Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-08

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Η συγκίνηση, η υπερηφάνεια και γενικά τα έντονα συναισθήματα, χαρακτήρισαν τον φιλικό αγώνα που έδωσε η ΑΕΚ στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν, έναν αγώνα συμπαράστασης, φιλίας και αδελφοσύνης που έστειλε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μπορεί να φέρει την ειρήνη και να σιγήσει τα όπλα και τους βομβαρδισμούς.

Η συναισθηματική φόρτιση των 15.000 και πλέον Σέρβων που βρέθηκαν στο γήπεδο της Παρτιζάν, στο κέντρο του ``πληγωμένου`` Βελιγραδίου, ήταν τόσο μεγάλη που σύντομα το ποδόσφαιρο βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα. Οι φίλαθλοι, δεν μπορούσαν να περιμένουν την λήξη της συνάντησης και στο 61ο λεπτό όρμησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να αγκαλιάσουν τους παίκτες των δύο ομάδων.

Πριν ακόμη ξεκινήσει η συνάντηση, οι Σερβοι με ελληνικά συνθήματα επευφημούσαν την ΑΕΚ και την Ελλάδα και οι οπαδοί της ''Ενωσης'' απαντούσαν με σερβικά συνθήματα υπέρ της Παρτιζάν και της Γιουγκοσλαβίας και όλοι ενωμένοι, ζητούσαν τον τερματισμό των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ και την ειρήνη στην Γιουγκοσλαβία.

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν όλους, όταν οι Σέρβοι φίλαθλοι τραγουδούσαν μαζί με τους Ελληνες τον εθνικό μας ύμνο και αργότερα τον ύμνο της Γιουγκοσλαβίας. Δεκάδες ήταν τα πανό που ζητούσαν τον τερματισμό του πολέμου.

Τα γκολ σημείωσαν ο Κέτσμαν στο 13 για την Παρτιζάν και ισοφάρισε ο Ζουμπούλης στο 26.

Η συναισθηματική φόρτιση χαρακτήρισε όλο το ταξίδι της ΑΕΚ προς το Βελιγράδι. Το πούλμαν της ελληνικής αποστολής σταμάτησε δύο φορές στην διαδρομή από τα σύνορα προς την γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα. Πρώτα στο Νόβισαντ και αργότερα στην πόλη Σουμπότιτσα. Κάθε φορά, οι τοπικές αρχές αλλά και τα αθλητικά σωματεία των δύο πόλεων, καθώς και αρκετοί δακρυσμένοι πολίτες, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους γιά την ``ηρωϊκή`` πορεία της ελληνικής ομάδας προς το Βελιγράδι κάτω από τα σύννεφα του πολέμου, προσφέροντας στα μέλη της αποστολής, συμβολικά, ψωμί και αλάτι...

Η ελληνικη αποοστολή πέρασε από το κατεστραμένο κτίριο του υπουργείου εσωτερικών, που βρίσκεται λίγα μέτρα από το μαιευτήριο του Βελιγραδίου.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Μίλαν Μιλουντίνοβιτς χαιρέτησε την πρωτοβουλία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ να έρθουν στο Βελιγράδι γιά να δώσουν ``αγώνα ειρήνης`` με την Παρτιζάν και ταυτόχρονα, να στείλουν μήνυμα σε όλο τον κόσμο, γιά να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

``Είμαστε ευγνώμονες προς τον φίλο ελληνικό λαό γιά την υποστήριξη και αλληλεγγύη του προς τον λαό της Σερβίας, ο οποίος αμύνεται στην εισβολή του ΝΑΤΟ`` είπε ο Μιλουντίνοβιτς απευθυνόμενος στα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Τον αγώνα της Παρτιζάν με την ΑΕΚ παρακολούθησαν ο Σέρβος πρωθυπουργός Μίρκο Μαριάνοβιτς, πολλοί υπουργοί όπως ο υπουργός Αθλητισμού της Γιουγκοσλαβίας, Βέλιζαρ Τσέριτς που πρόσφερε στους παράγοντες της ''Ενωσης'' έναν πίνακα ζωγραφικής με την επιγραφή ``προς τα αδέλφια μας τους Ελληνες και την ΑΕΚ``.

Νέα ταλαιπωρία περίμενε το ελληνικό ``κονβόι ειρήνης`` στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Γιουγκοσλαβία, καθώς η αποστολή της ΑΕΚ, που επέστρεφε από το Βελιγράδι μετά από τον φιλικό αγώνα με την Παρτιζάν, καθυστέρησε και πάλι γιά αρκετές ώρες, προκειμένου οι Ούγγροι τελωνιακοί να ολοκληρώσουν τον έλεγχο των διαβατηρίων και των αποσκευών. Η πτήση τσάρτερ από την Βουδαπέστη στην Αθήνα είχε μεγάλη καθυστέρηση και έτσι το αεροσκάφος αναμένεται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού τα ξημερώματα.

Μετά τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός εξασφάλισε κατά μεγάλο ποσοστό την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Ηρακλή με 4-0 και μετέτρεψαν σε τυπική υπόθεση την ρεβάνς που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στο Καυτατζόγλειο. Το σκορ άνοιξε ο Ανατολάκης με κεφαλιά στο 23, το 2-0 έκανε ο Μαυρογεννίδης στο 65, στο 70 έγινε το 3-0 με αυτογκολ του Ξενίδη και το 4-0 στο 85 από τον Γκόγκιτς.

Υπενθυμίζεται ότι στον άλλο ημιτελικό ο Παναθηναϊκός νίκησε 6-1 τον Αθηναϊκό. Ο τελικός θα γίνει στις 5 Μαίου.

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος δυσφόρησε με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς όταν τον αντικατέστησε στο 61 με το Λουτσιάνιο. {Θέλω να μιλήσω με τον Γεωργάτο. Ορισμένα πράγματα πρέπει να μένουν μέσα στην ομάδα}, δήλωσε ο Μπάγιεβιτς.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Γιόσεφ Βάντσικ θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση σήμερα το πρωί γεγονός που θα τον κρατήσει εκτος γηπέδων για την υπόλοιπη σεζόν.

Το πρώτο βήμα γιά την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έκανε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων. Απέσπασε ισοπαλία 0-0 στην πόλη Στίρλινγκ από την αντίστοιχη της Σκωτίας, στον πρώτο αγώνα μπαράζ ανάμεσα στις δύο ομάδες και έτσι, αντιμετωπίζει με αισιοδοξία την ρεβάνς, η οποία θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου στην Ξάνθη.

Η εθνική μας ήταν ανώτερη από τους γηπεδούχους και έχασε αρκετές ευκαιρίες, όμως στο 68ο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ταυλαρίδη.

Ματς και γκολ για τον Πίτερ Οφορίκουε. Το ``μαύρο διαμάντι`` του Ολυμπιακού, με τέρμα που σημείωσε στο 77ο λεπτό της συνάντησης με την Αργεντινή, χάρισε στην εθνική ομάδα της Γκάνας, την πρώτη της νίκη (1-0) στον Β` Ομιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων που διεξαγεται στο Λάγκος της Νιγηρίας. Ο επιθετικός των ``ερυθρολεύκων`` είχε ισοφαρίσει για την Γκάνα και στο πρώτο παιχνίδι με την Κροατία (1-1), δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στον όμιλό της με 4 βαθμούς.

Στο μπάσκετ,

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα του Παναθηναϊκού αναδείχτηε πλυτιμότερος παίκτης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. Την δεύτερη θέση μοιράστηκαν ο Ράτζα του Παναθηναϊκού και ο Χιλ της Νήαρ Ηστ.

Στο βόλεϊ,

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και ο ΠΑΟΚ 3-0 τον Αρη στην Τούμπα στα δύο μεγάλα ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 ανδρών. Την έκπληξη έκανε ο Κτησιφώντας που νίκησε στην Παιανία την ΑΕΚ 3-1 και σε συνδιασμό με την ήττα του Ηφαίστου Δράμας από την Ορεστιάδα με 3- 1 ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία. Στα υπόλοιπα παιχνίδια: Ηρακλής - Κομοτηνή 3-0, Ιωνικός Ν. - Φιλία 3-1.

Στο πόλο,

Η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός έκαναν το πρώτο βήμα για πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος πόλο. Η Βουλιαγμένη με 6 γκολ του Αφρουδάκη νίκησε την Χαλκίδα 11-9 και ο Ολυμπιακός τα Χανιά 11-6. Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 17 Απριλίου.

Στο ποδόσφαιρο,

Ισόπαλο 0-0 τελείωσε το ντέρμπι του Νοτίου ομίλου της Γ εθνικής στο ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής: Ατρόμητος - ΕΑΡ 3-0, Μαρκό - Λεβαδειακός 3-1, Αιολικός - Αχαϊκή 0-2, Ναυπακτιακός - Αγερσανί 2-3, Παναργειακός - Κερατσίνι 1-0, Παναιγιάλειος - Αιγάλεω 0-0.

Στη βαθμολογία, Αιγάλεω 32, Παναιγιάλειος 27, Ατρόμητος 26, Αγερσανί 26.

Στον βόρειο όμιλο για την 17η αγωνιστική, Πρέβεζα - Κοζάνη 3-2, Καρδίτσα - Κρύα Βρύση 2-1, Δόξα Δρ. - καθυστερήσεων με κοντινό πλασέ του Ράιαν Γκίγκς.

Στο Κίεβο, η Δυναμό έδειξε ότι θα σημειώσει μία ακόμη θριαμβευτική νίκη, καθώς προηγήθηκε στο 15' με τον Αντρέι Σεφτσένκο και διπλασίασε τα τέρματά της στο 43' με τον Κάχα Καλάτζε. Η Μπάγερν μείωσε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με τέρμα του Μίκαελ Τάρνατ. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-1 στο 49' με τον Βιτάλι Κοσόφσκι, αλλά οι Γερμανοί μείωσαν εκ νεου στο 78 με τον Στέφαν Εφενμπεργκ και στις καθυστερήσεις ο Κάρστεν Γιάνκερ διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Συγκρούσεις οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Γιουβέντους σημειώθηκαν στην αγγλική πόλη λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι παρενέβη γιά να διαλύσει περίπου 80 συμπλεκόμενους οπαδούς, έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και χρησιμοποίησε πούλμαν προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των Ιταλών οπαδών στο στάδιο Ολντ Τράφορντ, μερικά χιλιόμετρα πιό μακρυά.

Ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς αποφάσισε να μην επιμείνει στο ``μποϊκοτάζ`` των αγώνων της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γιουγκοσλάβος διεθνής ποδοσφαιριστής, μετά από μεγάλης διάρκειας συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ``βασίλισας`` Λορέντζο Σάνθ, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ενισχύσει και πάλι την ομάδα του, παρά το ότι συνεχίζονται οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί εναντίον της πατρίδας του.

``Δεν επιστρέφω στα γήπεδα επειδή φοβάμαι τα πρόστιμα ή κάτι άλλο, αλλά επειδή δεν μπορώ να μείνω γιά έξι μήνες ή ακόμη και δύο χρόνια μακρυά από το ποδόσφαιρο'' δήλωσε ο Μιγιάτοβιτς, που τιμωρήθηκε ήδη με πρόστιμο 35.600 δολλαρίων από τον σύλλογο του.

Η επιστροφή του Μάικ Τάισον στα ριγκ δεν στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού ο Αμερικανός πρωτοπυγμάχος δεν μπορεί με τίποτα να θυμίσει τον θρυλικό ``Κινγκ Κονγκ``, παρατσούκλι που απέκτησε τα χρόνια της παντοκρατορίας του. Εδώ και μερικές εβδομάδες βρίσκεται πάλι σε ...γνώριμα λημέρια, αφού εκτίει ποινή φυλάκισης στο Μέριλαντ, για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό δύο ανθρώπων, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα.

Ο Τάισον αποφάσισε ν' αλλάξει ``πλεύση`` στην καριέρα του και να ρισκάρει ένα ``μπάσιμο`` στη μουσική βιομηχανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους προσεχείς μήνες θα κυκλορήσει τον πρώτο του δίσκο με τραγούδια {ριτθμ μπλουζ} και μάλιστα θα έχει και τη δική του δισκογραφική εταιρεία, την ``Τάισον Ρέκορντς``.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 8 April 1999 - 10:09:10 UTC