Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-04-22

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Wednesday, 22-Apr-98 18:44:24

Μεγάλη βραδιά η χθεσινή για το ελληνικό μπάσκετ. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τρίτη φορά, χάρη στην ΑΕΚ.

Η Ενωση συνεχίζοντας την εκπληκτική της πόρεια στην Ευρωλίγκα, νίκησε στον ημιτελικό την Μπένετον Τρεβίζο με 69-66 στην Βαρκελώνη.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος, όμως η ''ελληνική ψυχή'' μίλησε για μία ακόμη φορά στα τελευταία λεπτά (χάρις σ'ενα τρίποντο του Μπάνε Πρέλεβιτς) και έστειλε την ΑΕΚ στον αυριανό τελικό οπου θα αντιμετωπίσει την Κίντερ Μπολώνια, που στο πρώτο ημιτελικό είχε κερδίσει άνετα με 83-61 την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Στο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν μπροστά σε 37-36. Για την Ενωση πρώτοι σκόρερ ήταν οι Αντερσον 21, Αλεξάντερ 13 και Αντερσέν 10 ενω ο Ουϊλιαμς ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπενετόν με 22 πόντους.

Η παράδοση που ήθελε τον Γιάννη Ιωαννίδη να χάνει απο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε φαϊναλ φορ, έσπασε. Οταν ο ''ξανθός'' ήταν προπονητής του Ολυμπιακού είχε γνωρίσει την ήττα απο τον Σερβο συναδελφό του σε δυο τελικούς. Το 1994 απο την Μπανταλόνα και το 1995 απο την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά το τέλος του ημιτελικού ο Γιάννης Ιωαννίδης ειπε ''Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, όχι τόσο για την εμφάνιση τους, αλλα για το γεγονός οτι ήταν άπειροι και κατάφεραν να φέρουν σε πέρας μια δύσκολη αποστολή'' και συνέχισε ''Κάναμε 9 λάθη και μια ομάδα καλή πρέπει να κάνει μέχρι 8. Σ'αυτόν τον τομέα είμασταν χειρότεροι απο την Μπένετον.

Είχαμε, όμως, το πλεονέκτημα στα ριμπάουντ και καλύψαμε χαμένες μπάλλες. Στα δίποντα και στα τρίποντα είμασταν καλύτεροι, όχι όμως στις βολές κι αυτό οφείλεται στη νευρικότητα. Ο Αντερσον έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και οδήγησε την ομάδα στον τελικό. Ο τελικός, πάντως, θα εξαρτηθεί απο το πως θα παίξουμε εμείς''.

Απο την πλευρά του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ιδιαίτερα λιτός. ''Παλέψαμε κι αν δεν είχαμε τον Ουϊλιαμς δεν θα είχαμε φτάσει τόσο κοντά στη νίκη.

Η ΑΕΚ είναι σπουδαία ομάδα και ουσιαστικά έχει 10 ικανότατους παίκτες''.

''Κλειδί στην επικράτησή μας ήταν η ομαδικότητα. Ο κόσμος μας ήταν συγκλονιστικός και του χρωστάμε τα πάντα'' δήλωσε ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ στον ημιτελικό, ο Ουϊλι Αντερσον, που συμπλήρωσε ''Κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ και όλοι μαζί αγωνιστήκαμε σαν μια γροθιά''.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς, απ'την μεριά του είπε ''Νομίζω οτι το σούτ που έκανα βγήκε μέσα απο το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος που πάω σ'εναν τελικό. Είναι κάτι που μου έλειπε τόσα χρόνια. Θέλουμε το κύπελλο, όπως άλλωστε και οι Ιταλοί''.

''Τα λόγια είναι περιττά. Εμείς βάλαμε δυο στόχους και όλα δείχνουν οτι μετά τον πρώτο, μπορούμε να πετύχουμε και τον δεύτερο. Ενα, ενα θα ανεβούμε τα σκαλοπάτια και πιστεύουμε οτι την Πέμπτη θα φτάσουμε στην κορυφή''. Αυτά δήλωσε ο προεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Γιάννης Φιλίππου.

Σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, μεταφέρθηκαν δυο φίλαθλοι της ΑΕΚ, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά, μετά απο επίθεση που δέχθηκαν απο Ισπανούς αστυνομικούς, αμέσως μετά την λήξη του χθεσινοβραδυνού ημιτελικού.

Αναφερόμενος στα επεισόδια, που συνέβησαν, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Γιάννης Γρανίτσας, αφού εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την έντονη δυσαρέσκεια του, είπε ''Δεν υπάρχει καμία τάξη και οργάνωση απο την οργανωτική επιτροπή. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Σίγουρα θα διαμαρτυρηθούμε στην ΦΙΜΠΑ''.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων σε φιλικό αγώνα που έδωσε στην πόλη Μπουράς, 50 χιλιόμετρα απο το Γκέτεμποργκ, νίκησε με 2-0 την Σουηδία.

Τα γκολ της ελληνικής ομάδας, σημειωσαν ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης στο 20ο λεπτό και ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο 86ο λεπτό.

Με τον μέσο της Φερεντσβάρος Πέτερ Λίπσεϊ συναντήθηκε ο προπονητής του ΟΦΗ Ευγένιος Γκέραντ, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Βουδαπέστη. Κατά την συνάντηση αυτή, ο κ. Γκέραντ του μετέφερε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ για την απόκτηση του.

Διεξάγονται σήμερα οι επαναληπτικοί αγώνες για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος βόλλεϋ. Στις πέντε και μισή ο Παναθηναϊκός θα παίξει με την Ορεστιάδα και στις 6 το απόγευμα ο Αρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 22 April 1998 - 16:02:23 UTC