Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-03-31

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ Παύλου Αδάμου, που τραυματίσθηκε στο παιχνίδι πρωταθληματος με τον Πανελευσινιακό. Αν και ο ατυχος ποδοσφαιριστής θα έβγαινε σήμερα απο το νοσοκομείο, λόγω εσωτερικής αιμορραγίας υποβλήθηκε σε δυο χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλευεται στην εντατική μονάδα του Ευαγγελισμού. Συμφωνα με τους γιατρούς ο Αδάμος είναι εκτός κινδύνου αλλά η κατάσταση του ειναι σοβαρή.

Το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2000 δίνει σήμερα η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κόντρα στην Λετονία. Το κρίσιμο παιχνίδι θα αρχίσει στις 8 το βράδυ στο στάδιο Ντάβγκαβα της Ρίγα και η εθνική μας χρειάζεται μόνο τη νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης.

"Θα υπερβάλλουμε εαυτούς για να φτάσουμε στη νίκη. Εχουμε χάσει βαθμολογικό έδαφος και πρέπει να το κερδίσουμε" δήλωσε ο Βασίλης Δανιήλ, που θα καθήσει για πρώτη φορά στον πάγκο του εθνικού μας συγκροτήματος. Ο Καβαλιώτης τεχνικός, μάλλον θα επιλέξει τον Ηλία Πουρσανίδη αντί του Θόδωρου Ζαγοράκη στην μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση θα χρησιμοποιήσει τόσο το δίδυμο Μαχλά- Νικολαϊδη όσο και τον Λυμπερόπουλο.

Η πιθανή 11αδα είναι: Ατματσίδης, Μαυρογενίδης, Κασάπης, Γεωργάτος, Νταμπίζας, Ουζουνίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Λυμπερόπουλος, Μαχλάς, Νικολαίδης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα γιά την εθνική μας ομάδα είναι η άθλια κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Το γήπεδο είναι σαν ``βούρκος``, ενώ από ότι έλεγαν οι διεθνείς μας, στο ύψος της μεσαίας γραμμής υπάρχει ένα... {λοφάκι}.

Οι Λετονοί δεν περιμένουν περισότερους από 4.000 φιλάθλους, άλλωστε η χωρητικότητα του Ντάβγκαβα, είναι μόλις 5.700 θεατές. Το ενδιαφέρον γιά το παιχνίδι είναι αυξημένο, καθώς οι Λετονοί θέλουν να κερδίσουν γιά να ``επιστρέψουν`` στην πρώτη θέση του ομίλου, όπου βρέθηκε η Νορβηγία μετά τη νίκη της στο ΟΑΚΑ. Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και η θερμοκρασία είναι 5 βαθμοί Κελσίου.

Διαιτητής θα είναι ο Δανός Ερικ Φόισερ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ολε Χάνσεν και Μπιλ-Ρένε Χάνσεν.

Ακόμη ένα βήμα για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000 έκανε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Λετονίας στην πόλη Οζονιέσκι, 40 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Ρίγα. Τα γκολ της ελληνικής ομάδας, που παραμένει αήττητη στην πρώτη θέση του Β' ομίλου, σημείωσαν ο Χούτος στο 15` και ο Τζιωρτζόπουλος στο 45` ο οποίος μάλιστα έπαιζε με υψηλό πυρετό.

Το γήπεδο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, αφού το χορτάρι του ήταν καμμένο από το χιόνι και το κρύο, ενώ χαρακτηριστικό είνααι ότι η εξέδρα του ήταν ξύλινη και ο υπόλοιπος χώρος του ανοικτός.

Ο Αλεξόπουλος συμπλήρωσε 2 κίτρινες κάρτες και δεν θα παίξει στον επόμενο αγώνα της εθνικής μας με τη Γεωργία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ελλάς 5αγ 14-5 τερμ 13β Νορβηγία 4 10-4 9 Γεωργία 4 4-5 4 Αλβανία 3 2-9 3 Λετονία 4 2-6 3 Σλοβενία 4 3-6 2

``Οταν έβαλα το γκολ ο πυρετός μου έπεσε κι αυτό με βοήθησε να έχω δυνάμεις μεχρι το τέλος του αγώνα``, δήλωσε ο Τζιωρτζόπουλος που σημείωσε το δεύτερο γκολ, ενώ ο προπονητής της εθνικής Γιάννης Κόλλιας είπε:

``Παρά τις δυσκολίες του αγωνιστικού χώρου τα παιδιά έπαιξαν με σοβαρότητα και έφθασαν στην επίτευξη δύο τερμάτων.

Σε άλλα παιχνίδια για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Λιθουανία-Εσθονία 4-1, Σλοβακία- Ουγγαρία 4-1, Μολδαβία-Β.Ιρλανδία 0-0, Ρουμανία-Αζερμπαϊτζάν 2-0, Ουκρανία- Ισλανδία 5-1, Πολωνία-Σουηδία 2-0, Ελβετία-Ουαλία 1-0.

Η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ απέκλεισε την Γιουγκοσλαβία από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Λιγκ 1999 που θα αρχίσει 28 Μαίου, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη γετονική χώρα από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς. Την θέση της στον τρίτο όμιλο θα πάρει η ομάδα της Πορτογαλίας. Η απόφαση της FIVB ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για αποκλεισμό των γιουγκοσλαβικών ομάδων στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. Εντος 15 ημερών αναμένεται η απόφαση της ΟΥΕΦΑ για την εθνική ποδοσφαίρου και είναι άγνωστο τι θα πράξει η ΦΙΜΠΑ με την εθνική μπάσκετ.

O Αρης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα στο μπάσκετ. Εχασε και στην Θεσσαλονίκη με 58-50 στον δεύτερο ημιτελικό απο την Ισπανική Βαλένθια και αποκλείστηκε. Ο Αρης 11 λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού πήρε διαφορά 7 πόντων, αλλά προδόθηκε από την επίθεση του. Ο μοναδικός που ξεχώρισε ήταν ο Λιαδέλης με 25 πόντους. Στον τελικό που θα γίνει στην Σαραγόσα στις 13 Απριλίου, η Βαλένθια θα αντιμετωπίσει την ιταλική Μπενετόν Τρεβίζο.

Το Μαρούσι και ο Ηρακλής έκαναν το πρώτο βήμα για πρόκριση στην Β φάση των πλέι οφ της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. Το Μαρούσι νίκησε με 85-70 το Ηράκλειο και ο Ηρακλής 77-63 τον Σπόρτιγκ.

Σήμερα θα γίνουν ακόμη δύο παιχνίδια. Στις 5 η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο και στις 7 η Νηάρ Ηστ το Περιστέρι.

Ο μπασκετμπολίστας του Σπόρτιγκ Σκοτ Πάτερσον έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών όπως γνωστοποίησε στην ομοσπονδία του μπάσκετ το εργαστήριο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Χουάν Ραμόν Ρότσα σε συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την πρόθεση του να εισηγηθεί την ανανέωση των συμβολαίων των Νικοπολίδη, Λαγωνικάκη και Αλεξούδη που λήγουν το καλοκαίρι. Ο Χούλιο Σέζαρ δεν προπονήθηκε και θα απουσιάσει από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στην Ν.Σμύρνη.

Με την 20η αγωνιστική που θα γίνει εμβόλιμα σήμερα συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας στο βόλεϊ ανδρών. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Ορεστιάδα και ΑΕΚ - Ηρακλή, ενώ ακόμη θα παίξουν: Ολυμπιακός - Κτησιφών, Φιλία - Παναθηναϊκός, Αρης - Κομοτηνή και την Παρασκευή: Ηφαιστος Δράμας - Ιωνικός Νικαίας.

Αρχίζουν σήμερα τα πλέι οφ στην Α1 κατηγορία στο πόλο. Τα ζευγάρια: Χαλκίδα - ΠΑΟ, Βουλιαγμένη - Γλυφάδα, Χανιά - Εθνικός, Ολυμπιακός - Πάτρα.

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 1998, Ζινεντίν Ζιντάν, τέθηκε οριστικά νοκ άουτ από το παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Γαλλίας εναντίον της Αρμενίας, που θα γίνει την Τετάρτη το βράδυ, για τα προκριματικά του EURO 2000.

Ο μέσος της Γιουβέντους που είχε τραυματιστεί στο δεξί πόδι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για τα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ (17 Μαρτίου), εξετάστηκε από το ιατρικό επιτελείο της γαλλικής ομάδας στο Κλερφοντέν όπου προετοιμάζεται και κρίθηκε ανέτοιμος.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 31 March 1999 - 13:09:08 UTC