Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-11-18

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, Κύπρου και Ιταλίας

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σαρωτικές αλλαγές στις Δημόσιες υπηρεσίες
  • [02] Λαλιώτης:Ξέφραγο αμπέλι μεχρι το '94 τα δημόσια έργα
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Μικροεπεισόδια και συλλήψεις στον εορτασμό του Πολυτεχνείου
  • [04] Αστυνομικό Δελτίο
  • [05] Αρσένης:Λήξαν το επεισόδιο με τον φοιτητή
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [06] Οξύνονται οι σχέσεις Ρώμης-Αγκυρας
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [07] Ισραήλ:Επικύρωση της ειρηνευτικής συμφωνίας από τη Βουλή
  • [08] Ιράκ:Επέστρεψαν οι επιθεωρητές
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [09] Φαντασμαγορικό θέαμα από την μεγαλύτερη αστρική καταιγίδα
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [10] Χρηματιστήριο-Ανοδος 2,12%
  • [11] ΗΠΑ:Μείωση των επιτοκίων
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, Κύπρου και Ιταλίας

    Last Updated: Wednesday, 18-Nov-98 17:54:46
    Απειλές της Τουρκίας κατά Ελλάδος, Κύπρου και Ιταλίας για την υπόθεση Οτσαλάν.

    Η Αγκυρα δήλωσε ότι Αθήνα και Λευκωσία παίζουν με τη φωτιά ενώ έκανε λόγο για επιδείνωση των σχέσεων με την Ιταλία εάν δεν εκδοθεί ο ηγέτης του PKK.

    Με μιά σκληρή ανακοίνωση και με διάβημα του Γιάννου Κρανιδιώτη στον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα, αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις κατηγορίες και τις απειλές της 'Αγκυρας εναντίον της χώρας μας.

    Την ίδια ώρα οξύνονται όλο και περισσότερο οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ιταλία, αφού η Ρώμη δεν προτίθεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να εκδώσει τον ηγέτη των Κούρδων.

    Προ ημερησίας διαταξεως συζητηση στη βουλή για το Kουρδικό ζητούν, εν' τω μεταξύ, 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σχετικό άρθρο:

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 18-Nov-98 17:56:40

    [01] Σαρωτικές αλλαγές στις Δημόσιες υπηρεσίες

    Σαρωτικές αλλαγές επέρχονται για τους δημοσίους υπαλλήλους στα Υπουργεία, με τους νέους οργανισμούς των υπηρεσιών, που θα συζητηθούν την Παρασκευή στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Προβλέπονται μεταξύ άλλων αναγκαστικές μετατάξεις προσωπικού, κατάργηση διευθύνσεων και σύσταση ομάδων διοίκησης με επιτελικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες, ενώ παράλληλα ανοίγει παράθυρο για προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού.

    "Βλέπουμε θετικά την ορθολογική κατανομή του προσωπικού στα Υπουργεία, μακριά από πελατειακές σχέσεις και με βάση πραγματικές ανάγκες", δήλωσε στα ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ στις 2, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Κώστας Κόλλιας.

    [02] Λαλιώτης:Ξέφραγο αμπέλι μεχρι το '94 τα δημόσια έργα

    Ξέφραγο αμπέλι χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης την κατάσταση που επικρατούσε μέχρι το 1994 στα Δημόσια 'Εργα, με τις κακοτεχνίες για τις οποίες καλούνται να πληρώσουν οι εργοληπτικές Εταιρείες. Ειδικά για το Μετρό είπε ότι οι δαπάνες για την αποκατάσταση των κακοτεχνιών, ύψους τριών

    δισεκατομμυρίων δραχμών, θα καλυφθούν από την Κοινοπραξία Ολυμπιακό Μετρό. Τα πρόστιμα για κακοτεχνίες σε διάφορα δημόσια έργα πλησιάζουν τα 4 δίς, ενώ για κάθε παράβαση από τις εργοληπτικές Εταιρείες, θα κινούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 18-Nov-98 17:55:59

    [03] Μικροεπεισόδια και συλλήψεις στον εορτασμό του Πολυτεχνείου

    Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρονται κατά ομάδες στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι 145 νεαροί που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια με την έναρξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Ποινικές διώξεις απ'τον εισαγγελέα εναντίον των νεαρών για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και παρανομη οπλοφορία.

    "Δεν υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο, χάρις στη συνεργασία της Αστυνομίας με τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας", δηλώνει στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Φίλιππος Πετσάλνικος.

    [04] Αστυνομικό Δελτίο

    Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία στα Τρίκαλα, για τη σύλληψη τριών Αλβανών που εντοπίσθηκαν το πρωί με κλεμμένο φορτηγό να μεταφέρουν χασίς. Στο μπλόκο της Αστυνομίας συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ενώ οι τρείς διέφυγαν απειλώντας τους αστυνομικούς με χειροβομβίδες και καλάσνικωφ.

    Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται η 82χρονη που ξυλοκοπήθηκε και βιάσθηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο χωριό Αρεθούσα του Λαγκαδά από δεκαπεντάχρονο βοσκό. Ο ανήλικος συνελήφθη και αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη.

    Πέντε 17χρονοι και δύο 20χρονοι συνελήφθησαν στην πλατεία Ναυαρίνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που έκαναν χρήση χασίς. Στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ινδικής κάναβης, την οποία-όπως ισχυρίσθηκαν-είχαν προμηθευτεί από άγνωστο Αλβανό.

    [05] Αρσένης:Λήξαν το επεισόδιο με τον φοιτητή

    Λήξαν θεωρεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας το περιστατικό ακραίας συμπεριφοράς ενός φοιτητή που πέταξε νερό εναντίον του Γεράσιμου Αρσένη, την ώρα που ο υπουργός γευμάτιζε σε ταβέρνα της Αθήνας. Τη συμπεριφορά του φοιτητή που αυνελήφθη αρχικά και αφέθηκε αργότερα ελεύθερος, καταδίκασαν εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 18-Nov-98 17:56:27

    [06] Οξύνονται οι σχέσεις Ρώμης-Αγκυρας

    Οξύνονται όλο και περισσότερο οι σχέσεις Τουρκίας Ιταλίας, καθώς η Ιταλία δεν προτίθεται να εκδώσει τον ηγέτη των κούρδων του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν που βρίσκεται φρουρούμενος σε στρατιωτικό νοσοκομειο της Ρωμης.

    Ο τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Ετζεβίτ προειδοποίησαν την Ιταλία ότι αν αρνηθεί την έκδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα θεωρηθεί συνεργός στην "τρομοκρατία" που ασκείται από το PKK.

    Ο Ετζεβίτ απείλησε μάλιστα ότι αν τελικά η Ιταλία δεν παραδώσει τον Οτσαλάν θα θεωρηθεί από την Τουρκία "τρομοκρατικό κράτος".

    Η Ιταλία εξετάζει πάντως το ενδεχόμενο να διοργανώσει διεθνή διάσκεψη για την επίλυση του Κουρδικού.

    Την ίδια ώρα στη Μόσχα υπέκυψε χθες το βράδυ ο ένας από τους δύο Κούρδους που είχαν αυτοπυρποληθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση του Οτσαλάν στην Ιταλία.

    Ο ιδιος ο Κούρδος ηγέτης σε συνέντευξή του σε Ιταλικες εφημερίδες επανέλαβε ότι εγκαταλείπει την τρομοκρατία και είναι έτοιμος για μια ειρηνική συμφωνία.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 18-Nov-98 17:56:51

    [07] Ισραήλ:Επικύρωση της ειρηνευτικής συμφωνίας από τη Βουλή

    Η ισραηλινή Βουλή επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία την ειρηνευτική Συμφωνία που υπεγράφη με τους παλαιστινίους εγκρίνοντας την πρώτη φάση της αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων απο την Δυτική Οχθη.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου θα παρουσιασει αυριο στο υπουργικό συβμούλιο για επικύρωση τη συμφωνία, ενω την ιδια στιγμή εβραιοι εποικοι έστησαν ενα προχειρο καταυλυσμό δυτικά της Ναμπλους στην Δυτική Οχθη, ακολουθώντας προφανώς τις προτροπες του υπουργού εξωτερικών του Ισραηλ Αριελ Σαρόν που τους καλουσε να καταλάβουν περισσότερα εδάφη.

    [08] Ιράκ:Επέστρεψαν οι επιθεωρητές

    Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ αρχισαν και πάλι απο σήμερα τους ελέγχους των ιρακινών οπλικών συστημάτων για πρώτη φορά μετά την επιστροφή τους στην Βαγδάτη.

    Οι υπόλοιποι επιθεωρητές σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ θα φθάσουν στο ιράκ τις προσεχείς ημέρες, ενω ο υπουργός εξωτερικών της βρετανίας Ρουμπιν Κουκ με αρθρο του στην εφημερίδα Ντείλι Τέλεγκραφ υποστηρίζει ότι ο Σαντάμ Χουσείν θα επιχειρησει να φέρει και πάλι στα πρόθυρα του πολέμου τη Διεθνή κοινότητα.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 18-Nov-98 17:56:12

    [09] Φαντασμαγορικό θέαμα από την μεγαλύτερη αστρική καταιγίδα

    Ενα φαντασμαγορικό θέαμα, τη μεγαλύτερη αστρική καταιγίδα τα τελευταία 33 χρόνια, προιόν του ραντεβού του πλανήτη μας με τον υπο ηλιακή τροχία κομήτη Τέμπλ Τάτλ, παρακολούθησαν χιλιάδες τυχεροί σε ορισμένα όμως μέρη του πλανήτη.

    Η αστρική καταιγίδα ήταν αποτέλεσμα της εισόδου του πλανήτη μας στην ηλιακή τροχιά του κομήτη Τεμπλ Τατλ. Το θέαμα θύμιζε σόου πυροτεχνημάτων που ενθουσίασε χιλιάδες ανθρώπους, κάθε ηλικίας, που δεν δίστασαν να ξενυχτήσουν για να το χαρούν.

    Ιδιαιτέρως εντυπωσιακό ήταν το θέαμα στην Ασία. Μάλιστα στο Τόκιο, έσβησαν τα φώτα για να υποδεχθούν αυτή τη γιορτή των άστρων, καθώς χιλιάδες άνθρωποι είχαν στρέψει το βλέμμα τους προς τον αστερισμό του Λέοντα.

    Από την Ασία ήταν καλύτερη η εικόνα της αστρικής καταιγίδας, αλλά εξίσου τυχερά ήταν κι άλλα σημεία του πλανήτη.

    Το φαινόμενο παρακολουθούν δύο αεροσκάφη της ΝΑΣΑ, που προσπαθούν να αναλύσουν τη χημική σύνθεση και τη δυναμική των μετεωριτών. Σε συναγερμό έχουν τεθεί και πολλοί επιστήμονες από το φόβο μήπως οι μετεωρίτες πλήξουν κάποιον από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχουν προκληθεί παρά μόνο μικρά προβλήματα.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 18-Nov-98 17:55:38

    [10] Χρηματιστήριο-Ανοδος 2,12%

    Με άνοδο 2,12%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2352,60 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 55 δισεκατομμύρια 059 εκατομμύρια δραχμές.

    [11] ΗΠΑ:Μείωση των επιτοκίων

    Στην τριτη συνεχή μειωση επιτοκίων μέσα σε ενα τρίμηνο προχώρησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.Μείωσε το διατραπεζικό επιτόκιό της κατά 0,25% και ταυτοχρόνως το προεξοφλητικό επιτόκιο απο 4,75% σε 4,5%.Ο δείκτης βαρόμετρο της Γουόλ Στρίτ, Ντόου Τζόουνς αναρριχήθηκε αμέσως στις 9.015 μονάδες ενω νωριτερα σημείωνε απώλεια περίπου 70 μονάδων.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 18-Nov-98 17:57:10
    Την Πέμπτη , σιγά σιγά από το πρωί θα συννεφιάσει στα Δυτικά, Κεντρικά και Νότια και προς το μεσημέρι θα βρέξει. Από το απόγευμα οι βροχές στα Δυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, φαινόμενα, που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

    Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι ανατολικοί- νοτιοανατολικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι σε 6 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφώρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι βόρειοι 4 με 5 και αργότερα 6 μποφώρ.

    Η θερμοκρασία δεν αλλάζει αισθητά και θα κυμαίνεται στα Βόρεια από -3 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 4 έως 16 και στο Αιγαίο από 11 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 18-Nov-98 15:56:46
    Το πρώτο αξιόλογο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες 4-5 μέρες, το οποίο, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση της ΕΜΥ, θα αρχίσει από αύριο το βράδυ πρώτα στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, την Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο και την Παρασκευή και στην υπόλοιπη χώρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια, κυρίως στα ορεινά και οι θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφώρ στα πελάγη. Διατηρείται τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα, παρά τα μικρά διαστήματα με σχετική βελτίωση από το απόγευμα της Παρασκευής στη Δυτική και Νοτια Ελλάδα.

    Εντονη κακοκαιρία θα έχουμε την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και φυσικά και στην Πάρνηθα, αλλά ακόμη και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ωστόσο, αργά το απόγευμα στα Δυτικά και κυρίως στα Βορειοδυτικά η κακοκαιρία θα παρουσιάσει υφεση.

    Οι άνεμοι στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά θυελλώδεις 8, ίσως και 9 μποφώρ, ενώ στις άλλες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία σε πτώση θα πλησιάσει στους 7 με 8 βαθμούς στα Βόρεια και στους 13 με 15 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    Το Σαββατοκύριακο, στη Δυτική και Νοτια Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες, αλλά και διαστήματα με ήλιο. Στην υπόλοιπη χωρα θα υπάρχει συννεφιά με βροχές, καταιγίδες πανω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια, όχι μόνο στα ορεινα, αλλά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με σχετικα χαμηλό υψόμετρο.

    Οι άνεμοι, εκτός από τις Νοτιοανατολικές περιοχές που θα είναι νότιοι 6 με 7 και τοπικα 8, ίσως και 9 μποφώρ, στην υπόλοιπη χώρα θα πνεουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα την νύχτα και νωρίς το πρωί, θα πλησιάσει το μεσημέρι στα Βόρεια στους 6 με 7 βαθμούς και στους 12 με 13 στην υπολοιπη χώρα.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 18 November 1998 - 17:11:03 UTC