Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-03-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ζωντανεύουν την 17 Νοέμβρη

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Δώθηκε το πόρισμα
  • [02] Σκηνικό πολέμου στήνουν οι Τούρκοι
  • [03] Καμμία ανησυχία για Γιαννόπουλο
  • [04] Αναταράξεων συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ
  • [05] Στην Αθήνα ο Τόμας Μίλλερ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Συνεχίζεται το θρίλλερ με το ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ
  • [07] Ναυτικό ατύχημα στη Σύρο
  • [08] Διαμάχη Χριστόδουλου - Θεόκλητου
  • [09] Με λουκέτο απειλούν οι πρυτάνεις
  • [10] Ληστεία σε Εφορία
  • [11] Στά πέντε το Τζόκερ
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [12] Στο Βελιγράδι ο Γ.Παπανδρέου
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Καλά στην υγεία του ο Οτσαλάν
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [14] Σαράντα χρονών γίνεται η Μπάρμπι
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [15] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Συνταξιούχους
  • [16] Ολυμπιακή: Ακαρπη συνάντηση πιλότων-διοίκησης
  • [17] Αγρότες - Ευρωπαϊκη Ενωση
  • [18] Χρηματιστήριο-Ανοδος 0,11%
  • [Η] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    [Θ] Υγεία - Ειδήσεις

  • [19] Kάνετε έρωτα..
  • [Ι] Καιρός - Σήμερα

    [ΙΑ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ζωντανεύουν την 17 Νοέμβρη

    11/03/99

    Πιέζει η Ουάσιγκτον την Αθήνα αυτή τη φορά για εξάρθρωση της 17Ν.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ οι αμερικανοί έχουν παραδώσει στην κυβέρνηση λίστα με ονόματα τουλάχιστον 10 ατόμων, με ενδείξεις περί εμπλοκής τους με την τρομοκρατική οργάνωση.

    Παράλληλα αφήνουν και υπαινιγμούς ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί την εξάρθρωση της 17Ν είτε λόγω σχέσεων των υπόπτων με αξιωματούχους της κυβέρνησης είτε διότι δεν θέλει να διακινδυνεύσει και άλλο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ, όπως εκείνο της οδού Ριανκούρ.

    Διαψεύδουν κυβέρνηση και υπουργείο Δημόσιας Τάξης τις πληροφορίες ότι η αμερικανική πλευρά έχει δώσει στην κυβέρνηση λίστα με τουλάχιστον 10 ονόματα που εμπλέκονται στην τρομοκρατική Οργάνωση 17 Νοεμβρη.

    Εάν η πληροφορία είναι αναληθής η κυβέρνηση οφείλει επίσημα και άμεσα να προβεί σε διάψευση αλλιώς θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα υποθάλπτει την τρομοκρατία είχε δηλώσει νωρίτερα ο Μιλτιάδης Εβερτ.

    Στο μεταξύ το υπουργείο Αμυνας διέψευσε τις πληροφορίες για ένταση στο Αιγαίο και ανάκλησης των αδειών όσων υπηρετούν στην πολεμική αεροπορία.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Δώθηκε το πόρισμα

    11/03/1999

    Σε βαθμό κακουργήματος διώκονται όσοι ενεπλάκησαν στην παράνομη άφιξη του Οτσαλάν στην Ελλάδα και κατηγορούνται για προσβολή της διεθνούς ειρήνης της χώρας με κίνδυνο πολέμου.

    Ομόφωνο ήταν τελικά το πόρισμα των τεσσάρων εισαγγελέων που αποφασίζουν να στραφούν και στη Βουλή ζητώντας να κινηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών καθ'ότι έχουν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες των τριών παραιτηθέντων υπουργών στο χειρισμό της υπόθεσης Οτσαλάν.

    Η δίωξη στρέφεται κατά 18 ατόμων και περιλαμβάνει τον απόστρατο αρχιπλοίαρχο Αντώνη Ναξάκη, καθώς και το βουλευτή Κώστα Μπαντουβά για τον οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του από τη Βουλή προκειμένου να κατηγορηθεί για απλή συνέργεια στην προσβολή διεθνούς ειρήνης της χώρας, αδίκημα που αποτελεί κακούργημα.

    Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και ο Οτσαλάν για παράνομη είσοδο στη χώρα και χρήση πλαστών εγγράφων, ο άγνωστος μέχρι στιγμής επιχειρηματίας που διέθεσε το αεροπλάνο, ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του αεροπλάνου, υπάλληλοι του αεροδρομίου, καθώς και ο πρώην υπέυθυνος δημοσίων σχέσεων του κρατικού αερολιμένα Στέφανος Ευαγγελάτος.

    Επίσης κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομης παραμονής αλλοδαπού η συγγραφέας Βούλα Δαμιανάκου και η κόρη της Ελένη Βασιλοπούλου που φιλοξένησαν στο σπίτι τους τον Οτσαλάν.

    [02] Σκηνικό πολέμου στήνουν οι Τούρκοι

    11/03/1999

    Εν' τω μεταξύ σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, μεταφέροντας μαχητικά αεροσκάφη σε αεροδρόμια των Τουρκικών παραλίων.

    Το Ελληνικο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, διέψευσε μεν ότι επικρατεί κλίμα έντασης, επιβεβαίωσε, όμως, εμπλοκή Τουρκικών και Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην Λήμνο.

    [03] Καμμία ανησυχία για Γιαννόπουλο

    11/03/1999

    Ικανοποιητικά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του Υπουργού Δικαιοσύνης, όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι θεράποντες ιατροί του, βάσει κλινικών και εργαστηριακών εκτιμήσεων.

    Εχουν ληφθεί δήλωσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποκλειστούν τυχόν επιπλοκές και άν η κατάτασταση του συνεχίζει να βελτιώνεται σε αυτό το ρυθμό, σύντομα θα βγεί από το Ιατρικό Κέντρο.

    [04] Αναταράξεων συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ

    11/03/1999

    Αναταράξεων συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ εν' όψει συνεδρίου, μετά τη δήλωση Τσοχατζόπουλου περί θέματος ηγεσίας σε περίπτωση μεγάλης ήττας στις Ευρωεκλογές.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για ηττοπαθή σενάρια στα οποία πρέπει όλοι να πούν όχι, ενώ ο Τάσος Μαντέλης τόνισε ότι τα μισόλογα χωρίς προοπτικές αποδοκιμάζονται από τη βάση.

    Αμεση αντικατάσταση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο ζήτησε ο Μανώλης Δασκαλάκης μιλώντας στον Antenna.

    [05] Στην Αθήνα ο Τόμας Μίλλερ

    11/03/1999

    Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κυπριακό, Τόμας Μίλλερ που σήμερα θα συναντηθεί με τον Γιάννο Κρανιδιώτη και αύριο με τον Γιώργο Παπανδρέου.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [06] Συνεχίζεται το θρίλλερ με το ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ

    11/03/99

    Η κάμερα που ποντίστηκε στην περιοχή ανοικτά της Κύθνου από το καταδυτικό σκάφος που συμμετέχει στην επιχείρηση εντοπισμού του ναυαγίου μπλήχτηκε στα δίχτυα του αλιευτικού που εντόπισε το ναυάγιο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 η κάμερα κατέγραψε κάτω από τα δίχτυα βυθισμένο σκάφος χωρίς όμως να καθίσταται δυνατή η διαπίστωση πως πρόκειται για το ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.

    Η όλη επιχείρηση επικτρώνεται τώρα στην προσπάθεια ν'απεγκλωβιστεί η κάμερα από τα δίχτυα του αλιευτικού.

    [07] Ναυτικό ατύχημα στη Σύρο

    11/03/99

    Ναυτικό ατύχημα με τρείς τραυματίες σημειώθηκε στο Νεώριο της Σύρου, όταν το επιβατικό "Κρήτη 2" που βρισκόταν για επισκευή έγειρε απότομα μέσα στη δεξαμενή.

    Τραυματίστηκαν τρεις εργάτες οι οποιοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο γενικό νοσοκομείο Σύρου.

    Οι υπεύθυνοι του Ναυπηγείου εξετάζουν τώρα τη δυνατότητα ασφαλούς καθέλκυσης του πλοίου.

    [08] Διαμάχη Χριστόδουλου - Θεόκλητου

    11/03/99

    Διαμάχη για την καύση των νεκρών ξέσπασε μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου.

    Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων χαρακτηρίζει προσβλητική την επιστολή του Αρχιεπισκόπου με την οποία ο προκαθήμενος του ζητεί να αλλάξει άποψη και να ακολουθήσει την θέση της Συνόδου.

    Ο εκπρόσωπος της Συνόδου Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων τόνισε ότι οι Ιεράρχες δεν ασχολήθηκε με την ουσία των δηλώσεων Θεόκλητου, αλλά με την εμφάνισή του στα ΜΜΕ.

    Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Ιεραρχίας η εμφάνιση οιουδήποτε ιεράρχη στα ΜΜΕ απαιτεί την έγκριση της Ιεράς Συνόδου.

    [09] Με λουκέτο απειλούν οι πρυτάνεις

    11/03/99

    Λουκέτο στα Πενεπιστήμια είναι αποφασισμένοι να βάλουν οι πρυτάνεις μετά τη μείωση των κονδυλιών κατά 15 δισεκατομύρια δραχμές.

    Επίσης κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας ότι δεν έχει λαβει μέτρα για τους αιώνιους φοιτητές και καταγγέλουν ότι υπάρχουν εγγεγραμένοι φοιτητές που έχουν πεθάνει.

    [10] Ληστεία σε Εφορία

    11/03/1999

    Ληστεία με λεία 10 εκατομμύρια δραχμές το μεσημέρι στην Δ.Ο.Υ Ηλιούπολης στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ενας οπλοφόρος ακινητοποίησε υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας security, του άρπαξε τον σάκκο με τα εκατομμύρια κι εξαφανίσθηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός του.

    [11] Στά πέντε το Τζόκερ

    11/03/1999

    Πέντε φίλοι μοιράζονται τα 2 δισεκατομμύρια 700 εκατομμύρια δραχμές του Τζόκερ ... Το χρυσοφόρο δελτίο, αξίας 2.200 δρχ παίχθηκε στη Νέα Ερυθραία στο πρακτορείο Παπαλορέτζου-Καράμπελα.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [12] Στο Βελιγράδι ο Γ.Παπανδρέου

    11/03/99

    Σημαντική για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο θεωρείται η επίσκεψη που πραγματοποιεί από το πρωϊ στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ.Παπανδρέου συναντάται αυτήν την ώρα στην αμερικανική πρεσβεία με τον αμερικανό απεσταλμένο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, τον αμερικανό μεσολαβητή Κρίστοφερ Χιλ και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέσβη της Αυστρίας κ.Περτίς.

    Ο κ.Πετρίς δήλωσε ότι η επίσκεψη του Ελληνα υπουργού είναι πολύ σημαντική και πραγματοποιείται στην κατάλληλη στιγμή διότι οι εξελίξεις βρίσκονται σε κρίσιμη φάση και η Ελλάδα μπορεί να τις επηρεάσει.

    Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε ότι το μήνυμα που αποκόμισε από την περιοδεία του στις Βαλκανικές πρωτεύουσες είναι ότι όλες οι χώρες εκφράζουν την αγωνία τους για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και αυτό θα μεταγείρει στον Μιλόσεβιτς.

    Στο μεταξύ αναχώρησαν σήμερα από την Πιερία οι αμερικανοί πεζοναύτες που είχαν αποβιβαστεί πριν απο τρείς μέρες για εκπαιδευτικούς λόγους.

    Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ θα έχει το απόγευμα στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [13] Καλά στην υγεία του ο Οτσαλάν

    11/03/1999

    Τον σιδηροδέσμιο κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν επισκέφθηκε σήμερα στη φυλακή ο συνήγορός του, Αχμέτ Ζεκί Οκτσούογλου και όπως δήλωσε τον βρήκε καλά στην υγεία του.

    Την ίδια ωρα πάντως η συλληψη του κουρδου ηγέτη πυροδοτεί κυμα βίας στην Τουρκία αφού στο διάστημα αυτό έχουν σημειωθει δεκατέσσερεις βομβιστικές επιθέσεις με νεκρούς και τραυματιες.

    Χθες λίγες μόλις ώρες μετά την έκρηξη βόβμας σε ταξί στην Κωνσταντινούπολή από την οποία σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίσθηκαν άλλα οκτώ, άλλη μιά έκρηξη βόβμας σημειώθηκε χωρίς θύματα στο χωρο σταθμευσης του εμπορικού κέντρου Ατριουμ στη συνοικία Ατακόι της Κωνσταντινούπολής,ενώ ενας ακόμη εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας.

    Ο συνηγορος του Οτσαλάν επισκεφθηκε σημερα για δεύτερη φορά τον κούρδο ηγέτη στη φυλακή Ιμραλί,εν μέσω έντονων φημών ότι ο Οτσαλάν έχει υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

    Οπως δηλωσε εκπρόσωπος του δικηγόρου Οκτσούογλου ο Οτσαλάν είναι καλά στην υγεία του. Ο Οκτσούογλου διαμαρτυρηθηκε πάντως ότι και αυτή τη φορά δεν είχε ελεύθερη συνάντηση με τον Οτσαλάν.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [14] Σαράντα χρονών γίνεται η Μπάρμπι

    11/03/1999

    Η αγαπημένη κούκλα όλων τών κοριτσιών η περίφημη Μπαρμπι, έκλεισε αισίως τά σαραντα χρόνια ζωής πρίν από λίγες ημέρες μα δε λεει να το βαλει κατω.

    Τα γενεθλια της γιορτασθηκαν σε ολοκληρο τον κοσμο με εντυπωσιακές εκδηλωσεις καί μάλιστα στήν Μελβούρνη τής Αυστραλίας η διάσημη φίλη τών κοριτσιών δέν έκοψε τούρτα αλλά τιμήθηκε μέ κάτι καλύτερο.

    Τήν ημέρα τών γενεθλίων της εγιναν τα αποκαλυπτηρια ενος αγαλματος της Μπαρμπι μέ ύψος ούτε ένα ούτε δύο αλλά 9 ολόκληρα μετρα.

    Μάλιστα τά αποκαλυπτήρια τού αγάλματος σηματοδοτούν τήν έναρξη τών εορτασμών γιά τά σαράντα χρόνια τής Μπάρμπι πού θά κρατήσουν έναν χρόνο.

    Πολύ σύντομα η υπηρεσία τών ταχυδρομείων τών Ηνωμένων Πολιτειών θά κυκλοφορήσει μιά νέα σειρά γραμματοσήμων πού θά απεικονίζουν τήν κουκλίτσα μέ τά πιό σημαντικά φορέματα της.

    Καί η πιό φημισμένη εταιρία λουλουδιών στήν Αμερική πολύ σύντομα θά διαθέσει στά καταστήματα της τό τριαντάφυλλο Μπάρμπι πού καλλιεργήθηκε ειδικώς γιά τά γενέθλια της.

    Τό τεράστιο άγαλμα από μακρυά μοιάζει νά είναι βγαλμένο από ταινία τρόμου όμως δέν είναι τίποτε άλλο από τήν μορφοποίηση τού πιό αθώου παιδικού παιχνιδιού.

    Ετσι τό ύψους εννέα μέτρων άγαλμα τής Μπάρμπι τοποθετήθηκε στίς όχθες τού ποταμού Γιάρα γιά νά σηματοδοτήσει τά γενέθλια της.

    Τό ύψος τού αγάλματος δέν είναι τυχαίο αφού ο γλύπτης πού τό φιλοτέχνησε ήθελε νά δώσει τό ύψος τού εμπορικού κέντρου, εκεί όπου φιλοξενείται.

    Στό πλαίσιο τών εορταστικών εκδηλώσεων σειρά θά πάρει καί μία ειδική έκδοση τής κούκλας πού θά μοιάζει πολύ μέ τήν Μπάρμπι τού '59, χρονιά πού πρωτοκυκλοφόρησε.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [15] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Συνταξιούχους

    11/03/1999

    Στις παροχές που έχουν δωθεί ήδη στις συντάξεις αναμένεται να επικεντρώσει αύριο ο πρωθυπουργός τη συζήτησή του με εκπροσώπους των συνταξιούχων.

    Το μεσημέρι ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τους συναρμόδιους υπουργούς και συμφώνησαν τα θέματα που αφορούν σε φορολογικές ελαφρύνσεις των συνταξιούχων να παραπεμφθούν στο διάλογο για το φορολογικό.

    Οι αυξήσεις που θα πάρουν φέτος οι συνταξιούχοι θα κυμαίνονται από 3,5 έως 3,9% συμπεριλαμβανόμενου και του διορθωτικού ποσού.

    [16] Ολυμπιακή: Ακαρπη συνάντηση πιλότων-διοίκησης

    10/03/1999

    Ακαρπη απέβη η συνάντηση των πιλότων με τη Διοίκηση της Ολυμπιακής για το θερινό πτητικό πρόγραμμα.

    Μέσα στην εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ολυμπιακής θα συζητήσει τις διαδικασίες για την εκτέλεση μέρους του προγράμματος από τις Μακεδονικές Αερογραμμές, μετά την άρνηση των πιλότων να προσφέρουν υπερεργασία με τους όρους που ζητούσε η Διοικηση.

    Η Ενωση Χειριστών πρότεινε τη διάθεση των δύο ρεπό αλλά και την εκμετάλλευση από τους ίδιους των πτήσεων των Μακεδονικών Αερογραμμών.

    [17] Αγρότες - Ευρωπαϊκη Ενωση

    10/03/1999

    Σε συμφωνία για αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής κατέληξαν οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Συγκεκριμένα, αποφάσισαν τη μείωση των τιμών εγγύησης και την παροχή υψηλότερων άμεσων ενισχύσεων προς τους αγρότες.

    [18] Χρηματιστήριο-Ανοδος 0,11%

    11/03/1999

    Με άνοδο 0,11%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 3.471,98 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 128 δισεκατομμύρια 162 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    Οι τιμές αγοράς, πώλησης και fixing των κυριότερων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 12/03/99 ως εξής:
                           Νόμισμα        Αγορά       Πώληση       Fixing
                Δολλάριο ΗΠΑ (USD)        291,6        299,6        295,0
             Γερμανικό Μάρκο (DEM)        162,5        167,0        164,4
                Λίρα Αγγλίας (GBP)        473,7        486,7        479,3
             Ελβετικό Φράγκο (CHF)        199,0        204,4        201,3
              Γαλλικό Φράγκο (FRF)         48,4         49,7         49,0
          Yen Ιαπωνίας (100) (JPY)        242,0        248,6        244,8
             Δολλάριο Καναδά (CAD)        191,3        196,6        193,6
         Δολλάριο Αυστραλίας (AUD)        185,1        190,1        187,2
                      E.C.U. (ECU)        317,9        326,6        321,6
    

    [Θ] Υγεία - Ειδήσεις

    [19] Kάνετε έρωτα..

    Αν θέλετε να δείχνετε δέκα χρόνια νεότεροι...κάνετε έρωτα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

    Αυτό έδειξε έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στη Βρετανία.

    Μολονότι η φυσική και η πνευματική άσκηση ωφελούν τα μέγιστα την υγεία, οι πολύ συχνές ερωτικές επαφές δίνουν νεανική όψη στα ζευγάρια, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε 3.500 ανθρώπους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

    Ωστόσο ο ψυχολόγος Ντέιβιντ Γουίκς, του Βασιλικού Νοσοκομείου του Εδιμβούργου, που διεξήγαγε την έρευνα, προειδοποίησε ότι το να κάνει κανείς έρωτα μέσα σε σχέση ωφελεί περισσότερο από το περιστασιακό σεξ. "Η ποιότητα της σχέσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να παραμείνει κανείς νέος", δήλωσε στην εφημερίδα "Ντέιλι Τέλεγκραφ".

    "Θα έλεγα ότι οι διάσημοι άνθρωποι που διατηρούν τη νεανική τους όψη, όπως η Γκόλντι Χον και η Τζόαν Κόλινς, έχουν πολύ έντονη και υγιεινή σεξουαλική ζωή", πρόσθεσε ο ίδιος.

    [Ι] Καιρός - Σήμερα

    Λιακάδα και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

    Σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο το πρωϊ στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

    Αίθριος καιρός και στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει τους 21 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη θα είναι καλός καιρός, το πρωϊ μόνο η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και είναι πιθανόν να υπάρξει ομίχλη. Η θερμοκρασία στην πόλη έως τους 19 βαθμούς Κελσίου.

    [ΙΑ] Καιρός - Πρόγνωση

    Στο ιδιο μοτίβο θα συνεχιστεί ο καιρός, τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα. Το βοριαδάκι που περιμένουμε την Κυριακή στο Αιγαιό δεν θα αλλάξει αισθητά τη γενική εικόνα και ιδιαίτερα τίς υψηλές θερμοκρασίες. Αλλαγή αναμένεται απο την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη.

    Την Κυριακή στην Ανατολική Ελλάδα θα υπάρχει τοπική συννεφιά με πιθανότητα να βρέξει για λίγο στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός παραμένει αίθριος με τοπικές ομίχλες το πρωί στα Δυτικά.

    Οι άνεμοι ασθενείς στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική βόρειοι μέτριοι 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφώρ και η θερμοκρασία πέφτει λίγο στα Ανατολικά και θα πλησιάσει το μεσημερι στους 17 με 18 βαθμούς στα Βόρεια και στους 18 με 20 στις άλλες περιοχές τής χώρας.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Thursday, 11 March 1999 - 16:10:29 UTC