Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-11-26

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πορευόμενοι στη βροχή

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή με διοίκηση και εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ
  • [02] Σημίτης-Πολιτικό άσυλο στον Οτσαλάν
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Απόβαση Κούρδων
  • [04] Αλλαγές στην Αστυνομία
  • [05] Ανατριχίλα..
  • [06] Συνεχίζεται η δίκη Γιαννακοπούλου
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Νέα τροπή στην υπόθεση Οτσαλάν
  • [08] Η κρίση στην Τουρκία
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Εχει "άγχος" ο Πινοσέτ
  • [10] Υπέρ της αποχώρησης ο Περές
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [11] Δίωξη για την ευθανασία
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Συμβόλαιο για την Ολυμπιακή
  • [13] Τα τιμολόγια στον "πάγο"
  • [14] Οι φτωχοί-φτωχότεροι
  • [15] Χρηματιστήριο
  • [16] Η Exxon αγοράζει την Mobil
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Πορευόμενοι στη βροχή

    Last Updated: Thursday, 26-Nov-98 17:49:46
    Από τα πιό μαζικά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, κόντρα στη μεταρρύθμιση Αρσένη.

    Στο τέλος όμως του συλλαλητηρίου νεαροί αναρχικοί πήραν τη ρεβάνς για την πορεία του Πολυτεχνείου , ρίχνοντας μολότωφ στη Φιλελλήνων και το Σύνταγμα. Δύο αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

    Η μεταρρύθμιση Αρσένη δέχθηκε σκληρά εσωκομματικά πυρά στη Βουλή από τον Χάρη Καστανίδη .

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με επίκαιρη ερώτηση του, έκανε λόγο για μεταρρύθμιση χωρίς όραμα, ποιότητα και ουσία και καλεί τον κ.Αρσένη να την επαναξιολογήσει και να προχωρήσει στις αναγκαίες διορθώσεις. Ο κ.Αρσένης πάντως επιμένει συνεχίζοντας

    Ο Μιλτιάδης Εβερτ με δηλωσή του τονίζει ότι το ράβε-ξήλωνε που συνεχίζεται στην Παιδεία υποθηκεύει το αύριο της πατρίδας μας με θύματα τους νέους ανθρώπους.

    Οι μεταρρυθμίσεις τονίζει ο κ.Εβερτ δεν κερδίζονται με πείσματα αλλά με διάλογο με τους ενδιαφερόμενους.

    Την απόρριψη των προσφύγων των εκπαιδευτικών να μην καταργηθεί η επετηρίδα ζήτησε από το ΣτΕ ο εισηγητής Γιώργος Σταυρόπουλος. Υποστήριξε ότι ανήκει στην αρμοδιότητα της διοίκησης ο τρόπος προσλήψεως των εκπαιδευτικών .

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 26-Nov-98 17:52:02

    [01] Συνάντηση Καραμανλή με διοίκηση και εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ

    Tην πλήρη διαφωνία του με τις επιλογές της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής μετά την συνάντηση που είχε με διοίκηση και εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις του ΟΑΣΑ.

    Ο κ.Καραμανλής επανέλαβε ότι η Ν.Δ θα αποκρατικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες και θα δημιουργήσει ανώνυμες εταιρείες λαϊκής βάσης.

    Η εταιρεία θα είναι πολυμετοχική και προτεραιότητα θα δοθεί στους εργαζόμενους καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού θα αποτελεί ανεξάρτητη διοικητική αρχή.

    Οξύτατη επίθεση κατά του προέδρου της Ν.Δ, εξαπέλυσε ο αντιπρόσωπος των εργαζομένων, Ανδρέας Κολλάς ο οποίος καταλόγισε στον κ.Καραμανλή εμπάθεια και εκδικητική διάθεση.

    [02] Σημίτης-Πολιτικό άσυλο στον Οτσαλάν

    Υπέρ της χορήγησης πολιτικού ασύλου στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν από την Ιταλία τάχθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τονίζοντας ότι το Κουρδικό δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ως Ελληνοτουρκική διαφορά, κάτι που επιθυμεί η Τουρκία.

    Πάντως ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε σήμερα κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου στον Κούρδο ηγέτη.

    Την υποστήριξή της στη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα Οτσαλάν εκφράζει η ΝΔ και καταδικάζει οποιαδήποτε παρασκηνιακή προσπάθεια παροχής πολιτικών ανταλλαγμάτων στην Τουρκία.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 26-Nov-98 17:51:21

    [03] Απόβαση Κούρδων

    Εκατόν πενήντα κούρδοι έχουν αποβιβασθεί στη νησίδα Αρμάθιες κοντά στην Κάσο όπου έφτασαν με Συριακό πλοιάριο. Οι Κούρδοι έχουν υψώσει την κουρδική σημαία διαμαρτύρονται για την υπόθεση Οτσαλάν ζητώντας να δοθεί πολιτική άσυλο στον ηγέτη τους και αρνούνται να εγκαταλείψουν το νησάκι.

    [04] Αλλαγές στην Αστυνομία

    Υπο αίρεση η λειτουργία των πολυδύναμων αστυνομικών τμημάτων, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

    Από έλεγχο θα περάσουν, εν' τω μεταξύ, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως, όλες οι καταγγελίες, νέες και παλιές, για διαφθορά αστυνομικών.

    Στο Ηράκλειο ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά του αστυνομικού διευθυντή, μετά απο καταγγελίες ότι πουλούσε προστασία σε νυκτερινά κέντρα.

    [05] Ανατριχίλα..

    Μετά από δέκα ημέρες ανακάλυψαν οι συγγενείς της, νεκρή την 85χρονη Αικατερίνη Σάββαρη, που δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στους Αγίους Αναργύρους.

    Κίνητρο της δολοφονίας η ληστεία.

    [06] Συνεχίζεται η δίκη Γιαννακοπούλου

    Μαραθώνια απολογία τεσερισίμιση ωρών της Κάτιας Γιαννακοπούλου σήμερα στο Κακουργιοδικείο για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Ανθιμου Ελευθεριάδη. Δήλωσε μετανιωμένη και συντετριμένη. Υπήρξα -είπε- και δολοφόνος και μοιχός και πρόσθεσε "Μετανιώνω που τον σκότωσα. Αν ζούσε υπήρχε ελπίδα να τον ξανακερδίσω". Αυτή την ώρα αγορεύει ο εισαγγελέας.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Thursday, 26-Nov-98 17:51:54

    [07] Νέα τροπή στην υπόθεση Οτσαλάν

    Νέα τροπή παίρνει για τον ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος Αμντουλαχ Οτσαλάν το ζήτημα της παραμονής του στην Ιταλία.

    Ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Λαμπέρτο Ντινι τέθηκε σήμερα κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου από την Ιταλία στον κούδο ηγέτη, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Κοριέρε Ντελα Σέρα.

    Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν,στο μεταξύ, υπέβαλε, μέσω του δικηγόρου του, ειρηνευτική πρόταση 7 σημείων προς την Τουρκία, ανάλογη με αυτήν που έθεσε σε τροχιά ειρήνευσης τη Βόρεια Ιρλανδία.

    [08] Η κρίση στην Τουρκία

    Στην Τουρκία συνεχίζεται η σεναριολογία για την ανάληψη της πρωθυπουργίας μετα την παραιτηση του Μεσουτ Γιλμαζ. Πιθανότερος υποψήφιος ο αντιπρόεδρος Μπουλέντ Ετσεβίτ, με τη συμπαράσταση των κομμάτων του Ορθου Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ και της Μητέρας Πατρίδας του Γιλμάζ.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 26-Nov-98 17:52:12

    [09] Εχει "άγχος" ο Πινοσέτ

    Από "συμπτώματα άγχους" για το μέλλον του έχει προσβληθεί ο πρώην δικτάτορας της Χιλής, Αουγούστο Πινοσέτ, μετά την απόφαση της Βουλής των Λόρδων να μην του αναγνωρίσει την διπλωματική ασυλία, δήλωσε χθες βράδυ στην κρατική τηλεόραση της Χιλής, ο γιός του στρατηγού, Αουγούστο Πινοσέτ Ιριάρτ.

    [10] Υπέρ της αποχώρησης ο Περές

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιμόν Περές τάχθηκε σήμερα υπέρ της μονομερους αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από το νότιο Λίβανο.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 26-Nov-98 17:51:32

    [11] Δίωξη για την ευθανασία

    Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται και πάλι ο "δόκτωρ Θάνατος" Τζακ Κεβορκιάν.

    Δίωξη εναντίον του άσκησε η εισαγγελία του Μιτσιγκαν για φόνο πρώτου βαθμού εκ προμελέτης με αφορμή τον θάνατο ενός ασθενούς που προκλήθηκε από ένεση που του χορήγησε ο γιατρός.

    Η εισαγγελία κινήθηκε κατα του Κεβορκιάν αφού είδε την βιντεοταινία με τις εικόνες από το θάνατο του ασθενούς Τόμας Γιούκ, που μεταδόθηκε από την εκπομπή "60 minutes" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

    Ο Κεβορκιαν, που είναι γνωστός ως "Δρ. Θάνατος" για τις θέσεις του υπέρ της ευθανασίας, διώκεται επίσης για υποβοήθηση σε αυτοκτονία και για την παροχή απαγορευμένης φαρμακευτικής ουσίας.

    Ο Κεβορκιάν, που επιζητεί τη νομική αντιπαράθεση στο θέμα της ευθανασίας έχει προκαλέσει ο ίδιος τους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη εναντίον του μετά την προβολή της επίμαχης βιντεοταινίας από το CBS.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 26-Nov-98 17:51:02

    [12] Συμβόλαιο για την Ολυμπιακή

    Υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και του Υπουργού Μεταφορών το συμβόλαιο διαχείρησης της Ολυμπιακής κατά τα πρότυπα του ΟΣΕ των ΕΛΤΑ και της ΕΡΤ, όπως έγινε πρόσφατα.

    Ουσιαστικά όπως εκτιμούν οικονομικοί παρατηρητές οδηγούμαστε στον προθάλαμο για τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή στην Ολυμπιακή προκειμένου να αναπτυχθεί οικονομικά.

    [13] Τα τιμολόγια στον "πάγο"

    Πάγωμα ή και μειώσεις τιμολογίων σε 250 αγαθά ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες, συμφώνησαν επιχειρηματίες με την υπουργό Ανάπτυξης, για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

    Από σήμερα, εξάλλου, η βενζίνη πωλείται μειωμένη κατά τρείς δραχμές.

    [14] Οι φτωχοί-φτωχότεροι

    Φτώχεια και φοροδιαφυγή αποκαλύπτουν τα στοιχεία από τα δηλωθέντα εισοδήματα του 1998.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, το 30% των φορολογουμένων δήλωσε μηνιαία εισοδήματα 80 έως 150 χιλιάδες δραχμές και το 40% από 150 έως 300 χιλιάδες δραχμές. Ετήσια εισοδήματα άνω των 7 εκατομμυρίων δραχμών δήλωσε μόλις το 5% των φορολογουμένων.

    [15] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 0,87%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.455,16 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 49 δισεκατομμύρια 210 εκατομμύρια δραχμές.

    [16] Η Exxon αγοράζει την Mobil

    Η Exxon, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά της Mobil, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας του πετρελαικού τομέα στις ΗΠΑ , αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Φαινάνσιαλ Τάιμς.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 26-Nov-98 17:53:05
    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για τις επόμενες 18 ώρες στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

    Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα Δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Την νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

    Στην Αττική ο καιρός την Παρασκευή θα είναι βροχερός κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου αργά την νύχτα οι βροχές θα επεκταθούν. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 16 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη συννεφιά με πιθανότητα ασθενούς παροδικής βροχής και θερμοκρασία που θα φθάσει τους 12 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Thursday, 26-Nov-98 17:52:56
    Στο ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί ο καιρός τουλάχιστον έως τα μέσα της άλλης εβδομάδας, με τοπικές βροχές αλλα και κάποια διαστήματα με βελτίωση κυρίως την Κυριακή και την Δευτέρα, καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά απο τα δυτικά επηρεάζουν κατά περιοδους τη χωρα μας.

    Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε συννεφιά σε όλη τη χωρα, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Δεν αποκλείεται μαλιστα τα φαινόμενα ιδιαίτερα το Σάββατο να είναι κατά τόπους έντονα. Πάντως την Κυριακή βαθμιαία στα δυτικά και νότια ο καιρός θα παρουσιάσει σχετικη βελτίωση.

    Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφωρ και στις άλλες περιοχές νότιοι - νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, αλλα απο την Κυριακή θα αρχίσουν να εξασθενούν.

    Η θερμοκρασία χωρίς αξιολογη μεταβολή θα φθάσει στους 12 βαθμούς στα βόρεια και στους 16 με 17 στην υπόλοιπη χωρα.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 26 November 1998 - 17:15:43 UTC