Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-03-08

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο και το πέμπτο συνολικά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου πανηγυρίζει η χώρα μας. Η Κατερίνα Θάνου με χρόνο 9.96 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 60μ. στη τρίτη και τελευταία ημέρα του 7ου παγκοσμίου πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε στο Μαεμπάσι της Ιαπωνίας.

Η επίδοση της Θάνου είναι η καλύτερη για φέτος στον κόσμο και η τέταρτη καλύτερη όλων των εποχών. Στα προκριματικά η Θάνου έκανε χρόνο 7.01 και πήρε τη πρώτη θέση στη σειρά της. Στα ημιτελικά έκανε 6.99 και στον τελικό 6.96 αφήνοντας δεύτερη την αμερικανίδα Ντίβερς με 7.02 και τρίτη την συμπατριώτισα της Μίλερ με 7.06. Πάντως, αν η Θάνου δεν χαλάρωνε - όπως παραδέχτηκε και η ίδια - στα μισά της διαδρομής και αν είχε καλύτερο ξεκίνημα θα μπορούσε να σπάσει ακόμη και το παγκόσμιο ρεκόρ που είναι 6.92 και κατέχει η Ιρίνα Πριβάλοβα.

``Δεν φοβήθηκα κανέναν`` δήλωσε η Κατερίνα Θάνου μετά την θριαμβευτική νίκη της και συνέχισε: ``Μου αρέσει να τρέχω με μεγάλες αθλήτριες. Είναι ένα είδος εσωτερικού ντόπινγκ. Θέλω να τις νικήσω και να κερδίσω την πρώτη θέση``.

Η Θάνου, που έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που ``κατέβηκε`` τα 7 δευτερόλεπτα στα 60 μέτρα, σε ερώτηση γιά το ποιός είναι ο επόμενος στόχος της, είπε: ``Απώτερος στόχος όλων των αθλητών είναι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και το παγκόσμιο ρεκόρ``.

Η Παρασκευή Τσιαμίτα του Πανελληνίου κατετάγη 5η στο άλμα τριπλούν με άλμα 14.63, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Η Τσιαμήτα έσπασε το ρεκόρ της Βασδέκη που ήταν 14.51.

Η Ολγα Βασδέκη δεν έλαβε μέρος στον αγώνα επειδή ένιωσε ενοχλήσεις στό πόδι κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα πήρε η βρετανίδα Χάνσεν με 15. 02.

``Φυσικά είμαι ικανοποιημένη`` δήλωσε η Παρασκευή Τσιαμήτα και συνέχισε: ``Ηταν ότι καλύτερο γιά μένα, αφού είχα σαν στόχο την 8άδα, κατάφερα όμως να πάω καλύτερα. Ηταν μία πολύ σημαντική εμπειρία και τώρα θα προετοιμαστώ καλύτερα γιά τον ανοικτό στίβο``.

Στα 60μ. ανδρών, ο Γιώργος Θεοδωρίδης δεν κατάφερε να μπει στον τελικό, όμως, η παρουσία του κρίνεται θετική. Αν και πήγε καλά στα προκριματικά όπου με χρόνο 6.56 πήρε τη πρώτη θέση στη σειρά του, στον ημιτελικό έκανε 6. 58, πήρε την 4η θέση και αποκλείστηκε για ένα εκατοστό. Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα πήρε ο Αμερικανός Μόρις Γκριν με 6.42.

Η αποστολή της εθνικής μας θα επιστρέψει από την Ιαπωνία στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Το 7ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ολοκληρώθηκε με δύο ρεκόρ κόσμου στις σκυταλοδρομίες 4Χ400 μέτρα ανδρών και γυναικών. Στους άνδρες, η ομάδα των ΗΠΑ αποτελούμενη από τους Μόρις, Τζόνσον, Μάινορ και Κάμπελ, έκανε 3.02.83 καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που ήταν 3:03.05 και το είχε η ομάδα της Γερμανίας.

Στις γυναίκες, η ρωσική ομάδα με τις Τσεμπίκινα, Γκοντσαρένκο, Κοτλιάροβα και Ναζάροβα έκανε 3.24.25 καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που ήταν 3:26.84 και το είχε σημειώσει επίσης η ρωσική ομάδα. Οι Αμερικανοί και οι Ρωσίδες θα εισπάξουν από 15.000 δολλάρια ο καθένας γιά την κατάρριψη των ρεκόρ, εκτός από τα 12.500 δολλάρια που παίρνουν γιά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ μετά τα 3.000 μέτρα πήρε τη νίκη και στα 1.500μ. κερδίζοντας στο φίνις τον Κευάτη Λάμαπν Ρότιτς, αφού κάλυψε την απόσταση σε 3:33.77, έναντι 3:33.98 του αντιπάλου του.

Η Σάμπο, που είχε ήδη επικρατήσει στα 1.500 μέτρα, κέρδισε και τα 3.000μ με 8:36.42.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 6 προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου, μόνο μία φορα κάποιος αθλητής ή αθλήτρια είχε κάνει το ``νταμπλ`` στα χρυσά μετάλλια. Ηταν η Γερμανίδα Χάικε Ντρέσλερ που πρώτευσε στα 200 μέτρα και το μήκος πριν 12 χρόνια στην Ινδιανάπολη.

Στα 800μ τόσο ο κενυατικής καταγωγής Δανός Γουίλσον Κιπκετέρ όσο και η Μαρία Μουτόλα από την Μοζαμβίκη περιορίστηκαν στα ασημένια μετάλλια, καθώς επικράτησαν αντίστοιχα ο Νοτιοαφρικανός Γιόχαν Μπόθα και η Τσέχα Λουντμίλα Φορμάνοβα.

Ο Κουβανός άλτης Ιβάν Πεντρόζο κατέκτησε το τέταρτο χρυσό του μετάλλιο στο μήκος με 8μ.62, ενώ στο ύψος το χρυσό πήρε ο συμπατριώτης του Χαβιέ Σοτομαγιόρ.

Στο σύνολο των μεταλίων η χώρα μας ήταν 12η, ενώ πρώτη ήταν η ομάδα των ΗΠΑ με 3 χρυσά, 7 ασημένια και 9 χάλκινα και δεύτερη τη Ρουμανία με 3 χρυσά και 1 ασημένιο. Τρία χρυσά πήραν ακόμη Γερμανία και Βρετανία.

Στο ποδόσφαιρο,

Νέα βαθμολογική απώλεια του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της Α εθνικής κατηγορίας. Αναδείχτηκε ισόπαλος 4-4 με τον Ιωνικό ύστερα από δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι που έγινε στη Νίκαια. Ο Ιωνικός προηγείθηκε 1-0 με τον Φρούσο στο 5, αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός σημείωσε τρία γκολ, αυτογκόλ του Κλάεβιτς στο 12, Σιμπνιέφσκι στο 25 και Βαζέχα στο 44. Στο Β μέρος ο Ιωνικός ανέτρεψε το 1-3 και χάρις τα γκολ των Φρούσου στο 49, Κορνίλιους στο 70 και στο 82 προηγείθηκε 4-3. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον βαθμό με γκολ του Μάουρο στο 87.

Η ΑΕΚ με δύο γκολ του Ντέμη Νικολαίδη (που έφτασε τα 19 και είναι ο πρώτς σκόρερ του πρωταθλήματος) νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και πέρασε μόνη στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Η Σκόντα Ξάνθη συνέτριψε 4-1 τη Προοδευτική και κάνει όνειρα για Ευρώπη, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Εθνικός Αστέρας - Ηρακλής 1-0, Αρης - Καβάλα 3-1, ΠΑΟΚ - Εθνικός 0-0, Απόλλων - Βέροια 2-0.

Η 22η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με τα παιχνίδια Ολυμπιακού - Πανηλειακού και Πανελευσινιακού - Πανιωνίου που θα αρχίσουν στις 4.

Στη βαθμολογία μετά από 22 αγώνες ο Ολυμπιακός έχει 50 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο , η ΑΕΚ 49, ο Παναθηναϊκός 47, ο ΠΑΟΚ 43 και ο Αρης 39.

Η Γιουβέντους νίκησε εκτός έδρας τη Σαμπντόρια 2- 1 και η Λάτσιο 6-1 την Σαλερνιτάνα στη Ρώμη για την 24η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Στη βαθμολογία προηγείται η Λάτσιο με 51 βαθμούς και ακολουθούν Φιορεντίνα με 47 και Μίλαν με 46. Η Γιουβέντους είναι στην 6η θέση με 37 βαθμούς.

Η Παναχαϊκή και η Καλιθέα συνέχισαν με νίκες στην 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β εθνικής, αντίθετα η Καλαμάτα έχασε ακόμη δύο βαθμούς. Τα αποτελέσματα: Καλιθέα - Αθηναϊκός 3-2, Ιάλυσος - Νίκη Β. 3-2, Καρδίτσα - Λύκοι 2-0, Αγ.Νικόλαος - Πιερικός 0-0, Πανσερραϊκός - Εδεσσαϊκός 3-0, Γιάννενα - Παναιτωλικός 1-0, Καλλαμαριά - Παναχαϊκή 0-1, Δόξα Βύρ. - Καλαμάτα 0-0.

Στη βαθμολογία, σε 23 αγώνες προηγούνται Παναχαϊκή 43, Καλαμάτα 43, Καλλιθέα 42, Γιάννενα 41.

Στο μπάσκετ,

Ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα τον Σπόρτινγκ 82-59, αλλά η επιτυχία πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού οι Οικονόμου, Αλβέρτης, Ράτζα και ο Σούμποτιτς αποδοκιμάστηκαν έντονα από 300 οπαδούς του συλλόγου και αποχώρησαν από γήπεδο με τη συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας. Αντίθετα, περίπου 800 οπαδοί του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν και προσπαθούσαν να εμψυχώσουν τους παίκτες και ιδιαίτερα τους Κόχ, Φώτση και Μπερκ. {Δεν έχει τελειώσει ακόμη η σεζόν. Παρά τη πίκρα οι φίλοι του Παναθηναϊκού πρέπει να κάνουν υπομονή}, δήλωσε ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη με 67-56 σε παιχνίδι που έγινε κεκλυσμένων των θυρών και ολοκλήρωσε την 22η αγωνιστική.

Στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός έχει 41 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός 40, ο ΠΑΟΚ 38, ο Αρης 37 και η ΑΕΚ 36.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης υπέβαλε την παραίτηση του στον πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Βασιλακόπουλο η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή. Εντός της εβδομάδας θα γίνει νέα συνάντηση για να επιλυθεί το θέμα, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Γιαννάκης δεν θα παραμείνει στο τιμόνι της εθνικής τουλάχιστον με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Στο βόλεϊ,

Σήμερα αναμένεται να απαντήσει ο Ιταλός προπονητής Τζιαμπάολο Μοντάλι στη πρόταση συεργασίας που του έχει κάνει η ομοσπονδία βόλεϊ για να αναλάβει την εθνική ανδρών μέχρι το 2004.

Μετά από 5,5 χρόνια και 81 Γκράν-Πρί, ο Βρετανός Εντι Ιρβάιν ανέβηκε γιά πρώτη φορά στην καριέρα του στην υψηλότερη θέση του ``πόντιουμ`` των νικητών της Φόρμουλα Ενα, επικρατώντας στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας, που έγινε στο ``Αλμπερτ Πάρκ`` της Μελβούρνης. Παρουσία 120.000 θεατών ο 33χρονος βορειοϊρλανδός πήρε τη νίκη με Φεράρι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μίκαελ Σουμάχερ τερμάτισε στην 8η θέση.

Ο Ιρβάιν κάλυψε τα 302,271 χιλιόμετρα σε 1 ώρα 35 λεπτά 1 δευτερόλεπτο και 659 χιλιοστά, δηλαδή κινήθηκε με μέση ωριαία ταχύτητα 190,9 χιλιομέτρων. Ο Φρέντζεν τερμάτισε 1 δευτερόλεπτο και 026 χιλιοστά πιό πίσω και ο Ραλφ Σουμάχερ 7.012 δεύτερα πιό αργά από το νικητή.

Ο Βορειοϊρλάνδός οδηγός ``πήρε κεφάλι`` στην κατάταξη με 10 βαθμούς, έναντι 6 του Φρέντζεν, 4 του Ραλφ Σουμάχερ, 3 του Φιζιτσέλα, 2 του Μπαριτσέλο και 1 του Ντε Λα Ρόζα ενώ στην γενική κατάταξη των κατασκευαστών η Φεράρι προηγείται με 10 βαθμούς, έναντι 6 της Τζόρνταν-Μαγκεν Χότνα.

Τουλάχιστον 17 σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός ατυχήματος που συνέβη στο στάδιο Πασκάλ Γκερέρο στην Κολομβία. Υποχώρησε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα του σταδίου και έπεσε πάνω στους φιλάθλους της Αμέρικα, οι οποίοι πανηγύριζαν το γκολ που σημείωσε η ομάδα τους.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 8 March 1999 - 14:09:10 UTC