Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-04-21

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Tuesday, 21-Apr-98 17:06:27

Ιστορικής σημασίας είναι το σημερινό παιχνίδι της ΑΕΚ για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με αντίπαλο την Μπενετόν Τρεβίζο, αφού η ελληνική ομάδα συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης μετά απο τριάντα ολόκληρα χρόνια.

Στην Βαρκελώνη, λοιπόν η Ενωση, στον δεύτερο ημιτελικό του φαϊναλ φορ της Ευρωλίγκα, θα αντιμετωπίσει στις εννεα και μισή απόψε την Ιταλική ομάδα, ενω νωρίτερα στον πρώτο ημιτελικό, στις 7 και 10, η Κίντερ Μπολώνια θα αντιμετωπίσει την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ θα μεταδώσει στις 21.30 σε ζωντανή κάλυψη το ραδιόφωνο του Αntenna.

Ολη την χθεσινή πρόπονηση έβγαλε ο Αμερικανός άσσος της Ενωσης Ουϊλι Αντερσον, ο οποίος τις τρείς τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Τα αγωνιστικά συστήματα που ακολουθεί η αντίπαλος της ΑΕΚ, στον σημερινό ημιτελικό του φαϊναλ φορ της Ευρωλίγκα, παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με αυτά του Ολυμπιακού, τουλάχιστον όπως υποστηρίζει ο προπονητής της Ενωσης Γιάννης Ιωαννίδης ''Αν δεί κανένας, τα μισά συστήματα που εφαρμόζει ο Ομπράντοβιτς στη Μπενετόν, είναι τα ίδια με του Ολυμπιακού και της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας'' είπε ο ξανθός σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Σαν Τζόρντι, το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το φετεινό φαϊναλ φορ.

Χαρακτηριστικά ο έλληνας τεχνικός είπε ''Στην Ευρώπη, όλα τα συστήματα είναι γνωστά. Δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα. Κανένας προπονητής για κανένα συγκεκριμένο παιχνίδι δεν προσπαθεί να αλλάξει τη φιλοσοφία της ομάδας. Οπως έχει ξεκινήσει εδώ κι εναν χρόνο, έτσι συνεχίζει''.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης στην συνέχεια είπε για την σημερινή του αντίπαλο ''Παίζει ανοιχτό μπάσκετ, όμως τρέχει και βγάζει πολλούς αιφνιδιασμούς. Εαν τυχόν δεν πάνε καλά τα ατού της, χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού γιατί βασίζεται πολύ σε αυτά. Το 60 τοις εκατό των επιθέσεων το έχουν οι δυο ξένοι (Ουϊλιαμς και Ρέμπρατσα). Οι ρολίστες δεν έχουν συνηθίσει να κερδίζουν μόνοι τους παιχνίδια''. Καταλήγοντας, τόνισε οτι σε περίπτωση που η ΑΕΚ παίξει το μπάσκετ που μπορεί, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ''Το πλεονέκτημά μας είναι οτι παίζουμε ομαδική άμυνα. Εχουμε ισορροπία στις επιθέσεις και κυνηγάμε την εξεύρεση του παίκτη που θα βρίσκεται σε καλή μέρα, απο τους 10 που διαθέτουμε, με σκοπό να καθαρίσει το παιχνίδι. Η φιλοσοφία μας είναι να παίξουμε αυτό που μπορούμε και αν το καταφέρουμε τότε σίγουρα θα κερδίσουμε''.

Τέλος, επανέλαβε οτι ναι μεν είναι μεγάλη επιτυχία που η ΑΕΚ προκρίθηκε στο φαϊναλ φορ όμως ''δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ. Πάντα ζείς και παλεύεις για κάτι καλύτερο''.

Απο την μεριά του ο Αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Γιάννης Γρανίτσας, σε δηλώσεις του, τόνισε πως η πρόκριση της ομάδας του στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Και μάλιστα οριοθέτησε τους μελλοντικούς στόχους της ΑΕΚ και ο πρώτος απο αυτούς είναι να αποκτήσει η ομάδα του το δικό της γήπεδο.

Δεν δείχνει να φοβάται την ΑΕΚ ο Ζέλικο Ομπράτοβιτς, ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με την ΑΕΚ.

Ο προπονητής της Ιταλικής ομάδας φάνηκε ψύχραιμος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, αν και είναι γνωστό οτι δεν αποκαλύπτει ποτέ τα συναισθήματα του πριν απο ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

''Η ομάδα μου βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρά την ήττα απο την Ρέτζιο Εμίλια με 78-76 στον δεύτερο αγώνα του δεύτερου γύρου για τα πλέι-οφ του Ιταλικού πρωταθλήματος'' είπε ο Ομπράντοβιτς και συνέχισε ''Το αγωνιστικό πρόσωπο της ΑΕΚ μου αρέσει ιδιαίτερα και ταιριάζει απόλυτα στην δική μου ομάδα. Οι Αλεξάντερ και Πρέλεβιτς μπορούν να κάνουν την διαφορά. Εμείς, όμως δεν φοβάμαστε κανέναν. Ο Ρουσκόνι έχει κάποιο πρόβλημα στο γόνατο, αλλα θα παλαίψει''.

Σαν έκπληξη χαρακτήρισε την παρουσια της ΑΕΚ στο φαϊναλ φορ ο ''ισχυρός άνδρας'' του παγκοσμίου μπάσκετ Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Ο γενικός γραμματέας της ΦΙΜΠΑ τόνισε ''Η πρόκριση της ΑΕΚ στο φαϊναλ φορ ήταν έκπληξη, όμως έκπληξη ήταν για μένα ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού''.

Αναφορικά με την απουσία ισπανικών ομάδων, ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, εξέφρασε την απόψη οτι το μπάσκετ της ιβηρικής χώρας περνάει μια ''μίνι κρίση'', ενω όταν ρωτήθηκε για το ποιό είναι κατά την γνώμη του το φαβορί στο φαϊναλ φορ, είπε ''Και οι τέσσερις ομάδες είναι αξιόλογες και τα προγνωστικά δύσκολα''.

Η απουσία της Μπαρτσελώνα απο το φαϊναλ φορ της Ευρωλίγκα, είχε ως φυσικό επακόλουθο την -σχεδόν πλήρη- αδιαφορία των Ισπανών για την διοργάνωση. Ο τύπος της Καταλονίας, πανηγυρίζει για την κατάκτηση απο την Μπαρτσελώνα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ισπανίας και αφιερώνει μονόστηλα στο φαϊναλ φορ.

Η ''Ελ Μουντο Ντεπορτίβο'' μέσα σε 100 λέξεις προαναγγέλει την άφιξη του Χοσέ Λάσα και όχι της ΑΕΚ στην Ισπανία. Ωστόσο φιλοξενεί δηλώσεις του προπονητή της Κίντερ Μπολώνια Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος σχετικά με τον ημιτελικό εναντίον της Παρτιζάν υποστηρίζει ''Λένε πως είμαστε το φαβορί, αλλα η Παρτιζάν είναι πολύ επικίνδυνη. Εχει παρά πολύ καλή περιφέρεια που σίγουρα θα δυσκολέψει πολύ την άμυνα μας''.

Η ''Ελ Παϊς'' σε ενα μονόστηλο έχει το ιστορικό του Λάσα με την πορεία του στην Ισπανία και την Ελλάδα.

Χαρακτηρίζει τον 25χρονο πλέϊ μέϊκερ ως ''πολύτιμη βοήθεια'' για την ΑΕΚ και αναφέρει χαρακτηριστικά οτι ''ενας καλός Λάσα μπορεί να κάνει τη διαφορά''.

Την έκπληξη των Ισπανών δημοσιογράφων, προκάλεσε η πρόκριση της ΑΕΚ στο φαϊναλ φορ. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, οι γνώσεις τους περί ελληνικού μπάσκετ, περιορίζονταν μόνο στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και δεν περίμεναν την ''αγνωστη'' ΑΕΚ να φτάσει μέχρι την Βαρκελώνη.

Φιλικό αγώνα δίνει στις 8 το βράδυ στο Γκέτεμποργκ η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων με αντίπαλο την Σουηδία, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την συμμετοχή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει τον Μαϊο στη Ρουμανία.

Η εθνική μας ομάδα βόλλεϋ των ανδρών κληρώθηκε στον πέμπτο ομιλο του πρώτου γύρου της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν 13 με 29 Νοεμβρίου στην Ιαπωνία.

Αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας στον πρώτο γύρο θα είναι η Βραζιλία, η Βουλγαρία και η Αλγερία.

Την τρίτη επίδοση όλων των εποχών στα 100 μέτρα με 9 δευτερόλεπτα και 86 εκατοστά σημειωσε ο Ατο Μπόλτον στο μίτιγκ στίβου που έγινε στην Καλιφόρνια. Ο σπρίντερ απο το Τρίνινταντ Τομπάγκο επιβεβαίωσε οτι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και απείλησε το παγκόσμιο ρεκόρ του Ντόνοβαν Μπέϊλι-που είναι 9 δευτερα και 80 εκατοστά- που κρατάει απο την Ολυμπιάδα της Ατλάντα.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 21 April 1998 - 14:09:16 UTC