Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-10-22

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ποιος φταίει για την Εγκληματικότητα;

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Επινίκια στη Ν.Δ
  • [02] Πικραμένος ο Μ.Παπαϊωάννου από την κριτική του πρωθυπουργού
  • [03] Αναστέλλονται οι διώξεις των αγροτών
  • [04] Εβερτ-Ελληνικό βέτο
  • [05] Συνάντηση Πάγκαλου-Ιβανώφ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Συμμορίες ανηλίκων
  • [07] Αστυνομικό Δελτίο
  • [08] Απεργίες Γιατρών
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [09] Χόλμπρουκ-Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [10] Ισραήλ-Χημικά αέρια
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Χρηματιστήριο 22/10
  • [12] Σε τροχιά ένταξης στο ΕΥΡΩ
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ποιος φταίει για την Εγκληματικότητα;

    Last Updated: Thursday, 22-Oct-98 18:39:45
    Μια μόλις μέρα μετά την επισήμανση του πρωθυπουργού για λειψή αστυνόμευση οι ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη αλλά και αλλού επιβεβαιώνουν τα σημάδια της αποσύνθεσης που επικρατεί.

    Στη Θεσσαλονίκη αποκαλύφθηκε ότι η 20χρονη Ρωσίδα που αυτοκτόνησε για να γλυτώσει από τους μαστροπούς είχε τηλεφωνήσει για βοήθεια στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας χωρίς όμως να την πάρουν στα σοβαρά.

    Ο αστυνομικός που μίλησε μαζί της ήθελε γραπτή καταγγελία για να κινητοποιηθούν οι αρχές. Για το θέμα αυτό διατάχθηκε ήδη Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

    Ο παραλογισμός της υπόθεσης αυτής ολοκληρώθηκε χθες με την αθώωση από το αυτόφωρο Θεσσαλονίκης του Γιώργου Μπιλάλα που κρατούσε στο διαμέρισμα του την 20χρονη και την ανάγκαζε να εκδίδεται αφού η δικογραφία που έφτασε στο δικαστήριο ήταν γυμνή από στοιχεία.

    Σήμερα πάντως η αστυνομία ανακοίνωσε επιτυχίες στον πόλεμο με τα ροζ κυκλώματα.

    Εξάρθρωσε κύκλωμα από Ρουμάνους, Αβλανούς, Ελληνες και Ρώσους με εγκέφαλο κατά την αστυνομία τον Σωτήρη Μάνη ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρίας.

    Το γραφείο του Μάνη δημοσίευε σε εφημερίδες και περιοδικά Ροζ Αγγελλίες ενώ τις γυναίκες μεταξύ των οποίων ήταν και ανήλικες 15 και 16 χρόνων έφερναν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος και τις εγκαθιστούσε σε κρυφό οίκο ανοχής στην οδό Βουλιαγμένης στην Γλυφάδα.

    Ο Μάνης προσήχθη στην Ασφάλεια και αναγνωρίστηκε από τις κοπέλες που εργάζονταν στον κρυφό οίκο ανοχής.

    Στον Πειραιά συνελήφθησαν Ελληνας ιδιοκτήτης μπαρ και ένας Ρουμάνος που κατηγορούνται από 26χρονη Ρουμάνα ότι της παρακρατούσαν το διαβατήριο και την εξωθούσαν σε πορνεία. Ολοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της σωματεμπορίας.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 22-Oct-98 18:40:26

    [01] Επινίκια στη Ν.Δ

    Επινίκια στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που έγινε σήμερα.

    Την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής συνέστησε όμως επαγρύπνηση και όχι επανάπαυση.

    [02] Πικραμένος ο Μ.Παπαϊωάννου από την κριτική του πρωθυπουργού

    Στο ΠΑΣΟΚ πικραμένος φέρεται ότι είναι ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου από την κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο έργο του υπουργείου του άν και ίδιος αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση.

    Χθές στην κοινοβοβουλευτική ομάδα ο κ.Σημίτης δέχθηκε οξύτατες επικρίσεις και του αποδώθηκαν προσωπικές ευθύνες ενώ και ο ίδιος απείλησε ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον προσωπικές τακτικές.

    [03] Αναστέλλονται οι διώξεις των αγροτών

    Αναστέλονται όλες οι διώξεις κατά των αγροτών για τις απεργιακές κινητοποιήσεις με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

    Οπως δήλωσε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος το νομοσχέδιο που έχει την έγκριση όλων των κομμάτων βρίσκεται στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Αντίθετη γνώμη έχει ο πρόεδρος του Αρειου Πάγου, κ.Ματθίας που εκτιμά ότι θα υπάρξει σύγχυση ανάμεσα στην αμνηστία και την παραγραφή των αδικημάτων.

    [04] Εβερτ-Ελληνικό βέτο

    Για αποτυχημένη εξωτερική πολιτική κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Εβερτ με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρακαμφθεί το Ελληνικό βέτο στη χρηματοδότηση της Τουρκίας.

    Κατά τον κ.Εβερτ η απόφαση στηρίχθηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου τον Ιούνιο του '98 στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Η Ελλάδα, θα προσβάλλει στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο ώς παράτυπη την απόφαση της Κομισιόν.

    [05] Συνάντηση Πάγκαλου-Ιβανώφ

    Το κυπριακό και η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο ήταν τα κύρια θέματα της συζήτησης του έλληνα υπουργού εξωτερικών θεόδωρου Πάγκαλου με τον ρώσο ομόλογό του Ιγκόρ Ιβανώφ,στη Μοσχα.

    Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, δεν θα συζητηθούν θέματα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως το ζήτημα των πυραυλων S-300.

    Ο κ. Πάγκαλος θα μεινει στην Μόσχα μέχρι την Παρασκευή.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 22-Oct-98 18:39:58

    [06] Συμμορίες ανηλίκων

    Απολογήθηκαν στην 4η ανακρίτρια Πειραιά οι τρείς νεαροί και ένας ανήλικος που επιτέθηκαν με μαχαίρια εναντίον 16χρονου στην Καστέλλα για να τον ληστέψουν.

    Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε και η μητέρα του ανήλικου που αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης του παιδιού της.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αntenna, 14χρονος που συνελήφθη το καλοκαίρι στη Νίκαια φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα πορνείας ανηλίκων με δέλεαρ δωρεάν εισιτήρια διαρκείας ποδοσφαιρικής ομάδας του Πειραιά.

    Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί και ο 16χρονος που επιχείρησε να ληστέψει 14χρονο έξω από το σχολείο του στην Ομόνοια.

    [07] Αστυνομικό Δελτίο

    Στο Λαϊκό νοσοκομείο νοσηλεύεται με τραύμα στην πλάτη ο 35χρονος που έπεσε το πρωϊ θύμα ληστείας μόλις βγήκε απο τράπεζα στην πλατεία Αττικής.

    Ο Σπύρος Παρασκευάς πυροβολήθηκε από δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και του άρπαξαν τσάντα με έγγραφα και μικρό χρηματικό ποσό.

    Σέρβιρε χασίς σε καφενείο. Συνέβη στην Κρύα Βρύση, Γιαννιτσών. Αστυνομικοί βρήκαν στο καφενείο του Χρήστου Μωϋσιάδη, 65 ετών, 366 γραμμάρια χασίς και 200 υπνωτικά χάπια.

    [08] Απεργίες Γιατρών

    Απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία οι γιατροί του Γενικού Κρατικού νοσοκομείου διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών τους αιτημάτων.

    Στη Θεσσαλονίκη, οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Thursday, 22-Oct-98 18:40:16

    [09] Χόλμπρουκ-Κοσσυφοπέδιο

    Στη λήψη στρατιωτικών μέτρων εναντίον του Βελιγραδίου κιόλας από "την ερχόμενη εβδομάδα" είναι δυνατόν να οδηγήσει ο μή πλήρης σεβασμός της συμφωνίας για το Κοσσυφοπέδιο από πλευράς του γιουγκοσλάβου Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, δήλωσε ο αμερικανός μεσολαβητής Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Λος Αντζελες Τάιμς.

    Ο Χόλμπρουκ που ακόμη βρίσκεται στο Βελιγράδι για διαβουλεύσεις με τη σερβική ηγεσία, υπενθύμισε πως η διαταγή ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ για τη χρήση στρατιωτικών μέσων είναι ακόμη εν ισχύι και η στρατιωτική επέμβαση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κιόλας από την ερχόμενη εβδομάδα. "Και τη στιγμή ετούτη που σας μιλώ (χθες) ο Μιλόσεβιτς δεν τηρεί πλήρως τη συμφωνία για το Κοσσυφοπέδιο" υπογράμμισε ο ίδιος.

    Σύμφωνα με τον Χόλμπρουκ, ο Μιλόσεβιτς εξακολουθεί να διατάσσει κινήσεις στρατευμάτων στην νότια γιουγκοσλαβική επαρχία.

    "Ο σεβασμός της συμφωνίας σημαίνει ακριβώς σεβασμό της συμφωνίας. Ο Μιλόσεβιτς δεν μπορεί να αποσύρει στρατεύματα και να στέλνει στη θέση τους άλλα. Τούτο σημαίνει πως δεν τηρεί τη συμφωνία".

    Ο ίδιος εμπιστεύθηκε στη συνέντευξή του και την ανησυχία της αμερικανικής πλευράς μήπως προσπαθήσει το αυτονομιστικό κίνημα των Αλβανών της επαρχίας UCK να σαμποτάρει τη συμφωνία "Πιστεύω πως τούτο αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο", διαπίστωσε ο Χόλμπρουκ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως η άρνηση του Βελιγραδίου να αναγνωρίσει τα δικαιώματα της αλβανικής κοινότητας, "έχει δημιουργήσει μία έντονη και δικαιολογημένη οργή στους κόλπους της αλβανικής αντιπολίτευσης, ορισμένα στελέχη της οποίας αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα". Μολαταύτα, τονίζει "η εκεχειρία είναι προς το συμφέρον όλων και για να επιτύχει η συμφωνία χρειάζονται δύο. Εάν αυτό δεν το κατανοεί η αλβανική κοινότητα, τότε γελιέται".

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 22-Oct-98 18:40:37

    [10] Ισραήλ-Χημικά αέρια

    Ενα άλογο χλημίντρησε πίσω απο τον ηλεκτροφόρο φράκτη που προστατεύει το ισραηλινό Ινστιτούτο για Βιολογική Ερευνα στη Νεστσιόνα, ένα σύμπλεγμα χαμηλών κτηρίων κρυμμένο απο δένδρα.

    Η επίσημη ιστοσελίδα του ινστιτούτου στο Ιντερνετ γράφει πως οι ερευνητές παρασκευάζουν ζωοφάρμακα. Αυτό εξηγεί την παρουσία αλόγων, όμως δεν δικαιολογεί τον ηλεκτροφόρο φράκτη.

    Τα τελευταία γεγονότα αναθερμαίνουν την υποψία οτι οι υψιστης ασφάλειας εγκαταστάσεις παρασκευάζουν βιολογικά και χημικά όπλα.

    Την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη, κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως ένα μεταγωγικό αεροσκάφος του Ισραήλ που κατέπεσε στην Ολλανδία πριν έξι χρόνια μετέφερε στο ινστιτούτο φορτιο χημικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή δολοφονικών αερίων.

    Οι αξιωματούχοι δικαιολόγησαν την υπαρξη διμεθυλίου και μεθυλοφωσφονίτη, που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αερίου σαρίν, λέγοντας πως το φορτίο θα χρησιμοποιείτο για να δοκιμαστούν μάσκες αερίων.

    Η κυβέρνηση στο Τέλ Αβιβ χειρίστηκε διακριτικά το ζήτημα , όμως ο δήμαρχος Γιοσσι Σέββο θέλει να ξηλώσει τις εγκαταστάσεις απο την πόλη του, που αριθμεί 30,000 ανθρώπους.

    Σύμφωνα όμως με αρχεία του ινστιτούτου που δημοσίευσε η εφημερίδα Χααρέτζ, το ινστιτουτο έχει κατασκευασει μικρές ποσότητες χημικών αερίων για πειραματικούς σκοπούς.

    οι ξενες εφημερίδες όμως υποστηρίζουν πως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Μια εξ αυτών κατηγορεί το ινστιτούτο οτι στα ψυγεία του φιλοξενεί εκατοντάδες μπουκάλια δολοφονικής τοξίνης άνθρακα.

    Οι Κυριακάτικοι Τάιμς του Λονδίνου έγραψαν επίσης πως το δολοφονικό αέριο χρησιμοποιήθηκε στην Ιορδανία πριν ένα χρόνο σε μια αποτυχημένη αποπειρα του Ισραήλ να δολοφονήσει εναν εκ των ηγετών της ισλαμικής Χαμάς. εφτασαν στο σημείο να γράψουν μάλιστα πως

    το ινστιτούτο κατασκεύασε και το αντίδοτο που έσωσε τελικά τη ζωή του παλαιστίνιου ηγέτη, όταν οι δύο εκτελεστές της Μοσάντ συνελήφθησαν.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 22-Oct-98 18:39:35

    [11] Χρηματιστήριο 22/10

    Με άνοδο 0,44%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.097,05 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 35 δισεκατομμύρια 24 εκατομμύρια δραχμές.

    [12] Σε τροχιά ένταξης στο ΕΥΡΩ

    Σε τροχιά ένταξης στο ΕΥΡΩ βρίσκεται η Eλληνική οικονομία με βάση τις εκτιμήσεις της εξαμηνιαίας έκθεσης για την κατάσταση των ευρωπαϊκών οικονομιών, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 22-Oct-98 18:41:30
    Αυξημένη συννεφιά την Παρασκευή στα βόρεια, ίσως και λίγες παροδικές βροχές.

    Οι ανεμοι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μετριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη πολύ ισχυροί.

    Αίθριος καιρός στην Αττική και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

    Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενή παροδική βροχή στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Thursday, 22-Oct-98 18:41:21
    Ιδια η εικόνα του καιρού για 2-3 μέρες ακόμη, με ηλιοφάνεια, βόρειους ανέμους, που μάλιστα την Κυριακή εξασθενούν σημαντικά και κανονικές θερμοκρασίες. Μεταβολή προβλέπεται από τη Δευτέρα και ιδιαίτερα την Τρίτη με νοτιάδες και τοπικές βροχές.

    Καλός θα είναι και το Σάββατο ο καιρός, με τοπική συννεφιά μόνο στα Δυτικά και Νοτια.

    Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και κατά τόπους στο Αιγαίο 6 μποφώρ, με βαθμιαία όμως εξασθένηση και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει στους 20 βαθμούς στα Βόρεια και στους 24 με 25 στην υπόλοιπη χωρα.

    Σχεδόν αίθριος ο καιρός και την Κυριακή, το πρωί όμως στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, καθώς οι άνεμοι στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μάλιστα προς το μεσημέρι στο Ιόνιο γίνονται νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι.

    Η θερμοκρασία, τέλος, ανεβαίνει 1 με 2 βαθμούς και θα φθάσει το μεσημέρι στα βόρεια στους 21 με 22 και στους 25 με 26 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 22 October 1998 - 17:19:34 UTC