Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-05-25

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Monday, 25-May-98 19:45:55

0 Παναθηναϊκός μετά απο 14 ολοκληρα χρόνια στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο μπάσκετ.

Οι πράσινοι νίκησαν δίκαια με 68-58 τον ΠΑΟΚ στο πέμπτο αγώνα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, που έγινε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Ειναι ο 20ος τίτλος του Παναθηναϊκού στην ιστοριά του ενω η τελευταία φορά που είχε πάρει τον τίτλο, ήταν οταν το 1984 στο μπάραζ της Κέρκυρας είχε κερδίσει τον Αρη.

''Προσπαθήσαμε παρά πολύ και σε ψυχολογικό τομέα και στη τακτική και στο θέμα φυσικής κατάστασης και φτάσαμε σε καλύτερη φόρμα, την κατάλληλη στιγμή'' είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Λευτέρης Σούμποτιτς και συνέχισε ''Πιστευω στα πλεϋ οφ οτι είμαστε καλύτεροι, παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ και αποδείξαμε οτι αξίζαμε το τρόπαιο. Εύχομαι αυτή η ομάδα να μην διαλυθεί, χρειάζονται όμως λίγες αλλαγές. Είμαι σίγουρος οτι αυτή η ομάδα δεν έχει πεί το τελευταίο λόγο ακόμα''.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βουκουρέστι.

Με τέρμα του Γιώργου Καραγκούνη στο 57ο λεπτό η ελληνική ομάδα νίκησε με 1- 0 την Γερμανία και θα αντιμετωπίσει αύριο στις 9 το βράδυ την Ολλανδία, που απέκλεισε με 2-1 την Ρουμανία.

Στον άλλο ημιτελικό, την Τετάρτη, θα παίξουν η Ισπανία-που νίκησε 1-0 την Ρωσία-και η Νορβηγία που κερδισε με 1-0 την Σουηδία.

Ο Ολυμπιακός σε φιλικό αγώνα νίκησε στη Ρόδο με 2- 1 τον Ιαλυσό.

Οι πρωτοππόροι νίκησαν στην 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δεύτερης Εθνικής Κατηγορίας. Ο Αρης επικράτησε με 2-1 της Αναγέννησης Καρδίτσας, ο Εθνικός Αστέρας νίκησε στο Αργος με 2-1 και η Ελευσίνα με 5- 0 την Νίκη Βόλου.

<u> Αναλυτικά τα αποτελέσματα</u> Δόξα Βύρωνα-Απόλλων Καλαμαριάς 5-0 Καστοριά-Εδεσσαϊκός 0-2 Λεβαδειακός-Καλλιθέα 0-2 Αρης-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1 Τρίκαλα-Παναιτωλικός 3-0 Λύκοι-Δόξα Δράμας 4-0 Παναργειακός-Εθνικός Αστέρας 1-2 Ελευσίνα-Νίκη Βόλου 5-0 Λάρισα-Πανσερραϊκός 2-2 Στη βαθμολογία Αρης 68, Εθνικός Αστέρας 64, Ελευσίνα 63, Πανσερραϊκός 60.

Με την 26η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Τρίτης Εθνικής Κατηγορίας, στο βόρειο ομιλο.

<u> Τα αποτελέσματα</u> Ολυμπιακός Βόλου-Ποσειδών Μηχανιώνας 2-3 Ορέστης Ορεστιάδας-Αναγέννηση Αρτας 2-0 Τύρναβος-Αμπελόκηποι 2-0 Πρέβεζα-Κοζάνη 1-2 Αετός Σκύδρας-Απόλλων Λάρισας 3-3 Αγροτικός Αστέρας-Νάουσα 1-0 ΠΑΣ Γιάννενα- Ορφέας Αλεξανδρούπολης 1-0 Ρεπό είχε ο Πιερικός

Στη βαθμολογία ΠΑΣ Γιάννενα 48, Πιερικός 44, Ολυμπιακός Βόλου 37 βαθμοί.

Δυο κορίτσια στο ύψος έκλεψαν την παράσταση στο διεθνές μήτιγκ στίβου Παπαφλέσσια, που έγινε στην Καλαμάτα. Η Βουλγάρα Βενελίνα Βένεβα με 2 μέτρα και 3 εκατοστά-που σημειωσε την καλύτερη επίδοση για φέτος στο κόσμο-και η Ρωσίδα Γελένα Γκουλιαγέβα με 2 μέτρα και 1 εκατοστό, που πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοση στο κόσμο.

Στα 100 μέτρα νικητής ήταν ο Αγγελος Παυλακάκης με 10 δευτερα και 21 εκατοστά ενω στις γυναικες η Κατερίνα Θάνου με 10 και 8.

Η Νίκη Ξάνθου στο μήκος με 6 μέτρα και 68 εκατοστά πέτυχε την καλύτερη φετεινή επίδοση στην Ελλάδα ενω στον ακοντισμό ο Κώστας Γκατσιούδης κυριάρχησε με 84 μέτρα και 13 εκατοστά.

Στα 200 μέτρα η Κατερίνα Κόφφα ήταν 2η με 23 και 50 ενω ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος-στην 1η του εμφάνιση στον ανοικτό στίβο-πήρε την 3η θέση με 21.03.

Το χάλκινο μετάλλιο στα 1000 μέτρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πίστας, που γίνεται στο Κάλι της Κολομβίας κατέκτησε ο έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Γεωργαλής, με 1 πρώτο 3 δευτερα και 373 χιλιοστά, επίδοση που αποτελεί νεο πανελλήνιο ρεκόρ.

Η εθνική μας ομάδα βόλλεϋ των ανδρών έχασε και στα δυο παιχνίδια-που έδωσε στη Λάρισα-με 3-1 σετ απο την Ολλανδία για την 3η και 4η αγωνιστική του Παγκοσμίου Λήγκ.

Την 4η θεση στο Κύπελλο Ανοιξης των γυναικών, που έγινε στην Σμύρνη, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα του βόλλεϋ. Στο μικρό τελικό έχασε με 3-0 σετ απο την Πολωνία.

Στην διοργάνωση των ανδρών, οπου μας εκπροσωπησε η εθνική των ελπίδων, η ομάδα μας πήρε την 6η θέση, χάνοντας στον τελευταίο αγώνα με 2-0 σετ απο την Δανία.

Την 6η θέση στη τελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο πόλο γυναικών κατέλαβε η Βουλιαγμένη. Στον αγώνα κατάταξης έχασε με 8-7 απο την Ισπανική Μεντιτεράνι.

Την καλύτερη φετεινή επίδοση στο κόσμο στα 100 μέτρα με 10 δευτερα και 4 εκατοστά σημειωσε ο Νιγηριανός Ντάβιντσον Εζινούα στο διεθνές μήτιγκ που έγινε στην πόλη Ιένα της Γερμανίας.

Ο Φινλανδός Μίκα Χάκινεν κατέκτησε την πρώτη θέση στο γκραν πρι της φόρμουλα ενα που έγινε στο Μόντε Κάρλο. Προηγείται πάντα στην γενική κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 46 βαθμούς.

Σε φιλικό αγώνα στο Κόμο της Ιταλίας, το Ιράν νίκησε με 4-1 την Ιντερ ενω στο Γουέμπλεϋ η Αγγλία παραχώρησε ''λευκή'' ισοπαλία στη Σαουδική Αραβία.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 25 May 1998 - 17:09:39 UTC