Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-12-07

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Διάσταση απόψεων Σημίτη-Σρέντερ
  • [02] Επίθεση με γιαούρτια στον Αρχιεπίσκοπο
  • [03] Κόντρα Γιαννόπουλου-Δικαστών
  • [Β] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Αγροτικές προειδοποιήσεις
  • [05] Τραπεζική κομπίνα
  • [06] Ενταξη στο σχέδιο
  • [07] Εμπρηστική νύχτα
  • [08] Επί τα ίχνη
  • [09] Ληστεία σε λεωφορείο
  • [Γ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [10] Κοινωνικές παροχές υπό περιορισμό
  • [11] Παπαντωνίου:Οι στόχοι θα επιτευχθούν
  • [12] ΓΣΕΕ:Διάλογο για το 35ωρο
  • [13] Χρηματιστήριο
  • [Δ] Καιρός - Σήμερα

    [Ε] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 07-Dec-98 18:56:10

    [01] Διάσταση απόψεων Σημίτη-Σρέντερ

    Διάσταση απόψεων Σημίτη-Σρέντερ για τo ταμείο συνοχής κατά τη συνάντησή τους στη Βόννη.

    Μερική ικανοποίηση της Ελληνικής πλευράς από τη διαβεβαίωση του Γερμανού Καγκελαρίου, ότι δεν θα υποστηρίξει την αναβάθμιση του ενταξιακού καθεστώτος της Τουρκίας, αλλά και δυσαρέσκεια από την κατηγορηματική δήλωση ότι έχει κλείσει οριστικά το θέμα των αποζημιώσεων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

    [02] Επίθεση με γιαούρτια στον Αρχιεπίσκοπο

    Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από αγνώστους σε βάρος του Αρχιεπισκόπου στο Αίγιο.

    Αμέσως μετά την αναχώρηση του από τον Μητροπολιτικό ναό όπου χοροστάτησε Θείας Λειτουργίας άγνωστοι εκσφενδόνησαν από μπαλκόνι πολυκατοικίας γιαούρτια που έπεσαν σε πλήθος πιστών.

    Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος είχε τονίσει στο κήρυγμά του ότι ο πνευματικός ποιμένας πρέπει να βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση, έστω κι αν κινδυνεύει η ζωή του.

    [03] Κόντρα Γιαννόπουλου-Δικαστών

    Συγκρουση Γιαννοπουλου με την ηγεσία του Αρειου Παγου, στη γενικη συνελευση της Ενωσης Εισαγγελεων.

    Οι δικαστες κατηγόρησαν τον Ευαγγελο Γιαννόπουλο για παρεμβαση στη Δικαιοσυνη. Αφορμη διαταξη σε υπο καταθεση νομοσχεδιο, που παρεχει στον υπουργό το δικαιωμα να εκδιδει εγκυκλιους για τον τρόπο αντιμετωπισης ορισμενων μορφων εγκληματος.

    [Β] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 07-Dec-98 19:03:47

    [04] Αγροτικές προειδοποιήσεις

    Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες της Θεσσαλίας.

    Σήμερα πραγματοποίησαν παναγροτικό συλλαλητήριο στα Τρίκαλα και αύριο στη Λάρισα.

    Πρόσκληση διαλόγου προς την ηγεσία της Πανθεσσαλικής επιτροπής, απευθύνει ο υπουργός Γεωργίας. Ο κ.Ανωμερίτης, σε συνένετυξη του στα ΝΕΑ, αναφέρει πως θεωρεί ως λύση των αγροτικών προβλημάτων την εφαρμογή συνεταιριστικού Καποδίστρια ενώ προαναγγέλει αλλαγές, μετά από διάλογο, στη νομοθεσία για το συνεταιριστικό κίνημα και την ασφάλιση των αγροτών.

    [05] Τραπεζική κομπίνα

    Συναγερμός έχει σημάνει στις Τράπεζες για τα ύποπτα κόλπα υπαλλήλων που χρησιμοποιούν χρήματα από λογαριασμούς πελατών για δικό τους όφελος. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν εντοπισθεί τρείς περιπτώσεις υπαλλήλων που πήραν χρήματα από λογαριασμούς, τα επένδυσαν στο Χρηματιστήριο και μετά τα επέστρεψαν.

    Οι υπάλληλοι αυτοί απολύθηκαν και όπως διαβεβαιώνει ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, χρήματα δεν πρόκειται να χαθούν για κανέναν καταθέτη.

    Τα μέτρα ελέγχου και ασφαλείας έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια κι έτσι είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον υπάλληλο να κάνει ηλεκτρονική κλοπή, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρο της ΟΤΟΕ.

    [06] Ενταξη στο σχέδιο

    Στο σχέδιο πόλης θα ενταχθούν 200.000 στρέμματα μέχρι το 2000, δηλώνει στην ΕΞΟΥΣΙΑ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Πέραν τούτου ουδέν, δηλώνει και απειλεί πως όλα τα αυθαίρετα κτίσματα θα κατεδαφιστούν.

    [07] Εμπρηστική νύχτα

    Μπαράζ εμπρησμών Ι.Χ και επιθέσεων κατά οδηγών ταξί τη νύχτα στην Αθήνα.

    Αγνωστοι πυρπόλησαν 2 αυτοκίνητα στα Πετράλωνα, και από ένα Ι.Χ στον περιφερειακό του Φιλοππάπου και την Ηλιούπολη. Και τα 4 αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.

    Θύματα ληστών, έπεσαν κατά δήλωσή τους, οι οδηγοί ταξί, Πέτρος Γιουτσέος και Χαράλαμπος Ζερβός, σε Ελευσίνα και Χαϊδαρι, αντιστοίχως. Οι δύο δράστες προσποιούμενοι τους πελάτες και στις δύο περιπτώσεις, με την απειλή μαχαιριού, άρπαξαν χρήματα αλλά και τα αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν.

    [08] Επί τα ίχνη

    Στα ίχνη των απαγωγέων του Αθηναίου επιχειρηματία Γιώργου Λεωνιδόπουλου βρίσκεται η Αστυνομία.

    Ο επιχειρηματίας, που παρέμεινε επί 13 ώρες δεμένος στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου, αναγνώρισε στις φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί - τον έναν από τους 4 δράστες, ο οποίος είναι Ελληνας και εργάζεται σε επιχείρηση ανταγωνιστή του.

    [09] Ληστεία σε λεωφορείο

    Ενας Αλβανός αστυνομικός έπεσε νεκρός στην προσπάθεια του να αποτρέψει ληστεία απο συμπατριώτες του σε λεωφορείο με Αλβανικές πινακίδες στην εθνική οδό Κακαβιάς-Τιράνων στο ύψος του Μπάλσι.

    Οι τέσσερεις ληστές που είχαν επιβιβασθεί από την Πάτρα στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθηνα-Τίρανα, με την απειλή κοντόκανης καραμπίνας απέσπασαν από τους επιβάτες χρήματα και άλλα τιμαλφή.

    [Γ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 07-Dec-98 18:55:42

    [10] Κοινωνικές παροχές υπό περιορισμό

    Ψαλίδι στις κοινωνικές παροχές επιχειρεί η κυβέρνηση, με γνώμονα τις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων.

    Στο στόχαστρο της επιτροπής που έχει συσταθεί με εντολή του Πρωθυπουργού, βρίσκονται: επιδόματα και βοηθήματα σε πολυτέκνους, μητέρες και μισθωτούς, φοροαπαλλαγές λόγω παιδιών, προνόμια όσων εργάζονται στις ΔΕΚΟ και επιδοτήσεις ενοικίων. Θα υπάρξουν, επίσης, περικοπές παροχών στους τομείς της ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και στις συγκοινωνίες.

    [11] Παπαντωνίου:Οι στόχοι θα επιτευχθούν

    "Οι στόχοι για την οικονομία θα επιτευχθούν", δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου. Προέβλεψε πληθωρισμό 2% στο τέλος του '99 και ιδιωτικοποίηση των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών και της Ιονικής μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

    [12] ΓΣΕΕ:Διάλογο για το 35ωρο

    Διάλογο με την κυβέρνηση για την εφαρμογή του 35ωρου ξεκινά η ΓΣΕΕ μετά την απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.

    Μετά το '99 θα είναι ώριμες οι συνθήκες για διάλογο, εκτιμά ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας.

    [13] Χρηματιστήριο

    Εντυπωσιακή άνοδος σήμερα στη Σοφοκλέους.4,12% πάνω ο γενικός δείκτης.

    [Δ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 07-Dec-98 18:56:43
    Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από την Τρίτη ο καιρός με ισχυρές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια, καταιγίδες στο Αιγαίο και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

    Στην Αττική θα έχουμε βροχή ή χιονόνερο ενώ χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και το βράδυ πιθανόν να χιονίσει στα βόρεια προάστεια.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 5 βαθμούς κελσίου.

    [Ε] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 07-Dec-98 18:56:35
    Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει βαθμιαία τη χωρα μας το οποιο σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση της ΕΜΥ, θα συνοδεύεται απο βοριάδες, χιόνια ακομη και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και τσουχτερό κρύο. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα με σύντομη ανάπαυλα στη διάρκεια της Τετάρτης.

    Βροχή ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά αλλα και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο θα έχουμε αρχικά και την Τετάρτη. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το τέλος της ημέρας και στην υπόλοιπη χωρα.

    Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφωρ στα δυτικά, πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά θα φθάνουν τα 7 και κατά τόπους στο Αιγαίο και τα 8 μποφωρ, με τάση όμως να εξασθενήσουν απο το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία χαμηλή θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 4 με 5 βαθμους στα βόρεια και στους 10 με 12 στην υπόλοιπη χωρα. Μάλιστα τη νυχτα και νωρίς το πρωί χρειάζεται αρκετή προσοχή στους δρόμους, γιατί θα σχηματιστεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

    Την Πέμπτη απο το πρωί θα αρχίσει και παλι να συννεφιάζει στα δυτικά και θα σημειωθούν βροχές, ασθενείς χιονοπτωσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες πάνω απο τις θαλασσιες περιοχές.

    Βαθμιαία μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα της δυτικής Ελλάδας θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χωρα.

    Οι άνεμοι στα δυτικά απο δυτικές διευθυνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα στα πελάγη ισχυροί και στην υπόλοιπη χωρα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία παρότι στη διάρκεια της ημέρας θα ανεβει 2 με 3 βαθμούς τη νυχτα και νωρίς το πρωί παραμένει αρκετά χαμηλή και θα σχηματιστεί και πάλι επικινδυνος παγετός στους δρόμους.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 7 December 1998 - 18:27:52 UTC