Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-03-05

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Διασυρμός του Παναθηναϊκού στη Μπολόνια. Οχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει τη ρεβάνς από την Τίμσιστεμ για την ήττα στο Ολυμπιακό Στάδιο τη περασμένη Τρίτη, υπέστη νέα βαριά ήττα και αποκλείστηκε από τους 8 της Ευρολίγκα.

Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς απογοήτευσε με την εμφάνιση της και έχασε με 88-64. Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που ο Παναθηναϊκός άφησε τα ευρωπαϊκά του όνειρα στην Ιταλία, αφού πέρυσι είχε αποκλειστεί από την Στεφανέλ. Ο Παναθηναϊκός δεν πάλεψε το παιχνίδι και από την αρχή ήταν πίσω στο σκορ. Πρώτοι σκόρερ της Τιμσίστεμ ήταν οι Φούτσκα και Μάιερς με 20 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Μποντίρογκα με 22 πόντους και οι Αλβέρτης, Κοχ από 8.

Σχεδόν βέβαιες είναι οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στον Παναθηναϊκός μετά τον αποκλεισμό από την Ευρολίγκα.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός με κορυφαίο το Γκόλντγουάιρ που σημείωσε 30 πόντους νίκησε την Βαρέζε στην Ιταλία με 83-77 μετά από δύο παρατάσεις και εξασφάλισε την πρόκριση του στην προημιτελική φάση της Ευρολίγκα για πέμπτη φορά στην ιστορία του. Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε 57-57 και η πρώτη παράταση 67-67. Δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Ρότζερς με 16 πόντους. Πρώτοι σκόρερ της Βαρέζε ήταν οι Μίρσιτς και Μενεγκίν που σημείωσαν 25 και 24 πόντους αντίστοιχα.

Στην επόμενη φάση της Ευρολίγκα ο Ολυμπιακός με πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει τη Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ ή, τη Βιλερμπάν. Η Τσιμπόνα νίκησε με 79- 68 τη Βιλερμπάν στο Ζάγκρεμπ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 το σκόρ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ετσι, η πρόκριση στους ``8`` της διοργάνωσης θα κριθεί οριστικά στον τρίτο αγώνα που θα γίνει τη προσεχή Πέμπτη στη Γαλλία.

Εκτός από τον Ολυμπιακό τη πρόκριση στους 8 εξασφάλισαν ακόμη η λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας, η ισπανική Ρεάλ Μαδρίτης, η ιταλική Κίντερ Μπολόνια και η τουρκική Εφες Πίλσεν.

Στους δεύτερους αγώνες για τη φάση των ``16`` της Ευρωλίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε περάνθεση το σκορ του πρώτου αγώνα): Βαρέζε (Ιταλ)- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 77-83 (66-78), Τιμσίστεμ Μπολόνια (Ιταλία)-ΠΑΟ 88-64 (63-58) Ούλκερ (Τουρκ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθ) 82-93 (62-76) ΤΣΣΚΑ Μ.(Ρωσ)-Εφές Πίλσεν (Τουρκ) 98-105 (58-73) Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ (Κρο)-Βιλερμπάν (Γαλλ) 79- 68 (63-95) Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπ)-Φενέρμπαχτσέ (Τουρκ) 85-74 (89-81) Ορτέζ (Γαλλ)-Ολύμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβ) 74-57 (63-72) Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισρ)- Κίντερ Μπολ. (Ιταλ) 55-70 (57-78).

Στο ποδόσφαιρο, Ο Πανιώνιος προσπάθησε απέναντι στη Λάτσιο, αλλά η ανωτερότητα της ιταλικής ομάδας αποτυπώθηκε στο τελικό 4-0 στο πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική φάση του κυπέλλου κυπελλούχων. Ετσι, η ρεβάνς έχει τυπικό χαρακτήρα, αφού η πιό ακριβή ομάδα του πλανήτη με το σκορ ασφαλείας του πρώτου αγώνα ουσιαστικά εξασφάλισε τη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Τα γκολ σημείωσαν ο Στάνκοβιτς στο 3 και στο 60, ο Γαζής με αυτογκόλ στο 14 και ο Νέτβεντ στο 63.

Στους πρώτους αγώνες για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Λοκομοτίβ Μόσχας-Μακάμπι Χάιφα 3-0 Βάρτεκς Βάραζιν-Μαγιόρκα 0-0 Πανιώνιος-Λάτσι 0-4 Τσέλσι-Βαλερένγκα 3-0

Οι επαναληπτικές συναντήσεις θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Βαρδινογιάννης παρουσίασε και επίσημα στους παίκτες τον νέο προπονητή της ομάδας του τριφυλλιού Χουάν Ραμόν Ρότσα. {Κρατείστε ψηλά το κεφάλι. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να διεκδικήσουμε τους στόχους μας}, δήλωσε ο Ρότσα που επέστρεψε στη Παιανία μετά από 30 μήνες.

Στο στίβο,

Με τη συμμετοχή 712 αθλητών και αθλητριών από 132 χώρες άνοιξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (ώρα Ελλάδος) στο Μαεμπάσι της Ιαπωνίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η χώρα μας δίνει το παρόν με πέντε αθλητές και τέσσερις αθλήτριες.

Πρώτη θα μπει στη μάχη η Γωγώ Τσιλιγγίρη στο επί κοντώ και θα ακολουθήσουν ο Αλέξης Αλεξόπουλος στη προκριματική σειρά των 200μ. και οι Ιακωβάκης, Κεντέρης στα προκριματικά των 400μ.

Στο μπάσκετ,

Η ΦΙΜΠΑ επικύρωσε την απόφαση της ελληνικής ομοσπονδίας να μην χορηγήσει το λέτερ οφ κλίρανς στον Γιάννη Κακιούση προκειμένου να αγωνιστεί στην ιταλική Μοντεκατίνι.

Ο Μίλωνας θα υποδεχτεί στις 7 στο γήπεδο του την Ολύμπια Λάρισας για το πρωταθλημα της Α2 κατηγορίας στο μπάσκετ.

Στη κολύμβηση,

Με ελληνικές παρουσίες σε τρεις τελικούς, ολοκληρώθηκε με τους αγώνες της δεύτερης ημέρας, το μίτινγκ κολύμβησης της σειράς Κυπέλλου Κόσμου σε μικρή πισίνα (25μ.) που διεξήχθη στην Ιμπέρια. Η Σαρακατσάνη ήταν 6η στα 400μ. μικτή με 4:50.15, ο Μαγγανάς 8ος στα 200μ. ελεύθερο με 1:50.42 και ο Πόποτας 8ος στα 100μ. πεταλούδα με 55.08.

Στη ποδηλασία,

Ο 20χρονος πρωταθλητής του ΠΑΟΚ Μανώλης Κωτούλας ήταν ο νικητής του 1ου ΕΤΑΠ του διεθνή ποδηλατικού γύρου Κρήτης.

Στο εξωτερικό,

Ο Ρονάλντο θέλει την ευλογία του Πάπα της Ρώμης. Ο λόγος είναι ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ιντερ, πιστεύει ότι αυτό θα τον βοηθήσει να να ξεπεράσει το χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο γόνατο. Ο 22χρονος Ρονάλντο ταλαιπωρείται εδώ και μήνες από το τραυματισμένο του γόνατο, με αποτέλεσμα να μην έχει βοηθήσει την Ιντερ σε κρίσιμους φετινούς αγώνες της. Μάλιστα δεν αγωνίστηκε στο ματς της Τετάρτης εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα προημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών, όπου η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 2-0.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 5 March 1999 - 15:02:58 UTC