Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-07-14

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Tuesday, 14-Jul-98 17:06:52

Ο ΠΑΟΚ είναι ο τέταρτος σταθμός στην καριέρα του Γιώργου Σιγάλα μετά τον Παπάγου, τον Ολυμπιακό και τη Στεφανέλ Μιλάνο.

Ο διεθνής άσσος ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ για διετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι του ποσού των 440 εκατομμυρίων δραχμών και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα

ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα με την υπογραφή του συμβολαίου.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο τελειωσε, οι πανηγυρισμοί όμως συνεχίζονται.

Για 2η ημέρα το Παρίσι, ζεί μοναδικές στιγμές αφού περισσότεροι απο 1,5 εκατομμύρια Γάλλοι αποθεώσαν τους περηφανούς θριαμβευτές του 16ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χθες το απόγευμα μέσα σ'ενα διόρωφο λεωφορείο, η εθνική Γαλλίας γύρισε σχεδόν ολόκληρο το Παρίσι και κατέληξε στα Ιλίσια Πεδία. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές γνώρισαν για μια ακόμη φορά τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου, καθώς πέρασαν με μεγαλοπρέπεια απο την Αψίδα του Θριάμβου ολοκληρώνοντας την ''παρέλαση'' τους που κράτησε περισσότερο απο μια ώρα.

Τα πανηγύρια για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξεκίνησαν στο Παρίσι και σ'ολη την Γαλλία λίγο μετά την λήξη του τελικού.

Πάνω απο μισό εκατομμύριο Γάλλοι κατέκλυσαν το κέντρο του Παρισιού για να πανηγυρίσουν έξαλλα την νίκη επι της Βραζιλίας και την κατάκτηση του τροπαίου.

Επρόκειτο για μια απο τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πλήθους στην γαλλική ιστορία και ο Τύπος τόνισε πως η προχθεσινοβραδυνή συγκέντρωση θύμισε την αντίστοιχη τοου 1944, όταν ο γαλλικός λαος γιόρταζε την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων.

''Εχει κανείς την αίσθηση πως ο καθένας απο εμάς ξεχωριστά κέρδισε το παγκόσμιο κύπελλο. Νιώθουμε σαν ο καθένας απο εμάς ήταν στο γήπεδο και κλωτσούσε τη μπάλλα'', δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ, που άφησε στην άκρη το πρωτόκολο και πανηγύρισε και αυτός σαν μικρό παιδί στις κερκίδες του Σαντ Ντε Φράνς.

Στο Μόναχο βρίσκεται απο χθες το βράδυ η ΑΕΚ προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Χθες το μεσημέρι ο προπονητής της Ενωσης Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, παραχώρησε συνέντευξη τύπου και μεταξύ άλλων είπε οτι θέλει τρείς παίκτες απο την ξένη αγορά και πιο συγκεκριμένα, ένα λίμπερο, ένα μέσο και έναν επιθετικό, οι οποίοι θα έχουν αποκτηθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ο Σέρβος τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Τσάρτα, ωστόσο ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο απόκτησης του λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων της Σεβίλλης.

Τέλος ο κ. Στεπάνοβιτς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της προετοιμασίας και δήλωσε οτι στόχος του είναι η ΑΕΚ να είναι έτοιμη μέχρι τις 11 Αυγούστου οπότε και θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Σε οτι αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Σκοπιανός αμυντικός Μπόσκο Μπαμπούφσκι.

Φθάνει στις εξι το απόγευμα στην Αθήνα το νεο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού Αλιόσα Ασάνοβιτς.

Ο Κροάτης διεθνής μέσος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Παιανίας για να γνωρίσει τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του.

Η ημερομηνία ένταξης του στην ομάδα θα αποφασιστεί μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Βασίλη Δανιήλ.

Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη προκρίθηκαν στον τελικό του πρωταθλήματος πολο.

Στους επαναληπτικούς ημιτελικούς, ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας με 10-6 την Πάτρα και η Βουλιαγμένη στα Χανιά με 11-8 την τοπική ομάδα.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 14 July 1998 - 15:09:10 UTC