Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-12-02

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Wednesday, 02-Dec-98 16:59:12

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει πάρει η Τουρκική Αστυνομία για τον αποψινό αγώνα Γαλατά Σαραϊ- Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Ληγκ, που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ιταλική ομάδα θα μεταβεί τελικά το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη. Χθες το πρωϊ η ΟΥΕΦΑ, απέρριψε το αίτημα των Ιταλών που ήθελαν να ταξιδεύσουν αυθημερον στην Τουρκία, καθώς εξέφραζαν φόβους για την ασφάλεια τους και πίστευαν οτι όσο λιγότερο παραμείνουν εκεί τόσο το καλύτερο.

Ομως, παρα τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, που ορίζουν ρητά οτι μια ομάδα πρέπει να βρίσκεται στην ''αντίπαλη'' έδρα τουλάχιστον 24 ώρες πριν τον αγώνα, η αποστολή της Γιουβέντους δεν επιβιβαστηκε χθες στο αεροπλάνο.

Αντίθετα αποφάσισε να ταξιδεύσει σήμερα και να βρίσκεται στην Τουρκία, 12 ώρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση.

Η Γιουβέντους κινδυνευει με ''βαρύ'' χρηματικό πρόστιμο απο την ΟΥΕΦΑ, μετά την αρνηση της να είναι απο χθες στην Κωνσταντινούπολη.

Στην Τουρκία τώρα, ''προστασία αρχηγού κράτους'' θα έχει η Ιταλική αποστολή για το σημερινό παιχνίδι, το οποίο ως γνωστόν ανέβαλε η ΟΥΕΦΑ την περασμένη Τετάρτη εξ' αιτιας της υπόθεσης Οτσαλάν.

Εικοσι δυο χιλιάδες αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για το σημερινό αγώνα. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, απ' οπου θα περάσει η αποστολή της Γιουβέντους για να μεταβεί στο γήπεδο της Γαλατά Σαραϊ ''Αλί Σαμιέν'' θα σταματήσει απο τις εξι το απόγευμα.

Δυο υπουργοί της Ιταλικής Κυβέρνησης θα παρακολουθήσουν τον αγώνα. Η Υπουργός Αθλητισμού Τζοβανα Μελάντρι και ο ομόλογος της αρμόδιος για θέματα εξωτερικού εμπορίου Πιέρο Φασίνο.

Σοκ για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ο Αριαν Κόμαζετς, θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου δυο μήνες, ο οποίος υπέστη μερική ρήξη έσω και έξω πλαγίου συνδέσμου.

Ο Κόμαζετς, τραυματίστηκε στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα στην Κροατία και την Βοσνία και θα υποβληθεί σήμερα σε εγχείρηση.

Παρά το σοβαρό τραυματισμό του, στον Ολυμπιακό, δεν εξετάζουν κάν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του Κόμαζετς.

Πρωτοφανής απόφασης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ, με την οποία στις Ευρωπαϊκές Ομάδες και φυσικά στις Ελληνικές επιτρέπεται η ελεύθερη συμμετοχή των αθλητών απο όλες τις χώρες του κόσμου χωρίς κανένα περιορισμό.

Την Βουλγαρία αντινμετωπίζει στις 7 το βράδυ στο Μπουργκάς η εθνική μας ομάδα μπάσκετ, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ του 1999.

Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Γιαννούλης ενω μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν οι Τσακαλίδης και Ρετζιάς.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με χθεσινή της ανακοίνωση κάνει λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος στο προχθεσινό παιχνίδι με την Σκόντα Ξάνθη ενω απειλεί ακόμη και με αποχώρηση απο το πρωτάθλημα, υιοθετώντας ουσιαστικά τα όσα παρασκηνιακά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για την διαιτησία και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένει άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πολιτείας, σημειώνοντας τρία στοιχεία στα οποία δεν θα μείνει αμέτοχη

Πρώτον, στις προϋποθέσεις συμμετοχής της σε ελληνικές διοργανώσεις απο τη στιγμή που ανώτατο στέλεχος της Κυβέρνησης χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο, ως υπαγόμενο σε Νονούς, εκφράζοντας τη γενικότερη αντίληψη της κοινής γνώμης.

Δεύτερον, στην επίσημη θέση της ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, όταν επίσημος εκπρόσωπος αυτών, καταγγέλει αγοραπωλησίες, χρηματισμούς, μηνιαίες αποδοχές Οργάνων και Τρίτον

Στο αποτελέσμα του περσινού πορίσματος στην γνωστή επερώτηση των 120 Βουλευτών η εκρεμμότητα του οποίου επιβεβαιώθηκε προχθες απο στελέχη της Βουλής.

Στις τρεις το μεσημέρι διεξάγεται στο γήπεδο της Νεας Σμύρνης το παιχνίδι Πανιωνίου-ΟΦΗ, για το πρωτάθλημα της Πρώτης Εθνικής Κατηγορίας.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί απο το 28ο λεπτό, όπου είχε διεκοπεί, εξαιτιας προβλήματος με τον φωτισμό του γηπέδου. Την στιγμή της διακοπής ο ΟΦΗ ήταν μπροστά στο σκόρ με 1-0.

Στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ο Παναθηναϊκός σε φιλικό αγώνα μπάσκετ, αντιμετωπίζει στις 9 το βράδυ την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρεας Φούρας, ανακοίνωσε χθες οτι 10 δισεκατομμύρια δραχμές θα δοθούν το 1999 απο τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες του αθλητισμού.

Για τον νεο αθλητικό νόμο, ο κ. Φούρας είπε οτι εντος δυο εβδομάδων θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή ενω ανήγγειλε την πραγματοποίηση Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία, το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου, με θέμα την νεα ταυτότητα του Ευρωπαϊκού Αθλητισμού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης για δεύτερη φορά στην ιστορία της κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Στον τελικό που έγινε χθες στο Τόκιο, νίκησε με 2-1 την Βραζιλιάνικη Βάσκο Ντε Γκάμα.

Η Μπάγερν Μονάχου προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας κερδίζοντας με 3-0 την Στουτγκάρδη. Στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας, η Ουντινέζε νίκησε με 3-2 την Πάρμα.

Η Γουϊμπλεντον νίκησε με 2-1 την Τσέλσι και η Σάντερλαντ με 3-0 την Λούτον για τα προημιτελικά του Αγγλικού Ληγκ Καπ.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 2 December 1998 - 17:09:14 UTC