Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-01

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Δυναμική ήταν η αντίδραση της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας του Βόλλευ στην απόφαση του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ρούμπεν Ακόστα να αποκλείσει την ομάδα της Γιουγκοσλαβίας απο τους αγώνες του Παγκοσμίου Λίγκ και να βάλει στην θέση της την Πορτογαλία.

Η Γιουγκοσλαβική ομοσπονδία πρότεινε χθές να οριστεί ως έδρα της για τους αγώνες που ξεκινούν στις 28 Μαίου, η Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας παρέπεμψε το θέμα στον υφυπουργό αθλητισμού Ανδρέα Φούρα.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις των Σέρβων αθλητών σε όλο τον κόσμο και μάλιστα ειρηνευτική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς.

Ο Γιουγκοσλάβος ποδοσφαιριστής της Λάτσιο δήλωσε ότι θα επισκεφθεί το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού και θα ζητήσει να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στην πατρίδα του.

Ακόμη αποκάλυψε ότι έχει κλείσει ραντεβού για σήμερα το πρωί με τον αναπληρωτή υπουργό Μάρκο Μίνιτι, κορυφαίος στέλεχος των Δημοκρατών της Αριστεράς.

``Θέλω να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια του Σερβικού λαού για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας`` είπε ο Μιχαϊλοβιτς ο οποίος πάντως παρά την δεδηλωμένη αντίθεσή του στους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς, δεν πρόκειται να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας για μποϊκοτάζ και θα ενισχύσει την Λάτσιο στο ντέρμπι του Σαββάτου με την Μίλαν.

Ενα από τα μεγαλύτερα αστέρια του γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου, ο Ντράγκαν Στοϊκόβιτς που αγωνίζεται τώρα στην Ναγκόγια της Ιαπωνίας, δεν φαίνεται διατεθειμένος να ακολουθήσει τις οδηγίες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιαπωνίας και σκοπεύει να συνεχίσει να καταδικάζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην πατρίδα του.

Το περασμένο Σάββατο στον αγώνα της ομάδας του εναντίον της Κόμπε, ο Στοϊκοβιτς σήκωσε τη φανέλα του για να πανηγυρίσει ένα γκολ.

Απο μέσα φορούσε μπλουζάκι που έγραφε σύνθημα κατά των αεροπορικών επιθέσεων του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του Ιαπωνικού πρωταθλήματος, Σαμπούρο Καβαμπούσι, ζήτησε και από τις 26 ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, να απαγορεύσουν στους ποδοσφαιριστές τους να ανακατεύουν την πολιτική με τον αθλητισμό.

Ο Στοϊκόβιτς όμως δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να διαμαρτύρεται, μέχρι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στην πατρίδα του.

Η εθνική μας ομάδα του ποδοσφαίρου έμεινε στο 0-0 με την Λετονία στη Ρίγα και πλέον μειώθηκαν στο ελάχιστο οι ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος του 2000.

Η εθνική μας είχε την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι χωρίς όμως να μπορέσει να διασπάσει την πολύ καλή αμυντική διάταξη της Λετονίας.

Κορυφαία στιγμή του αγώνα στο 83ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Αναστασίου σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Βασίλης Δανιήλ στις δηλώσεις του αρνήθηκε να παραδεχθεί ότι η εθνική μας έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε ότι σταθήκαμε άτυχοι σε συγκεκριμένες φάσεις, τόνισε ότι όλα παίζονται ακόμη και κατέληξε λέγοντας ότι η εθνική μας στη συνέχεια μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Η βαθμολογία στον 2ο προκριματικό όμιλο 1.Λετονία 7 βαθμοί σε 4 αγώνες - Νορβηγία 7 βαθμοί σε 4 αγώνες 3.Ελλάδα 6 βαθμοί σε 5 αγώνες 4.Σλοβενία 5 βαθμοί σε 4 αγώνες 5.Γεωργία 4 βαθμοί σε 4 αγώνες 6.Αλβανία 2 βαθμοί σε 3 αγώνες

Επόμενο παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας στις 5 Ιουνίου με την Γεωργία εκτός έδρας.

ΑΕΚ και Περιστέρι έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην δεύτερη φάση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ.

Η ΑΕΚ νίκησε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με 87-68 τον Πανιώνιο ενώ το Περιστέρι επικράτησε στην Καισαριανή με 78-73 της Νήαρ Ηστ.

Σήμερα θα παίξουν Ηράκλειο-Μαρούσι στις 5 και Σπόρτιγκ-Ηρακλής στις 7.

Μαρούσι και Ηρακλής προηγούνται με 1-0 στις νίκες και εφόσον κερδίσουν και σήμερα, παίρνουν την πρόκριση, σε αντίθετη περίπτωση όλα θα κριθούν σε τρίτο παιχνίδι.

Ορτεζ και Κίντερ Μπολώνια θα αναμετρηθούν απόψε στον τρίτο και τελευταίο αγώνα που θα κρίνει ποιά ομάδα θα προκριθεί στο φάιναλ-φόρ της Ευρωλίγκα.

Η νικήτρια ομάδα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Τιμ-Σίστεμ ενώ στον άλλο ημιτελικό του φάιναλ- φόρ που θα γίνει στο Μόναχο απο τις 20 εώς τις 22 Απριλίου, θα παίξουν ο Ολυμπιακός με την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η Μπαρτσελόνα του Ευθύμη Ρεντζιά κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Στον δεύτερο τελικό συνέτριψε με 97-70 την Εστουντιάντες, ανατρέποντας έτσι την διαφορά των 16 πόντων με την οποία είχε χάσει στην Μαδρίτη.

Ο Ηρακλής νίκησε εκτός έδρας με 3-1 σέτ την ΑΕΚ για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο βόλλευ

Στους υπόλοιπους αγώνες Ολυμπιακός-Κτησιφών 3-0 Φιλία-Παναθηναικός 0-3 Αρης- Κομοτηνή 3-0 ΠΑΟΚ-Ορεστιάδα 3-1 Αύριο θα παίξουν, Ηφαιστος Δράμας-Ιωνικός Νικαίας

Στην βαθμολογία 1.Ολυμπιακός 38 2.Ηρακλής 36 3.ΠΑΟΚ 34 - Ορεστιάδα 34

Ανοιξε χθές η αυλαία της πρώτης φάσης των πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο πόλο.

Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια που έγιναν Χαλκίδα-Παναθηναικός 9-6 Βουλιαγμένη-Γλυφάδα 5-3 Χανιά-Εθνικός 12-7 Ολυμπιακός-Πάτρα 12-4

Ο Κώστας Βαλλιάνος του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας ορίστηκε να διευθύνει το Κυριακάτικο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Το παιχνίδι του Σαββάτου μεταξύ του Πανιωνίου και του Παναθηναικού θα διευθύνει ο Αθηναίος Φασόλης ενώ διαιτητής στον αγώνα Εθνικού Αστέρα-ΑΕΚ θα είναι ο Αγγελάκης απο την Θεσσαλονίκη.

Η Καρδίτσα νίκησε με 1-0 τον Ποσειδώνα ενώ Κοζάνη και Νάουσα έμειναν στο 1- 1, στα δύο εξαναβολής παιχνίδια που έγιναν χθές για την 15η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της τρίτης εθνικής κατηγορίας.

Στην βαθμολογία 1.Ολυμπιακός Βόλου 33 - Νάουσα 33 3.Απόλλων Κρύας Βρύσης 29 - Κοζάνη 29

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι πιθανό να επιστρέψει στην ενεργό δράση, σύμφωνα τουλάχιστον με τον αθλητικό τηλεοπτικό σταθμό των ΗΠΑ Fox Sports, που ανέφερε ότι ο Τζόρνταν την προσεχή σεζόν θα φορά τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρνετς, των οποίων μάλιστα σκοπεύει να αγοράσει το 50 % των μετοχών.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 1 April 1999 - 13:09:09 UTC