Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-05-21

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Thursday, 21-May-98 19:12:52

Μετά απο 32 χρόνια η ''βασίλισσα'' επέστρεψε στο θρόνο της. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών επικρατώντας με 1-0 της Γιουβέντους, στον τελικό του Τσάμπιονς Λήγκ, που έγινε στο Αμστερντάμ.

Το χρυσό γκολ της Ισπανικής ομάδας πέτυχε ο Γιουγκοσλάβος Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς στο 67ο λεπτό.

Η κατάκτηση του τίτλου για 7η φορά απο την Ρεάλ, στέρησε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό, να προκριθεί απ'ευθείας σε όμιλο στο Τσάμπιονς Ληγκ της νεας περιοδου. Ετσι οι πρωταθλητές Ελλάδος, μαζί με τον Παναθηναϊκό θα δώσουν εναν αγώνα πρόκρισης τον προσεχή Αυγουστο.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στη Θεσσαλονίκη με 64-57 τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο αγώνα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Οι δυο ομάδες έχουν τώρα απο δυο νίκες και όλα για τον τίτλο θα κριθούν στον πέμπτο αγώνα που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Επισημοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ, η απόλυση του Γιοακίμ Λέβ απο την τεχνική ηγεσία της Στουτγκάρδης, αφού η διοίκηση του Γερμανικού συλλόγου αποφάσισε κατά την συνεδριαση του διοικητικού συμβουλίου, την λύση της συνεργασίας με τον 38χρονο τεχνικό.

Το συμβόλαιο του προπονητή λήγει κανονικά το 1999, αλλά οι δυο πλευρές βρήκαν την ''χρυσή τομή'' και έτσι η συνεργασία τους θα διακοπεί επίσημα στις 30 Ιουνίου, χωρίς οικονομικές συνέπειες για κανέναν. Ετσι, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ανάληψη απο τον Λέβ της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, ενω αντικαταστάτης του στο πάγκο της Στουτγκάρδης, φέρεται ο Γουίνφριντ Σέφερ, ο οποίος παραιτήθηκε απο την Καρλσρούη.

Μόνο μια ομάδα απο ένα συγκεκριμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς, επιτρέπεται να συμμετέχει σε κάθε Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση. Αυτό έγινε γνωστό χθες στο Αμστερντάμ μετά απο απόφαση της ΟΥΕΦΑ.

Αυτή η απόφαση που κοινοποιήθηκε χθες στην ΕΠΟ πλήττει άμεσα την ΑΕΚ, αφού ως γνωστόν η ελληνική ομάδα τελεί υπο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Εταιρείας Ενικ, η οποία έχει την ιδιοκτησία της τη Σλάβια Πράγας, αλλά και το 25 τοις εκατό των μετοχών της Γκλάσκοου Ρεϊντζερς, ομάδες που μετέχουν μαζί με την ΑΕΚ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η Ρόμα προσφέρει 2 δισεκατομμύρια δραχμές για την απόκτηση του Νίκου Μαχλά.

Σήμερα ή αύριο ο έλληνας παίκτης θα συναντηθεί με τον προεδρο της Βίτεσε για να συζητήσουν την πρόταση της Ιταλικής ομάδας.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν ο προεδρος της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ Γιάννης Φιλίππου με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Ιωαννίδη, για να αποφασίσουν αν θα συνεχισθεί η συνεργασία τους.

Με την 25η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Τρίτης Εθνικής Κατηγορίας στο ποδοσφαιρο.

Στο νοτιο ομιλο τα αποτελέσματα Εργοτέλης-Ιάλυσος 1-0 Αιολικός-Ρέθυμνο 1-0 Κερατσίνι-Ναυπακτος 3-1 Αγια Ελεούσα-Μαρκό 2-1 Πύργος-Παναιγιάλειος 5-9 Κέρκυρα-Κόρινθος 2-0 Πάμισος Μεσσήνης-Αγιος Νικολαος 1-0 Ρεπό είχε το Αιγάλεω

Στη βαθμολογια Αγιος Νικολαος 44, Ιάλυσος 43, Μαρκό 41, Κερατσίνι 40.

Στο βορειο ομιλο τα αποτελέσματα Ποσειδώνας Μηχανιώνας-Ορέστης Ορεστιάδας 2- 0 Ολυμπιακός Βόλου-Τύρναβος 2-1 Αναγέννηση Αρτας-Πρέβεζα 2-2 Αμπελόκηποι- Πιερικός 3-2 Απόλλων Λάρισας-ΠΑΣ Γιάννενα 1-4 Νάουσα-Ορφέας Αλεξανδρούπολης 2-2 Κοζάνη-Αετός Σκύδρας 0-0 Ρεπό είχε ο Αγροτικός Αστέρας

Στη βαθμολογια Πιερικός και ΠΑΣ Γιάννενα 45, Ολυμπιακός Βόλου 37 βαθμοί.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων στο δεύτερο αγώνα της στο διεθνές τουρνουά που γίνεται στο Σαλέρνο της Ιταλίας, έχασε με 2-1 απο την Αργεντινή.

Η ελληνική ομάδα πήρε την 3η στον ομιλο της και θα παίξει το Σάββατο με τις Ηνωμένες Πολιτειες διεκδικώντας την 5η θεση στο τουρνουά.

Σε εξ'αναβολής αγώνες για το πρωτάθλημα πόλο της Α1 Κατηγορίας η Βουλιαγμένη νίκησε με 13-7 τον Ομιλο Φίλων Θαλάσσης και ο Ολυμπιακός με 14- 6 επικράτησε του Ηλυσιακού.

Στο πρώτο αγώνα της στην τελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο πόλο γυναικών, η Βουλιαγμένη έχασε στην Κατάνια, με 11-5 απο την Ιταλική Οριζόντε. Στις πέντε και τέταρτο το απόγευμα η ελληνική ομάδα θα παίξει με την Γερμανική Χόκερ.

Η εθνική μας ομάδα βόλλευ των ελπίδων νίκησε με 2- 0 σετ την Τουρκία και προκρίθηκε στους οκτώ του Κυπέλλου Ανοιξης.

Στις γυναίκες, η εθνική μας ομάδα, στη διοργάνωση που γίνεται στη Σμύρνη αντιμετωπίζει σήμερα την Γαλλία, στην δευτερη φάση των αγώνων.

Ο Δούκας έκανε το ντάμπλ στο Χαντ-μπωλ. Μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος κερδίζοντας με 29-25 στην παράταση το Αθηναϊκό.

Σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Οσλο, η Νορβηγία νίκησε με 5-2 το Μεξικό. Ο άσσος του Παναθηναϊκού Ερικ Μίκλαντ έπαιξε και στα 90 λεπτά του αγώνα και είχε πολύ καλή απόδωση.

Σε αλλο φιλικό Νοτια Αφρική-Ζάμπια 1-1.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 21 May 1998 - 17:09:15 UTC