Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-05-12

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται..

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Αποφύγετε την Ελλάδα λένε οι Βρετανοί
  • [02] Γεύμα-Γέφυρα
  • [03] Οπισθεν του Γαιννόπουλου
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Αστυνομικό Δελτίο
  • [05] Το έγκλημα στη Κηφισσιά
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [06] Τα δυτικά μελλοντικά σχέδια
  • [07] Οι θέσεις του Ρουγκόβα
  • [08] Ο Σολάνα σε Τίρανα και Σκόπια
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Συγνώμη που.. σας σκότωσα
  • [10] Μόσχα-Πεκίνο
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [11] Βουλγαρία-Μόλυνση της ατμόσφαιρας
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Eπιδοτούμενα ενοίκια
  • [13] Ρύθμιση χρεών στους Δήμους
  • [14] Χωρίς Εφ' άπαξ
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [15] Tέταρτη θέση στα αίτια θανάτου to ΑIDS
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται..

    12/05/99

    Τουρκία και Ουγγαρία είναι τα νέα ορμητήρια του ΝΑΤΟ για τις επιδρομές εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

    Σε τρία διαδοχικά κύματα έγιναν οι χθεσινοβραδυνοί σφοδροί βομβαρδισμοί σε κατοικημένες περιοχές της Γιουγκοσλαβικής επικρατείας.

    Στον αιματηρό απολογητικό κατάλογο της Συμμαχίας προστέθηκε ενα ακόμη "λάθος".

    Οι Γιουγκοσλαβικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έπληξαν και πάλι αυτοκινητοπομπή Αλβανών προσφύγων που επέστρεφε στο Κόσοβο 20 χιλιόμετρα έξω από την Πρίστινα.

    Τρία άτομα τραυματίσθηκαν στο Παράτσιν μετά το 6ο Συμμαχικό χτύπημα σε στρατόπεδο Σέρβων προσφύγων και ξενώνα νέων. Τρείς ΝΑΤΟϊκοι πυραύλοι έπληξαν και συνεταιριστικό αγρόκτημα στο χωριό Σβέτλγε του Κοσόβου, όπου διέμεναν πρόσφυγες απο το Ποντούγεβο.

    Αδιευκρίνηστος παραμένει εξάλλου, ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση στα χωριά Τρέσνγια και Γκόρνιε Λιούπτσε.

    Δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή εναντίον γέφυρας στη νότια Σερβία

    Ασφυξία στόν Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς προκαλεί τό σχέδιο τού ΝΑΤΟ γιά απομόνωση καί αποκοπή τής Γιουγκοσλαβίας από τήν υπόλοιπη Ευρώπη.

    Τά NATOικά αεροσκάφη έχουν πλέον τήν δυνατότητα νά εφορμούν εναντίον σερβικών στόχων καί από τά τέσσερα σημεία τού ορίζοντα.

    Η Αλβανία έχει μετατραπεί σέ σταθμό ανεφοδιασμού τών Νατοικών δυνάμεων, χερσαίων καί αερομεταφερόμενων καί στρατηγείο τού Ουτσεκά, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Ουγγαρία στέκονται εξ'ίσου απειλητικά απέναντι στήν Γιουγκοσλαβία έχοντας δώσει τήν άδεια στό ΝΑΤΟ γιά τήν χρήση τού εναερίου χώρου τους ενώ τά Σκόπια αποτελούν τήν βάση τών χερσαίων επιχειρήσεων άν ποτέ χρειασθούν.

    Η μόνη ανάσα στούς πολιορκημένους Σερβους φαντάζει η βορειοδυτική πλευρά από τήν Κροατία καί τήν Βοσνία, πού όμως επιχειρησιακώς καλύπτεται από τήν βάση τού Αβιάνο.

    Η Κροατία μπορεί νά μην έχει διαθέσει τόν εναέριο χώρο της στό ΝΑΤΟ γιά αεροπορικές επιδρομές όμως έχει ταχθεί κατά τών γιουγκοσλάβων καί υπέρ τών βομβαρδισμών.

    Τουρκία καί Ουγγαρία επιβεβαίωσαν επισημως ότι θα επιτρέψουν στα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσουν τις αεροπορικές τους βάσεις ως ορμητήρια για επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας.

    Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα έρχεται σε απάντηση τού σχετικού αιτήματος του ΝΑΤΟ.

    Μέχρι στιγμής στίς επιχειρήσεις τού ΝΑΤΟ μετέχουν έντεκα τουρκικά αεροσκάφη, μέ κυρίως αμυντικό ρόλο.

    Σύμφωνα μέ πληροφορίες η Τουρκία θά διαθέσει άλλα οκτώ Εφ-16, τά οποία θά έχουν επιθετικό ρόλο.

    Οί αμερικανικές δυνάμεις ενισχύονται καί στήν Ουγγαρία, εκεί όπου ακόμη 24 μαχητικά αεροσκάφη Εφ 18 περιμένουν μέ αναμμένες τίς μηχανές.

    Ο γιουγκοσλαβικός λαός ασφυκτιά καθώς βλέπει τήν πολεμική μηχανή τού ΝΑΤΟ νά σφίγγει σάν μεγγενη τήν χώρα του.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Αποφύγετε την Ελλάδα λένε οι Βρετανοί

    12/05/1999

    Νέο πλήγμα στον Ελληνικό τουρισμό, αυτή τη φορά από τη Βρετανία. Το Foreign Office, με οδηγία του μέσω Internet, προειδοποιεί τους Βρετανούς πολίτες ότι στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, γίνονται διαδηλώσεις έξω από πρεσβείες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

    Σήμερα, ο Βρετανός επιτετραμένος στην Αθήνα έχει κληθεί για συστάσεις στο υπουργείο Εξωτερικών.

    [02] Γεύμα-Γέφυρα

    11/05/1999

    Συνάντηση είχαν οι κύριοι Καραμανλής και Αβραμόπουλος, στο σπίτι του Αρχηγού της Ν.Δ και ήταν η πρώτη μετά την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων να μην προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση δεν έγινε συζήτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

    [03] Οπισθεν του Γαιννόπουλου

    11/05/1999

    Απέσυρε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος τη διάταξη για κατάργηση των ειρηνοδικείων από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

    Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση Γιαννόπουλου-Μητσοτάκη στη Βουλή, αλλά και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

    Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει την πρόσληψη 1300 ατόμων για τη φύλαξη των εξωτερικών χώρων των φυλακών.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [04] Αστυνομικό Δελτίο

    12/05/1999

    Συνελήφθη στο Παλαιό Φαληρο, ο Γιώργος Βεντούρης του Δημητρίου που είχε αποδράσει πέρυσι τον Ιούνιο απο το Τζάνειο τραυματίζοντας τον φρουρό του.

    Πλαστά CD, κασσέτες, γυαλιά, ρούχα και ρολόγια απομιμήσεις γνωστών εταιρειών κατασχέθηκαν στο κατάστημα του Χρήστου Καραγιάννη 41 χρόνων και του Παντελή Περάκη 51 χρόνων στην στην Αγία Βαρβάρα.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    Με την κατηγορία της απαγωγής δύο γυναικών από την Τσεχία και του βιασμού της μίας εξ' αυτών συνελήφθησαν δύο Αλβανοί.

    Σύμφωνα με την αστυνομία οι Αλβανοί απήγαγαν τις κοπέλες απο καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο και τις μετέφεραν με κλεμμένο αυτοκίνητο στα Βίλια.

    Μικρές υλικές ζημιές, στην αυλή μονοκατοικίας στο Νέο Κόσμο, προκάλεσε έκρηξη χειροβομβίδας που πέταξαν άγνωστοι τις πρώτες πρωϊνες ώρες.

    Στη μονοκατοικία διαμένει η 56χρονη Ευπραξία Μάστορα.

    [05] Το έγκλημα στη Κηφισσιά

    12/05/1999

    Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία της 38χρονης δικηγόρου Αδαμαντίας Σίμου που βρεθηκε στραγγαλισμένη μεσα στο σπιτι της στην Κηφισσιά.Δίπλα της υπήρχε σημειωμα που συμφωνα με την αστυνομια ειχε αφησει ο συζυγός της Γρηγοριος Κούλας,νομικος συμβουλος μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας.

    Η ασφαλεια εξετάζει σοβαρά το ενδεχομενο ο δολοφόνος να ειναι ο ιδιος ο συζυγος της, ο οποιος εχει εξαφανισθει και εκφραζονται εντονοι φοβοι μηπως επιχειρησει να αυτοκτονησει.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [06] Τα δυτικά μελλοντικά σχέδια

    12/05/99

    Προτεκτοράτο στα Βαλκάνια στήνει η Δύση εν' ονόματι της μεταπολεμικής ανασυγκρότησης της περιοχής.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", βάσει του "Συμφώνου σταθερότητας για τη Ν.Α Ευρώπη" που προωθεί η Γερμανική προεδρεία της Ευρωπαϊκης Ενωσης, η διεθνής κοινότητα θα παρεμβαίνει σε όλους τους τομείς στις "προβληματικές" χώρες των Βαλκανίων, από τον τρόπο διακυβέρνησης και τη λειτουργία των θεσμών έως και τα θέματα άμυνας και ασφάλειας καθώς και την οικονομική πολιτική.

    Διαμελισμό στα τέσσερα ετοιμάζουν οι σύμμαχοι για τη Γιουγκοσλαβία, όμως και άλλες γειτονικές χώρες κινδυνεύουν απο αλλοίωση των συνόρων τους, λόγω του πολέμου που έφερε το ΝΑΤΟ στην Βαλκανική.

    Εκτός απο το Κόσσοβο για το οποίο η Δύση ετοιμάζει διεθνές προτεκτοράτο και η Ουγγαρία έθεσε ζήτημα αυτονομίας της σερβικής επαρχίας της Βοιβοντίνα, την οποία το ΝΑΤΟ έχει αποκόψει απο την υπολοιπη γιουγκοσλαβία βομβαρδίζοντας τις γέφυρες που οδηγούν σ αυτήν. Επιπλέον η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου απειλεί να εγκαταλείψει την γιουγκοσλαβική ομοσπονδία.

    Τα σύνορα λοιπόν στα Βαλκανια τίθενται και πάλι υπο αμφισβήτηση κι ας μην ξεχνάμε οτι μόλις χθες η τουρκική μειονότητα στη Βουλγαρία έθεσε θέμα αυτονομίας των ανατολικών περιοχών, όπου ζούν 800,000 Τούρκοι. Κρίση επικρατεί όμως και στα Σκόπια μεταξύ της κυβέρνησης και της αλβανικής μειονότητας. Ο πρωθυπουργός Γκεοργκιέφσκι ζήτησε την αποστρατικοποίηση του Ουτσεκα, που αποτελεί τον πιο επικίνδυνο αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

    Στη γιουγκοσλαβική Βοιβοντίνα ζούν περίπου 300 χιλιάδες γιουγκοσλάβοι πολίτες ουγγρικής καταγωγής που έχουν ξεμείνει απο την εποχή της Αυστρουγγρικής Αυτοκρατορίας. Οι Οθγγροι αποτελούν το 16% του πληθυσμού της Βοϊβοντίνα, ωστόσο εκεί ζούν επίσης Ρουμάνοι, Σλοβένοι και Κροάτες.

    Το μεγαλύτερο κόμμα του ουγγρικού κυβερνητικού συνασπισμού, το Φίντες, διακήρυξε το Σαββατοκύριακο οτι η αυτονομία του Κόσοβου και της Βοϊβοντίνα θα έπρεπε να είναι εγγυημένες όταν επιλυθεί η κρίση στο Κόσοβο.

    Η Ουγγαρία διαθέτει βάσεις και τον εναέριο χώρο της στο ΝΑΤΟ για τις αεροπορικές επιχειρήσεις του στην Γιουγκοσλαβία, στη διάρκεια των οποίων επλήγη επανειλημμένως η πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα, Νόβι Σαντ, ενώ μόλις χθες και σύμφωνα με τη σερβική τηλεόραση, χτυπήθηκε άλλη μία γέφυρα σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουγγαρία, κοντά στη μεθοριακή πόλη Οργκος.

    [07] Οι θέσεις του Ρουγκόβα

    12/05/99

    Παιχνίδι του Βελιγραδίου χαρακτήρισε ο Ιμπραχήμ Ρουγκόβα την ανακοίνωση Μιλόσεβιτς για μερική αποχώρηση των Σερβικών δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο

    Ο μετριοπαθής ηγέτης των Κοσοβάρων, που από σήμερα αρχίζει περιοδεία στην Ευρώπη, τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου. Υπογράμμισε, όμως, την ανάγκη απο-στρατικο-ποίησης της επαρχίας, συμπεριλαμβανομένου και του UCK.

    [08] Ο Σολάνα σε Τίρανα και Σκόπια

    12/05/99

    Επαφές με τις πολιτικες ηγεσίες της Αλβανίας και της FYROM θα έχει σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα κατά την επίσκεψή του σε Τιρανα και Σκοπια.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [09] Συγνώμη που.. σας σκότωσα

    12/05/1999

    Τη... λύπη της για τις ανθρώπινες απώλειες από τους βομβαρδισμούς εξέφρασε, η Μαντλήν Ολμπραϊτ. Τόνισε, όμως, ότι οι ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις θα συνεχισθούν "μέχρις ότου σταματήσουν οι φρικαλεότητες, του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

    [10] Μόσχα-Πεκίνο

    12/05/1999

    Στη Ρωσική πρωτεύουσα φθάνει σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Σιράκ ενώ ήδη συναντήθηκαν οι κύριοι Ιβανόφ-Τάλμποτ.

    Ο αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί και με τον Ρώσο μεσολαβητή, Τσερνομίρντιν, ο οποίος δήλωσε οτι κομίζει νέες προτάσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίλυση του Γιουγκοσλαβικού.

    Στο Πεκίνο βρίσκεται από το πρωί ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, προκειμένου να πείσει την Κινεζική ηγεσία να μετάσχει στις εν' εξελίξει διπλωματικές προσπάθειες.

    Ρωσία και Κίνα θέτουν, πάντως, τον τερματισμό των βομβαρδισμών ως βασικό όρο για την έναρξη των ειρηνευτικών διαβουλεύσεων.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [11] Βουλγαρία-Μόλυνση της ατμόσφαιρας

    12/05/1999

    Ανησυχητικά τα πορίσματα νέων ερευνών για το ποσοστό ραδιενέργειας στην περιοχή των Σκοπίων. Το ποσοστό του εξασθενημένου ουρανίου στην ατμόσφαιρα της περιοχής των Σκοπίων που έφτασε στο επίπεδο των 2 μιλιμπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο με όριο τα πέντε.

    Αυτό αναφέρει εκπρόσωπος αρμοδίου Ινστιτούτου Υγειονομικής Προστασίας των Σκοπίων σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της ανεξάρτητης ημερήσιας εφημερίδας της Σόφιας "Μόνιτορ."

    Πριν αρχίσουν οι βομβαρδισμοί το ποσοστό του εξασθενημένου ουρανιου στην ατμοσφαιρα ηταν 30 φορες μικροτερο από τα αποδεκτα ορια ενω τωρα ειναι μονο 4 φορες κατω από τα ορια,τονιζει ο σκοπιανος επιστημονας.

    Τα αποτελεσματα προεκυψαν μετα από ερευνες των δειγματων από την ατμοσφαρια των σκοπιων που εγιναν τοσο από σκοπιανο ινστιτουτο οσο και το εθνικο κεντρο ραδιοβιολογιας και προστασιας από ραδιενεργιεα στη Σοφια.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [12] Eπιδοτούμενα ενοίκια

    12/05/1999

    Αρχίζει απο τις 24 Μαίου η κατάθεση αιτήσεων για επιδότηση ενοικίου στους δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Από 1ης Ιουλίου, εξάλλου, ο Οργανισμός θα δέχεται αιτήσεις για δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο.

    [13] Ρύθμιση χρεών στους Δήμους

    11/05/1999

    Ρυθμιση των χρεων των Δημων , πλην των τριων μεγαλων Αθηνας, Θεσσαλονικης και Πειραιά, προανηγγειλε η Βασω Παπανδρεου.

    Το συνολικο ποσο ανερχεται στα 30 δις.

    [14] Χωρίς Εφ' άπαξ

    11/05/1999

    Χανουν το εφαπαξ πρωην υπαλληλοι Νομικων Προσωπων που μετεταγησαν υποχρεωτικως σε δημοσιες υπηρεσιες απο καταργηθεντα Νομικα Πορσωπα, οπως αναφερει δημοσιευμα της Απογευματινης.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    [15] Tέταρτη θέση στα αίτια θανάτου to ΑIDS

    Το AIDS είναι η κύρια αιτία της θνησιμότητας στην Αφρική και κατέχει την τέταρτη θέση στα αίτια θανάτου σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση για την κατάσταση της υγείας στον κόσμο, που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

    "Το AIDS βρίσκεται ανάμεσα μας εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια και έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από αποιαδήποτε άλλη λοιμώδη νόσο", δήλωσε ο Δρ. Πέτερ Πίοτ, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος του ΟΗΕ κατά του AIDS, με την ευκαιρία της δημοσίευσης της έκθεσης.

    "Είναι η πιο καταστροφική ασθένεια με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η σύγχρονη ιατρική", δήλωσε ο κ.Πίοτ και σημείωσε την δυνατότητα του ιού να ανατρέπει όλες τις σημαντικές προόδους που έχουν πραγματοποιήθει στον αιώνα μας στον τομέα της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

    Σύμφωνα με την έκθεση, οι καρδιακές παθήσεις, τα εγκεφαλικά επεισόδια και οι ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος--κύριες αιτίες θανάτου των ηλικωμένων ανθρώπων--είναι τα μόνα αίτια θανάτου που ξεπερνούν το AIDS.

    Η θανατηφόρος ασθένεια (AIDS) ευθύνεται για τον ένα στους πέντε θανάτους στην Αφρική κατά το έτος 1998, δηλαδή για δύο συνολικά εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προγράμματος του ΟΗΕ για το AIDS.

    Σε αντίθεση με τις άλλες αιτίες θανάτου, το ποσοστό της θνησιμότητας που οφείλεται στο AIDS ακολουθεί "μια καμπύλη θεαματικά ανοδική".

    "Ο ιός του AIDS είναι ασυνήθιστα επικίνδυνος για δύο λόγους: το AIDS χτυπά τους νέους ανθρώπους και ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται σε αυτόν πολλαπλασιάζεται ταχύτατα" δήλωσε ο κ.Πίοτ. Πρόσθεσε πως "ακόμη κι αν εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού, το βάρος του AIDS θα εξακολουθήσει να γίνεται αισθητό, εξαιτίας των εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αυτήν τη στιγμή από τον ιό".

    Ο κ. Πίοτ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κάνει καλύτερη χρήση των μέσων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τη μείωση του αντίκτυπου του ΑΙDS, συμπεριλαμβάνοντας την πρόληψη και την περίθαλψη, καθώς και να επιταχύνει την έρευνα για την αντιμετώπιση του ιού.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα.

    Γενικά καλός θα είναι ο καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα.

    Αίθριος καιρός στην Αττική.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 30 βαθμούς.

    Αίθριος καιρός και στην Θεσσαλονίκη με τοπικες νεφώσεις το απόγευμα όπου στην συμπρωτεύουσα πιθανόν να έχουμε παροδική βροχή ή καταιγίδα στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 28 βαθμούς.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει τις επόμενες 4 με 5 μερες η θερμοκρασία σε όλη τη χωρα και μάλιστα στο τέλος της εβδομάδας θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Κατα τ'αλλα ηλιοφανεια θα επικρατεί στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και η θάλασσα καλοτάξιδη σε όλα τα πελάγη αφού οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφωρ.

    Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει τοπικά με πιθανότητα εκδήλωσης λίγων καταιγίδων στα ορεινά της βόρειας χωρας.

    Οι άνεμοι παραμένουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 5 το πολύ μποφωρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φθάσει στους 31 με 32 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 26 στα νησιά.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Wednesday, 12 May 1999 - 15:10:31 UTC