Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-11-13

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ελαφρύνσεις με αυξήσεις!!

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Ομιλία Αρχιεπίσκοπου στην Θεολογική Σχολή
  • [02] Συνάντηση Καραμανλή-Μπέρνς
  • [03] Συγνώμη ζήτησε ο Παντελή Μάϊκο
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Κύκλωμα μαστροπείας
  • [05] Αστυνομικό Δελτίο
  • [06] Καμπάνα στην Αναστασία Αθήνη
  • [07] Ορατοί οι κίνδυνοι από τις πλημμύρες
  • [08] Αυστηρές ποινές στους καταστροφείς μνημείων
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [09] Συνελήφθει ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [10] Ιράκ-Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [11] Κίνδυνος στα πυρηνικά οπλοστάσια από τον ιό του 2000
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Αυξήσεις 3% στους χαμηλοσυνταξιούχους
  • [13] Χρηματιστήριο - Ανοδος 0,24%
  • [14] Εξαγορά του 35% της Rom Telecom από τον ΟΤΕ
  • [15] Αύξηση 20% στα επιδόματα των ιπταμένων της Π.Αεροπορίας
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [16] Εμβόλιο διαλύει τον ιό HIV πάνω σε πιθήκους
  • [17] Ανδρική κλιμακτήριος
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ελαφρύνσεις με αυξήσεις!!

    Last Updated: Friday, 13-Nov-98 18:04:09
    Αντιφατική παρουσιάζεται η κατάσταση στην αγορά αυτοκινήτου όπως προκύπτει από τους νέους τιμοκαταλόγους που ανακοίνωσαν τρείς εταιρίες.

    Οι μειώσεις στις τιμές δείχνουν σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι μικρότερες του αναμενόμενου ενώ πολλά αξεσουάρ που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν τώρα χρεώνονται ώς έξτρα.

    Σε δηλώσεις του όμως στον Αntenna ο πρόεδρος των εμπόρων αυτοκινήτων κ.Βασιλιάς ανέφερε ότι η μείωση των τιμών σε κάποιες εταιρίες ακολουθεί την πορεία του ανταγωνισμού και μπορεί να είναι μεγαλύτερη της κανονικής αφού οι εταιρίες μπορούν να συμπιέσουν τα ποσοστά κέδρους.

    Πρόσθεσε ακόμη ότι θα καταθέσει πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών που θα αντικαθιστά το μέτρο της απόσυρσης. Να συγκεντρωθούν τα παλιά αυτοκίνητα και να διατεθούν στις Βαλκανικές αγορές.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 13-Nov-98 18:06:00

    [01] Ομιλία Αρχιεπίσκοπου στην Θεολογική Σχολή

    Χείμαρρος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,στην ομιλία του σε εκδήλωση της υποδοχής των νέων φοιτητών της Θεολογικής Σχολής. Κάλεσε τους νέους σε ειρηνική επανάσταση για να σωθεί ο τόπος κι έκανε λόγο για σκοτεινές δυνάμεις και τεράστια συμφέροντα που αντιστρατεύονται το Εθνος.

    Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι λαϊκιστής ή εθνικιστής, αλλά αγαπά τον Θεό και την πατρίδα.

    [02] Συνάντηση Καραμανλή-Μπέρνς

    Με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, συναντήθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

    Οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να κάνουν δηλωσεις και το μόνο που περιορίστηκε να πει φεύγοντας απο τη Ρηγίλλης ο κ. Μπερνς, ήταν ότι με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

    [03] Συγνώμη ζήτησε ο Παντελή Μάϊκο

    Συγγνώμη για τη συμπεριφορά ορισμένων συμπατριωτών του στην Ελλάδα ζήτησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Παντελή Μάϊκο, μετά τη συνάντησή του με τον Απόστολο Κακλαμάνη.

    Ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που δεν θα πρέπει να δηλητηριάσουν-όπως είπε-στις σχέσεις των δύο χωρών.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 13-Nov-98 18:05:08

    [04] Κύκλωμα μαστροπείας

    Στον ανακριτή παραπέμπτονται τα μέλη του κυκλώματος μαστροπείας που εκμεταλλέυοταν νεαρές κοπέλες από τη Ρωσία, και έλεγχαν περισσότερους από 30 οίκους ανοχής στην Αθήνα.

    Ως εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 28χρονος Γιώργος Κανναβός, ο οποίος πραγματοποιούσε τακτικά ταξίδια στη Ρωσία, για να επιλέγει ο ίδιος κοπέλες στις οποίες υποσχόταν μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα.

    Συνελήφθησαν επίσης 33 αλλοδαπές καθώς και τραγουδιστής Τάσος Μπουγάς και η 50χρονη ιερόδουλος Βούλα Ζήση.

    [05] Αστυνομικό Δελτίο

    Εχοντας δίπλα του μονο τους γονείς και τον αδελφό του, ο 26χρονος κελευστής που κατηγορείται για κακοποίηση μέχρι θανάτου τού ενός απο τα δυο βρέφη του, παρουσιάστηκε σήμερα στον ανακριτή.

    Ο Μανώλης Μπογδάνος έμοιαζε και πάλι να τα έχει χαμένα, ενώ η υπεράσπισή του ζήτησε και πήρε προθεσμία ως το βράδυ, καθώς δεν έχει φθάσει ακόμη στα χέρια του ανακριτή η ιατροδικαστικη γνωμάτευση.

    Ο κελευστής του Πολεμικού Ναυτικού το βράδυ της περασμένης Δευτέρας χτύπησε βάρβαρα το μόλις τρεισήμισυ μηνών κοριτσάκι του, με αποτέλεσμα αυτό να ξεψυχήσει τα ξημερώματα της Τρίτης και ενώ ήδη στο νοσοκομείο Παίδων νοσηλευόταν το άλλο δίδυμο αδελφάκι του, κακοποιημένο και αυτό.

    Εναντίον του 26χρονου ο ναυτοδίκης του Πειραιά έχει ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμο κακουργήματος για ανθρωποκτονία από προθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκληση σωματικών βλαβων κατά συρροή.

    Ληστεία με λεία 4 εκατομμύρια το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Αγροτική Τράπεζας στην Αμφιθέα.

    Δράστες δύο ένοπλοι που φόραγαν αποκριάτικες μάσκες και διέφυγαν πέζοι.

    [06] Καμπάνα στην Αναστασία Αθήνη

    Καμπάνα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των δημοσίων υπαλλήλων στην Αναστασία Αθήνη για το χαστουκι στην Δημητρα Παπανδρεου.

    Την τιμώρησε με πέντε χρόνια στέρηση του δικαιώματος προαγωγής.

    [07] Ορατοί οι κίνδυνοι από τις πλημμύρες

    Ορατοί άρχισαν να γίνονται πλέον οι κίνδυνοι κατολισθήσεων λόγω της καταστροφής των δασών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

    Από την κακοκαιρία που πλήττει σήμερα την Πελοπόννησο, στην περιοχή του Πύργου ένα ολόκληρο χωριό κινδύνευσε από κατολισθήσεις.

    [08] Αυστηρές ποινές στους καταστροφείς μνημείων

    Αυστηρότερες ποινές, που θα φθάνουν έως και δέκα χρόνια κάθειρξη, για όσους καταστρέφουν ιστορικά μνημεία, που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, προτείνει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Δημόπουλος.

    Με πρότασή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εισηγείται τη μετατροπή απο πλημμέλημα σε κακούργημα του αδικήματος της φθοράς αρχαιολογικών, καλλιτεχνικών ή ιστορικών μνημείων που βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, όπως προτομές και ανδριάντες.

    Η παρέμβαση του κ. Δημόπουλου γίνεται και ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να επαναληφθούν βανδαλισμοί στα μνημεία.

    Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κοινοποιει την πρότασή του στον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, στον πρύτανη του Πανεπιστημίου και στον Δημαρχο Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι την αληθινή εικόνα της βαφής ή του ακρωτηριασμού των μνημείων δεν συναντά κανείς σε άλλη πολιτισμένη χώρα.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 13-Nov-98 18:05:50

    [09] Συνελήφθει ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν

    Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν - ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στη Τουρκία- συνελήφθη το βράδυ στη Ρώμη.

    Ο αρχηγός του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος PKK, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ιταλικής αστυνομίας, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο, προερχόμενος από Μόσχα, με πλαστό Τουρκικό διαβατήριο.

    Η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχει την έκδοσή του, δήλωσε ο αρχηγός της Τουρκικής αστυνομίας, στο φιλοκουρδικό δίκτυο NTV.

    Τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία μετέδωσαν ότι ο κούρδος ηγέτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αφού παραπονέθηκε ότι δεν αισθάνεται καλά. Ο Οτσαλάν καταζητείται από την Ιντερπόλ βάσει εντάλματος σύλληψης που έχουν εκδόσει οι τουρκικές αρχές.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 13-Nov-98 18:06:10

    [10] Ιράκ-Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

    Στην Ουάσιγκτον συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την κατάσταση στο Ιράκ ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις στο περσικό βρίσκοτναι σε πλήρη ετοιμότητα ενισχυόμενες τα τελευταια εικοσιτετράωρα με νέες αποστολές βομβαρσδιτικών αεροσκαφών και πεζοναυτών, για να συμμετάσχουν ενδεχομένως στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ιράκ που βρίσκονται στην ημερήσία διάταξη.

    Ηδη στο Κουβέιτ καταφθάνουν 3000 πεζοναυτές για να ενταχθούν στην δύναμη των 1500 πεζοναυτών που βρίσκονται ηδη εκεί.

    Μπροστά στη πολεμική αυτή ετοιμότητα των Ηνωμενών Πολιτειών η Βαγδάτη απηυθυνε και σήμερα για μία ακόμη εκκληση προς το Γενικό Γραμματεα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν,ο οποίος διεκοψε την περιοδειά του στην Αφρική για να επιστρέψει στην εδρα, να παρέμβει στην κριση ενω κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να αντιμετώπισει με μεγαλύτερη ψυχραίμια την κατάσταση.

    Χθες όμως ο εκπρόσωπος του Στεητ ντιπάρτμεντ Τζεήμς Ρόυμπιν δήλωσε ότι το θεμα είναι να συμμορφωθεί

    το Ιράκ με τις αποφάσεις του ΟΗΕ τονίζοντας ότι το θέμα των επιθεωρητών δεν ειναι διαπραγματεύσιμο, ενω ο εκπροσωπος του Λευκού Οικου Τζόες Λοκχαρτ ειπε οτι τα πάντα ειναι ετοιμα για μια στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ

    Σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Τονι Μπλέρ εξέφρασε την ελπίδα οτι θα μπορούσε να βρεθεί μία διπλωματική λύση αν ο ο ιρακινός προέδρος σταματούσε να περιφρονεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ, ενω και οι τελευταίοι 50 επιθεωρητές που βρίσκοτναι στη Βαγδάτη μεταφέρθηκαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο καθώς εκφράζονται φόβοι ότι επικεινται οι αεροπορικές επιδρομές.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 13-Nov-98 18:05:16

    [11] Κίνδυνος στα πυρηνικά οπλοστάσια από τον ιό του 2000

    Επιστημονική έρευνα που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες, καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ρωσία και άλλες χώρες με πυρηνικά οπλοστάσια, να αφαιρέσουν τις πυρηνικές κεφαλές από τους πυραύλους τους για το ενδεχόμενο κατά λάθος εκτόξευσης, από δυλειτουργία των υπολογιστών που τους ελέγχουν, λόγω του "ιού του 2000".

    Η διασύνδεση υπολογιστών, η χρήση ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και μικροεπεξεργαστών σε υποσυστήματα, που αποτελούν μέρος άλλων συστήματων, καθιστούν δύσκολη την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο "ιός του 2000" απειλεί να προκαλέσει χάος στα συστήματα πληροφορικής την Πρωτοχρονιά του έτους 2000, καθώς πολλά δεν έχουν την απαραίτητη τεχνολογική δυνατότητα να αναγνωρίσουν την αλλαγή της χιλιετίας.

    Το πρόβλημα είναι πιθανό να παρουσιαστεί στα ηλεκτρονικά συστήματα που ελέγχουν την λειτουργία πυρηνικών πυραύλων. Το καταστροφικό σενάριο, που στην αμερικανική στρατιωτική ορολογία έχει τον κωδικό Υ2Κ, γίνεται ακόμη πιο πιθανό λόγω της πολιτικής των ΗΠΑ και της Ρωσίας για άμεση πυρηνική αντεπίθεση, πριν την επιβεβαίωση της χρήσης των όπλων αυτών από την άλλη πλευρά.

    Ο επιστήμονας Μάικλ Κρέιγκ, υπεύθυνος της έρευνας, δήλωσε ότι "αν μια κατάσταση Υ2Κ προκαλέσει ανακριβή δεδομένα έγκαιρης προειδοποίσης (πυρηνικής απειλής), ή αν οι επικοινωνίες και οι δίαυλοι διοίκησης τεθούν εκτός λειτουργίας, ο συνδιασμός της πολιτκής άμεσου ανταποδωτικού χτυπήματος και ενός Υ2Κ, θα μπορούσε να είναι καταστροφικός".

    Ο κ. Κρέιγκ, καθηγητής πληροφορικής και πολιτικών επιστημών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στην έρευνά του αναφέρει ότι οι προσπάθειες του Πενταγώνου για την αντιμετώπιση του προβλήματος, βρίσκοναι σε τέλμα. Ο επιστήμονας απέδωσε την έλλειψη αποτελεσματικής αντιμετώπισης στην περιστασιακή χρηματοδότηση, την χαλαρή διοίκηση και την προβληματική ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαφορετικών τμημάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και στον ανεπαρκή σχεδιασμό για την πιθανότητα ενός Υ2Κ.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 13-Nov-98 18:04:44

    [12] Αυξήσεις 3% στους χαμηλοσυνταξιούχους

    Αυξήσεις 3% στους χαμηλοσυνταξιούχους για το '99 ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, ενώ εντείνονται οι αντιδράσεις για τον προϋπολογισμό.

    "Οι φόροι μένουν και η σπατάλη συνεχίζεται", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ μετά από ευρεία σύσκεψη στη Ρηγίλλης, υπό τον Κώστα Καραμανλή κι έκανε λόγο για προϋπολογισμό απελπισίας για την "επόμενη μέρα" μετά την ένταξή μας στην ΟΝΕ.

    [13] Χρηματιστήριο - Ανοδος 0,24%

    Με άνοδο 0,24%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.234,26 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 38 δισεκατομμύρια 386 εκατομμύρια δραχμές.

    [14] Εξαγορά του 35% της Rom Telecom από τον ΟΤΕ

    Υπεγράφη η εξαγορά του 35 τοις εκατό του Οργανισμου Τηλεποικοινωνιων της Ρουμανίας απο τον ΟΤΕ.

    Ο οργανισμός θα έχει το μανατζμεντ και το 51 τοις εκατό του Διοικητικού Συμβουλίου.Το κόστος της εξαγοράς ανέρχεται στα 180 δις δραχμές.

    [15] Αύξηση 20% στα επιδόματα των ιπταμένων της Π.Αεροπορίας

    Αύξηση 20% στα επιδόματα κινδύνου θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιουλίου στους ιπτάμενους της Πολεμικής αεροπορίας δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 13-Nov-98 18:05:29

    [16] Εμβόλιο διαλύει τον ιό HIV πάνω σε πιθήκους

    Ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα εμβολίου αντιμετώπισης του AIDS, που παρασκεύασαν Αυστραλοί ερευνητές και το οποίο, σε πρώτη φάση, δοκιμάσθηκε σε πιθήκους.

    Ερευνητές απο τη Μελβούρνη και την Καμπέρα έκαναν ξεχωριστές έρευνες επιδιώκοντας να βρούν κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο κατά της θανατηφόρας ασθένειας και οταν, κατά τα πρώτα πειράματα, άρχισαν να έχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, συνδύασαν τα δύο ξεχωριστά εμβόλια και παρασκεύασαν ένα εμβόλιο το οποίο δοκίμασαν σε πιθήκους.

    Ενας απο τους εφευρέτες ο Δρ. Στίφεν Κέντ, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα "πολύ θετικά" και πρόσθεσε οτι το εμβόλιο αυτό θα δοκιμασθεί σε ανθρώπους "αν βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για τη συνέχιση των πειραμάτων".

    "Πιστεύω οτι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο στην προσπάθειά μας μια μέρα να θεραπεύουμε το AIDS" είπε ο Δρ. Κέντ, ο οποίος πρόσθεσε οτι κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο 16.000 άτομα προσβάλλονται απο τον ιό του HIV.

    Στοιχεία για τη νέα ανακάλυψη, που χαρακτηρίζεται απο τον αυστραλιανό Τύπο "επαναστατική" και "ελπιδοφόρα" δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση "Journal of Virology".

    Οπως εξήγησε ο Δρ. Κέντ τέσσερις πίθηκοι μολύνθηκαν αρχικά, με εμβόλιο με τον ιό του HIV. Ακολούθως δοκιμάσθηκε πάνω τους το νέο εμβόλιο και σιγά- σιγά ο ιός του HIV καταπολεμήθηκε και εξαφανίστηκε απο το σύστημά τους.

    "Το εμβόλιο αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και το καταντά πιό ισχυρό απο τον ιό, τον οποίο και νικά. Ο ιός δεν μπορεί να μολύνει το σώμα του πιθήκου με το HIV" δήλωσε ο δρ. Κέντ.

    Με τη σειρά του ο Δρ. Ραμσάϊ δήλωσε οτι ολοι οι ερευνητές είναι "ενθουσιασμένοι" απο τα αποτελέσματα πάνω στους πιθήκους.

    Σύμφωνα με τους Αυστραλούς ερευνητές ο στόχος τους είναι το νέο εμβόλιο να θωρακίζει τον ανθρώπινο οργανισμό κατά του HIV"αλλά ισως να βοηθά και όσους έχουν μολυνθεί απο τον ιό".

    Το επόμενο βήμα θα είναι να γίνουν, φέτος, δοκιμές σε ασθενείς στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη και του χρόνου στην Αφρική και το Βιετνάμ.

    Το εμβόλιο παρασκευάστηκε απο τους ερευνητές Δρ. Στίφεν Κέντ του Κέντρου Ιατρικών Ερευνών Μακφερλέιν Μπαρνέτ, τους καθηγητές Ταν Ράμσαου και Δρ. Ράμσαϊ απο το Κέντρο Ιατρικών Ερευνών, Τζον Κέρτιν του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, στην Καμπέρα και απο το Δρ. Ντέιβιντ Μπόιλ των κρατικών επιστημονικών εργαστηρίων CSIRO.

    [17] Ανδρική κλιμακτήριος

    Ενας στους τέσσερις Ευρωπαίους μεταξύ 40 και 55 εμφανίζει ανδρική κλιμακτήριο, με συμπτώματα την μείωση της σωματικής ενεργητικότητας των σεξουαλικών επιδόσεων της ψυχικής διάθεσης και της συγκέντρωσης.

    Οι ειδικοί επιστήμονες εν' όψει του 3ου Πανελλήνιου Ανδρολογικού Συνεδρίου επισημαίνουν ότι η ανδρική κλιμακτήριος μπορεί να αντιμετωπιστεί με χορήγηση της ορμόνης τεστοστερόνης η οποία βοηθά τον άνδρα να απαλλαγεί από τα συμπτώματα.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 13-Nov-98 18:06:50
    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και το Σαββάτο κυρίως στην Ανατολική και Νότια χώρα.

    Στην Αττική προβλέπεται βροχή ή καταιγίδα που όμως το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη θα είναι ο καιρός συννεφιασμένος με πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα το πρωϊ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 13-Nov-98 18:06:42
    Στο ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί ο καιρός και τις επόμενες τέσσερις-πέντε ημερες. Συννεφιά και βροχές τη μισή μέρα, βελτίωση στη συνέχεια, ενώ οι άνεμοι θα εναλλάσσονται απο βόρειες σε νότιες διευθυνσεις.

    Την Κυριακή αρχικά σε ολη τη χωρα θα υπάρχουν μόνο λιγα συννεφα, βαθμιαία όμως στα Δυτικα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

    Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 μποφωρ, ενισχυόμενοι αργότερα σε 6 με 7, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αρχικα θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5, αλλά και εκεί σταδιακά θα γίνουν νότιοι και θα ενισχυθούν.

    Η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο και θα φθάσει στα Βορεια στους 15 βαθμους και στους 20 με 21 στην υπολοιπη χώρα.

    Τη Δευτέρα στη Δυτική και Βορεια Ελλαδα, καθώς επισης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε και πάλι βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στην υπόλοιπη όμως χώρα ο καιρός θα ειναι πιο καλος, με τοπικη μονο συννεφιά.

    Οι άνεμοι απο δυτικες διευθύνσεις γύρω στα 5 με 6 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αλλαζει και θα πλησιάσει στους 13 με 14 βαθμους στα Βορεια και στους 19 με 20 στις αλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 13 November 1998 - 19:05:47 UTC