Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-09-16

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Wednesday, 16-Sep-98 19:23:11

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αρχίζουν σήμερα το μαραθώνιο στους ομίλους του Τσάμπιοςν Λιγκ. Στις 10 παρά τέταρτο ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στη Πορτογαλία από τη Πόρτο, ενώ την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την ουκρανική Δυναμό Κιέβου.

Με αμυντικογενές σχήμα αναμένεται να παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο Ντα Σάντας, απέναντι στην Πόρτο, στη προσπάθεια του να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια να κυνηγήσει ενα γκόλ με τις αντεπιθέσεις.

Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει ως λίμπερο τον Καραταϊδη και στόπερ τους Αποστολάκη και Αμανατίδη.

"Θα δούμε μέσα στο γήπεδο ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Και πέρυσι ξεκινήσαμε με νίκη επί της Πόρτο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ακόμη και η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό", δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

Η πιθανή 11αδα του Ολυμπιακού: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Τζόρτζεβιτς, Λουτισάνο, Γεωργάτος, Ιβιτς, Οφορίκουε.

Διαιτητής θα είναι ο Γάλλος Βεϊσιέρ.

''Αν θέλουμε να προχωρήσουμε στο Τσάμπιονς Λήγκ, πρέπει να κερδίσουμε την Δυναμό Κιέβου'' δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Βασίλης Δανιήλ για το αποψινό παιχνίδι με τους Ουκρανούς στο στάδιο Νίκος Γκούμας.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός προβληματίζεται για τον τρόπο με τον οποίο θα σταματήσει το επιθετικό δίδυμο της Δυναμό, Ρεμπρόφ και Σεβτσένκο.

Πιθανότατα οι Γκούμας και Βώκολος θα αναλάβουν το μαρκάρισμα τους.

Οι παίκτες της Δυναμό Κιέβου απέφυγαν τις δηλώσεις κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ωστόσο, ο πρόεδρος του συλλόγου Γκριγκόρι Σούρκις άφησε υπονοούμενα για τον Πορτογάλο διαιτητή της συνάντησης Περεϊρά λέγοντας οτι ελπίζει να γίνει ένα δίκαιο παιχνίδι.

Δήλωσε ακόμη οτι η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό τους φέρνει αναμνήσεις απο το 1995 όταν όπως είπε η Δυναμό κέρδισε τον Παναθηναϊκό αλλα στη συνέχεια αποκλείστηκε λόγω της γνωστής ιστορίας με τον Ισπανό διαιτητή Νιέτο, ο οποίος είχε καταγγείλει απόπειρα δωροδοκίας, απο πλευράς Ουκρανών.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο προπονητής της Δυναμό Κιέβου Βαλερί Λομπανόφσκι καθώς είπε οτι θα μιλήσει οταν η ομάδα του θα αγωνίζεται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λήγκ.

Η πιθανή 11αδα του Παναθηναϊκού: Βάντσικ, Αποστολάκης, Μιλόγιβιτς, Ασάνοβιτς, Γκούμας, Βαζέχα, Μικλαντ, Βώκολος, Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος, Κιάσος.

Διαιτητής θα είναι ο Πορτογάλος Περέιρα.

Η ΑΕΚ δεν άντεξε στο Αρνεμ. Εχασε με το βαρύ 3-0 από τη Βίτεσε και οι ελπίδες για πρόκριση στον Β γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ περιορίστηκαν στο ελάχιστο. Ο Νίκος Μαχλάς κέρδισε το πένταλτυ που προήλθε το πρώτο γκολ της Βίτεσε στο 50ο λεπτό και σημείωσε και το 3ο στις καθυστερήσεις δίνοντας τη χαριστική βολή στην Ενωση. Το δεύτερο γκολ σημείωσε ο Πέροβιτς στο 53.

Απο το 72ο λεπτό η ΑΕΚ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κασάπη.

Ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευση του για την βαριά ήττα που γνώρισε η ΑΕΚ, ενώ χαρακτήρισε ανόητη την αποβολή του Κασάπη: ''Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε καλά, αλλα στο δεύτερο μέρος ένα πέναλτυ και η ανόητη αποβολή του Κασάπη άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν μόνο στο σκόρ. Θα προσπαθήσουμε στην ρεβάνς να ανατρέψουμε την κατάσταση, αλλα θα είναι πολύ δύσκολο''.

Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου στη Νεα Φιλαδέλφεια.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στο φαϊναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ. Νίκησε στο Αλεξάνδρειο με 81-52 το Σπόρτιγκ έχοντας πρώτο σκόρερ τον Κινγκ με 19 πόντους.

Εκτός απο τον ΠΑΟΚ στο φαϊναλ-φορ που θα γίνει 30 και 31 Ιανουαρίου θα πάρουν μέρος, η ΑΕΚ, ο Αρης και ο Ηρακλής.

Ο Γιώργος Μπίκας του συνδέσμου Χαλκιδικής ορίστηκε να διευθύνει το Κυριακάτικό ντέρμπυ ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκού για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Πρώτης Εθνικής Κατηγορίας.

Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 950. 000 δρχ. για τα επεισόδια των οπαδών του στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Αρη.

Στους σήματος με ημαντικότερους πρώτους αγώνες του πρώτου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ σημειώθηκαν τα αποτελέσματα Φενερμπαχτσέ-Πάρμα 1-0, Μπλάκμπερν-Λιόν 0-1, Στουτγκάρδη-Φεγενόρντ 1-3, Φιορεντίνα-Χαϊντουκ Σπλίτ 2- 1, Κόζιτσε-Λίβερπουλ 0-3, Ερυθρός Αστέρας- Μέτζ 2-1, Μπορντώ-Ραπίντ Βιέννης 1-1, Ουντινέζε- Λεβερκούζεν 1-1 και Ζυρίχη-Ανόρθωση 4-0.

Μεγάλα παιχνίδια θα γίνουν απόψε στη πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ:

Α ΟΜΙΛΟΣ: Πόρτο - Ολυμπιακός, Κροάσια - Αγιαξ. Β ΟΜΙΛΟΣ: Μπιλμπάο - Ρόζεμποργκ, Γιουβέντους - Γαλατά Σεράι Γ ΟΜΙΛΟΣ: Η πρωταθλήτρια Ευρωπης Ρεάλ υποδέχεται την Ιντερ των Ζαμοράνο, Ρονάλντο, Μπάτζιο. Στουρμ Γκρατς - Σπάρτακ Μόσχας. Δ ΟΜΙΛΟΣ: Μάντσεστερ - Μπαρτσελόνα, Μπρόντμι - Μπάγιερν. Ε ΟΜΙΛΟΣ: Λανς - Αρσεναλ, ΠΑΟ - Δυναμό ΣΤ ΟΜΙΛΟΣ: Καϊζερσλάουτερν - Μπενφίκα, Αίτχόβεν - Ελσίνκι.

Με τον Βασίλη Μπορμπόκη και τον Τραϊανό Δέλλα στην βασική ενδεκάδα, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-1 την Γκρίμσμπι σε αγώνα γιά τον δεύτερο γύρο του αγγλικού Λίγκ-Κάπ, ενώ η Πόρτσμουθ, χωρίς τον τραυματία Μιχάλη Βλάχο και με το Νίκο Κυζερίδη στον πάγκο, πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Γουίμπλεντον.

Συνοπτικά στους πρώτους αγώνες για τον Β' γύρο του λιγκ-καπ στην Αγγλία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Μπάρνσλεϊ - Ρίντινγκ		3-0
Μπλάκπουλ - Τρανμίρ		2-1
Μπόλτον - Χολ			3-1
Μπουρνμάουθ - Γουλβς		1-1
Μπρέντφορντ - Τότεναμ		2-3
Μπέρι - Κρίσταλ Πάλας		3-0
Φούλαμ - Σαουθάμπτον		1-1
Χάλιφαξ - Μπράντφορντ		1-2
Χάντερσφιλντ - Εβερτον		1-1
Ιπσουϊτς - Λούτον		2-1
Λέιτον Οριεντ - Νοτιγχαμ	1-5
Μάκλσφιλντ - Μπέρμιγχαμ		0-3
Νορθάμπτον - Γουέστ Χαμ		2-0
Πόρτσμουθ - Γουϊμπλεντον	2-1
Σέφιλντ Γιουν. - Γκριμσμπι	2-1
Σάντερλαντ - Τσέστερ		3-0

Οι πρώτοι αγώνες ολοκληρώνονται σήμερα με τις συναντήσεις:

Μπρίστολ Σίτι - Κριου
Κόβεντρι - Σάουθεντ
Ντέρμπι Κάουντι - Μάντσεστερ Σίτι
Λέστερ - Τσέστερφιλντ
Μίντλεσμπρο - Γουαϊκόμπ
Νόριτς - Γουϊγκαν
Κ.Π.Ρ. - Τσάρλτον
Σέφιλντ Γουεν. - Κέμπριτζ

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 16 September 1998 - 17:12:52 UTC