Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-06-17

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Wednesday, 17-Jun-98 18:39:50

Ολα είναι έτοιμα για το διεθνές μήτιγκ στίβου ''Τσικλητήρεια-98'' που θα διεξαχθεί απο τις 6 και μισή το απόγευμα στο Ολυμπιακό Στάδιο και διοργανώνει ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος στη μνήμη του Ολυμπιονίκη του Κώστα Τσικλητήρα.

Διακόσιοι αθλητές και αθλήτριες απο 38 χώρες και απο τις πέντε ηπείρους θα δώσουν το παρών στη μεγάλη γιορτή του κλασσικού αθλητισμού. Ανάμεσα τους, Ολυμπιονίκες, παγκοσμιοι πρωταθλητές καθώς και κάτοχοι παγκοσμίων ρεκόρ.

Πρόκειται για την 2η σημαντικότερη διοργάνωση του στίβου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε περσι τον Αύγουστο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Απο χθες το μεσημέρι βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει στα Τσικλητήρεια, ο ''τσάρος των αιθέρων'' ο Ουκρανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του επι κοντώ Σεργκεϊ Μπούμπκα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ''Εχω πολύ καλές μνήμες απο την Αθήνα, αφού πέρσι κέρδισε εδώ, τον 6ο παγκόσμιο τίτλο μου. Προσπαθώ αυτό το χρόνο να πετύχω αλλο ενα παγκόσμιο ρεκόρ.

Μπορεί να γίνει και εδώ το ρεκόρ αυτό, είναι κάτι που περιμένω''.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων ποτε θα εγκαταλείψει την ενεργό δράση είπε ''Δεν θα σταματήσω πριν πηδήξω 6 μέτρα και 20 εκατοστά. Πιστευω οτι για τα επόμενα δυο χρόνια θα αγωνίζομαι''.

Ακόμα, ο Μπούμπα είπε οτι του αρέσει να αγωνίζεται στην Ελλάδα και κάλεσε τον κόσμο να πάει στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να παρακολουθήσει-όπως είπε- μερικούς απ'τους καλύτερους αθλητές στο κόσμο.

Εκτός όμως απο τους ξένους πρωταθλητές και οι έλληνες αθλητές, περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συμμετοχή τους στο σημερινό μήτιγκ. Ο Λάμπρος Παπακώστας δήλωσε πως περιμένει τους έλληνες φιλάθλους στο Ολυμπιακό Στάδιο ενω σημειωσε οτι το διεθνές μήτιγκ Τσικλητήρεια-98 είναι ένα καλό τέστ πριν απο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Αυγουστο στην Βουδαπέστη.

Το πρόγραμμα του μήτιγκ περιλαμβάνει 17 αγωνίσματα, θα ξεκινήσει στις 6 και μισή το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 10 παρα 20 το βράδυ.

Το διεθνές μήτιγκ Τσικλητήρεια-98 θα μεταδοθεί σε απευθείας κάλυψη απο την τηλεόραση του Αntenna.

Η Βραζιλια έγινε η πρώτη ομαδα που προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Νίκησε χθες το βράδυ στη Νάντ με 3-0 το Μαροκο.

Ο Ρονάλντο στο 9ο λεπτό έκανε το 1-0, στο 45ο λεπτό ο Ριβάλντο πέτυχε το 2- 0 και το τελικό 3-0 σημειωσε στο 90ο λεπτό ο Μπεμπέτο.

Στο Μπορντώ, η Νορβηγία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Σκωτία. Στο 46ο λεπτό ο Χάβαρντ Φλο έκανε το 1-0 και ισοφάρισε σε 1-1 στο 66ο λεπτό ο Κρέγκ Μπάρλεϊ.

Στις 18.30 6 θα παίξουν η Χιλή με την Αυστρία και στις 10 το βράδυ η Ιταλία με το Καμερούν.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 17 June 1998 - 16:09:09 UTC