Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-04-21

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] 28η νύχτα με βόμβες

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σημίτης στη Νέα Υόρκη
  • [02] Πρωτοβουλίες της Αντιπολίτευσης στην Αθήνα
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Αγωνία για το περιβάλλον
  • [04] Στο ναυτοδικείο ο αντιρρησίας
  • [05] Αγρια δολοφονία στα Πατήσια
  • [06] Αντίο ψηλέ
  • [07] Δωρεά ζωής
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Αλλο ένα λάθος..
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Η πανηγυρική του ΝΑΤΟ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Μακελειό σε σχολείο στο Ντένβερ
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] ΔΝΤ-Αρνητικές επιδράσεις από τη κρίση στο Κοσσυφοπέδιο
  • [12] Στράτος:Μοναδικός στόχος η ένταξη
  • [13] Χρηματιστήριο-Πτώση 0,68%
  • [Η] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] 28η νύχτα με βόμβες

    21/04/99

    Στο έλεος των ΝΑΤΟϊκων για 28η νύχτα η Γιουγκοσλαβία.

    Πύραυλοι έπληξαν στο κέντρο του Βελιγραδίου, το κτίριο οπου στεγάζονται το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα αλλά και πολλά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα.

    Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους στο φλεγόμενο κτίριο.

    Το κρατικό δίκτυο ΑΡ-ΤΙ-ΕΣ - αναμεταδότης του οποίου επλήγη στο όρος Φούσκα Γκόρα- μετέδωσε ότι ένα άτομο τραυματίσθηκε στην πόλη Βάλιεβο, όπου βομβαρδίσθηκε εργοστάσιο και κατοικημένη περιοχή. Στο Νόβισαντ, επλήγη η τελευταία γέφυρα του Δούναβη καθώς και το διϋλιστήριο της πόλης.

    Στην Αλβανία προσγειώνονται σήμερα , τα 12 από τα 24 επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι. Αύριο αναμένονται τα υπόλοιπα.

    Προς το παρόν δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης αλλά γρήγορα οι απόψεις μας μπορεί να αλλάξουν τόνισε, εν' τω μεταξύ, ο αμερικανός υπουργος Αμυνας Ουϊλιαμ Κοέν.

    Στο Παρίσι συναντωνται εκτάκτως οι υπουργοί εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιταλίας προκειμένου να εξετάσουν την ανάληψη πρωτοβουλίας ενίσχυσης του "σχεδίου Φίσερ" για την πολιτική λυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο.

    Το ΝΑΤΟ δεν έχει ειδίκευση ώστε να διευθύνει τη μεταπολεμική κατάσταση στο Κόσσοβο, εκτίμησε ,εν' τω μεταξύ ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, Ιμπέρ Βεντρίν, με συνεντευξή του στην εφημερίδα ΦΙΓΚΑΡΟ

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Σημίτης στη Νέα Υόρκη

    21/04/1999

    Εντατικοποίηση των προσπαθειών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο Κόσσοβο, προανήγγειλε ο Κώστας Σημίτης, μιλώντας σε εκδήλωση της ομογένειας στην Αστορια της Νέας Υόρκης

    Αύριο στην Ουάσιγκτον ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου που θα συναντηθεί με την Μαντλήν Ολμπραϊτ.

    [02] Πρωτοβουλίες της Αντιπολίτευσης στην Αθήνα

    21/04/1999

    Πρωτοβουλία Καραμανλή για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία. Την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΝ και τη Δευτέρα με τη γραμματέα του ΚΚΕ, ενώ ανοικτό παραμένει το ραντεβού του με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ.

    Ζοφερό διαγράφεται το μέλλον στην περιοχή των Βαλκανίων εάν δεν υπάρξει πολιτική λύση δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε αναξιόπιστη τη δράση του ΝΑΤΟ και της Αμερικής που ενισχύουν την ένοπλη δράση αποσχιστικών ομάδων.

    Για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε χερσαίες επιχειρήσεις, απαιτείται η συγκατάθεση του Ελληνικού λαού μέσω της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Συντάγματος, τόνισε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, οποίος χαρακτήρισε παράνομες τις ΝΑΤΟϊκες επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [03] Αγωνία για το περιβάλλον

    21/04/1999

    Αυξημένα ποσοστά διοξίνης και άλλων τοξικών ουσιών υπήρξαν στην ατμόσφαιρα της Ξάνθης, στις 6 και 7 Απριλίου, όπως διαπίστωσε σε μετρήσεις που έκανε ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Σπύρος Ραψομανίκης.

    Ο κ.Ραψομανίκης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η συγκέντρωση των ουσιών αυτών που διαπιστώθηκε σε δείγμα αέρα, μειώθηκε στις 8 Απριλίου και μέχρι σήμερα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

    Ετσι σύμφωνα με τον καθηγητή δεν συντρέχουν επί του παρόντος λόγοι ανησυχίας και πρόβλημα θα υπάρξει μόνον αν το φαινόμενο παρατηρηθεί εκ νέου και διαρκέσει αρκετές μέρες.

    Πάντως ο κ.Ραψομανίκης έχει στείλει τα δείγματα των μετρήσεων για αναλύσεις και στο εξωτερικό.

    Στις 10 Μαίου αναμένονται οι απαντήσεις των Γερμανικών εργαστηρίων για τυχόν επιπτώσεις στο Ελληνικό περιβάλλον από τους ΝΑΤΟϊκους βομβαρδισμούς. Η κυβέρνηση πάντως δια των υπουργών Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, εμφανίστηκε και πάλι καθησυχαστική.

    Το ΝΑΤΟ, χρησιμοποιεί πυραύλους με περίβλημα ουρανίου, στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, γράφει, σήμερα, η Ιαπωνική εφημερίδα Μαϊνίτσι, επικαλούμενη δήλωση του Τζιουζέπε Μαράνι, ενός εκ' των εκπροσώπων της Συμμαχίας.

    [04] Στο ναυτοδικείο ο αντιρρησίας

    21/04/1999

    Στο Εδώλιο του Ναυτοδικείου Πειραιά, βρίσκεται από το πρωί, ο ανθυποπλοίαρχος Ριτσούδης, που αρνήθηκε ν' ακολουθήσει το αντιτορπιλικό Θεμιστοκλής, στην Αδριατική.

    Αντι-ΝΑΤΟϊκη συγκέντρωση διοργάνωσαν στα Προπύλαια, φοιτητές πανεπιστημιακών σχολών. Ακολούθησε πορεία στην αμερικανικη πρεσβεία.

    Πορεία προς την αμερικανικη πρεσβεία έκαναν και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ευαγγελισμού, μετα από στάση εργασίας 11 με 12 το μεσημέρι.

    Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συνταγματος, οργανώνει, αύριο, στις 19.00 το απόγευμα, το Εργατοϋπαλληλικό Κεντρο της Αθήνας.

    [05] Αγρια δολοφονία στα Πατήσια

    21/04/1999

    Αγρια δολοφονία 24χρονης σε διαμέρισμα στα Πατήσια, μπροστά στα μάτια του 4χρονου παιδιού της.

    Θύμα η Παρασκευή Τερζοπούλου και δράστης πιθανότατα ο εν' διαστάσει σύζυγος της, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο την 24χρονη στην κοιλιακή χώρα, ενώ της κατάφερε και αρκετές μαχαιριές στο θώρακα. Σκάγια τραυμάτισαν και τον 4χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων όπου χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    [06] Αντίο ψηλέ

    21/04/1999

    Στερνό αντίο με χειροκρότηματα είπαν στο δημοφιλή κωμικό Νίκο Ρίζο συγγενείς φίλοι συνεργάτες και πλήθος κόσμου, στις 5 το απόγευμα στο Α' Νεκροταφείο.

    [07] Δωρεά ζωής

    21/04/1999

    Ζωή με το θάνατό του έδωσε 23χρονος που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Μεσολόγγι.

    Το πρωί έγινε αφαίρεση των ζωτικών του οργάνων στο νοσοκομείο του Ρίο όπου νοσηλευόταν.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [08] Αλλο ένα λάθος..

    21/04/99

    Νέο μακελειό με θύματα πρόσφυγες στο Κοσσοβο.

    ΝΑΤΟϊκά αεροπλάνα βομβάρδισαν τη Ραγκόβιτσα λίγο έξω από την Πρίστινα με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες πρόσφυγες. Τουλάχιστον τέσσερα διαμελισμένα πτώματα είδε ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 Αντώνης Φουρλής, ενώ ένα παιδάκι μετεφέρθη βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο της περιοχής.

    Οι εικόνες που είδαν οι δημοσιογράφοι, μετά το βομβαρδισμό είναι φρικιαστικό. Από τους πυραύλους είχαν διαμελιστεί ακόμη και κατοικίδια ζώα.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [09] Η πανηγυρική του ΝΑΤΟ

    21/04/1999

    Η κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία είναι δύσκολη και περίπλοκη και δεν περιμένουμε ραγδαίες εξελίξεις, δήλωσε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκος Αθανασάκης, ενώ το ενδιαφέρον έχει στραφεί στις ΗΠΑ και την αυριανή πανηγυρική σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 50 χρόνια της συμμαχίας.

    Στη Σύνοδο δεν θα μετάσχει η Ρωσία παρότι είχε προσκληθεί, λόγω των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες σε σχέδιο ανακοινωθέντος για τις εξελίξεις στο Κόσσοβο οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα της συμμαχίας να συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί έως ότου ο Μιλόσεβιτς υποχωρήσει κι αποδεχθεί πλήρως τα αιτήματα που του έχουν τεθεί.

    Παράλληλα οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα δηλώνουν κατηγορηματικά ότι θα προστατεύσουν αποτελεσματικά την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Αλβανίας και των Σκοπίων.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [10] Μακελειό σε σχολείο στο Ντένβερ

    21/04/1999

    Η επίθεση ήταν άριστα οργανωμένη τουλάχιστον στά παρανοικά μυαλά τών νεαρών δολοφόνων.

    Τό μακελειό έγινε στό προάστειο Λίτλτον τής πόλης Ντένβερ τού Κολοράντο χθές Τρίτη 20 Απριλίου καί μάλλον όχι τυχαία, αφού αυτήν τήν ημερομηνία γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ.

    Μιά ημερομηνία πού επελέγη απο τούς εκκολαπτόμενους νεαρούς Ναζιστές γιά νά γιορτάσουν μέ τήν αποτρόπαια πράξη τους τήν επέτειο τών γενεθλίων τού πιό παρανοικού δολοφόνου πού ανέδειξε ποτέ η ανθρωπότητα.

    Λίγο μετά τό μεσημέρι τής Τρίτης καί ολόκληρο τό Λύκειο βρίσκεται στήν φάση τού μεσημεριανού γεύματος, στήν χρονική περίοδο κατά τήν οποία καθηγητές καί μαθητές χαλαρώνουν γιά νά συνεχίσουν τό πρόγραμμα τους.

    Δύο η τρείς νεαροί, μέλη τής συμμορίας Μαφία μέ τίς καμπαρντίνες, ντυμένοι στά μαύρα καί οπλισμένοι σάν αστακοί μέ επαναληπτικές καραμπίνες, εισέρχονται στίς εγκαταστάσεις τού σχολείου καί κατευθύνονται πρός τούς ανυποπτους μαθητές.

    Προηγουμένως έχουν φροντίσει νά παγιδεύσουν μέ αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς αίθουσες διδασκαλίας, αυτοκίνητα στόν χώρο στάθμευσης καί σημεία τών εγκαταστάσεων άθλησης τού σχολείου.

    Προχωρούν πρός τό κεντρικό κτίριο.

    Αργά καί μεθοδικά, οί παρανοικοί Χιτλερικοί κλώνοι, ανοίγουν πύρ εναντίον επιλεγμένων στόχων.

    Από τούς εκατοντάδες μαθητές πού περνούν αλλόφρονες μπροστά από τά όπλα τους, στόχοι γίνονται αυτοί πού ανήκουν στίς αθλητικές ομάδες, μέλη μειονοτήτων αλλά καί καθηγητές.

    Ο ένας μετά από τόν άλλον, άνθρωποι πού δέν ανήκουν στήν αμερικανική Αρεία φυλή πέφτουν νεκροί, κομματιασμένοι από τίς σφαίρες τών νεαρών Χιτλερικών.

    Η δουλειά γίνεται μεθοδικά.

    Οί οπλισμένοι σατανάδες περνούν τήν μία μετά τήν άλλη τις αίθουσες καί αφήνουν πίσω τους πτώματα.

    Κάποιος ειδοποιεί τήν αστυνομία καί μέσα σέ λίγα λεπτά τό κτιριακό συγκότημα περικυκλώνεται από διακόσιους πάνοπλους αστυνομικούς, οί οποίοι όμως δέν γνωρίζουν επακριβώς τί διαδραματίζεται μέσα στό σχολείο.

    Ακούγονται εκρήξεις καί πυροβολισμοί καί οί παγιδευμένοι μαθητές αλλόφρονες τρέχουν γιά νά σώσουν τίς ζωες τους προσπαθώντας νά βρούν καταφύγιο οπουδήποτε.

    Κάπου κάπου ακούγονται καί οί πολεμικές κραυγές τών πάνοπλων δολοφόνων.

    Ολοι θά πεθάνετε, κανείς δέν θά γλυτώσει.

    Οί αστυνομικοί αποφασίζουν νά δράσουν καθώς πλέον γνωρίζουν ότι κάθε λεπτό πού περνάει παίρνει μαζί του ανθρώπινες ζωές.

    Εισβάλουν στό σχολείο, έχουν ενημερωθεί γιά τίς βόμβες πού έχουν παγιδεύσει δεκάδες σημεία καί προχωρούν προσεκτικά.

    Συλλαμβάνουν όποιον συναντούν μπροστά τους καί βγάζουν από τίς σχολικές εγκαταστάσεις δεκάδες μαθητές μέ υψωμένα τά χέρια.

    Ακολουθεί ανταλλαγή πυροβολισμών. Σύμφωνα μέ πληροφορίες δύο από τούς νεαρούς οπλοφόρους πέφτουν νεκροί από τίς σφαίρες τών αστυνομικών ενώ ένας τρίτος ύποπτος συλλαμβάνεται.

    Πολλοί μιλούν γιά αποστολή αυτοκτονίας καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι οί δύο δράστες αυτοκτόνησαν μέσα στό σχολικό κτίριο.

    Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν διευκρινιστεί.

    Ετσι χωρίς λόγο 25 μαθητές νεκροί, άλλοι 23 τραυματίες, οί 11 νοσηλεύονται σέ κρίσιμη κατάσταση.

    Η αστυνομία συνέλαβε σε γειτονική περιοχή τρεις άνδρες ντυμένους με μαύρα ρούχα όμως χωρίς νά διευκρινιστεί άν οι συλληφθέντες έχουν κάποια σχέση με την επίθεση.

    Οι ένοπλοι είχαν καλύψει τα πρόσωπα τους με μαύρες μάσκες του σκι καί μαθητές δήλωσαν ότι η Μαφία μέ τίς καμπαρτίνες είναι μιά αντικοινωνική ομάδα μέ έμβλημα τόν χιτλερικό σταυρό.

    Μαθητές καί δημοσιογράφοι έδωσαν στήν δημοσιότητα τίς ταυτότητες τών δύο νεκρών οπλοφόρων παρά τήν άρνηση τής αστυνομίας.

    Πρόκειται γιά τούς έφηβους Ερικ Χάρις καί Ντίλαν Κλέμπολντ.

    Ο 16χρονος Σόν Κέλι αποκάλυψε ότι ο Χάρις καί άλλα μέλη τής Μαφίας μέ τίς καμπαρντίνες είχαν δείξει στήν τάξη ένα βίντεο μέ τά όπλα πού είχαν στήν κατοχή τους ενώ λίγες ημέρες πρίν από τήν επίθεση καμάρωναν γιά τά νέα όπλα πού είχαν παραλάβει.

    Τους τελευταίους 18 μήνες έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια αυτού του είδους σε διάφορα σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άτομα -- μαθητές και καθηγητές -- και τουλάχιστον άλλα 40 να τραυματιστούν.

    Ομως η αμερικανική στατιστική υπηρεσία είναι πιό αμείλικτη μέ τούς δικούς της αριθμούς.

    Καθημερινώς χάνουν τήν ζωή τους σέ σχολικές εγκαταστάσεις περίπου έντεκα μαθητές.

    Στόν αριθμό δέν περιλαμβάνονται τά ατυχήματα.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [11] ΔΝΤ-Αρνητικές επιδράσεις από τη κρίση στο Κοσσυφοπέδιο

    21/04/1999

    Αρνητικές επιδράσεις στις οικονομίες των όμορων προς τη Γιουγκοσλαβία χωρών προεξοφλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Στην εξαμηνιαία έκθεσή του προβλέπεται επίσης, ύφεση καθώς και αύξηση της ανεργίας στην υπόλοιπη Ευρωπη.

    [12] Στράτος:Μοναδικός στόχος η ένταξη

    21/04/1999

    Η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ αποτελεί το μοναδικό στόχο της οικονομικής μας πολιτικής, σύμφωνα με δηλώσεις του προεδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, Ιάσωνα Στράτου.

    Η Ελλάδα εκτός ΟΝΕ, είπε ο κ. Στράτος, μπορεί εύκολα να συρθεί στο κέντρο της διαμάχης και από εγγυητής της σταθερότητας να μετατραπεί σε μέρος του Βαλκανικού προβλήματος.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ακόμη ότι οι επιπτώσεις από την κρίση στη Βαλκανική είναι ελάχιστες και εντοπίζονται μόνο σε μερικά σημεία του τουρισμού

    Πρόσθεσε τέλος ότι η υποχώρηση του πληθωρισμού στο 2% ίσως απαιτήσει νέα μείωση των εμμέσων φόρων.

    [13] Χρηματιστήριο-Πτώση 0,68%

    21/04/1999

    Με πτώση 0,68%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 3.350,56 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 105 δισεκατομμύρια 581 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    Οι τιμές αγοράς, πώλησης και fixing των κυριότερων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 22/04/99 ως εξής:
                           Νόμισμα        Αγορά       Πώληση       Fixing
                Δολλάριο ΗΠΑ (USD)        303,8        312,1        307,3
             Γερμανικό Μάρκο (DEM)        164,7        169,2        166,6
                Λίρα Αγγλίας (GBP)        488,3        501,6        494,0
             Ελβετικό Φράγκο (CHF)        201,3        206,8        203,6
              Γαλλικό Φράγκο (FRF)         49,1         50,4         49,6
          Yen Ιαπωνίας (100) (JPY)        254,8        261,8        257,8
             Δολλάριο Καναδά (CAD)        203,6        209,1        206,0
         Δολλάριο Αυστραλίας (AUD)        196,5        201,9        198,8
                      E.C.U. (ECU)        322,1        330,9        325,8
    

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Nέα μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Πέμπτη.

    Ο καιρος προβλέπεται σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα, αλλά από το απόγευμα στα Δυτικά και Βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

    Τις πρωϊνές ώρες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

    Αίθριος καιρός στην Αττική, η θερμοκρασία στην Αθήνα έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη, σχεδόν αίθριος καιρός, το πρωϊ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία στην πόλη μέχρι τους 24 βαθμούς Κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Παρά την τοπική συννεφιά στα Κεντρικά και Βόρεια ο καιρός για δυο μέρες ακόμα δεν φαίνεται να αλλάζει αισθητά. Μεταβολή προβλέπεται από το Σαββατο το απόγευμα, με νοτιάδες και βροχές στα Δυτικά, που την Κυριακή θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.

    Την Παρασκευή στα Κεντρικά και Βόρεια θα υπάρχει συννεφιά, με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Πάντως από το βράδυ ο καιρός βελτιώνεται, ενώ στην υπόλοιπη χωρα από το πρωί θα είναι σχεδόν αίθριος.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα στα πελάγη ισχυροί και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει στους 22 με 23 βαθμούς στα Βόρεια και στους 24 με 25 στην υπόλοιπη χώρα.

    Το Σάββατο αρχικά σ' όλη τη χώρα θα υπάρχουν λίγα σύννεφα. Μετά το μεσημέρι όμως θα αυξηθούν στα Δυτικά και Βόρεια και αργότερα θα βρέξει στα βορειοδυτικά. Μάλιστα τη νύχτα οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν.

    Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή θα φθάσει το μεσημέρι στους 23 βαθμούς στα βόρεια και στους 24 με 25 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Wednesday, 21 April 1999 - 18:36:27 UTC