Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-10-14

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Γενικό προσκλητήριο στελεχών και οπαδών εν' όψη του Β' γύρου

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Συνάντηση Πάγκαλου-Χίλ
  • [02] Απάντηση Χριστόδουλου στις αιχμές Ιερώνυμου
  • [03] Πρέσβειρα εκ' προσωπικοτήτων η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Κυκλοφοριακό έμφραγμα απ' την κακοκαιρία
  • [05] Πολεμική ατμόσφαιρα στα Ανώγεια
  • [06] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Ρωσία-Νέο κομμουνιστικό κόμμα
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [09] Κακοκαιρία στον Δία
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [10] Πληθωρισμός
  • [11] Χρηματιστήριο 14/10
  • [12] Ανεργία
  • [13] Ασφαλιστικές:Αποζημιώσεις εξπρές
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [14] Νερό βρύσης-Αλτσχάιμερ
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Γενικό προσκλητήριο στελεχών και οπαδών εν' όψη του Β' γύρου

    Last Updated: Wednesday, 14-Oct-98 20:03:47
    Γενικό προσκλητήριο στελεχών και οπαδών κήρυξαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, εν' όψη του Β' γύρου των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών, με αιχμή τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες νομαρχίες.

    Οι εξελίξεις τέθηκαν επί τάπητος στην κεντρική εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε στου Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Αμέσως μετά ο Κώστας Σκανδαλίδης απηύθυνε έκκληση στους λεγόμενους αντάρτες να υπερψηφίσουν τους νομάρχες και τους δημαρχους που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ.

    Τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει το Δήμο Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Ο Θόδωρος Πάγκαλος αναγνώρισε ότι στην Αθήνα υπάρχει εμφανές πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ, αφού όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τριχοτομήθηκαν.

    Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα δημιουρήσει μέσα στην προσεχή τετραετία, κεντρώο κόμμα και θα περάσει ενεργά στην πολιτική σκηνή.

    Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο, ενώ Συνασπισμός και ΔΗΚΚΙ προτείνουν στους οπαδούς τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Λευκό, άκυρο ή αποχή προτείνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 14-Oct-98 20:05:00

    [01] Συνάντηση Πάγκαλου-Χίλ

    Συνάντηση με τον Θεόδωρο Πάγκαλο είχε ο Αμερικανός διαμεσολαβητής για το Κοσσυφοπέδιο Κρίστοφερ Χιλ και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία Μιλόσεβιτς Χόλμπρουκ.

    Ο κ.Πάγκαλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας και δήλωσε ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει με όσες δυνάμεις της ζητηθούν στην επιτήρηση της συμφωνίας, ενδεχομένως δε και στην εποπτεία του εναέριου χώρου του Κοσσυφοπεδίου.

    Ακόμη πρόσθεσε ότι η Αθήνα θα μεσολαβήσει στην Αλβανική κυβέρνηση ώστε να συμμορφωθούν με τη συμφωνία οι ηγέτες του Απελευθερωτικου Στρατου του Κοσσυφοπεδιου. Related sites:

    [02] Απάντηση Χριστόδουλου στις αιχμές Ιερώνυμου

    Απάντηση έδωσε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στις αιχμές που άφησε χτες ο μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος για την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στους κόλπους της Εκκλησίας.

    Μεταξύ των δύο Ιεραρχών υπήρξε έντονος διάλογος στον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ότι δεν υπήρξαν μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες γύρω από τις ευθύνες περί τη διαχείριση των οικονομικών.

    Αυριο, εξάλλου, ολοκληρώνεται ο κύρκλος συνεδριάσεων της Ιεραρχίας που θα αποφανθεί εάν από το πόρισμα προκύπτουν ευθύνες σε συγκεκριμένους ιεράρχες.

    [03] Πρέσβειρα εκ' προσωπικοτήτων η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

    Πρέσβειρα εκ' προσωπικοτήτων ορκίστηκε το πρωϊ στο υπουργείο Εξωτερικών η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

    Η πρώτη της επίσημη αποστολή θα είναι στο Κυότο της Ιαπωνίας, στις 30 Νοεμβριου. Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη Θα ειναι επικεφαλης της ελληνικης αντιπροσωπειας , που θα λαβει μερος στη διασκεψη της ΟΥΝΕΣΚΟ για τη διατηρηση της πολιστικης κληρονομιάς.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 14-Oct-98 20:04:00

    [04] Κυκλοφοριακό έμφραγμα απ' την κακοκαιρία

    Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο Λεκανοπέδιο, πλημμύρες και συγκρούσεις αυτοκινήτων προκάλεσε η σημερινή νεροποντή.

    Σε πολλά σημεία της παραλιακής λεωφόρου τα λιμνάζοντα νερά από τα φραγμένα φρεάτια προκάλεσαν διακοπή της κυκλοφορίας. Στη Γλυφάδα εμφανίστηκαν μεγάλα προβλήματα, καθώς το νερο έφθασε τους 15 πόντους και χρειαστηκαν μπουλντόζες για να καθαριστούν οι δρόμοι.

    Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, Ασυνείδητος οδηγός φορτηγού παρέσυρε και σκότωσε μοτοσυκλετιστή και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε. Νεκρός είναι ο Λάζαρος Ξούρας, 30 χρόνων, αλβανικής καταγωγής.

    [05] Πολεμική ατμόσφαιρα στα Ανώγεια

    Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί στα Ανώγεια της Κρήτης, με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι προγραμματισμένες για σήμερα επαναληπτικές εκλογές. Οι κάτοικοι των Ανωγείων που αντιδρούν στο σχέδιο Καποδίστριας και αρνούνται τη συνένωση με τα γειτονικά Ζωνιανά δεν επέτρεψαν με τις αντιδράσεις τους να τοποθετηθούν οι κάλπες. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στα Ανώγεια είναι ότι από το πρωί ακούγονται πυροβολισμοί.

    Ο βουλευτής της Ν.Δ, Γιάννης Κεφαλογιάννης από το Ρέθυμνο όπου βρίσκεται, έκανε λόγο για Γκεμπέλικο τρόπο παραπληροφόρησης των κατοίκων από τη κυβέρνηση με αποτέλεσμα άμεσο κίνδυνο ατυχημάτων .

    [06] Αστυνομικό Δελτίο

    Ποινικές διώξεις για δωροδοκία ασκήθηκαν εναντίον του αντιδημάρχου Πειραιά Ηλία Τσιντώνη, της κόρης του Γεωργίας και του συζύγου της Μανώλη Ανδρουλάκη, μετά την καταγγελία μιάς Ιρακινής ότι οι δύο τελευταίοι της ζητούσαν χρήματα για να της επιτρέψουν να ασκεί το επάγγελμα του μικροπωλητή.

    Ο Ανδρουλάκης, συνεληφθη επ' αυτοφωρω, να παιρνει απο Ιρακινη μικροπωλητρια, προσημειωμενα χαρτονομισματα 20.000 δραχμών.

    Ο Ανδρουλάκης και η συζυγός του εκπαιδευτικος Γεωργία Τσιντωνη, συμφωνα με τη μαρτυρία της Ιρακινης, την χτυπουσαν και την εκβίαζαν τονιζοντως πως λειτουργουσαν εν ονοματι του Αντιδημαρχου και επι εξι μηνες καθε ημερα της επαιρναν 5.000 δραχμες.

    Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για διακίνηση ναρκωτικών βρίσκονται ο διοικητικός υπάλληλος της ΕΥΠ στην Κέρκυρα Γιάννης Σκλαβενίτης, η συζυγός του κι ένας Αλβανός.

    Στο σπίτι του Σκλαβενίτη βρέθηκαν 11 κιλά χασίς, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα μετέφερε ο Αλβανός.

    Ενας 18χρονος μαθητής και ο 20χρονος φίλος του, συνελήφθησαν το πρωί στη Δράμα, με 60 γραμμάρια χασίς σε φούντα. Ο 20χρονος Αλέξανδρος Νάκος και ο ανήλικος φίλος του, παραπέμπονται με τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

    Ληστεία με λεία 15 εκατομμύρια δραχμές έγινε στη Βέροια σε βάρος ιδιωτικού αστυνομικού που μετέφερε τα χρήματα από μιά Τράπεζα σε άλλη. Τέσσερις ληστές ανάγκασαν τον Γιάννη Παπαδόπουλο να επιβιβασθεί στο αυτοκίνητό τους και αφού του πήραν την τσάντα με τα χρήματα τον άφησαν ελεύθερο έξω από την πόλη.

    Ενας Νιγηριανος, ο Ελουάν Φένιξον 39 ετων, συνεληφθη στη Λαχαναγορα της Θεσσαλονικης , οταν προσπαθησε να δωροδοκησει αστυνομικο που τον συνελαβε να οδηγει χωρις διπλωμα και πινακιδες.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 14-Oct-98 20:04:47

    [07] Κοσσυφοπέδιο

    Την ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης "ταχείας αντίδρασης" κοντά στο Κοσσυφοπέδιο προωθεί το ΝΑΤΟ για την προστασία των άοπλων παρατηρητών που προβλέπεται να αποσταλούν στην περιοχή.

    Το ενδεχόμενο Νατοικής επέμβασης θα απομακρυνθεί, όπως δηλώνουν εκπρόσωποι της Συμμαχίας, μόνο άν το Βελιγραδι δειξει ώς τις πρωτες πρωινες ωρες του Σαββάτου ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

    Η Ομάδα Επαφής για την πρώην Γιουγκοσλαβία συνεδριάζει αύριο το πρωί στο Παρίσι σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών γιά να εξετάσει τη συμφωνία που επεξεργάσθηκαν ο αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς γιά το Κοσσυφοπέδιο,

    Oi υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας Επαφής θα συζητήσουν για "την εφαρμογή όσων προβλέπει η συμφωνία και τον καθορισμό των αντίστοιχων ρόλων των Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και του ΝΑΤΟ".

    Με επιφύλαξη πάντως αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι στην κρίση στο Κοσσυφοπέδιο τη συμφωνία Χόλμπρουκ - Μιλόσεβιτς.

    Οι σκληροπυτηνικοι Αλβανοι του Κοσσυφοπεδιου αντιδρούν στη συμφωνία, επιμένοντας στο αίτημα της ανεξαρτησίας του Κοσυφοπεδίου.

    Το ΝΑΤΟ, εν τω μεταξυ, αναμένεται να αναπτύξει στρατιωτική δύναμη "ταχείας αντίδρασης" κοντά στο Κοσσυφοπέδιο για την προστασία των άοπλων παρατηρητών που προβλέπεται να αποσταλούν στην περιοχή Το ενδεχόμενο Νατοικής επέμβασης θα απομακρυνθεί όπως δηλώνουν εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ, μόνο άν το Βελιγραδι δειξει ώς τις πρωτες πρωινες ωρες του Σαββάτου ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 14-Oct-98 20:05:14

    [08] Ρωσία-Νέο κομμουνιστικό κόμμα

    Με την ελπίδα να αναστήσει τις καλές, παλιές ημέρες της "σταθερότητας", ο Αντρέι Μπρέζνιεφ, εγγονός του πρώην σοβιετικού ηγέτη Λεονίντ Μπρέζνιεφ, ίδρυσε σήμερα ένα νέο κομμουνιστικό κόμμα στη Ρωσία.

    Ο Μπρέζνιεφ δήλωσε σε συνέντευξη ότι το νέο κόμμα του, το "Πανρωσικό Κομμουνιστικό Κίνημα", πιστεύει στον "καθαρό κομμουνισμό", μια ιδεολογία η οποία όπως είπε αναγεννάται σε όλο τον κόσμο.

    "Το κίνημά μας θα προσεγγίσει (την εμπειρία του Ιωσήφ) Στάλιν, του Μπρέζνιεφ και του (Νικήτα) Χρουστσόφ ... προκειμένου να απελευθερωθεί το δυναμικό των ανθρώπων", τόνισε ο Μπρέζνιεφ.

    Ο καπιταλισμός και η δημοκρατία έρριξαν την πλειοψηφία του πληθυσμού στη φτώχεια, επισήμανε ο Μπρέζνιεφ, του οποίου η μόνη εξωτερική ομοιότητα με τον παππού του είναι η τάση να διαβάζει το κείμενό του χωρίς να σηκώνει τα μάτια του απ'αυτό. Η 17ετής διακυβέρνηση της Ρωσίας από τον παππού του έχει αποκληθεί "εποχή της στασιμότητας".

    "Η δημοκρατία ξεμένει από χρήματα... Ολη η αμερικανική προπαγάνδα είναι μια διαφήμιση για το τί χρειάζεστε να αγοράσετε", σχολίασε ο ίδιος.

    Πεποίθηση του εγγονού Μπρέζνιεφ είναι πως ο κομμουνισμός θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα του να εξέλθει από την τρέχουσα οικονομική κρίση. Μάλιστα, όπως επεσήμανε, η πεποίθησή του αυτή ενισχύεται από την αύξηση των αριστερών κομμάτων στη Δύση. Ο Μπρέζνιεφ ανέφερε σχετικά τη νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία και τη συνεχιζόμενη επιρροή των κομμουνιστικών κομμάτων στη Γαλλία και την Ιταλία.

    Η οικονομική κρίση στη Ρωσία, η οποία έφερε την υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος, αυξήσεις στις τιμές και απώλειες θέσεων εργασίας, οφείλεται στη ρήξη με τις αριστερές πολιτικές. "Στην Κίνα έχουν συνδυάσει τον κομμουνισμό με την οικονομική ανάπτυξη", τόνισε.

    Το "Πανρωσικό Κομμουνιστικό Κίνημα" ζητάει την επανεθνικοποίηση των εταιρειών που ελέγχουν τις πλούσιες φυσικές πηγές της Ρωσίας, τον περιορισμό των εισαγωγών και τον εσωτερικό δανεισμό αντί των διεθνών δανείων για τη σταθεροποίηση της οικονομίας.

    Ο Μπρέζνιεφ, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει την πολιτική στο αίμα του, δήλωσε ότι το κόμμα του θα δώσει στο ρωσικό λαό μια

    εναλλακτική επιλογή από το υφιστάμενο Κομμουνιστικό Κόμμα. "Εχουν πιαστεί στα παιχνίδια της κυβέρνησης και δεν χρησιμοποιούν τη δύναμή τους. Εμείς δεν θα συμβιβαστούμε", τόνισε.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 14-Oct-98 20:04:13

    [09] Κακοκαιρία στον Δία

    Εντυπωσιακά στοιχεία για τις κλιματολογικές συνθηκες που επικρατούν στον Δία και τον Αρη δείχνουν οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΑΣΑ.

    Στο Δια, επικρατεί κακοκαιρία. Πυκνά συννεφα εχουν τυλίξει το πλανητη και προμηνυεται καταιγίδα με όλα τα γηινα φαινόμενα, όπως αστραπές και κεραυνούς.

    Στον Αρη τα πραγματα είναι σαφώς καλύτερα. Οι ερευνητες όμως εντόπισαν το μεγαλύτερο ηφαίστειο του ηλιακού μας συστηματος, το οποίο για να αντιληφθούμε το μεγεθος του πρεπει να το συγκρίνουμε με τα τρία μεγαλύτερα ηφαιστεια της Γης.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 14-Oct-98 20:03:28

    [10] Πληθωρισμός

    Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οριοθέτησε σήμερα τα τελικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 1999 και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας επιβεβαίωσε ότι αναμένονται μειώσεις εμμέσων φόρων τόνισε ότι θα μειωθούν οι κρατικές δαπάνες και υποστήριξε ότι το 1999 θα είναι έτος των μεγαλύτερων εισροών χρηματικών ενισχύσεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Σταθερά προχωράει επίσης, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Γιώργο Χρυσολούρη, η διαδικασία μετοχοποίησης του ΟΤΕ, ενώ εκσυχρονίζεται η υποδομή του και εγκαθίστανται φέτος ένα εκατομμύριο 400 χιλιάδες ψηφιακές γραμμές.

    [11] Χρηματιστήριο 14/10

    Με άνοδο 4,09 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 1.855,39 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 33 δισεκατομμύρια 54 εκατομμύρια δραχμές.

    [12] Ανεργία

    Ανησυχητικές για την ανεργία στην Ελλάδα είναι οι επισημάνσεις της Ευρωπαϊκης Επιτροπής.

    Σε εκθεσή της για το πρόγραμμα κατά της ανεργίας αναφέρει οτι η Ελληνική αγορά εργασίας χαρακτηρίζεται από χαμηλό επίπεδο απασχόλησης και αυξανόμενης ανεργίας ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς ανέργους ανήκουν στην κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων.

    Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία μισθωτοί και συνταξιούχοι συνεισφέρουν δυσανάλογα με τους υπόλοιπους φορολογούμενους στα φορολογικά έσοδα και μάλιστα το 1997 κατέβαλαν το 57% των φόρων.

    [13] Ασφαλιστικές:Αποζημιώσεις εξπρές

    Αποζημιώσεις σε χρόνο εξπρές θα δίνουν στο εξής , οι ασφαλιστικές εταιρίες. Σύντομα, τίθεται σε ισχύ, η αντικειμενοποίηση των ζημιών, καθώς όλες οι εταιρίες θα συνδεθούν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών με τα συνεργεία των αυτοκινήτων, ώστε να καθορίζεται αμέσως το ύψος της ζημιάς.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 14-Oct-98 20:04:33

    [14] Νερό βρύσης-Αλτσχάιμερ

    Συμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Ερευνας της Γαλλίας, το νερό της βρύσης ευθύνεται για πολλά κρούσματα της νόσου Αλτσχάιμερ εξαιτίας της μόλυνσής του από αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στους σταθμούς βιολογικού καθαρισμού.

    Το θεμα δημοσιευεται στην εφημερίδα Φρανς Σουάρ όπου διεκρινίζεται οτι οσοι καταναλώνουν νερό που περιέχει 100 μικρογραμμάρια αλουμινίου ανά λίτρο, διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν από Αλτσχάιμερ.

    Η μελέτη έγινε από τους επιστήμονες του ΙΝSERM του Μπορντό σε 75 κοινότητες της Zιρόντ και της Ντορντόνι στη νοτιοδυτική Γαλλία. Στην περιοχή της Ντορντόνι υπάρχουν 22 κοινότητες που το νερό τους περιέχει αλουμίνιο πάνω από 100 μικρογραμμάρια ανά λίτρο.

    Επιδημιολογική μελέτη που φανερώνει την ανησυχητική έξαρση κρουσμάτων της νόσου Αλτσχάιμερ μεταξύ των ατόμων που απασχολούνται στον τομέα της αλουμίνας, λογοκρίθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Ινστιτούτου Ερευνας και Ασφάλειας της Γαλλίας , αρμόδιο για την πρόληψη κινδύνων στην εργασία.

    Στόχος της μελέτης ήταν αρχικά η έρευνα ενδεχόμενων κινδύνων για έξαρση των κρουσμάτων καρκίνου των πνευμόνων σχετικά με εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου της Πεσινέ στη Σαβοϊα, στην κεντροανατολική Γαλλία.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 14-Oct-98 20:06:00
    Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, προβλέπονται για την Πέμπτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Αστατος καιρός στην υπόλοιπη χώρα, με βελτίωση από το μεσημέρι.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί.

    Αστατός καιρός στην Αττική και θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς.

    Πιθανότητα βροχής στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 14-Oct-98 20:05:49
    Βελτιώνεται σταδιακά το επόμενο 24ωρο ο καιρός και διατηρείται καλός τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα. Παράλληλα, από την Παρασκευή οι άνεμοι εξασθενούν και αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

    Πιο καλός θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, με τοπική συννεφιά μόνο στα Ανατολικά, βόρειους ανέμους γύρω στα 4 με 5 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 6 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο στα Δυτικά και θα πλησιάσει το μεσημέρι στα Βόρεια στους 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

    Το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρκετά καλός.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι, όχι όμως περισσοτέρο από 5 μποφωρ, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμα λίγο και θα φθάσει στους 19 με 20 βαθμούς στα Βόρεια και στους 23 με 24 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 14 October 1998 - 18:09:31 UTC