισχυρίζεται η ανακοίνωση, που υποστηρίζει ότι "η Τουρκία δεν ασκεί καμία δημόσια εξουσία στην ΤΔΒΚ, δεν υπάρχει διεθνές νομικό όργανο, που να μεταθέτει ευθύνες στην Τουρκία, για μέτρα και πράξεις που γίνονται από την ΤΔΒΚ".

    Η τουρκική αυτή ανακοίνωση υποστηρίζει, επίσης, ότι "τα θέματα των αμοιβαίων αξιώσεων επί των περιουσιών πρέπει ν`αντιμετωπισθούν και να λυθούν από τα δυο κράτη στην Κύπρο" και επικαλείται την "δέσμη ιδεών" του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, που προέβλεπαν έναν μηχανισμό ανταλλαγής και αποζημιώσεων.

    [02] Τουρκία-Επίσκεψη νομάρχη&δημάρχου Ανδριανούπολης

    Ο νομάρχης Ανδριανούπολης, Μεχμέτ Τζάνσεβεν, ξεκίνησε το πρωϊ την τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, οπου θα επισκεφθεί το νομό Ροδόπης, καλεσμένος του νομάρχη Στέργιου Σταυρόπουλου.

    Τον Τούρκο νομάρχη συνοδεύουν ο δήμαρχος Ανδριανούπολης, Χαμντί Σεντεφτσί, και οι πρόεδροι του Βιομηχανικού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης. Ξεκινώντας για το ταξίδι, ο Τζάνσεβεν ανέφερε οτι, τον περασμένο Οκτώβριο είχε επισκεφθεί την Ανδριανούπολη ο νομάρχης Ροδόπης και είπε ότι "υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη της συνεργασίας, σε κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά θέματα".

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 31-Jul-98 17:40:00

    [03] Αρχισε η "μεγάλη φυγή"

    Σε εξέλιξη το μεγάλο κύμα φυγής για τις Αυγουστιάτικες διακοπές. Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα με κάθε μέσο οι Αθηναίοι, αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και ΚΤΕΛ. Επί ποδός η Τροχαία και έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς Αθηνών- Λαμίας και Αθηνών Κορίνθου.

    [04] Πυρκαγιές

    Ελέγχεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Λαγονήσι. 'Υφεση παρουσιάζει η φωτιά στον Ταϋγετο, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη θέση Τσούκα στην Αταλάντη.

    [05] Αστυνομικό δελτίο

    Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη η Φιλιππινέζα Μαρίνα Μαλκίντ, η οποία σκότωσε το μόλις δύο μηνών βρέφος της φίλης της, την φύλαξη του οποίου είχε αναλάβει, επειδή-όπως είπε-το μωράκι έκλαιγε και την ενοχλούσε. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από βαριές κρανιογκεφαλικές κακώσεις.

    Καλή είναι η κατάσταση της Γιαννούλας Καλογεροπούλου , 33 ετών και του νεογέννητου παιδιού της που νοσηλεύονται στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά. Η Καλογεροπούλου γέννησε χθές μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Δραπετσώνας, όπου εκρατείτο, κατηγορούμενη για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

    'Ακαρπες οι έρευνες της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για τους γονείς του βρέφους που βρέθηκε εγκαταλελειμένο σε αποθήκη στις Κάτω Κλίνες Φλώρινας και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 31-Jul-98 17:40:29

    [06] Τουρκία-Επίσκεψη Αραφάτ

    Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ έφτασε σήμερα στην Αγκυρα για 24ωρη επίσκεψη εργασίας, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Τουρκίας Σουλείμάν Ντεμιρέλ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών του παλαιστίνιου ηγέτη με τους τούρκους επισήμους θα βρίσκεται η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας-Παλαιστινίων και τα περιφερειακά προβλήματα, διευκρινίζει το σχετικό τηλεγράφημα.

    Ο Γιάσερ Αραφάτ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ντεμιρέλ, τον πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπουλέντ Ετσεβίτ. Ο υπουργός Εξωτερικών Ισμαίλ Τζεμ είχε συναντηθεί με τον Γιάσερ Αραφάτ στην Λωρίδα της Γάζας στα πλαίσια επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στο Ισραήλ στις αρχές Ιουλίου.

    Η τελευταία επίσκεψη του Αραφάτ στην Τουρκία είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 1997.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 31-Jul-98 17:40:48

    [07] Συνομιλίες Ινδίας-Πακιστάν

    Χωρίς αποτέλεσμα έληξαν οι συνομιλίες που είχαν οι εκπρόσωποι της Ινδίας και του Πακιστάν σε μία προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους για την επανάληψη των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε η πακιστανική πλευρά.

    "Δεν στάθηκε δυνατό να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμφωνία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών Ταρίκ Αλτάφ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής των χωρών της Νότιας Ασίας που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της στο Κολόμπο.

    "Ως εκ τούτου", κατέληξε ο εκπρόσωπος, "ο διάλογος μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας παραμένει σε στασιμότητα χωρίς να έχει επιτελεσθεί πρόοδος στο Κολόμπο". Πρόσθεσε πάντως ότι όπως αναμένεται οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών θα συναντηθούν στο πλαίσιο της επικείμενης διάσκεψης κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων στη Νότιο Αφρική.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 31-Jul-98 17:40:14

    [08] Εξευρευνητική αποστολή στον Τιτανικό

    Μια ακόμα εξευρευνητική αποστολή ξεκινάει στο ναυάγιο του Τιτανικού.

    Με τη βοήθεια τελευταίας τεχνολογίας υποβρύχιων μηχανημάτων, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να εξερευνήσουν τις καμπίνες πολυτελείας της πρώτης θέσης, να εξιχνιάσουν το μέγεθος της καταστροφής από το παγόβουνο και να βρεθεί η καμπίνα του ασυρματιστή που έστειλε το σήμα κινδύνου.

    Στις 12 και 16 Αυγούστου 1998 τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC και Discovery αντίστοιχα θα προβάλλουν ειδικά αφιερωμένες εκπομπές στην εξερευνητική αποστολή που ξεκινάει σε λίγες ημέρες για το ναυάγιο του Τιτανικού.

    Με τη βοήθεια τελευταίας τεχνολογίας υποβρύχιων μηχανημάτων, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να εξερευνήσουν τις καμπίνες πολυτελείας της πρώτης θέσης, αλλά και να φωτογραφίσουν το εσωτερικό του υπερωκεάνιου ωστε να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες βύθισής του.

    Για πρώτη φορά μάλιστα θα αποκαλυφθούν τμήματα του πλοίου που δεν είχαν ποτέ εξερευνηθεί από τον Απρίλιο του 1912, όταν το μεγαλύτερο πλοίο στο κόσμο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι.

    Επίσης, όπως δήλωσε εκπροσωπος της εταιρίας, οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να βρούν τον ασύρματο του υπερωκεάνιου απ'όπου εστάλησαν τα τελευταία απεγνωσμένα μηνύματα την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν.

    Ο Ντέιβιντ Λίβινγκστον από τα ναυπηγεία του Μπέλφαστ όπου ναυπηγήθηκε ο Τιτανικός δήλωσε στους δημοσιογράφους οτι οι επιστήμονες ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για το πως βυθίστηκε το πλοίο και τι έγινε με τους ανθρώπους που επέβαιναν σ'αυτό.

    Οι ερευνητές σχεδιάζουν να στείλουν στο βυθό --σε βάθος τριών χιλιομέτρων-- ένα μεγάλο τηλεκατευθυνόμενο όχημα, το οποίο με τη σειρά του θα στείλει άλλα μικρότερα μέσα στο ναυάγιο. Τα μικρά αυτά οχήματα έχουν το μέγεθος βαλίτσας και είναι πολύ πιθανό να χαθούν μέσα στο βυθισμένο σκαρί του Τιτανικού. Το κάθε ένα από αυτά κοστίζει από πενήντα έως εκατό χιλιάδες δολάρια, τόνισε ο υπεύθυνων των υποθαλάσσιων επιχειρήσεων της αποστολής, Τομ

    Ντετβάιλερ.

    Ο Ντέτβαιλερ επισήμανε πως "πολλοί από τους επιβάτες της πρώτης θέσης ήταν διάσημοι, όπως ο Τζον Τζέικομπ Αστορ που πλήρωσε για την καμπίνα του 50.000 δολάρια.

    Τα τηλεκατευθυνόμενα οχήματα ίσως να αποκαλύψουν και το μυστήριο των επιβατών της τρίτης θέσης. Αν δηλαδή έμειναν κλειδωμένοι στα κάτω καταστρώματα, ενώ οι επιβάτες της πρώτης θέσης είχαν πρόσβαση στο κατάστρωμα και στις ελάχιστες σωσίβιες λέμβους.

    "Αν μπορέσουμε να μπούμε στο εσωτερικό του πλοίου στο σημείο που συγκρούστηκε με το παγόβουνο θα έχουμε σαφείς ενδείξεις για το τι ακριβώς έγινε και για το ποιά ήταν τα αίτια της βύθισης του Τιτανικού", κατέληξε ο Ντετβάιλερ.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 31-Jul-98 17:39:28

    [09] Μίνι Ασφαλιστικό

    Και οι γυναίκες θα έχουν δικαίωμα στη σύνταξη μετά το θάνατο του συζύγου τους, όπως προβλέπει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή περί τα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου. Οι βασικοί άξονες του μίνι ασφαλιστικού εγκρίθηκαν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και προβλέπουν ενοποιήσεις Ταμείων. Συγκεκριμένα το ΤΕΒΕ, το Ταμείο Εμπόρων και το Ταμείο Αυτοκινητιστών ενοποιούνται σε ένα Ταμείο αυτοαπασχολουμένων.

    Δημιουργείται ένα Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων από τα 47 που είναι σήμερα, ενώ ενοποιούνται σε ένα Ταμείο Αρωγής τα 12 ταμεία Δημοσίων Υπαλλήλων. Καταργείται το Ταμείο Αγροφυλακής και συγχωνευεται στο ΙΚΑ το Ταμείο Μετάλλου.

    Στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα περιληφθούν αντικίνητρα για την απασχόληση των συνταξιούχων που λαμβάνουν υψηλές συντάξεις, καθώς και μέτρα για την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων που ανέρχεται στα τρία τρισεκατομμύρια.

    Ο διάλογος για την ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος και συγκεκριμένα για τα ζητήματα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών, θα αρχίσει το Φθινόπωρο.

    [10] Χρηματιστήριο 31/7

    Με άνοδο της τάξης του 1,44% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2797,41 μονάδες και ο όγκος των συναλλαγών έφθασε τα 52,7 δισεκατομμύρια δραχμές.

    Εντονο ενδιαφέρον παρουσίασε ο τραπεζικός τομέας, ενώ ανοδική πορεία είχε η μετοχή της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος.

    Οι προσφορές για το 51% της Τράπεζας θα γίνουν γνωστές αργά το απόγευμα.

    [11] Φοροαπαλλαγή στα αναδρομικά των Δικαστικών

    Και νεα δικαστικη αποφαση για τα οικονομια των δικαστικων.

    Αφορολόγητο το 50% από τα αναδρομικά που λαμβάνουν για την περίοδο 1991 -95 αλλά και αφορολόγητο επίδομα γραφείου, διεκδικούν οι δικαστικοί, με απόφαση του προέδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

    Το αφορολόγητο στα αναδρομικά είχε καταργηθεί για δικαστικούς και βουλευτές, το 1997.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 31-Jul-98 17:41:30
    Αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σαββάτο σε όλη τη χώρα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί.

    Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καίρος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 37 βαθμούς κελσίου.

    Αιθριος καιρός και στην Θεσσαλονικη Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 31-Jul-98 17:41:20
    Ζεστός τελικά παρά τα συχνά μελτέμια ο φετεινός Ιούλιος. Ο Αύγουστος, κατεξοχήν μήνας με τα πολλά μελτέμια αρχίζει με βόρειους ανέμους, όχι όμως ιδιαίτερα ενισχυμένους, που ωστόσο θα συγκρατήσουν και το Σαββατοκύριακο τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα, αλλά στην αρχή της άλλης εβδομάδας οι άνεμοι εξασθενούν για να ενισχυθούν όμως πάλι από την Τετάρτη.

    Κατά τα άλλα το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος.

    Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς στα Δυτικά, πιο ενισχυμενοι στα Ανατολικά θα φθάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία σχετικά υψηλή θα κυμαίνεται στα Βόρεια από 20 μέχρι 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 22 έως 38 και στα νησιά του Αιγαίου από 24 μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

    Αίθριος ο καιρός και τη Δευτέρα και μόνο το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά στα ηπειρωτικά της Βόρειας Ελλαδας.

    Οι βόρειοι άνεμοι διατηρούνται αρχικά, 3 μποφώρ στα Δυτικά, 4 με 5 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 6 μποφώρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει λιγο και θα πλησιάσει το μεσημέρι στα Βόρεια στους 37 με 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο στους 38 με 39 και στο Αιγαίο στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 31 July 1998 - 16:06:49 UTC