Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-08-24

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Monday, 24-Aug-98 20:59:15

Tρία συνολικά μετάλια, ένα χρυσό με την Ολγα Βασδεκη στο τριπλούν και δυο χαλκινα,με την Κατερινα Θανου και τον Χαρη Παπαδια στα 100 μετρα ειναι ο απολογισμος της εθνικης ομαδας στιβου ανδρων και γυναικων,στο 17ο ευρωπαικο πρωταθλημα κλασσικου αθλητισμου,που ολοκληρωθηκε χθες στην Βουδαπεστη.

Η ελληνικη ομαδα κατελαβε την 14η θεση στην τελικη καταταξη των μεταλλίων.

Η Βρετανία πήρε τελικά την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων με 9 χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάλκινα. Ακολούθησε η Γερμανία με 8 χρυσά, 7 ασημένια και 8 χάλκινα, ενώ τη τρίτη θέση πήρε η Ρωσία με 6 χρυσά, 9 ασημένια και 7 χάλκινα.

Στη χθεσινη τελευταια ημερα των αγωνων,την καλυτερη εμφανιση εκανε η Μαρια Πολυζου,η οποια κατεταγη 13η στον μαραθωνιο με χρονο 2 ωρες 33 πρωτα και 40 δευτερα,που συνιστα νεο πανελληνιο ρεκορ.Αντιθετα,η Νικη Μπακογιαννη εμεινε στην 9η θεση του υψους, με αλμα μολις 1.89 μετρων. Συνολικα παντως η εμφανιση της ελληνικης ομαδας κρινεται απολυτα ικανοποιητικη,καθως περαν των μεταλλιων,12 αθλητες και 2 ομαδες της σκυταλοδρομιας μετειχαν στους τελικους των αγωνισματων τους. Η χωρα μας, παραλληλα,κατεκτησε χρυσο μεταλλιο για πρωτη φορα μετα απο 16 χρονια,ενω φετος κατεκτησε 3 μεταλλια, εναντι των 6 που εχει κερδισει στις 16 προηγουμενες διοργανωσεις. Τελος,ο Χαρης Παπαδιας και η Ολγα Βασδεκη κληθηκαν στην Μικτη Ευρωπης,την φανελλα της οποιας θα φορεσουν στο παγκόσμιο κύπελλο που θα γίνει τον Σεπτεμβριο στο Γιοχανεσμπουργκ.

Πάντως, ασχημη εντύπωση προκάλεσε η απουσία κάποιου μέλους της ελληνικής αποστολής στη τελετή λήξεως της διοργάνωσης κι έτσι την ελληνική σημαία κράτησε κάποιος Ούγγρος.

Η αποστολή της εθνικής ομάδας στίβου θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 3.30 το απόγευμα.

Νικηφορα ξεκινησαν τις υποχρεωσεις τους στο νεο επαγγελματικο ποδοσφαιρικο πρωταθλημα ο Ολυμπιακος,ο Παναθηναικος και η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακος νικησε στην Κορινθο τον τυπικα γηπεδουχο Απολλωνα με 5-2,ο Παναθηναικος επικρατησε στις καθυστερησεις με 2-1 του Πανηλειακου -χαρη σε πεναλτι του Μιλογεβιτς στις καθυστερήσεις - ενω η ΑΕΚ νικησε στη Νεα Σμυρνη τον Πανιωνιο με 3-1,εχοντας και 3 δοκαρια.Την πιο σπουδαια νικη της πρεμιερας του 20ου επαγγελματικου πρωταθληματος πετυχε ο Ιωνικος,ο οποιος επιβληθηκε του ΠΑΟΚ με 1-0 στο Σταδιο Καραισκακη. Στα υπολοιπα ματς τα αποτελεσματα ηταν ΟΦΗ-Εθνικος 3-0 Βεροια-Ηρακλης 0-2 Καβαλα-Προοδευτικη 2-1 Πανελευσινιακος-Σκοντα Ξανθη 0-0 Αρης-Εθνικος Αστερας 2-0

Μεγάλα παράπονα από τον διαιτητή Διονύση Στεφανόπουλο έχει ο Πανηλειακός για τον καταλογισμό του πέναλτυ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η ανατροπή του Βαζέχα έγινε έξω από τη μεγάλη περιοχή παρόλα αυτά ο παρατηρητής διαιτησίας Κούτρης βαθμολόγησε σχεδόν με άριστα τον Πειραιώτη ρέφερυ, γεγονός που δεν επιτρέπει την παραπομπή του.

Στην Αθηνα βρισκεται η αποστολη της ουγγρικης Φερεντσβαρος, η οποια θα αντιμετωπίσε αυριο την ΑΕΚ στη ρεβανς του 4-2 της Βουδαπεστης,στα πλαισια των πρωτων αγωνων της προκριματικης φασης του κυπελλου ΟΥΕΦΑ.Ο προπονητης των Ουγγρων Τιμπορ Νιλασι υπογραμμισε την διαρκη αγωνιστικη βελτιωση της ΑΕΚ και τονισε την μεγαλη βοηθεια που μπορει να εχει η ελληνικη ομαδα απ τον κοσμο.

Αναχώρησε για τη Κύπρο η αποστολη του Ολυμπιακου για το παιχνίδι με την Ανορθωση που θα γίνει τη Τετάρτη στη ρεβανς του 2- 1 του Ολυμπιακου Σταδιου, για την προκριματικη φαση του Τσαμπιονς Λιγκ.

Η ατυχία συνεχίζει να συνοδεύει τον Ολυμπιακό καθώς μετά τους Νινιάδη, Αντζα νοκ άουτ για 15 ημέρες βγήκε κι ο Ανδρέας Νινιάδης που έπαθε διάταση εσω πλαγίου συνδέσμου στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Κορινθο.

Η Στεαουα,αντιπαλος του Παναθηναικος στα προκριματικα του Τσαμπιονς Λιγκ νικησε με 4-1 την Οντριν στα πλαισια της 4ης αγωνιστικης του ρουμανικου πρωταθληματος. Η αντιπαλος του ΠΑΟΚ Ρειντζερς νικησε με 3-1 εκτος εδρας την Κιλμανροκ,στα πλαισια της 3ης ημερας του σκωτσεζικου πρωταθληματος.

Πρεμιερα με γκολ για τον Νικο Μαχλα στο Oλλανδικο πρωταθλημα. Με δικο του γκολ η Βιτεσε νικησε την Ροντα με 1-0.

Σπουδαία νικη σημειωσε η εθνικη ομαδα βολλει των ανδρων για τα προκριματικα του ευρωπαικου πρωταθληματος. Νικησε με 3-0 σετ την Ισπανια,στο Αμυνταιο, κι αυξησε σημαντικα τις πιθανοτητες προκρισης στην τελικη φαση της διοργανωσης που θα γίνει το 99 στη Βιέννη. Τα σετ 15-5,15-13 και 15- 4.Επομενος αντιπαλος της εθνικης μας ειναι η Ουκρανια.

Επεισοδιακό ήταν το φιλικό παιχνίδι της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Βερόνα στην Ιταλία. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 61-58, ωστόσο, το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τη συμπλοκη μεταξύ των Τάρλατς και Γκναντ. Το επεισόδιο πήρε έκταση όταν ο Ιταλός παίκτης της Βερόνα Ιοτζουλίνο επιτέθηκε κατά του Ντουσαν Ιβκοβιτς που πήγαινε να χωρίσει τους Τάρλατς και Γκναντ. Καλές εντυπώσεις στη πρώτη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό άφησε ο Γκόλνγουερ που σημείωσε και 11 πόντους.

Ο Παναθηναικός στο τρίτο και τελευταίο του παιχνίδι στο τουρνουά της Σλοβενίας νίκησε την Ολύμπια με 72-61.

Νεες νικες για τις ομαδες μπασκετ της ΑΕΚ και του Ηρακλειου.Η ΑΕΚ νικησε την τουρκικη Κομπασαν με 74-49 και το Ηρακλειο την σλοβενικη Πολζελα με 57- 53. Το Περιστέρι ηττήθηκε από την Εφές Πίλσεν με 80-63.

Την 5η θεση μεταξυ 84 αθλητων απο 28 χωρες κατελαβε ο ιστιοπλοος μας Αιμιλιος Παπαθανασιου στο 43ο παγκοσμιο πρωταθλημα σκαφων τυπου Φιν,που ολοκληρωθηκε χθες στην χωρα μας.Ο Παπαθανασιου εξασφαλισε και την συμμετοχη της χωρας μας στους Ολυμπιακους Αγωνες του Σιδνει στην κατηγορια Φιν μαζι με την Πολωνια,την Σουηδια,την Τσεχια,την Γαλλια,την Κροατια,το Βελγιο και την Αγγλια.

Σε φιλικά παιχνίδια ποδοσφαίρου η Λάρισα αναδείχτηκε ισόπαλη 1- 1 με τον Ολυμπιακό Βόλου σε παιχνίδι που έγινε στο Αλκαζάρ, η Καλαμάτα επικράτησε του Μεσσηνιακού 7-0, ο Αθηναϊκός 4-0 της Λιβαδειάς και η Καλλιθέα 4-3 του Φωστήρα.

Τον πρωτο της τιτλο στα 82 χρονια της ιστοριας της κατεκτησε η Μαγιορκα.Νικησε με 1-0 την Μπαρτσελονα στο Καμπ Νου και κερδισε το σουπερ καπ της Ισπανιας.

Χωρις νικητη εληξαν τα τρια ντερμπι της 2ης αγωνιστικης στην πρεμιερ λιγκ του αγγλικου πρωταθληματος.Η Λιβερπουλ με την Αρσεναλ και η Γουεστ Χαμ με την Μαντσεστερ Γιουναιτεντ εμειναν στο 0-0,ενω η Νιουκαστλ και η Τσελσι ανεδειχθησαν ισοπαλες 1-1.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 24 August 1998 - 18:09:13 UTC