Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-09-23

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Εμμένει στην πολιτική του ο πρωθυπουργός
  • [02] Επστολή Μαργαρίτας Παπανδρέου προς Χίλαρυ
  • [Β] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Συνεχίζονται ο απεργίες
  • [04] Σπάνιος αρχαιολογικός θησαυρός
  • [05] Πιστόλια μπρελόκ
  • [06] Εφιαλτικό ταξίδι για 167 Κούρδους λαθρομετανάστες
  • [07] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Γ] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Προχωράει το Κογκρέσσο στην καθαίρεση Κλίντον
  • [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [09] Μειώνεται η τιμή της βενζίνης
  • [10] Ιονική:Αποδέσμευση απ'την Χρηματιστηριακή αξία
  • [11] Φτωχοί..πλην τίμιοι
  • [12] Χρηματιστήριο 23/09
  • [Ε] Καιρός - Σήμερα

    [ΣΤ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 23-Sep-98 21:38:01

    [01] Εμμένει στην πολιτική του ο πρωθυπουργός

    Αμετακίνητος στην εφαρμογή του προγράμματος για ένταξη της χωρας μας στην ΟΝΕ εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός, στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Καλλιθέα, παραμονές των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών.

    Ο Κώστας Σημίτης έκανε απολογισμό του κυβερνητικου έργου, υπεραμύνθηκε της οικονομικής και εθνικής πολιτικής του, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τακτική στρουθοκαμήλου.

    Στην ομιλία του πρωθυπουργού αντέδρασαν έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    [02] Επστολή Μαργαρίτας Παπανδρέου προς Χίλαρυ

    Αντιδράσεις, ακόμα και απο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε η επιστολή της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου προς τη Χίλαρυ Κλίντον.

    Με την επιστολή αυτή, που δημοσιεύτηκε στην "Χέραλντ Τρίμπιουν" η κυρία Παπανδρεου συμπαρίσταται στη Χίλαρυ, παραλληλίζοντας τη σχέση του Κλίντον με τη Μονικα, με αυτή που είχε ο Ανδρέας Παπανδρεου με τη Δήμητρα.

    Υπογράφοντας ως τέως Πρώτη Κυρία της Ελλάδας, εκφράζει την άποψή της για το σκάνδαλο Λεβίνσκι και δηλώνει ότι συμμερίζεται τον πόνο και την ταπείνωση που νιώθει η Χίλαρυ Κλίντον για την απάτη του συζυγου της.

    [Β] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 23-Sep-98 21:37:41

    [03] Συνεχίζονται ο απεργίες

    Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους ασθενείς. Μέχρι και την Δευτέρα η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών σε Αθήνα και Πειραιά, αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΕΙΝΑΠ, παρά τα νέα κονδύλια για τις εφημερίες που ενέκρινε ο υπουργός Υγείας, σε 24 νοσοκομεία της ΑΘήνας.

    Οπως δήλωσε στον Αntenna, ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Γιώργος Ελευθερίου, τα κονδύλια αυτά δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των νοσκομειακών εφημεριών.

    Νέα ταλαιπωρία και την Πέμπτη για τους Αθηναίους. Τα τρόλλεϋ, ο ηλεκτρικός και τα πράσινα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορούν απο τις 11.00πμ έως τις 17.00μμ λόγω της απεργίας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

    Απεργία έχει εξαγγείλει έως καί την Κυριακη καί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας. Ωστοσο η τύχη της απεργίας κρίνεται στο δικαστήριο καθώς ήδη η διοίκηση της ΥΠΑ με προσφυγή που εκδικάζεται σήμερα ζητεί να κηρυχθούν παρανομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

    [04] Σπάνιος αρχαιολογικός θησαυρός

    Εναν σπάνιο αρχαιολογικό θησαυρό, αμύθητης αξίας, είχε στη κατοχή του ο Θόδωρος Πούτους-Πιτιδης ,που συνελληφθη από την Ασφαλεια, για αρχαιοκαπηλια.

    Στο σπίτι του βρέθηκαν 3.000 αρχαία νομίσματα και 11 ομολογίες της προσωρινής διοίκησης της Ελλάδος του 1822, με υπογραφη του Αλεξανδρου Μαυροκορδατου.

    Ενα απο τα νομίσματα είναι το "Ηλεκτρον" που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα προ Χριστού. Αλλο ένα τέτοιο νόμισμα υπάρχει στο Βρετανικό Μουσείο και η αξία του υπολογίζεται σε 4 εκατομμύρια δολλάρια.

    Ο Πιτίδης που είναι μέλος της Νομισματικής Εταιρίας, ισχυρίσθηκε πως τα νομίσματα εισήγαγε κατά καιρούς από το εξωτερικό και αγνοούσε ότι έπρεπε να τα δηλώσει.

    [05] Πιστόλια μπρελόκ

    Στους χώρους του Πνευματικού κέντρου Καλαμακίου βρήκαν σήμερα το μεσημέρι αστυνομικοί μετά από έρευνα ένα πιστόλι-μπρελόκ, παρατημένο σε αίθουσα του κτιρίου.

    Οι αστυνομικοί έφθασαν εκεί μετά από τηλεφώνημα για άτομα που παρακολουθούσαν πλειστηριασμό στο Πνευματικό Κέντρο και είχαν στην κατοχή τους όπλα.

    Από την έρευνα που έγινε, βρέθηκαν επίσης 3 πιστόλια παρατημένα σε χώρους της αίθουσας.

    [06] Εφιαλτικό ταξίδι για 167 Κούρδους λαθρομετανάστες

    Εφιαλτικό ταξίδι με την ελπίδα μιάς καλύτερης τύχης, έκαναν 167 Κούρδοι λαθρομεταναστες Ιρακινης καταγωγης.

    Αναμεσά τους ήταν και 80 παιδάκια, όλοι στιβαγμένοι σε ένα παλιό ξυλινο σκαφος μολις 20 μετρων, που το κυβερνούσαν τεσσερις Λιβανεζοι δουλεμποροι.

    Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μία γυναίκα γέννησε ενώ πέθανε ένα από τα παιδάκια.

    Η Οδυσσειά τους πήρε τέλος όταν εντοπίστηκαν από λιμενικούς στους Καλούς Λιμένες, Κρήτης.

    Στους Κούρδους παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες καθώς παρουσίαζαν συμπτώματα ασιτίας καί αφυδάτωσης ενώ ο ένας Σύριος και οι 3 Λιβανέζοι δουλέμποροι οδηγούνται στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

    [07] Αστυνομικό Δελτίο

    Θύμα ληστείας, έπεσε 64χρονος με κινητικά προβλήματα.

    Οπως κατήγγειλε ο ίδιος στην Αστυνομία, τρείς νεαρές 20 με 25 χρονών μπήκαν στο σπίτι του στο Ψυχικό και αφού τον φίμωσαν του άρπαξαν 450.000δρχ.

    Αστυνομικός καταδικάσθηκε για διγαμία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον Βασίλειο Βεδούρη, 46 ετών, που καταδικάσθηκε ερήμην ενώ η δεύτερη συζυγός του αθωώθηκε καθώς είχε δει πλαστό διαζευκτήριο.

    12 κιλα χασίς προσπάθησε να περάσει στη χώρα μας ομάδα πέντε Αλβανών. Εντοπίσθηκε όμως από αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς και καταδιώχθηκε.

    Συνελλήφθη ο ένας από τους δράστες, Σπίρο Σεριάν , 30 ετών.

    [Γ] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 23-Sep-98 21:38:12

    [08] Προχωράει το Κογκρέσσο στην καθαίρεση Κλίντον

    Το Κογκρέσσο σύμφωνα με πληροφορίες προχωράει ακάθεκτο στην διαδικασία καθαίρεσης του Αμερικανού προέδρου, αλλά την ίδια στιγμή ακούγονται ψίθυροι για μια συμβιβαστική συμφωνία.

    Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας,ο πρόεδρος Κλίντον θα ομολογήσει ενώπιον του Κογκρέσου ότι είπε ψέματα ενόρκως και θα εγκαταλείψει την επιμονή του στην στενή νομική ερμηνεία περί σεξ.Σε αντάλλαγμα το Κογκρέσσο θα του παραχωρήσει ασυλία από δίωξη.Οι δημοκρατικοί προωθούν μια τέτοια συμφωνία με τίμημα να πληρώσει ο πρόεδρος Κλίντον το σύνολο ή τμήμα των εξόδων της έρευνας του ανακριτή Στάρ για το σκάνδαλο Λουίνσκι,που φθάνουν τα 4 εκατομμύρια δολλάρια ή ακόμη και να μειωθεί η σύνταξή του. Ομως,κανείς δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά του.

    Πάντως, ένα παράδειγμα της κομματικής πίεσης που ασκούν τα media στον Πρόεδρο είναι και η σημερινή πληροφορία που διερευσε μέσω του Internet ότι το φόρεμα της Μόνικα λεβίνσκι εκτος απο το λεκκέ με το DNA του προέδρου είχε πάνω του και ίχνη κοκαίνης.

    [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 23-Sep-98 21:36:54

    [09] Μειώνεται η τιμή της βενζίνης

    Αλλη μια κίνηση για να χτυπήσει το πληθωρισμό επιχειρεί η κυβέρνηση. Μειώνεται από τα μεσάνυκτα κατά 10 δρχ. η τιμή πώλησης της βενζίνης, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς.

    Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης μειώνεται κατά 8δρχ το λίτρο και κατά 2δρχ ο ΦΠΑ.

    [10] Ιονική:Αποδέσμευση απ'την Χρηματιστηριακή αξία

    Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της Ιονικής καί των καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών.

    Η πώληση της Τράπεζας αποδεσμευέται από τη Χρηματιστηριακή αξία της ενώ τα ΚΑΕ πωλούνται στις 30 Σεπτεμβρίου παρά την αναβολή της σημερινής Γενικής Συνέλευσης που θα καθόριζε τη λειτουργία τους στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων.

    Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Ιονικής, κ.Γεωργουτσάκος θα υπάρξει πλήρης διασφάλιση των συμφερόντων τόσο της Ιονικής όσο καί της Εμπορικής Τράπεζας, θα επιλεγεί ο επενδυτής που θα καταβάλλει το υψηλότερο τίμημα και η πώληση θα γίνει σε τρία στάδια.

    [11] Φτωχοί..πλην τίμιοι

    Πτωχότεροι από όλους τους άλλους Ευρωπαίους είναι οι Ελληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.(ΟΟΣΑ)

    Μπορεί να είμαστε φτωχοί οι Ελληνες, όμως, είμαστε και τίμιοι. Οχι βεβαίως οι τιμιότεροι, αλλά κατέχουμε αισίως την 36η θέση ανάμεσα σε 85 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

    [12] Χρηματιστήριο 23/09

    Ανεπαίσθητη αύξηση 0,04% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους που έκλεισε στις δύο χιλιάδες εκατόν σαράντα μία κόμμα μηδέν έξι (2141,06) μονάδες, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 42,5 δισεκατομμύρια δραχμές

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο δείκτης παρουσίασε έντονες αυξομειώσεις με αφορμή τις ανακοινώσειες για τις υποθέσεις της Ιονικής και των Καταστημάτων Αφορολογήτων ειδών.

    [Ε] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 23-Sep-98 21:39:03
    Σταματούν την Πέμπτη οι βροχες σε ολόκληρη τη χώρα και ο καιρός, παρά την τοπική συννεφιά στα Δυτικά και Νότια θα είναι γενικά καλός, με Βόρειους ανέμους, γύρω στα 4 με 6 μποφώρ και μέγιστη θερμοκρασία να πλησιάζει στους 25 βαθμούς στα Βόρεια και στους 26 με 27 στην υπόλοιπη χώρα.

    Αίθριος θα είναι ο καιρός στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας και στην Αττική και μόνο πρόσκαιρα θα υπάρχει τοπική συννεφιά, κυρίως στα Βόρεια και Ανατολικά του νομού.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι, γύρω στα 3 με 4 μποφώρ και η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο και θα κυμαίνεται στην Αθήνα από 17 μέχρι 27 βαθμούς.

    Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

    Οι άνεμοι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, δηλαδή γύρω στα 3 με 4 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στην πόλη από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    [ΣΤ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 23-Sep-98 21:38:50
    Καλός θα είναι ο καιρός το επόμενο 24ωρο, χωρίς βροχή και κανονικές θερμοκρασίες. Την Παρασκευή όμως και το Σάββατο αναμένονται και πάλι κάποιες τοπικές βροχές, μικρής διάρκειας, κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα. Κατά τ' αλλα η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν προβλέπεται να αλλάξουν.

    Την Παρασκευή θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, που κατά τόπους στο Ιόνιο και τα Κεντρικά και Νότια ηπειρωτικά θα είναι πιο πολλά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα Δυτικά.

    Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία αμετάβλητη, θα φθάσει στους 24 βαθμούς στα Βόρεια και στους 26 με 27 στην υπόλοιπη χώρα.

    Λίγες ασθενείς βροχες, μόνο όμως στη Νότια Ελλάδα περιμένουμε και το Σάββατο, ενώ οι άνεμοι γίνονται παντού βορειοανατολικοί, όχι περισσότερο από 4 μποφώρ και η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα θα πλησιάσει στα Βόρεια στους 24 βαθμούς και στις άλλες περιοχές στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 23 September 1998 - 21:00:17 UTC