Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-11-02

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αντικίνητρα για την εργασία των συνταξιούχων

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Βουλή-Ψήφος Εμιστοσύνης
  • [02] Επεισόδιο στην Υπηρεσία Μεταφραστικού του ΥΠΕΞ
  • [03] Την Τετάρτη η συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Αστυνομικό Δελτίο
  • [05] Δίκη Ιδρύματος Ωνάση κατά Ρουσέλ
  • [06] Αρειος Πάγος-Διατροφή
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Σκόπια-Βουλευτικές εκλογές
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Ιράκ-Διακοπή συνεργασίας με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [09] Νικαράγουα-Τυφώνας Μίτς
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [10] Αλμα τιμών στη Σοφοκλέους
  • [11] Σύνταξη και στους άνδρες λόγω θανάτου της συζύγου
  • [12] Ρέππας:Δεν θα φορολογηθούν γονικές παροχές-επικουρικές συντάξεις
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αντικίνητρα για την εργασία των συνταξιούχων

    Last Updated: Monday, 02-Nov-98 19:23:08
    Οριστικοποιήθηκαν από το υπουργείο Εργασίας τα αντικίνητρα για την εργασία των συνταξιούχων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 250.000 δραχμές και εργάζονται θα έχουν για το επιπλέον ποσό περικοπή κατά 70%.

    Οσοι είναι κάτω των 55 ετών και συνεχίζουν την εργασία θα αναστέλλεται η σύνταξη.

    Τα αντικίνητρα θα εφαρμοστούν πάντως μετά το 2.000 για όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και εργάζονται. Η διάταξη θα ισχύσει άμεσα σε όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νόμου.

    Των μέτρων εξαιρούνται όσοι αυτοαπασχολούνται.

    Το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα δοθεί για γνωμοδότηση στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή τέλη της εβδομάδας και στα μέσα του μήνα θα εισαχθεί στη Βουλή.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 02-Nov-98 19:24:07

    [01] Βουλή-Ψήφος Εμιστοσύνης

    Στις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση εστιάζεται τώρα το ενδιαφέρον της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

    "Αλλο ψήφος εμπιστοσύνης και άλλο τι πρέπει να κάνουμε," δηλώνει από το Λονδίνο ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον πρωθυπουργό.

    Επίσης από το Λονδίνο ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να διατηρεί φιλοδοξίες όμως θα ήταν λάθος να συρθούμε σε συνέδριο που θα έχει σαν μοναδικό σκοπό τη σύγκρουση με την εξουσία.

    Ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης και ειδικά για τις τελευταίες αναφορές Τσοχατζόπουλου είπε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τυχγάνει της έγκρισης και του Υπουργού Αμυνας όπως και όλων των στελεχών που συμμετέχουν στα συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων.

    Οσον αφορά το κλίμα που επικράτησε χθες στη Βουλή και για το άν ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος από τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Ρέππας δήλωσε πως ο κ.Σημίτης θα νοιώθει δικαιωμένος όταν το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση.

    Χθες, σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε οτι βασικός στόχος για την κυβέρνηση παραμένει η ένταξη στην ΟΝΕ και τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας συμβιβασμός.

    Αιτιολογώντας τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ.Σημίτης είπε ότι έγινε για να ξεκαθαριστεί το θολό τοπίο που επιχειρεί να καλλιεργήσει η αντιπολίτευση μετά τις εκλογές και έκανε λόγο για ετερόκλητα, αναξιόπιστα και αντιφατικά μέτωπα.

    "Ο πρωθυπουργός πανικόβλητος παίζει με τους θεσμούς για να συγκαλύψει τα τραγικά αδιέξοδα στην πολιτική του και το κόμμα του", τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής.

    Στη δευτερολογία του ο κ.Σημίτης κατηγόρησε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για διπρόσωπη και υποκριτική πολιτική και ότι έχει επιλέξει ως αντιπολιτευτική τακτική να καταφεύγει σε ύβρεις.

    "Δεν είναι ύβρεις αλλά πολιτικές τοποθετήσεις", απάντησε ο κ.Καραμανλής.

    Η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι το κόμμα της δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και η προσαρμογή στην ΟΝΕ οδηγεί τη χώρα σε πλήρη χρεωκοπία και στην πιο βαθειά κρίση.

    "Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί εκβιαστικά τους θεσμούς για να λύσει προβλήματα σκοπιμότητας του προσωπικού του κύκλου εξουσίας," τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    "Ο πρωθυπουργός προκάλεσε τη διαδικασία για να ξεκαθαρίσει εσωκομματικούς λογαριασμούς," σημείωσε ο Δημήτρης Τσοβόλας.

    [02] Επεισόδιο στην Υπηρεσία Μεταφραστικού του ΥΠΕΞ

    Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Θόδωρο Πάγκαλο σήμερα στην Υπηρεσία Μεταφραστικού του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Τρεις υπάλληλοι, κατήγγειλαν ότι προπηλακίστηκαν από τον υπουργό, όταν προσπάθησαν να του εκθέσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τις συμβάσεις τους.

    Σύμφωνα με το Υπουργείο οι τρεις μαζί με άλλες έξι υπαλλήλους, είναι απολυμένες και δημιουργούν πρόβλημα στην υπηρεσία.

    Αντιθέτως, σύμφωνα με τις εργαζόμενες, το υπουργείο μετέτρεψε τις συμβάσεις τους που είναι αορίστου χρόνου σε οκτάμηνες.

    Το επεισόδιο προσλαμβάνει πολιτικές διαστάσεις καθώς ήδη ο Υπουργός ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Οργάνωσης και Διοίκησης του Υπουργείου, Κώστα Ζώρα.

    Τον θεώρησε υπεύθυνο για τη δυσλειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

    [03] Την Τετάρτη η συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου

    Την Τετάρτη τελικώς θα γίνει η συναντηση του κ. Σημιτη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αλλα ανεβλήθη λόγω της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 02-Nov-98 19:23:25

    [04] Αστυνομικό Δελτίο

    Ενταση δημιουργήθηκε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κόρινθο κατά την απολογία στον ανακριτή του 17χρονου, που πυρόβολησε και σκότωσε με την καραμπίνα του δύο Αλβανούς που είχαν ληστέψει το σπίτι του.

    Κομπίνα πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών αποκαλύφθηκε σε βάρος του ΤΕΒΕ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, με πρωταγωνιστές γιατρούς, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους και δήθεν ασθενείς.

    Η πρωτοφανής απάτη επιβεβαιώθηκε και απο τον πρόεδρο του ΤΕΒΕ, Κώστα Κόντο, ο οποίος μιλώντας στον Αntenna απέδωσε το γεγονός σε αδυναμία ελέγχου των δαπανών υγείας, ενώ στην ίδια υπόθεση αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Νίκος Φαρμάκης.

    Τέσσερα εκατομμύρια 800 χιλιάαδες ήταν τελικά η λεία της πρωϊνής ληστείας στο υποκατάστημα της Εμπορικής στα Καλύβια Αττικής.

    Νέο κρούσμα εγκατάλειψης θύματος στην άσφαλτο.

    Αγνωστος που αναζητείται, παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκινητό του τα μεσάνυχτα στην Πειραιώς, στα Πετράλωνα, τον μοτοσυκλετιστή Δημήτρη Παπαδημητρίου 42 ετών και τον εγκατέλειψε.

    Ενας υδραυλικός, ο Ιωάννης Δέδες ,26 ετών, απέδρασε νωρίς το πρωϊ από το Αστυνομικό Τμήμα Ανω Πατησίων, όταν τον κράτησαν για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς εκρεμούσαν είς βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης.

    Για την υπόθεση διενεργείται ένορκη διοικητική έρευνα είς βάρος δύο αστυνομικών του Τμήματος.

    Ο Δέδες ήταν υποχρεωμένος, σύμφωνα με βούλευμα του Εισαγγελέα να παρουσιάζεται κάθε πρώτη και 15 του μήνα λόγω παραβασεών του.

    Αργότερα ο υδραυλικός συνελήφθη κοντά στο σπίτι του στο Γαλάτσι.

    Μάχη αστυνομικών και Αλβανών χθες βράδυ στους Γαλατάδες Γιαννιτσών. Συνελήφθησαν έξι Αλβανοί με 25 κιλά χασίς.

    Στον Ασπρόπυργο η αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε 31 κιλά χασίς.

    [05] Δίκη Ιδρύματος Ωνάση κατά Ρουσέλ

    Το ίδρυμα Ωνάση φρόντιζε για να διατηρήσει η Χριστίνα Ωνάση την περιουσία του πατέρα της και τώρα φροντίζει για την περιουσία της κόρης της Αθηνάς, ώστε να την διαφυλάξει από οποιονδήποτε απειλεί να την σφετεριστεί.

    Αυτό τόνισε σήμερα στο Δικαστήριο, συνεχίζοντας την καταθεσή του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Στέλιος Παπαδημητρίου, απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής.

    Και διευκρίνησε ότι ο πατέρας της Αθηνάς, Τιερύ Ρουσέλ, κατηγορούμενος σήμερα για συκοφαντική δυσφήμιση του Προεδρείου του Ιδρύματος, πήρε μέχρι σήμερα μεγάλα ποσά από το Ιδρυμα Ωνάση, προκειμένου να έλθουν σε συνενόηση για την οικονομική διαχείριση, αλλά παρ' όλα αυτά, κατέθεσε ο κ.Παπαδημητρίου, ο Τιερύ Ρουσέλ δεν σταματά στις απαιτήσεις του.

    Αυτο προκάλεσε την έκρηξη του Ρουσέλ, που είπε ότι οι οικονομικές διαφορές με το Ιδρυμα είναι τεράστιες και υπάρχουν εκκρεμότητες σε Ελβετικά Δικαστήρια, που θα διαρκέσουν τουλάχιστον 10 χρόνια.

    [06] Αρειος Πάγος-Διατροφή

    Επαναστατική απόφαση του Αρείου Πάγου φέρνει τα πάνω-κάτω στη διατροφή της συζύγου σε περίπτωση διαζυγίου.

    Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι εφ όσον η σύζυγος έχει σημαντική οικονομική ευμάρεια δεν δικαιούται διατροφή και αν πάρει θα είναι ανάλογη με την οικονομική της ευχέρεια.

    Στην περίπτωση που εξετάσθηκε, η γυναίκα είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία, που αποτελείται απο διαμερίσματα και οικόπεδα πολλών στρεμμάτων. Οπως έκρινε το δικαστήριο ήταν αρκετά για να της επιτρέψουν άνετη διαβίωση και δεν επιδικάσθηκε διατροφή.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 02-Nov-98 19:23:56

    [07] Σκόπια-Βουλευτικές εκλογές

    Αναμφισβήτητος νικητής,μετά και το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ,αναδεικνύεται ο Κεντροδεξιός Συνασπισμός του VMRO και της Δημοκρατικής Εναλλαγής και το ερώτημα, που προκύπτει,είναι κατά πόσο θα μπορέσουν να δημιουργήσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα,που μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην ΠΓΔΜ,πρώτος σε αριθμό εδρών έρχεται ο Κεντροδεξιός Συνασπισμός του VMRO και της Δημοκρατικής Εναλλαγής με 57 - 59 έδρες.

    Ακολουθεί η Ενωση Σοσιαλδημοκρατών με 30 έδρες,τα αλβανικά κόμματα PDP και DPA με 24 - 25 έδρες,το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα με 4 έδρες,το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 2 έδρες,καθώς και ένας ανεξάρτητος βουλευτής από το κόμμα των τσιγγάνων.

    Τη νίκη του Συνασπισμού δεν αμφισβήτησε ούτε το κυβερνών κόμμα της Ενωσης Σοσιαλδημοκρατών,ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι,αργά χθες το βράδυ,συνεχάρη τους αντιπάλους του και υποσχέθηκε το κόμμα του να παίξει το ρόλο της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή.

    Από την πλευρά του,ο ηγέτης του VMRO,Λιούτσκο Γκεοργκέφσκι, υποστήριξε πως το κόμμα του,τελικά,θα καταλάβει 60 με 62 έδρες.

    Γιά το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης απαιτούνται 61 έδρες,δηλαδή το 50 συν 1 του συνολικού αριθμού των εδρών του κοινοβουλίου,που αποτελείται από 120 έδρες.

    Πολιτικοί παρατηρητές στα Σκόπια θεωρούν ως υπεραισιόδοξες τις προβλέψεις του ηγέτη του VMRO γιά 61 έδρες. Ομως,παρόλα αυτά,επισημαίνουν ότι είναι πιθανό ο Συνασπισμός να χρειαστεί μόνο την υποστήριξη του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών - που κερδίζει 4 έδρες - γιά το σχηματισμό κυβέρνησης.

    Σε μιά τέτοια περίπτωση,δε θα χρειαστεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και το αλβανικό Δημοκρατικό Κόμμα του Αρμπέν Τζαφέρι,το οποίο έχει ήδη δημόσια θέσει τους όρους του γιά τυχόν συμμετοχή του σε κυβερνητικό σχήμα: νομιμοποίηση του παράνομου αλβανικού πανεπιστημίου του Τετόβου και απελευθέρωση των Αλβανών πολιτικών κρατουμένων.

    Πάντως,μιά τέτοια εξέλιξη θα έσπαγε την παράδοση,που ισχύει, εδώ και εξι χρόνια,στην ΠΓΔΜ και φέρει τους Αλβανούς να συμμετέχουν στην κυβερνητική εξουσία.

    Ωστόσο,επειδή η διεθνής κοινότητα πιέζει γιά τη συμμετοχή των Αλβανών στην κυβέρνηση,είναι πολύ πιθανό ο συνασπισμός να

    ικανοποιήσει,εν μέρει,αυτό το αίτημα,με το να συμπεριλάβει στην κυβέρνηση προσωπικότητες απο το χώρο της αλβανικής κοινότητας.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 02-Nov-98 19:24:17

    [08] Ιράκ-Διακοπή συνεργασίας με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ

    Ο αρχηγός του Πενταγώνου, Ουϊλιαμ Κοέν ανέβαλε αιφνιδίως προγραμματισμένη επίσκεψή του σε τρείς χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, λόγω της απόφασης της Βαγδάτης να διακόψει κάθε συνεργασία με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, που ελέγχουν τα ιρακινά οπλικά συστήματα.

    Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας προειδοποίησε το Ιράκ πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν ανά πάσα στιγμή να επιτεθούν στο Ιράκ εάν αυτό δεν συμμορφωθεί χωρίς προηγούμενη έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας

    Από την πλευρά του ο Ιρακινός αντιπρόεδρος Τάρεκ Αζίζ προειδοποίησε ότι η Βαγδάτη θα εμμείνει στην απόφαση της διακοπής της συνεργασίας με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, ακόμη και να το τίμημα είναι οι αεροπορικές επιδρομές από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Πάντως η ομάδα επιθεωρητών της διεθνούς υπηρεσίας ατομικής ενέργειας συνεχίσε τις έρευνες στο Ιρακινό έδαφος μετα από αδεια η κυβέρνηση της Βαγδάτης.

    Ο Προεδρος Κλίντον, τόνισε ότι όλες οι πιθανότητες παραμένουν ανοικτές για την αντιμετώπιση του Ιράκ και εξέφρασε την ικανοποίησή για την ομόφωνη καταδίκη της Ιρακινής απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Στο Ιράν, η τηλεόραση μετέδωσε εικόνες στρατιωτικών ασκήσεων που γίνονται από το Σάββατο στο Αφγανιστάν. Η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε τον αριθμό των στρατιωτών που μετέχουν σε αυτές. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες σε αυτές μετέχουν 200.000 στρατιώτες. Οι σχέσεις Ιραν Αφγανιστάν χειροτέρεψαν επικίνδυνα τον Σεπτέμβριο, οταν οι Ταλιμπαν σκότωσαν οκτώ Ιρανούς διπλωμάτες και ένα δημοσιογράφο.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 02-Nov-98 19:23:34

    [09] Νικαράγουα-Τυφώνας Μίτς

    Περισσότεροι απο χίλιοι ανθρωποι εχασαν τη ζωή τους στη Νικαράγουα εξαιτίας των κατολισθήσεων και των πλημμυρών που προκάλεσε ο τυφώνας Μιτς, και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

    Σε αρκετές περιοχές στη χώρα αυτή της κεντρικής Αμερικής οι εικόνες θυμίζουν βιβλική καταστροφή, καθώς τόνοι λάσπης κατέκλυσαν ολόκληρα χωριά, με συνέπεια εκατοντάδες άνθρωποι να ταφούν ζωντανοί.

    Ελικόπτερα του στρατού προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να βοηθήσουν τους κατοίκους απομακρυσμένων χωριών όπου ποτάμια λάσπης παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

    Από την περασμένη Δευτέρα, όταν ο τυφώνας Μιτς άρχισε να πλήττει την Καραϊβική έχουν χάσει τη ζωή τους στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής περισσότεροι από 1500 άνθρωποι.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 02-Nov-98 19:22:55

    [10] Αλμα τιμών στη Σοφοκλέους

    Αλμα προς τα επάνω των τιμών των μετοχών σήμερα στη Σοφοκλέους.

    Αίτια η μείωση των επιτοκίων που ανακοίνωσαν κάποιες τράπεζες αλλά και η ευφορία απο την εισαγωγή της μετοχής του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που Ελληνική μετοχή θα διαπραγματεύεται στη Γουώλ Στρήτ και το κουμπί έναρξης της σημερινής συνεδρίασης θα πατήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ.Χρυσολούρης.

    Στη Σοφοκλέους με άνοδο 5,86%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση και έτσι έφθασε τις 2.289,60 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 376 δισεκατομμύρια 641 εκατομμύρια δραχμές.

    [11] Σύνταξη και στους άνδρες λόγω θανάτου της συζύγου

    Σύνταξη και στους άνδρες λόγω θανάτου της συζύγου προβλέπει διάταξη του "μίνι ασφαλιστικού" νομοσχεδιου.

    Οι προϋποθέσεις θα είναι ανάλογες με αυτες που ίσχυουν για τη χορήγηση σύνταξης στις χήρες.

    [12] Ρέππας:Δεν θα φορολογηθούν γονικές παροχές-επικουρικές συντάξεις

    Διέψευσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι επίκειται φορολόγηση των γονικών παροχών και των επικουρικών συντάξεων, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να κατατεθεί τον επόμενο χρόνο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και ώς εκ' τούτου δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων φόρων.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 02-Nov-98 19:25:02
    Δεν αλλάζει και την Τρίτη ο καιρός. Ετσι, παρά την τοπική συννεφιά και πιθανόν τις λίγες βροχές κυρίως στα Δυτικά, θα είναι γενικά καλός, με μοναδικό στοιχείο που χρειάζεται κάποια προσοχή τις πρωινές τοπικές ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

    Καμιά αλλαγή και στην Αττική, ο καιρός παραμένει καλός, με νοτιοδυτικούς ανέμους, που η έντασή τους δεν θα ξεπερνά τα 4 μποφώρ και θερμοκρασία να κυμαίνεται στην Αθήνα από 15 μέχρι 23 βαθμους.

    Λίγα σύννεφα θα έχει και η Θεσσαλονίκη, με κάπως περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

    Οι άνεμοι ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στην πόλη από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 02-Nov-98 19:24:53
    Η αυξημένη υγρασία και οι πρωινές ομίχλες θα είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία του καιρού αυτή την εβδομάδα. Κατά τ' άλλα οι βροχές θα είναι λίγες και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί μέτριοι. Αλλαγή αναμένεται από το Σάββατο, με βροχές, βόρειους ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

    Ιδιες περίπου οι καιρικές συνθήκες και την Παρασκευή. Τοπική συννεφιά, λίγες βροχές στα Δυτικά και ίσως ακόμα στη Μακεδονία, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ το πρωί δεν θα λείπουν οι τοπικές ομίχλες.

    Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι ενισχύονται, φθάνοντας τοπικά στα πελάγη και τα 6 μποφώρ και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 19 βαθμούς στα Βόρεια και στους 23 με 24 στην υπόλοιπη χώρα.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 2 November 1998 - 18:08:10 UTC