Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-03-26

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Θέση για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα που θα γίνει στο Μόναχο 20 έως 22 Απριλίου έκλεισε ο Ολυμπιακός, αλλά και άλλες δύο ομάδες, η Ζαλγκίρις Κάουνας από την Λιθουανία και η Τιμ Σίστεμ από την Ιταλία. Η τέταρτη θέση θα παιχτεί μεταξύ της ιταλικής Κίντερ και της γαλλικής Ορτέζ.

Στην Λιόν ο Ολυμπιακός κατάφερε να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του επί της Βιλερμπάν και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε για 4η συνεχή φορά σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Με πρώτους σκόρερ τους Κόμαζετς, Τάρλατς και Γκολντγουάιρ που σημείωσαν 23, 16 και 15 πόντους αντίστοιχα ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στη νίκη. Για την Βιλερμπάν πρώτος σκόρερ ήταν ο Χένρι με 29 πόντους.

Στην Κωνσταντινούπολη η Ζαλγκίρις Κάουνας νίκησε 84-70 την Εφές Πίλσεν και πήρε την πρόκριση. Η Ζαλγκίρης είχε πρώτο σκόρερ τον Εντνι με 20 πόντους και η Εφές τον Ναουμόφσκι με 28.

Στην Μαδρίτη η ΤιμΣίστεμ νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης 76-65 και προκρίθηκε. Η ιταλική ομάδα είχε πρώτο σκόρερ το Γιάριτς με 22 πόντους.

Στην Μπολόνια, η Κίντερ νίκησε την Ορτέζ 93-75 έχοντας πρώτο σκόρερ τον Αμπιο με 21 πόντους, ισοφάρισε τις νίκες 1-1 και έτσι η πρόκριση θα κριθεί σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι που θα γίνει την 1η Απριλίου στην Γαλλία.

Στην Θεσσαλονίκη την προσεχή Τρίτη θα γίνει πιθανότατα ο επαναληπτικός ημιτελικός του κυπέλλου Σαπόρτα μεταξύ της γιουγκοσλαβικής Μπούντογκνοστ και της ιταλικής Μπενετόν. Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Γιουγκοσλαβία η ΦΙΜΠΑ προσανατολίζεται να ορίσει τον αγώνα στο Αλεξάνδρειο πριν τον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ του Αρη και της ισπανικής Βαλένθια.

Η γιουγκοσλαβική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FSJ) κάλεσε τους Σέρβους παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό να μποϊκοτάρουν τους αγώνες των ομάδων τους, σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας γιά τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ σε βάρος της χώρας.

Η FSJ απηύθυνε την έκκληση μετά από πρόταση τριών διεθνών ποδοσφαιριστών της, του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς της Ρεάλ Μαδρίτης, του Ντέγιαν Σαβίσεβιτς του Ερυθρού Αστέρα και του Ντάγκαν Στοϊκοβιτς, που αγωνίζεται στην Ιαπωνία με την Ναγκόγια Γκράμπους Εϊτ.

Αρκετές δεκάδες Γιουγκοσλάβοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού και ιδιαίτερα στην Ισπανία και την Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη έκκληση είναι πολύ πιθανό να απευθύνουν και οι οι ομοσπονδίες μπάσκετ και βόλεϊ της Γιουγκοσλαβίας.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, είχαν σαν αποτέλεσμα την αναβολή ενός ακόμη αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2000, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο.

Πρόκειται γιά την συνάντηση Σκωτίας-Βοσνίας, που ακολούθησε την ``τύχη`` των παιχνιδιών Γιουγκοσλαβίας-Κροατίας και ΠΓΔΜ- Ιρλανδίας, αφού η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε στην Νιόν την αναβολή του.

Αυτή την φορά, η αναβολή της συγκεκριμένης συνάντησης δεν οφείλεται σε λόγους ασφαλείας, αφού επρόκειτο να διεξαχθεί στην Γλασκώβη, αλλά στο γεγονός ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων δεν επέτρεψαν στην αποστολή της Βοσνίας να αναχωρήσει αεροπορικώς από το Σαράγεβο γιά την Σκωτία.

Ο χορός των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδος και της Νορβηγίας θα ανοίξει σήμερα, με την αναμέτρηση των ελπίδων που θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αύριο Σάββατο στις 7.30 η εθνική ανδρών θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Νορβηγίας σε έναν κρίσιμο αγώνα για τα προκριματικά του Ευρο 2000.

Βαρύς έπεσε ο ``πέλεκυς`` της ΟΥΕΦΑ στον Ολυμπιακό, που καλείται να πληρώσει 10 εκατ. δραχμές πρόστιμο για αντικείμενα που πέταξαν εντός αγωνιστικού χώρου οι οπαδοί του στον αγώνα με τη Γιουβέντους στο Ολυμπιακό Στάδιο στον επαναληπτικό προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο τιμωρήθηκε και ο Πανιώνιος, για το ματς με τη Λάτσιο (4 Μαρτίου). Στην Νεοσμυρνιώτικη ΠΑΕ επιβλήθηκε πρόστιμο 8 εκατ. δραχμών.

Με πρόστιμα τιμωρήθηκαν επίσης η Ρόμα (10 εκατ. για το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης), η Μπολόνια (3 εκατ., για το παιχνίδι με τη Λιόν), η Γιουβέντους (2 εκατ. για τον α' αγώνα με τον Ολυμπιακό) και η Λάτσιο (2 εκατ. για κακή εφαρμογή των κανονισμών της UEFA).

Η Εστουντιάντες νίκησε 93-77 την Μπαρτσελόνα στον πρώτο τελικό του κυπέλλου Κόρατς στο μπάσκετ και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Αρσέν Βενγκέρ συμπαρατάχθηκε με τον πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ, λέγοντας ότι συμφωνεί με την ιδέα της διεξαγωγής του Μουντιάλ ανά διετία, άν και παραδέχεται ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει ``χάος`` στους συλλόγους με ένα ιδιαίτερα ``φορτωμένο`` αγωνιστικό καλεντάρι, καθώς και την κατάργηση των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων.

Ο Μαρτσέλο Λίπι θα αναλάβει οριστικά την τεχνική ηγεσία της Ιντερ μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του μιλανέζικου συλλόγου, Μάσιμο Μοράτι.

Απειλές γιά την ζωή του δέχεται ο Χοσέ-Λουίς Σιλαβέρτ. Ο διεθνής Παραγουανός γκολκίπερ δήλωσε ότι δύο ώρες μετά την δολοφονία του αντιπροέδρου της χώρας του, Λουίς-Μαρία Αργκάνα, άγνωστος τηλεφώνησε στην μητέρα του και της είπε: ``Ο γιός σου είναι ο επόμενος στην λίστα``.

Ο Παραγουανός γκολκίπερ, που ασχολείται συχνά-πυκνά με την πολιτική, έχει καταφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν εναντίον του απόστρατου στρατηγού Λίνο Οβιέδο, ο οποίος θεωρείται ότι έχει ανάμειξη στην δολοφονία του Αργκάνα.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 26 March 1999 - 15:09:08 UTC